En gång mamma, alltid mamma

igår skulle jag knalla ner till affären för att handla lite mat. Jag tar på mig jackan och är startklar. Då tittar mamma fram ur köket och säger lite uppfodrande; Ska du inte ha mössa på dig?


Mamma, jag är 29 år. Jag kan nog avgöra själv om jag behöver mössa eller inte.

Men tack för att du bryr dig om mig.

Ett kärt återseende

Dagen har varit lugn. Träffade en gammal vän inne i stan idag för en lunch. Ett kärt återseende. Flera timmar gick av farten och det var aldrig tyst. Det va riktigt länge sen vi sågs, men det var som vanligt när vi satt och pratade. Lite smågnabb, djupa diskussioner om livet i allmänhet och vad som komma skall. Väl hemma sen har jag ätit lite gott och ska nog bara slappa framför teven.

Dagen efter

Fortfarande tungt.

Utanför fönstret regnar det. Jag sitter med en kopp kaffe och småfilosoferar. Det som smärtar allra mest är inte poängförlusten igår. AIK gjorde vad de kunde. Matchen utvecklade sig till ett chansartat spel utifrån förutsättningarna. Det som är underbart är att trots planens förhållanden så stod Norling&Novakovic på sig och manade på att spela samma grundspel som hela säsongen. Passningar längs marken genom mittfältet. Inte ens Elfsborg gjorde det mot Helsingborg. Då var det långa bollar på Mathias Svensson som gällde.

Sånt kommer att betala sig i längden. Att våga tro på sina spelare att spela likadant oavsett hur planen ser ut.

Nej, det som smärtar allra mest är förutsättningarna inför den sista omgången. Elfsvorg måste tappa poäng ifall AIK ska ha någon chans till guldet. Elfsborg ska möta Djurgården. Kommer Djurgården ge allt för att vinna matchen? Sover björnar i pyjamas? Har påven lustig hatt?

Folk hävdar att Djurgården har Royal league att spela för. Men jag vet exakt hur en djurgårdare tänker i det här läget; Royal league my ass. Vad som helst, bara AIK inte vinner Allsvenskan. Man tar en förlust och tråkig barmarksträning hela fucking vintern - allt detta tar de gladeligen, så länge de själva kan påverka utgången.

Jag hade krävt samma sak om det hade varit omvänd situation. För att jag vet att det gör ont ända in i själen att se huvudkonkurrenten vinna. Sånt vill man aldrig vara med om och har man chansen att på något sätt påverka utgången - då gör man det.

Den här dagen ska jag smälta allt. Bryta ihop lite och komma igen.

För faktiskt. Vilka trodde på AIK den här säsongen? Alla experter tippade AIK som mittenlag som allra bäst. De har överraskat alla, inklusive oss supportrar. Inte kunde någon tro att det skulle gå så här bra? Oavsett hur det blir på söndag, så har AIK gjort en kanonsäsong och vi har återtagit den plats som vi alltid ska ha. Bästa laget i Stockholm. På söndag hoppas jag på en fullsatt Råsunda och att alla tackar spelarna och tränarna för en fantastisk säsong. Så kan de där aporna göra vad fan de vill i Borås.

GAIS-AIK 0-0

Jag är tom.

Fruktansvärt jobbigt resultat!

Lugn och nyttig tid

I Stockholm hos min kära mor. Tänkte att första dagen ska vara en extrem lugn dag med en urladdning ikväll med att titta på GAIS-AIK på tv. Ska försöka ta mig ner till centrum och kolla lite i affärer. Har några saker som jag vill införskaffa; Skor, ett par jeans och några t-shirtar. Sen, så klart, man vet ju aldrig hur det blir när man ser en fin rutig skjorta.

Gårdagen var full av lugn, men ändå nyttig tid. Först drog jag och tjejen in till stan i Örebro för att äta brunch. Vi testade Attityd, som var ok. Trodde först att det skulle vara en bufféliknande brunch, men istället fick man en bricka med lite olika godsaker. De amerikanska pannkakorna var en höjdare. Fast jag föredrar nog buffé. Då kan man dra ut på tiden med att sitta i två-tre timmar och varva med mat och vila.

Därefter åkte vi till IKEA och trängdes med alla avlönande människor. Köpte mig ett nytt duschdraperi. Mitt gamla börjar röra lite av sig själv, så det var dags för ett nytt. En liten klassisk våg som jag blev lite kär i, en stekpanna och diskställ. De två sista var endast för uppdateringar.

Efter, ett kort avsked med tjejen. Bara en vecka från varandra, men ändå. Lite småtrist, men veckan kommer att gå fort. Resan till Stockholm gick relativt smärtfritt, förutom att en liten unge kastade en pappersbit på mig. Sen hemma hos morsan och åt varma mackor och vin till det.

Nu ska jag fortsätta dricka kaffe och läsa tidningen. Skönt att vara ledig!

Milstolpe

För tre-fyra år sen gick jag och några vänner på bio för att kolla på The Ring. Den flmen har förstört rätt många nätter för mig. Jag blev rejält jävla skrämd av Samara och hennes uppenbarelse. När jag kom hem efter filmen, tände jag flera lampor och under natten vaknade jag och var lite törstig. Men vågade inte gå till köket för att hon kunde ju faktiskt kliva ur teven. Jag har konstant vägrat att se filmen igen, för att jag blev så uppskrämd och jag orkade inte låta den filmen ta så mycket energi från mig.

Igår kväll såg jag och tjejen att Ring 2 gick på TV. Dags att ta mig i kragen och se hur det skulle gå för den där jäntan Samara. Nu vet jag och har därmed lite sinnesro numera. Skönt det. Nu kan man blicka framåt i livet.

Senare på kvällen ojade min tjej över mitt katastrofala ordningssinne. Jag lägger lite saker här och där på några hyllor, och sånt går ju inte för sig. Därför ordnade vi ( mest hon) lite ordning och reda i hyllorna. Det måste erkännas att hyllorna har fått en rejäl hyllyftning. Heder åt henne.

Det är söndag. Det är vintertid. Nu ska jag och tjejen lyxa till det lite och äta brunch ute.


La Pampa!

Jag förstår inte varför jag inte har upptäckt La Pampa tidigare. Jag har ändå bott i den här stan i över fem år och ofta ätit ute. Men till La Pampa kommer jag garanterat att återvända. Bra mat, prisvärd och ok miljö. Enda kruxet är att den ligger på Väster. Det är ju så långt dit.

Senare efter den bastanta middagen gick vi på bio. Nu var mina förväntningar oerhört låga, så att jag lite positivt överraskad av filmen; World Trade Center. Ja, den var sliskig, men inte så farligt som jag trodde.

Idag har jag varit på möte, slutade tidigare än tänkt, så jag hann med tidig tvättid. Oerhört skönt. Nu slipper man det imorgon lunch, så att man kan sova ut för första gången på två veckor. Till och med packa lugnt och sansat inför kommande resa till Stockholm en hel vecka.

Fast på jobbet

För en halvtimme sen gick min arbetstid ut. Men än sitter jag kvar och tokförbereder fast jag har en veckas ledighet.

Sjukt? Ja.

Problemet är att jag ska vara ledig måndagen efter lovet och vara i Stockholm. Ska delta på ett seminarium och dela med mig mina värdefulla erfarenheter. Hur delaktig jag kommer vara beror helt på hur det går för AIK i slutspurten. För att AIK ska spela mot Malmö FF dagen innan. Och vinner de guld, så tänker fan inte jag åka hem och lägga mig tidigt för att vara "utvilad" inför seminariet... 

Var är stormen?

Den långa dagen tog ut sin rätt imorse. Otroligt segt att gå upp och när jag tittade ut, så regnade det. Men stormen lyste med sin frånvaro. Som sagt, jag var aldrig orolig. Nu börjar till och med solen att titta fram. Har avverkat mina lektioner och nu är det planering som gäller.

Ikväll ska jag och några till äta på La Pampas Stekhus. Har aldrig ätit där förr, så det ska bli spännande. Vi ska även se på World trade center på bio. Det var inte jag som bestämde, men får böja mig inför majoriteten. Men det ska bli skönt. Bara vetskapen om att man snart har en veckas ledighet är väldigt upplyftande.

Den annalkande stormen

Jag kan förstå folk som bor ute på landet eller vid kusterna. Även de som ligger i dem värsta riskzonerna. Men för min egen del som bor mitt i stan, så räds jag inte för den annalkande stormen. Vad kan hända här? Visst kan det bli så att träd faller ner, men jag bor på fjärde våningen. De tre träden utanför mitt fönster når inte, inte ens om de sträcker på sin längsta gren.

Man har pratat om att stormen ska komma hit klockan 02.00. Man tar tid för sånt alltså. På snacket känns det som att man ska gräva vallgravar kring sitt lägenhetshus och lägga massa sandsäckar utanför. Även spika upp brädor för fönstret. Och då är det väldigt synd att man inte hann bunkra upp mat för två veckor och införskaffa spritkök för att elen kommer säkert försvinna.

Nä, jag känner mig trygg. Man ska bo i stan. Där kan aldrig nåt hemskt hända....

Hektisk dag

Oj, vilken hektisk dag det har varit. Först full rulle på dagen med diverse jobb, sen efter ordinarie arbetstid så hjälpte jag till med Halloweenfesten. Hade, med hjälp från en kollega, fixat en mask, men problemet var att masken var lite för stor så jag såg ingenting. Så jag fick köra på min vanliga look istället. Det skrämmer ju ganska bra det också.

Det var full rulle, så mycket att jag nästintill glömde bort tiden. Såg att klockan var kvart i sju, slängde på mig jackan och blåcyklade hem i högsta fart. Var närapå att krocka två gånger. Kom hem ett par minuter i sju, i stort sett när jag klev in så ringde dörrklockan och porttelefonen på samma gång. De måste ha spanat in på mig.

Matchen var en njutning från första stund. Det var bara ett lag på plan. Så skönt! Nu vann ju Elsborg sin match, men har en svår bortamatch mot Helsingborg och vi har GAIS borta på måndag. Vilken drama det kommer att bli!

Debut

Idag debuterade jag med min gröna sköna vinterjacka. Håller kylan effektivt utanför. Jädrar vad skönt det var jämfört med gårdagen då jag cyklade till jobbet med en tunn vindjacka. Blir det ännu mer kallt, typ 20 minus, då har ju jag min Antarktisjacka, som gör att jag ser som en Michelin-gubbe.

Allvarligt, jag ser skitstor ut då.

Krock med fest och fotboll

Om drygt en månad sätts karusellen igår med lussekatter och diverse mat med saffran i. Jag och tjejen tjuvstartade igår med att göra saffranspasta med kyckling och räkor. Mycket gott!

Nu är det nära för festen ikväll. Samtidigt som AIK ska möta IFK. Fick ett ok att avvika från festen en liten stund tidigare så jag hinner hem innan matchen börjar och att polarna inte står utanför och gnäller. De är så knussliga när det gäller sånt.

Fondcash

Jag har lite pengar i en fond. Förut så tänkte jag inte så mycket på den. När jag flyttade hit från Stockolm tömde jag den för att finansiera viktiga saker till en lägenhet, typ; kaffebryggare, dammsugare, tv, soffa och saker som är bra att ha i köket. Allt var superbilligt förstås, plus att jag fick lite ekonomisk support från föräldrarna.

Jag fick börja om från början, men det har gått några år sen och den växer. Och varje dag kollar jag nu minst tre-fyra gånger hur fonden utvecklar sig. Jag blir sänkt och moloken om börsen går ner med 0,3 procent, men går i lyckorus och slår såna där slag i luften när det är positiva siffror. Om än bara en tiondels procent, men det är ändå några kronor plus. Går det upp med en procent, då hjular jag fan på skolgården. Det är faktiskt väldigt spännande. Frågan är väl mest om det är så himla nyttigt för min hälsa. Att hjula - det är jättesvårt.


Ett i-landsproblem mindre

Visst händer det hela tiden att man inte vet vilken vecka det är. Man håller mer koll på datum än veckonummer. Så säger någon att den kan vecka 48. Så kollar du med stor frenesi i din hjärnbark och försöker luska ut det aktuella veckonumret utan framgång.

Nu är dina problem lösta. Den ultimata veckonummerberättaren är
här!


Sov då!

Segt i morse. Men nu är man startklar iallafall på jobbet. Det är mycket som händer på jobbet, så det är lite svårt att sova på kvällarna. För det mesta brukar jag inte ha problem med det. Det är som med de flesta - det går upp och ner.

Just nu är det lite ner. När jag väl somnar, så är det inga problem och vis av erfarenheten så går det inte att oroa sig för antalet sovtimmar man missar. Det brukar man ta igen ändå, antingen på helgen eller en fredagseftermiddag.

Kanske dags att göra det till en vana med eftermiddagsiesta?

Kunna ta kommentarer utan svett

Den här gången skulle inget stoppa min träning idag. Trots ett längre möte än förväntat och regnet stod som spön i backen tog jag mig till gymet. Skönt att disciplinen står pall för lite motstånd iallafall.

Det var riktigt skönt att ta sig hem sen och byta om till torra kläder och äta en god middag. Bestämde med tjejen att imorgon är det dags att ses igen. Både hon och jag har hektiskt schema för tillfället så våra samvarostunder är inte så många. Det är så mycket att göra, så man hinner inte stanna upp och sakna. Men självklart ska det bli jätteskönt att träffa henne och bara umgås. Kramas lite extra kommer jag göra.

Igår berättade hon att jag står på anhöriglistan för att exempelvis bli uppringd ifall det skulle hända henne något. Och jag har gjort likadant. Då säger hon; Då är ju vi praktiskt taget gifta! ........... Tobbe? .........  Tobbe.........?


Hjärtat stannade upp där ett tag. Efter att druckit massa vatten och gjort lite andövningar så kunde jag prata igen. Min tjej tyckte att såna reaktioner var ok för två år sen, men inte nu längre. Det är i och för sig sant. Jag måste kunna ta såna kommentarer och skämt utan att svettas floder. Det är inte så att jag reagerar så kraftigt. Tycker bara att det är så roligt att reta henne lite. Jag vill ju dela mitt liv med henne. Det räcker med att se eller höra henne så gör hon mig glad. Det är en ganska bra grund för mig iallafall. Att hon har världens bästa leende är ju ren bonus.

Men allt har sin takt.

Vad är grejen med cykelsadlar egentligen?

Vad är grejen med cykelsadlar egentligen? Jag köpte en ny i våras för att den gamla hade spruckit vid sidan och sög in vatten som en svamp. Detta ledde till att efter regniga tider så var cykelsadeln dyblöt och om man cyklade fick man en jättefläck av vatten på vänstra sidan av min byx....(bak?) Ja, ni fattar.

Nu är det så igen. Det sugs in vatten på den vänstra delen av sadeln och när det splafsade när jag satt mig skrumpnade mitt ansikte och mina huggtänder kom fram.

Det känns ju väldigt off att köpa en ny sadel efter ett halvår, så det kommer inte att hända. Bara att ta vattenskiten och stå pall för blöt bak.

Hem för torkning

Det pissiga vädret som gör att strumporna är blöta och drar ner mitt humör har den effekten att jag bara drog hem efter jobbet plus lite övertid och bytte om till torra kläder och en filt över mig. En rykande kopp te vid min sida har jag också. Tanken var från början att jag skulle träna idag, men helgen och den hårda arbetsdagen tog ut sin rätt och träningen tar jag imorgon istället.

Funderar nästan på allvar att stå över Prison break ikväll för att kunna sova tidigt ikväll.

Tankeväckande film

Såg den här filmsnutten på en annan blogg.

Lite slisk bara för att det kommer från Dove, men bortser man det - så är den tankeväckande.

http://www.youtube.com/watch?v=00nhKwv4M5Q&eurl=

AIK:s fans

Lite om hur folk ser på AIK och dess fans.

En intervju med Richard Money som tränade AIK för några år sen med inte allt för lysande resultat. För närvarande tränar han Walsall och han fick frågan;

Om du jämför Walsalls och AIK:s fans?

- Ha! Ha! Ha!
Han skrattar länge.
- Förlåt. Men AIK-fansen är på gott och ont den mest passionerade grupp människor jag någonsin träffat. Och då har jag ändå spelat i Liverpool.


Försök hitta en sån kommentar om Djurgården, Bajen eller......., ÖSK.....


Framtida uppenbarelse

Inför kommande halloweenfest hjälpte jag till med att handla nödvändig proviant till festen som man inte kan vara utan. Chips, popcorn, saft, godis och såna grejer. Plus lite olika grejer till aktiviteter och priser.

Jag är inte van med att gå till affären med barn för att handla. Och vilka energiutsugare de var! Jag är helt slut efter att ha sprungit in och ut och försökt styra dem åt rätt håll. De är fulla med idéer på vad som kan vara med och tittar man bort några sekunder från kundvagnen så fylls den med diverse okända saker som kräver en slutledningsförmåga av världsklass för att kunna förstå varför just den saken bör vara med. Ber man dem förklara varför, så slingras man in i resonemanger som spretar åt tusen olika håll och man har inte en chans att hänga med. Till sist hänger man knappt över kundvagnen och vill bara hem. Inte kan de bära så tunga kassor heller, så jag fick släpa två tunga tillbaks till skolan medan de fick bära på varsin liten chipspåse.

Är det så här det är att ha barn?

När den tiden är kommen, kommer jag fan inte att överleva.

Du är bra!

Rivstartade i morse med ett viktigt möte. Den här gången hade jag full kontroll på vädret och kunde anpassa mig efter det. Gå upp lite tidigare (gick förvånansvärt bra), klä mig regntåligt och sen ta bussen till jobbet. Kom i tid med mycket god marginal. Ta en kopp kaffe och reflektera över tillvaron, samt visualisera dagen. Sen var det bara att köra igång.

Fick också ett par värmande ord efter det viktiga mötet; Du är bra!

Tänk om man fick såna ord varje måndagsmorgon. Då skulle varje vecka vara så mycket lättare att ta sig an.

Nästan som Camp David

Det är egentligen ett sånt ställe man ska vara på när man har styrelsemöte. En plats där inget kan distrahera bort en. En plats där man är helt isolerad från civilisation och service. Det enda man kan göra är att genomföra mötet fullt ut och tillsammans försöka bena ut hur vi ska jobba framöver.Det är väl så Camp David fungerar för USA:s president och hans stab. Fast skillnaden är väl att hela världen tittar på dem. För oss visste väl bara våra närmaste knappt var vi var.

Vi var inte ens i Arboga. Vi var på ett öde campingområde 1,5 mil utanför Arboga. Fatta vad borta vi var. På kvällen försökte vi slå ihjäl tiden med lite vegetarisk lasagne. Inte ens köttfärs fanns där! Till sist avrundade vi med plumpspel, som jag givetvis vann, och jag var tvungen att döva hela ångesten att vara så borta från civilisationen med lite whisky.

Fast själva mötet var spännande. Många nya saker som vi kom fram till och förhoppningsvis blir det något av dem. Vi är lite i startgroparna för många omvälvande saker.

Lite jobbigt är det att man inte har fått chansen att vila ut. Är riktigt trött och en intensiv arbetvecka väntar. Bara att hålla ut hela veckan ut och sen en veckas ledighet som man tacksamt tar emot.

Memorera utantill

Pokern gick inget bra. Försökte skrämma bort med en all-in som en synade min bluff. Jag var inte så duktig på att bluffa tydligen. Man borde kanske sluta darra som en asplöv nästa gång. Men ändock en mycket trevlig kväll med mycket konventionellt pokerspel. Inga irrationella spelare som spelar helt efter egna regler den här gången.

Kom på nu ikväll att jag har gömt att viktiga papper för helgen på jobbet. Efter att ha gett mig själv några bitchslaps, så har jag suttit här en stund och läst genom alla mailen och bifogade filer.

Ingen match att memorera 8 bifogade dokument med lite whisky i sig.

Sedvanlig fredagssiesta

De senaste fyra-fem veckorna har det varit likadant och börjar utmynna till en tradition. Jag jobbar som vanligt, efter jobbet drar jag till gymet och tränar arslet av mig. Hem och käkar några mackor. Därefter slocknar jag som en klubbad oxe i soffan och sover bort några timmar.

Vaknar lite yrvaket och i hjärnan rullar upp en massa saker som jag måste fixa.

Äta.
Duscha.
Kläder.
Packa inför helgen.

Och det är det jag håller på med nu. Första punkten. Det är riktigt skönt att bara slockna på eftermiddagen. Brukar undvika det om jag måste sova tidigt på kvällen. Blir så svårt att sova annars och jag ägnar mest åt att rulla runt i sängen av ångest över att jag inte kan sova och det är bara fem timmar kvar innan jag ska upp. 

Ikväll blir det poker med grabbarna. Har gått hyfsat bra dem senaste gångerna jag har spelat med dem. Får se om flytet ligger kvar. Siestan gör ju att jag iallafall kommer att vara skärpt. Imorgon ska jag iväg till Arboga (Arboga!) och ha styrelsemöte. Ett tag sen jag var med, tog en liten paus därifrån för att samla ihop mig själv och ta dem viktigaste bitarna - mitt liv och mitt jobb. Men nu är jag tillbaks och ska sprida omistligt kunskap inom hörselskadefronten. Iallafall få lite trevligt umgänge, men det vette fan när man ska vara i Arboga. För helvete, Arboga!

Två alternativ

I morse var det som vanligt. Ligga kvar i sängen längre än nödvändigt och med en rejäl kraftansträngning tog jag mig upp. Åt frukost, tvagade mig, klädde på mig och var redo för dagen. Drog upp persiennerna och insåg att jag hade missat väderprognosen.

Regn, regn, regn.

Jag stod då inför två alternativ. Antingen ta cykeln och komma i tid. Däremot skulle jag vara blöt och det blir då konsekvensen att jag blir sur och grinig när jag klafsar omkring med blöta strumpor och kalsonger som klibbar sig fast.

Eller ta bussen och komma fram någorlunda torr och på gott humör, men därmed komma sent och få onda ögat av kollegerna och eleverna.

Lätt val....


Hotfullt mail ger skruv

En lång dag med massa att göra. Äntligen sammanställt färdigt alla omdömen efter att ha skickat ett par hotfulla mail till kolleger som inte hade skickat in.

Det tar skruv om man hotar med att tömma deras lärarfack eller att gömma kaffetermosen för dem.

Lektioner på förmiddagen och sen möte hela eftermiddagen. Hann med lunch inne i stan och en sväng förbi banken. Mötet gick bra. Mest om olika föreläsare vi ska ha och hur mycket vi ska styra. Låter väldigt gäspigt för en utomstående, men för min del tycker jag sånt är kul. Efter mötet hann jag ta fika med M. Riktigt längesen vi sågs, men jävligt trevligt var det. Lätt att prata bort några timmar.

Hemma nu och ska fixa ett par grejer innan jag ska krascha ner till soffan.

Långsiktigt arbete

Var med på ett planeringsmöte med några kolleger och elever om att anordna en liten halloweenfest för lågstadieeleverna. Lite för att förbättra sammanhållningen och att de äldre eleverna får visa att de inte är så farliga som dem små tror. Kanske det kan slå lite fel om man ska klä ut sig till diverse hemska monster?

Nåväl, det kommer att bli bra. Själv får jag bestämma om jag ska klä ut mig så att man skrämmer skiten ur ungarna eller klä ut sig så att man bara skrämmer lite.

Undrar vilket som är bäst ur ett långsiktigt perspektiv? Man ska ju kanske ha dem om 5-6 år. Dags att inplantera lite respekt hos dem?

Från trådar till ett tjockt snöre

Sitter kvar på jobbet och försöker traggla och sammanställa alla omdömen. Det är milsvida skillnader mellan olika lärare om hur mycket man informerar. Allt mellan två A4-sidor till ett enda ord. Alla dessa lösa trådar försöker jag nu sammanställa till ett enda snöre.

Blir kvar här ett tag till.

Undrar om det finns lite kaffe kvar i termosen i personalrummet?

Positiva saker

Massa positiva saker som hänt. Igår när jag kom hem låg ett brev från min elleverantör. Jaha, tänkte jag. Nu ska utsugarna ha ännu mer pengar av mig. Men istället låg en utbetalning till mig. En trevlig nätt summa som man inte tackar nej till.

När jag kom hit i morse, så upptäckte jag att äntligen har min arbetstelefon kopplats upp. Nu slipper jag våldgästa andras arbetsrum, sno deras telefoner och vara allmän jobbig.

Nu ska jag sammanställa massa omdömen för mina elever. Utgångsläget är bra. Nu kan ju jag ringa till folk om jag vill veta mer.

Jetset ur ett lärarperspektiv

När ens egna elever är på prao, så finns inte möjligheten att äta pedagogisk lunch i skolmatsalen. Istället får man antingen pröjsa ur egen ficka för att äta där, ta med sig matlåda eller äta på någon restaurang utanför.

Igår åt jag och en kollega på en pizzeria - fast pizza blir så tungt i magen vid lunch, så jag tog en kycklingfilé och ris med currysås. Det var smaskigt.

Idag tog skjutsade en kollega mig och två till in till stan och vi prövade på en ny kinarestaurang som serverade sushi- och kinabuffé. Jag gillar ju sushi, så det blev en hel del sånt. En annan kollega hade inte riktigt vanan inne med sushi och dess tillbehörigheter, så han slevade upp en jätteklick wasabi. Jag och en kollega tänkte inte avslöja något utan ville se hans reaktion när han skulle äta den. Men precis när han skulle svälja en klick, stor som en vindruva, så klarade inte  vår tredje kollega att hålla masken och hejdade honom.

Attans vad synd! Hade varit riktigt roligt att se.

Nu har man levt lite jetsetliv för att vara lärare, men nu är det dags att bromsa upp lite. Plånboken tar för mycket stryk. Imorgon ska jag gå mot mina principer och ha en matlåda med mig.


Meh!

Man ska ha klasskonferens samtidigt som man har lektion.

Puckoplanering......

Tagit fart igen

Lyckades komma ur spelets grepp och vara en samhällsnyttig medborgare. Det var inte lätt, men det gick. Idag har jag mest skrivit massa omdömen och planerat. Så ska jag fortsätta också. Har äntligen bokat klipptid, så nu ska en del av burret bort.

Förresten, tycker att det är så skönt att fångarna på Prison Break har tagit sig ut. Nu blir det lite fart på serien. För att det var väldigt stiltje ett långt tag innan dem bröt ut. Nästan så att man tappade intresset helt. Men nu sitter man på nålar igen. Bra det. Fast lite jobbigt att den sänds så sent. Vi knegare behöver sova!


Fast!

Jag äter ingenting. Jag struntar i min hygien. Jag sover knappt. Jag struntar i att planera. Eleverna väntar förgäves på mig för att ha lektioner. Hela mitt liv rasar samman.

Allt det här på grund av ett sketet
spel som jag fick tips om på en blogg. Jag är fast! Kan inte komma ur greppet. Mitt rekord är 25 sekunder drygt och jag vill bara slå den tiden och försöker om och om och om och om igen.....

Hjälp mig........


På väg mot vinterjackatider

Hörde dystra väderprognoser om kallare tider, så passade på att gå ner i förrådet och gräva fram vinterjackorna. En grön vardagsjacka som jag använder typ 89 gånger av 100. Min rock för finare tillfällen. I och för sig så ska ju rockar vara på tapeten - men ärligt talat så värmer såna inte så bra. Till sist har jag min Antarktisjacka som motverkar ytterst effektivt allt som har med kyla att göra. Snarare tvärtom, när man har den jackan så badar man ju i svett. Den känslan är väldigt olustigt när det är 20 minus ute. Något som är fel.

Funderade på att köpa en skepparkavaj. Hade en sån förr, men brorsan tog över den och nu är den väl förpassad nånstans där ingen av oss vet var den är. Har letat lite i stan, men inte hittat någon bra, så lägger ner det projektet och satsar på dem jackor jag har istället.

Kanske man ska leta efter skor......?

Slapparsöndag med lite jobb

Trevligt igår på Efesos. Lite tzatziki med bröd till förrätt. Eller lite och lite. Det var grymt mycket och jag orkade väl ungefär med hälften. Till varmrätt tog jag pepparstek som var mör och god. Sen rullade några av oss hem till J, där vi pratade bort några timmar med lite dricka som ackompanjemang.

Trevligt.

Nu ska jag nog bara slappa och ta det lugnt. Slökolla på TV med gott samvete. Ska tvätta om några timmar. Blä.


Partydödare

Argh!

Jobbigt med självmål i den 93:e minuten så att vi tappar 2 pinnar... AIK hade verkligen segern i en liten ask, så schabblar man bort det.

Snart ska jag ut och äta middag med några vänner i stan och så ska man försöka hålla humöret uppe. Måste hitta på nåt så att humöret höjs snabbt.

Koffeinattack

Vaknade i morse av att tjejen väckte mig och ville att jag skulle agera provsmakare till kaffet som hon bryggt för försäljning.

Jag är ju en expert på det området.

Smakade det första koppen och tyckte att den var lite svag....

10 minuter senare kom hon förbi igen och räckte över en ny kopp. Jomen, den var stark och god. Den var bra.

Sen skulle man försöka sova med den koffeinattacken...Var bara att gå upp och göra dagen...

Vikter förändras...

Kom hem från träningen nyss och är lite konfunderad..

Är det bara jag eller visst är det så att vikterna har blivit tyngre än för ett halvår sen?

Nåväl, har bestämt vad det blir för mat. Tjejen kommer också att vara mycket i köket eftersom hon ska baka bröd och bullar till försäljning. Då är det lika bra att, som Lagerbäck gör med riskminimering, att jag minimerar tiden i köket så mycket som möjligt. Jag slänger ihop en enkel och god Ceasarsallad. Blir bra som en fredagsmysmiddag.

Dagen börjar bra, sa han som hängdes på morgonen...

Jag har börjat få in vanan att lägga fram kläder på kvällen. Det är praktiskt att bara hoppa in i dem sen på morgonen därpå. Ibland kan det hända att tröttheten tar över och jag tänker att det är ju bara rota lite i garderoben och så finner man det man ska ha för dagen.

Att jag inte lär mig.

För det första, så har jag aldrig gott om tid och speciellt inte att stå i garderoben och fundera på vad man ska ha på sig. För det andra så måste det vara lite genomtänkt klädsel med tanke på arbetsplats och vad för typ av elever man ska ha under dagen. Och det drar också ut på tiden. Så varje sådan morgon får man lite panikkänsla över tiden rinner iväg och dagen kunde ha börjat bättre.

Ja, det var en sådan dag idag.......

Något nytt att laga?

Pratade nyligen med tjejen och vi bestämde att imorgon ska ägnas åt lugn hemmakväll. Jag dristade med att jag tar på mig att laga något nytt till maten imorgon.

Men vad ska jag laga?

Har letat lite slött på nätet och hittar ingenting som lockar. Ska fortsätta leta, men kom gärna med tips!

Tid över? Bah!

När elever är på prao så tror man att man kan få lite extratid över till att fixa saker och att man kanske inte blir så trött när arbetsdagen är slut. Men det är tröttsamt att planera! Jag är helt slut på eftermiddagarna. Tusen saker virrar omkring i huvudet och man ska försöka få alla lösa trådar till att bli en enda snöre. Dessutom tänker kollegerna att nu har man minsann massa tid över och vill prata om olika saker. Planeringen bryts upp för lite prat och sen ska man försöka börja om igen.

Puh.

Är det inte fredag snart?

Uppfriskande ögonblick!

För några veckor sen knackade en elev lite försynt på dörren till mitt arbetsrum. Eleven kom in och hade några funderingar. Vi diskuterade fram och tillbaka och försökte komma fram till en bra lösning över situationen. Efter att vi kommit överens om hur vi ska lösa situationen, så sade eleven; Tack för att jag fick prata med dig.


Så uppfriskande!

Normalt är man ju van med att elever stormar in, kastar några stolar mot väggen, sliter ner alla papper jag har på skrivbordet, vräker ur sig det de vill och gärna - bara för att betona att de har varit här - tar min mobil och plånbok.

Man får ta vara på dem goda ögonblicken man får.

In i det hårda livet

En årskurs är iväg på prao veckan ut och några lektioner försvinner. Då tror säkert de flesta att man kan koppla av och njuta av lite extra fritid. Men nehej då. Mejllådan plingar till och vikariesamordnaren kollar med mig om jag kan ta två vikarielektioner eftersom dem ordinarie lektionerna är strukna. Han kollar mig! Men tji fick han. Har redan bokat upp mig dem tiderna han behöver mig, så jag avböjde bestämt och ovänligt.

Äh, jag gillar honom. Han är bara lite för frikostig med vikariejobb.

Jag är upptagen med dem tiderna eftersom jag ska flänga runt i stan med ett par elever och göra praobesök. Komma dit, känna på miljön och sudda bort alla oklarheter som kan tänkas råda inför praoveckorna. Nu ska eleverna känna på det som kallas för arbetsliv och hårt slitande för brödfödan. och så säger folk att elever aldrig får känna på verkligheten!

Bra start på dagen!

Man kommer glad i hågen till jobbet. (Eller, man var väl mer som vanlig men ville ge lite kontraster) Tar en kopp kaffe, glider in i arbetsrummet och kollar mejlen. Två vikariejobb.

Jag skulle aldrig ha öppnat mejlfanskapet.......

En levande vit duk

Ough. Kan knappt böja mig ner. Benen skriker av värk och mjölksyran sprutar ur öronen. Inte så vackert. Därför håller man sig hemma, har ätit ett lass mat, är faktiskt hungrig igen och måste ha något att äta.

Igår sov tjejen över hos mig. Kvällen ägnades åt att äta brownies och smått hjälpa henne med hennes studier. Det behövdes inte så mycket hjälp, var mest bollplank. Jag menar, jag kan ju sånt här. 4,5 års lärarutbildning och 5,5 års erfarenheter av läraryrket ger ju lite hjälp på traven. Till sist ville jag lägga mig och hon tog sina papper och fortsatte sina studier bredvid mig.

Ni alla med erfarenhet av studier vet att det inte går att plugga hela tiden, Man måste ta sina avbrott. Själv brukade jag ta en kaffepaus, ta en promenad eller kanske bara relaxspela Championship manager en timme (som lätt blev till fem...). Tjejen kopplade av med att rita med tusch på min arm när jag var omedveten om det. Trevligt. Försökte med lite payback, men det hela slutade med att jag bara fick ännu mer på mig när jag försökte läsa min bok.

Så imorse fick jag den härliga känslan av stenhårt skrubbande på blöt hud. Fick bort lite. Det sista fick jag bort för ett par timmar sen när jag duschade efter träningen.

Det är sånt man får vara när man är pojkvän. En levande vit duk....

Konstant hunger

En negativ effekt av att träna är att man är konstant hungrig. Det är som matsmältningsprocessen i mig går på högvarv så fort jag kontinuerligt anstränger mig. Även om jag äter en bastant frukost med gröt, ägg och mackor till frukost så skriker magen efter mat två timmar senare. Så jag måste stoppa i mig fyra mckor till förmiddagsfikat. Sen två timmar senare vräker jag i mig lunchen och nu för en timme sen så var det massa frukter och lite nötter.

Nu ska jag iväg och träna lite snabbt innan hungern sätter igång igen.

Brownies som avslut

En skön slappardag. Långpromenad i det vackra vädret och god mat. Sovit bra har jag också gjort. Nu är det väl mest bara fortsätta ta det lugnt och samla krafter till arbetsveckan.

Då ska man avsluta helgen med goda brownies.

Ha det gott!

Våga mig på en radikal läggningstid

Jag var störttrött efter träningen igår. Kom hem, käkade några mackor och däckade sen på soffan. Två timmar senare insåg jag att jag skulle försöka med att hinna äta, duscha, diska och städa inom 1,5 timme innan alla skulle komma. Jag hann. Men med något högre stresstatus i mig.

Kvällen var trevlig. A kom från Stockholm på besök, polarna kom förbi och vi hade en trevlig kväll här hemma hos mig. Senare drog vi vidare till Björnstugan där tjejen med sin kompani var där. Grabbarna gjorde sin bästa för att imponera på tjejerna. Efteråt drog några av oss till Corner och sen var det en lååång promenad hem till tjejens lägenhet.

Idag har jag inte gjort så mycket nytta. Sovit mest och ätit lite. Är fortfarande trött och det är väl en del av sviterna från gårdagen och hela veckan som har varit mycket. Kroppen är inte heller van med det som kallas för träning. Ska till och med våga mig på att lägga mig innan midnatt en lördagskväll.

Förresten, vilken match Sverige gör!

Min förbannelse

Idag tog jag mig an träningen igen. Träningsvärken skulle inte få vinna. Jag bestämde mig innan att jag skulle träna lätt. Bara så att jag håller igång och väcker mina förtvinande muskler till liv igen.

Men jag kan inte träna lätt.

I hela mitt träningsliv har jag gått ut på att starta stenhårt och sen öka. Det är så jag tränar och det är jättesvårt att låta bli att ta i. Det finns någon übersergeant i mig med ett ridspö som piskar på min inre rumba och vrålar att jag är en vekling och måste ta i så fort jag lyfter en vikt.

Det är mitt kall och förbannelse. Jag kan inte träna lätt. Jag måste köra stenhårt och sen öka.

Motstridigt budskap

Var på vårdcentralen och kollade upp en grej på halsen. Nånting som har tydligen hängt med sen fosterstadiet och blommat ut. Fanskapet vägrar alltså att ge upp och stämpla ut. Enligt läkaren var det lite si och så om man ska göra ett kirurgiskt ingrepp eftersom den ligger på ett känsligt område. Tillbaks på jobbet så googlade jag lite och där var det mest om att man faktiskt opererar och hur operationen går till. Fattar nada.

Nåväl, jag har blivit skickad på remiss till en specialist och jag får väl ett brev där det står; Vi har fått ditt anmälan. Om sisådär fem månader skickar vi en kallelse. Typ.

Livets höjdpunkt

Haft P hos mig som har snyltat kaffe i vanlig ordning. Lite slappande här och sen han drog har jag fixat lite i ordning här hemma. A ska komma förbi imorgon här och krascha en natt, så tänkte vifta hit några polare för att hälsa en förlorad son tillbaka.

Annars försöker jag mest mentalt övervinna min träningsvärk. Ska ge den omgång träning imorgon så att den ångrar sig - ha!

Nu ska jag fortsätta med en av livets höjdpunkter - sortera strumpor....

Olika saker man kan göra för att vara en god arbetskamrat

Min mage är lite i olag. Bubblar och fräser. Sitter i arbetsrummet och rättar massa böcker, med jämna mellanrum måste jag lyfta på ena skinkan för att släppa ut lite gaser. Så kan man göra för att; Jag är ensam i arbetsrummet. Jag har fönstret öppet. Jag har fläkten på max. Var tionde minut tänder jag en tändsticka för att eliminera dem sista molekylerna av tarmluftning.


Annars, don't try this at work......

Tagit över min kropp

Man går som en gammal gubbe. Man rör sig som en gammal gubbe och man har lika ståtlig hållning som en ja ni vet vad. Träningsvärken har tagit över min kropp och jag ställer nog in träningen idag, men imorgon ska jag kötta på no matter what.

Igår kollade jag på den kritikerrosade serien Entourage på svt igår. Den har gått ett tag på Canal+, men jag är dålig på att följa serier där och har den kanalen mest för fotbollens skull. Den var inte sådär superbra tyckte jag. Lite stela skådisar. Men tydligen ska de bli varma i kläderna och serien ska bara bli bättre och bättre, så jag ska ge den en rejäl chans.

Nu ska jag försöka ta mig till lektionen. Måste gå ett par minuter tidigare om jag ska komma i tid.

Lönebesked

Fick lönebeskedet idag. Kan väl bedömas som att man är uppskattad av ledningen och att de vill behålla en. Känns kul. Nu gäller det bara att visa att man är värd det också.

Sluta snylta så mycket kaffe framöver alltså...

Det var jag..

Om ni i Örebro med omnejd hörde ett glädjevrål och undrade lite skrämd vad det var, så var det bara jag som skrek när jag fann filmen På västfronten intet nytt i mitt fack.

Nu kan ni sluta oroa er..

Back to träning

Det var typ fem månader sen jag tränade på gym sist. De senaste veckorna har jag samlat kraft för att ta tag i det här och som en liten push till motivationen valde jag ett nytt gym. En som låg typ 50 meter bort från den förra så det blir ju iallafall ingen omväg till att ta sig dit. Det är en markant skillnad från den förra gymet.

Det är ruffigare, slitigare och framför allt mer basic. Fria vikter är nummer ett där, jämfört med den gamla som för det mesta körde med maskiner. Det är roligt, men det känns också som man börjar om från början. Man är försiktig. Vet inte riktigt koderna på det nya gymet och man snappar åt sig så mycket man kan. Man är som en newbie där. Det känns ändock riktigt skönt att komma igång. Ska låte bli att vara sån freak på träning som jag var för ett år sen, utan bara träna och vara glad. Har ett program som jag ska följa lätt och inte heller snöa in mig på mat och tider.

Nu förväntar jag mig en härlig träningsvärk imorgon.

Hinder är till för att ringa oavbrutet..

Man åker ständigt på hinder när man jobbar som lärare. De hindrar en att utföra sitt jobb på bästa sätt, men likt Susanna Kallur ska jag ta mig över dem obehindrat. Eller i det här fallet oavbrutet ringa till AV-centralen för att fråga dem var fan min film är. Hade beställt filmen På västfronten intet nytt för två veckor sen och skulle ha den här i fredags, men fortfarande har jag inte sett röken av den. 

Har tagit mig i kragen och samlat ihop träningskläder. Nu ska jag återta mitt tränande igen som har legat på sparlåga, eller mer som förkolnad aska, sen april. Måste försöka hålla mig lite och inte tokrusa på vikterna. Börja lugnt de två första veckorna.

Nu måste jag gå och ringa...

Kidnappa matvaror

Efter den långa studiedagen så sällskapade jag med tjejen till Willy's för att storhandla mat. Runt en halvtimme strosade vi runt och plockade matvaror för oss. Iallafall det vi kunde hitta. Oroväckande mycket fanns inte i lager. Lite Sovjetvibbar fick man. Ni kommer ihåg bilderna. Tusentals köade för att köpa bröd som inte fanns. Och så kunde ingen säga åt stackarna att brödet var slut.

På väg hem körde tjejen förbi mig först. Lite pussande innan avsked och jag kliver ut bilen för att gå och hämta kassarna i bakluckan. Bilen började rulla. Tänkte först att det var en av tjejens alla "hyss", men bilen fortsatte rulla och svänga ut på vägen. På en nanosekund reagerade jag och skrek som en stucken gris på henne. Hon uppfattade mitt skri och stannade mitt på vägen eller precis innan en korsning. Som tur var kom det inga bilar bakom och jag hann slita upp mina kassar innan hon for iväg. Hon ville åt mina kassar hon. Fast det var inte så mycket hon kunde ta som inte hon hade. Jag tror inte att hon skulle göra sånt stort besvär för en liten burk grillkrydda.

Studiedag - wohoo

Studiedag idag och vi har en föreläsare som pratar om värdegrund. Hur man ska göra en sammanslagning så bra som möjligt. Hon började med att prata om äktenskap. Vilka kriterier man bör ha för att uppnå lyckligt äktenskap efter 20 år. Jag lovar. Man kunde ta på koncentrationen i salen innan hon räknade upp dem. Därefter pratade hon att det var samma sak om äktenskap i organisationssammanslagning. Bra sätt att väcka uppmärksamhet. Men min uppmärksamhet har sakta men säkert dalat. Lite för mycket kvinnliga vinklingar för min smak, men det är väl sånt man får ta när man jobbar på en kvinnodominerande arbetsplats. Att stå ut med prat om barnuppfostran och jobbiga karlar. Man får liksom ta en kollektiv manlig skuld. Inte lätt ska ni veta.

Har hunnit med en bastant lunch på Stora hotellet inne i stan och cyklat en tur. Man ska akta sig för att cykla med gympalärare. De vill gärna tänja på gränsen och cykla i speedig fart. Bara att trampa och hänga på så gott det går.

Fortsätta lyssna nu i eftermiddag och har jag otur så ska vi gruppas och diskutera genom det vi har lärt oss idag.

Pokermardröm

Spelat lite poker på nätet den här helgen och det har varit katastrof. Ren katastrof! Mardrömshänder och ständigt utfloppad. Hade kåk och åkte ut på fyrtal. Hade färg och åkte ut mot färgdrag. Hade ständigt lägre kicker, typ dam mot en kung, knekt mot en dam. Förlorade en hel del den här helgen. Inget minus, men ändå lite svidigt i hjärtat.

Nu ska jag ut i den friska luften och försöka glädja mig åt att luften och kärleken är gratis och sånt tjafs.