Som en vanlig fredag

Skönt att det är fredag.

För första gången på mycket länge kunde jag och sambon avnjuta en egenkomponerad tapaskväll. Vi brukade ha såna innan hon blev gravid. För då åkte typ alla maträtter in på svarta listan gällande gravidmat, så det var ett kärt återseende för oss.

Det slutade som vanligt. "Vi lägger oss efter det här programmet, va?"

"Ja, det gör vi....."

Nya doningar att handskas med

Under den första veckan vi var på BB, jag hade nog tagit en kopp stark kaffe som sambon tyckte att den luktade illa, så kom jag på det. Ja just det, jag har ju en tid hos audiologen idag.

Som tur var, så var det ju inte så lång t att gå. Bara att gå till nästa entré och där göra hörseltest. Det är svårt att vara på topp och göra bra resultat när man har sovit knappt en vecka. Men resultatet var rätt så snarlik det gamla, så det gick väl bra ändå.

Det bestämdes att jag skulle få en ny hörapparat och insats. Så igår fick jag mina nya doningar och det är som det alltid är när man får en ny. Man tycker att man hör skitkonstigt. Nya ljud och ljud som har försvunnit. Mitt hörselsinne har inte blivit kompatibel med hörappraten än, så de känner lite på varandra och under tiden får jag gå omkring och tycka att det mesta låter skitkonstigt.

Det värsta är ju att jag har, sist av alla användare som vanligt, fått en digital hörapparat. Förut har jag alltid haft analoga. Såna som man måste skruva upp för att det ska fungera, nä inte så illa. Det är mest att den höjer och sänker volymen av sig själv beroende på ljudmiljön. Och det är jag INTE van vid.

Så jag kan gå och tänka - vafan! Är batteriet REDAN slut!!?? Sen kommer jag på. Ja just det, det är ju hörapparaten som gör det. Tänk vad världen utvecklas!


Ta tillbaka träningen

Det har gått två månader av nästan obefintlig träning. I början av februari åkte ju jag på influensan och strax därefter var det dags för tillökning i familjen. De följande veckorna var det fullt fokus på sambon och dottern, så träningen ersattes med sitta vid sängen och bistå med det jag kunde bistå med.

Efter att fått åka hem och försökt stabilisera tillvaron hemma, så passade jag på att väga mig. Jag är den typen att ifall jag inte tränar och äter ordentligt så sjunker jag som en sten i vikt. Orättvist kan några tycka, men så jävla kul är det inte att se ut som en smal insekt.

Så den senaste veckan har det varit back to basics med träningen. Röra på mig så mycket som möjligt, förutom när det är fotboll på TV, och träna några pass i veckan med minimal slöseri med tid. Det vill säga; in i träningen stenhårt och sen raka vägen hem för att mysa med Hedda.


Fast det är som det alltid är med att träna efter ett uppehåll. Jobbigt som fan och man undrar vad man håller på med. Men mitt mål består. Daddy boot camp. Om 9,5 månad ska jag vara pappaledig och då måste man ju vara i form för att orka fika hela dagarna och sjunga babysånger....


Jo, jag lever och bloggen också. Iallafall lite..

Inläggen haglar inte in så frekvent här. Det får bli så den närmaste tiden när man måste välja mellan att skriva ett inlägg om hur god hemlagad kyckling är mot att tvätta en nedbajsad handduk.

Men ska försöka bättra på mig.

Det har varit intensiva veckor. Fast inte på det vanliga sättet, utan mer av att man har hela tiden fokus på en person. Hon har börjat hitta sina rutiner och bland annat med att sova bra på nätterna. Fem, ibland sex timmar på raken. Det är vi förstås tacksamma för. Mycket tacksamma.

Under påskhelgen har min familj kommit på besök för att bekanta sig med min dotter. Min bror säkrade hennes framtid med att ta med massa AIK-saker och de andra hade tagit med massa fina presenter också.

Imorgon är det jobb igen.

Ruffiga nätter och dimmiga dar

Nätterna är Heddas. Allt mellan två timmar till fyra timmars mellanrum, så vill hon ha mat. Igen. Bara att se till att det blir så. Eventuellt byta blöja. Hoppas, hoppas, hoppas att hon inte kräks. Ibland händer det. Ibland byta sängkläder. Skrik igen. Vad är klockan? Sssch, sssch, snart kommer maten. Äter gott. Tittar på mig. Jag tittar tillbaka. Kan inte låta bli att le. Hon lutar huvudet tillbaka. Slutar att äta. Jag tar henne långsamt upp mot axeln. Klappar försiktigt på ryggen. Sådärja. Där kom rapet. Lägger henne försiktigt. Hon rör sig lite. Sov, sov, sov. Hon somnar. Ah, skönt. Tittar lite på henne innan jag somnar själv. Två timmar kvar till morgonkvisten. En ruffig natt är snart över.

Morgon. Snabbdusch och snabbfrukost. Pussar hejdå till sambon och Hedda. Börjar med en kopp kaffe på jobbet. Kollar av dagens bestyr. Möte där, lektion här. Behöver prata med den eleven. Behöver kolla av med den kollegan. En till kopp kaffe. Lektion. Jesus och bergspredikan. Var Jesus kristen? En elev frågar. Nej, då. Han var jättejude. Mitt svar. Hinner med en kopp kaffe innan ett möte. Måste planera den lektionen. Dagen rullar på. Hem. Fortsätta ta hand om Hedda. Laga mat? Orkar knappt. Rör ihop något snabbt. Äta. Lika bra att sova nu.

En dimmig dag är återigen över och den ruffiga natten tar vid. Återigen.

Inte bara för mig

Det verkar som att det inte är bara jag som står inför förändringens vindar. Även för några av mina vänner får försöka förändra sitt tankesätt med att jag har blivit farsa.

Jag kan inte längre vara spontan. Jag kan inte säga ok till att ses för ett par timmar för att kolla på fotboll hos en kompis när jag har ett litet barn hemma. Speciellt inte om jag jobbat hela dagen och sen fortsätter vara borta på kvällen också.

Med det säger jag inte att det alltid kommer vara så. Men det krävs lite längre planering för sånt. Jag och sambon kommer absolut göra saker för egen skull, men det måste vara en gemensam överenskommelse som båda är nöjda med.

Därför var det ok att sambon åkte iväg ett par timmar på kvällen igår för att fika med sin vän medan jag fick torka upp spyor på kläder och filtar plus byta en rejäl bajsblöja under fasanfulla former. För att hon och jag hade kommit överens om det flera dagar innan. Och givetvis spelade det också roll att hon hade dragit det tunga lasset under dagen.

Det är så det är - logistik, logistik, logistik och ännu mer logistik.

Inte bara för mig, utan för de som umgås med mig också. Tyvärr, men så är det numera...


Är det så här verkligheten ser ut?

Oj, vad konstigt det är. Men vad välkomnad man blev! Jag fick presenter, fast det var ju inte till min användning, utan till dottern. Det var jättesnällt och bra presenter också.

Sen har man försökt återuppta trådarna som man har tappat sen man var här sist. Och det är många trådar. Många. Men det får gå. Det är bara att ta en dag i taget och efter påsk har man koll igen.

Tillbaks till verkligheten

Imorgon ska jag tillbaka till verkligheten utanför babybubblan. Dags att jobba igen och tjäna ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa blöjor och allt sånt som hör till med barn.

Det känns konstigt. Konstigt att jobba igen efter att ha varit hemma i tre veckor. Konstigt att försöka fostra 15-åringar istället för en tvåveckors-bebis. Konstigt att ha fasta rutiner igen. Konstigt att inte kunna vara där jämt för Hedda. Men så är verkligheten och imorgon ska jag återigen svära tyst för mig själv när larmet går på morgonen. Grejen är väl det också att man inte får lika mycket sömnro som förr.

Nåväl, en vecka och sen har jag påsklov iallafall...

Hardcore jeans?

Trogna läsare vet att jag brukar köpa otvättade jeans för att få en skön individuell slitning. Man ska inte tvätta jeansen i minst sex månader för att få den rätta slitningen. Ska man vara riktig hardcore så ska man inte tvätta på minst ett år.

Det finns forum där man diskuterar dagligen hur det går med jeansen och tips om bästa skötseln av dem. Jättenördigt, men bra för en amatör som mig att gå in där då och då för att söka efter svar på frågor man har. Hade två jeansprojekt för 1,5 år sen och de gick bra. Slitningen blev ok och jag fick blodad smak för ett ytterligare projekt.

Så jag köpte ett par i höstas och hade som mål att tvätta dem som tidigast hösten 08.

Det är överhuvudtaget svårt att hålla ett klädesplagg från tvättmaskinen i ett helt år, men med vädring vädring och vädring, samt gnugga försiktigt bort de värsta fläckarna.

I jeansforumen som jag pratade om - där diskuterar man hur man ska göra ifall man har spillt öl eller vin på byxorna. Om man har råkat få massa blodfläckar på sina byxor så brukar folk, faktiskt, hylla och säga att det är riktigt hardcore med att ha otvättade byxor med blodfläckar på.

Undrar om man tycker det är lika hardcore med jeans med mjölkersättningsfläckar på?

Tack!

Vill bara säga tack för alla gratulationer!

Det värmer!

Lite äckligt inlägg

Det är sannerligen inte kul att byta bajsblöjor.

Och det är ju inte stadiga grejer, om man säger så. Jag och sambon protokollför oerhört noga vems tur det är att byta bajsblöja. Ibland har man tur och det var bara en liten klick.

Men idag åkte jag på en värsting. Jag tjöt av fasa och gjorde allt som behövdes så fort jag kunde.

Nu är det iallafall sambons tur nästa gång. Det känns skönt att veta.


Upp och ner-vända världen

Att ha ett spädbarn i hemmet ändrar onekligen hela ens tillvaro och rutiner.

Man ska acceptera att man får massa spyor på sig. Det har väl rykt några t-shirtar och ett par byxor ner i tvättkorgen på grund av spyor. Och nej, det var inte jag som spydde.

Man får räkna med att gå upp ett par gånger om natten för att antingen pyssla om henne eller stilla hennes hungerbegär.

Man får inte jubla lika högt när Liverpool gör mål. Tyckte sambon iallafall. Jag hävdade att hon verkar tycka att det var spännande när jag skriker mål!


Och den allra största förändringen är ju att man själv är i andra rummet numera. I första rummet finns Hedda. Därför är det helt ok att hon spyr på mig. Fast när hon gjorde det på min importerade USA-t-shirt för dyra pengar - då var det svårt att hålla igen en svordom.....


Hedda!

Jag tror att jag är partisk, men visst är hon riktig söt!

image38