Stundens allvar

Det är skolfotograferingstider. Det är ett kort ögonblick som avgör hur hela året kommer att bli. En bra bild och man känner tillfreds med att ingen kan pika en eller känna ångest över att se någon titta i albumet och garva. Är det åt mig man skrattar?

För det är så lätt att det blir fel. Man kanske blundar. Någons tröjtryck bakom en bildar Musse Pigg-öron. Dålig hårdag, dålig hållning, konstigt ansiktsuttryck eller vad som helst som gör att man allra helst vill samla alla album som finns och bränna upp dem.

Visst har man varit med om en sådan bild. Även om man gick i femman och inte visste om det uttrycket, så var knullfrisyren inte att leka med.....

Bilen

Nämnde däckbyte i söndag. Det stämmer. Luftventilen i den ene bakre däcken var inte tät och det pyste ur luft. Mina erfarenheter av däckbyte sträcker sig som längst till cykeldäck, så en god människa hjälpte oss att byta mitt under brinnande bröllopsmottagning. Hann iallafall smutsa ner mig rejält med totalsotiga händer och höll dem så långt ifrån min kostym som möjligt tills jag hittade en vask att tvätta av mig.

Sambon lämnade in bilen på verkstad i måndags och igår kväll hämtade jag den. Nu går den som smort.

Som alltid när två nya saker möts så kan det ta tid innan man finner varandra. Jag och bilen känner lite på varandra och tids nog kommer vi bli riktigt fina vänner. Jag behöver ett namn på bilen. Sambon funderade om vi inte skulle döpa bilen till det namn som gällde den dagen vi köpte bilen. Kollade upp det nyss. Bartolomeus.

Näee, tror inte det....

Vägen till förmögenhet

Idag fick jag ett mail från Campusbokhandeln. De hade sålt en av mina mottagna böcker och 44 kronor sattes in på kontot.

Ching-ching!

Lampjävel

I materialrummet, där jag hämtar läroböcker och kopierar massor, är det inte anpassat för medelsnittslånga människor som jag. In till hyllplanen för engelskaböckerna så höjs golvplanen med en decimeter och på taket går det en bjälke längs med och har en avlång lysrörslampa på. Det har hänt mer än en gång att jag slår huvudet på lampan och uttrycker min åsikt om det.

*klonk*

Men för i helvete!!

Samtidigt ger jag andra lärare, speciellt lite äldre kvinnliga som chockats av både den plötsliga svadan och innehållet i språket. De hämtar andan och säger; men Tobias vad du skräms!

Jag gnuggar med handen på huvudet där jag slog mig, mumlar fram en ursäkt och tänker att jag måste se upp för lampan.

Några veckor senare.

*klonk*

Men vad fan!!!!


Tobias!!!


Kom igång

Jag vet inte vad jag riktigt tänkte på. När det hade gått tre dagar på jobbet, så frågade man om jag ville skriva in mig till Kom igång. En friskvårdsgrej där man kan springa så mycket som man vill på två veckor. Den förening som sammanlagt springer mest vinner priser. Jag är inget större fan av att springa, så jag får skylla på tillfällig sinnesförvirring när jag skrev på. Fast nu kan jag känna att efter 6,5 år på jobbet så är det dags att bidra med mer än att dricka kaffe och blogga på arbetstid.

Så idag var det min debut på Karlsundskogen på femkilometerslingan. Första kilometern var lite småtuff. Blev lite skrämd av en pappersfigur i naturlig storlek som visade någon form av Fabror Klang. Den andra började det ta emot och jag höll på så när att missa stämpelplatsen för att bekräfta att jag är dum nog att springa fem kilometer.

Den tredje började det bli köttigt och mina tafatta försök att göra av med överproduktionen av saliv misslyckades och det mesta fastnade på hakan.

På den fjärde såg jag stjärnor och blinkande prickar i någon discoversion. Vid det stadiet var jag mest förbannad över mig själv att jag gick med på det här och att jag redan vissteatt jag skulle fortsätta med det här i två veckor för att jag ändå inte tänker ge upp så lätt. Vid en kurva, så stod det nån jäkla kör och sjöng en sång! På nåt sätt var ju jag tvungen att bekräfta att dem fanns där.

Jag är ingen stor vetare av jogga och möta en kör vid spåret-etikett, så raskt funderade jag över hur jag skulle göra.

* Säga nåt? Glöm det, det skulle bara bli nån guttural halvkvävd rop som; mgrllmrff!

* Nicka som en hälsning? Luta huvudet bakåt, blotta all saliv på min haka, rulla med ögonen och inte kunna få huvudet upprätt igen. Nej tack.

Så det blev ett dåligt försök till att vifta med handen. Som mest ett par decimeter höjning med vänsterhanden och ett hrnnghhh....

Till sist kom det efterlängtade målet. Jag kom in och lämnade över stämpeln. Funktionären frågade om jag ville springa mer. Det räckte med min blick som svar.

Sen var det bara att cykla fem kilometer hemåt. Jag har fan förtjänat att dricka kaffe och blogga på arbetstid efter det här.....


Hösten är här

Man går ut från porten. Känner den lätta kylan bita på kinderna. Svär lite, gnuggar om händerna och drar in hakan för att få så mycket ansikte bakom den höga jackkragen som möjligt.

Hösten är här.

Tyvärr, om jag får säga det, så har du sommaren varit riktig kass i år. Men vi glömmer det här, skakar det ifrån oss och satsar på en bättre nästa år istället.

Dagen efter

Trevligt igår, trots däckbyte och smutsiga händer.

Idag är det avkoppling och kaffe framför teven.

Hörs!


Bröllop härnäst

Om några timmar ska vi åka tillsammans ut till Vintrosa kyrka för att se hur vår vän A tar sina sista steg som ungkarl. Vi kanske ska ropa högt; Gör det inte! Tänk på dig själv! Fly, fly, fly!!

Givetvis ska vi inte säga så, snarare tvärtom. Vi alla unnar honom den här stora dagen då han ska vigas med sin kära J.

Klädkoden är mörk kostym och självklart är det strålande sol idag. På kvällen kanske vi kan ha tävling grabbarna sinsemellan och jämföra vem som har störst svettringar. Det finns några favoriter, men svettproduktion är en lurig sak. Det är mycket mentalt också. Och deodorantmaterial.

Man ska nog skippa Absolut torr ifall man vill åt förstaplatsen.

Ändock ska det bli riktigt trevligt ikväll. A och J ska lova varandra evig kärlek, vi bjuds på mat på Karlsunds herrgård och till slut ska vi inspektera varandras armhålor.

Köpt bil!

Förra helgen drog jag och sambon omkring i stan för att leta efter en bil till oss. Varken hon eller jag är vana begagnade bilköpare,så vi hade researchat ganska hårt på nätet för att kolla lite efter vad för bilar vi var sugna på. Pris, skick och såna saker spelade stor roll. Redan på första försöket hittade vi ett möjligt köp och efter lite provkörning och spark på däcken, så slog vi till.

En Renault blev det. Helt ok pris för en hyfsad ny modell.



Nu kanske man kan få nån användning av körkortet som man skaffade för snart två år sen och knappt kört bil sen dess.

Skorna inköpta

Det blev ett par dyra skor som var förbehandlade. Så det kanske går att ha dem i gott skick flera år framåt.

Nu göra sig ordning för en miniutgång ikväll och sen förbereda sig för bevittna ett bröllop imorgon.

Kom just på att jag inte har testat kostymen, men så mycket går man väl inte upp på ett år, eller?

TGIF!

En tuff arbetsvecka är till ända. Böckerna ligger i högar på skrivbordet och det är massor med papper som måste sorteras. Men det är inget som tynger mitt humör - för det är fredag!

Wohoo!

Min kropp är lite dum

Nu börjar kroppen så sakteliga vänja sig att lägga sig innan midnatt. Det har varit en tid av frustrerad läggning av en själv där man vrider runt, kramar kudden, puffar till kudden, tar av täcket, tar på täcket, prova olika sovställningar för att hitta den bekvämaste och så vidare och så vidare.

Det har inte varit lätt. Kroppen tänker; Hey, inte nu! Vi ska ju inte sova förräns om två-tre timmar. Jag vill fortsätta vara uppe. Att man ska gå upp mycket tidigare än vanligt - det tänker inte kroppen på. Man skulle ju tro att den fattade på en gång - att i och med att man går upp tidigare än vanligt, så går man och lägger sig tidigare också.

Men icke.

Varje kväll är det samma kamp. Jag mot min egen kropp. Trots hot och fysiskt våld, så vägrar den somna. Min kropp är inte så speciellt smart. Det tar lite tid att fatta och det verkar som att den börjar förstå det iallafall.

Så jag klappar den, kliar lite vid sidan av revbenen och säger; Duuuuktig kropp, jahaha, du är så duuuktig.....

Skodilemma

På lördag ska jag på bröllop. Har det jag behöver förutom skor. Researchade idag och har hamnat i ett dilemma.

Antingen köper jag ett par dyra skor som håller stuns och länge, men riskerar att tappa mitt intresse och ändå köper ett nytt om några år.

Eller så köper jag billiga skor och känner mig billig, men min småsnåla karaktär tar inte stryk av det och jag kan köpa ett nytt med gott samvete om några år.

Ah, detta dilemma....

Upprörd diskussion

Ny dag, nya tag.

Nu är den första riktiga skoldagen då vi ska följa schemat. De första två dagarna är mer av socialisering och logistikiskt karaktär. Kolla att alla lever, sen fixa klassrummet. Som vanligt är det ett nytt klassrum, vackert prydd av spruckna fönster som några ungdomar hade prickskytte på för några veckor sen, som ska ordnas.

Vi diskuterar möblemang, affischer, vilka affischer det är ok att ha uppe, hur många stolar vi behöver och vissa ordningsregler. Vi hade en lång diskussion om en sak. Det var väldigt upprört. Det blev skrik och gråt och smällande dörrar. Men till slut fick jag gå med på att jag inte får dricka kaffe i klassrummet längre.

In memoriam

Det är precis ett år sen.

På ett surrealistiskt sätt har det gått både snabbt och långsamt.

Snabbt för att andra saker i mitt liv har tagit min tid och tanke.

Långsamt för att varje dag påminns jag om honom. Det kan vara ett ljud, en minnesbild eller någon situation som jag relaterar till honom.

Jag åkte tåg en tidig lördagsmorgon i mitten av augusti. Resan till Stockholm kändes som en lång mörk tunnel och i slutet kunde jag inte se något ljus. Man hade ringt mig två dagar innan och förklarat. Det är nära nu. Kom hem. Han hade flyttats från Jakobsbergs sjukhus till Stockholms sjukhem. Där man lever sin sista tid.


Vi hade våra duster. Jag irriterade mig oerhört på hans syn på hur saker och ting skulle vara. Jag var aldrig rädd för att säga det heller. Även om det kunde bli hårda ord, så fanns ändå vetskapen där att vi ställde upp för varandra. Det var inget uttalat. Men man visste att det alltid skulle sluta på samma sätt. Efter några dagars surmulen tystnad, så kom det. En klapp på axeln. En uppmuntrande pik. Han var ingen man av stora ord. Istället visade han med stora gester.


Det var med molande oro i magen när jag gick från Fridhemsplans tunnelbanestation till sjukhemmet. Jag visste någorlunda vad som väntade, men ändå inte. Jag visades vägen till hans rum och där låg han. Så skör, så liten. Han var under tung medicin för att förhindra dem värsta smärtorna och sov. Jag satte mig bredvid. Tog hans hand och höll den mot min kind. Sen brast det för mig. Det bara brast.


Många av våra diskussioner slutade med att han sa att jag skulle förstå när jag blir äldre. Det retade upp mig för att jag tyckte själv att jag var tillräcklig stor för att kunna veta. En vanlig sak mellan oss var sommarstugan. Under tonåren och fram till nyligen, så tyckte jag att det var rena öken att åka till sommarstugan. Det fanns inget att göra och det var allmänt tråkigt där. Jag kunde inte förstå varför vi skulle åka ut dit hela tiden. Först nu förstår jag. För avkopplingens skull. Att kunna landa och samla kraft. Det hade jag gärna velat säga till honom. Att jag fattade vad han menade.

Vi stannade hos honom dem sista dygnen. Timmarna gick långsamt. Dagarna följde samma rutiner. Vi sov över. Mamma och systern i sängen bredvid hans och jag och bror i ett väntrum. Frukost.  Sen lunch/middag senare på dagen. Vi vakade varje rörelse och försökte vara där när han sökte kontakt. Små ögonblick då han klarnade till så pratade vi. Inga djupa samtal. Bara så han visste att vi alla var där. Att vi skulle med ända till slutet.


Jag tyckte om att göra honom stolt. Hans belåtna blick, det där glada småleendet och den uppsluppna hållningen visade det. Det kunde vara små eller stora ögonblick. Målet i knattefotbollslaget, studenten, eller, efter år av tjat, körkortet. Fortfarande kan jag känna nu när jag gör något att det skulle han vara stolt över. Fortfarande har jag i mig att jag vill göra honom stolt.

På kvällen den 21 augusti förstod vi att det var dags. Hans andetag var stötvis och det dröjde allt längre tid mellan dem. Vi satt alla bredvid och höll hans händer. Tog avsked på våra egna sätt och väntade. Till sist kom det ett sista djupt andetag och sen var det över. Sju års kamp mot cancern var över och det var dags att lämna in. Vila från smärtorna, behandlingarna och medicinerna för alltid. Sju smärtsamma år. Men som han kämpade. Jävlar vad han kämpade.

Det har gått ett år.

Ett år av saknad.

Ikväll tänder jag ett ljus och häller upp ett glas finwhisky. Höjer glaset och skålar med honom. Smuttar lite och sen höja glaset igen som det sig bör när vi dricker whisky ihop.

Jag tänker på dig varje dag, pappa.


Fotbollskulturkrock

Vi var fyra som gick på fotbollen tillsammans igår. Min bror och hans sambo och min sambo. Min sambo brinner inte lika mycket som mig med fotboll och har en mycket nyktrare syn på fotbollen än mig som är partisk, trångsynt, skadeglad och allmän jobbig.

Ni kan ana kulturkrocken.

Det började redan vid spelarpresentationen. Man börjar alltid med bortalaget och givetvis ställde jag mig upp och applåderade AIK-spelarna. När det var ÖSK:s tur, så satte jag mig och lade armarna i kors. Det tyckte min sambo var väldigt osportsligt och uppmanade mig att applådera åt dem också. Jag tokvägrade och försökte istället förhindra henne att applådera.

När AIK gjorde två snabba mål var jag glad och dansade nästan (annars hade nog sambon gått hem), så tyckte min sambo synd om ÖSK-spelarna.

När man bytte ut en AIK-spelare, så applåderade jag. Självklart inte när man bytte ut en ÖSK-spelare och då tyckte sambon att jag var taskig.

I slutskedet av matchen tyckte hon synd om publiken somgick hem. Att det skulle vara synd om mig ifall AIK förlorade ägnade hon säkert inte en tanke åt.

Men, det var ändå bara kul att hon följde med. Nästa gång vill jag ta med henne på ett derby, så det är iallafall två lag och klackar som bjuder till. Igår var det bara ett lag på plan och en klack i publiken.


4-1. MOAHAHAHAHA!!!

Det har varit en njutningsfull dag att gå till jobbet idag. Det blir lätt så när ens favoritlag spöar skiten ur stadens, ehrm, stolta fotbollslag ÖSK. Man går med ett stort leende och tvingas man gå i svaromål mot nån, så räcker det med att säga 4-1 och sen skratta lite ondskefullt.

Annars har det varit full rulle. Tusen frågor och man kan bara svara på fyra. Resterande 996 frågor ska jag ta reda på innan imorgon och dessutom hinna med att planera dem närmaste arbetsområdena man ska jobba med.

Saker och ting händer hela tiden. Det bara rusar på här!!

Snart så.

En halvtimme kvar tills eleverna kommer. Ska bli spännande att se hur allt har varit för dem. Jag ingick ett vad med några om vem som skulle vara brunast av oss efter sommaren.

Snarare vem som är minst blekast av oss med tanke på hur sommaren har varit.

Nu kaffe för att stärka sig lite!

Hjärt- och magproblem

Gjort en omvälvande sak idag som har fått mitt hjärta att bulta lite extra och min mage att dra ihop sig lite extra.

Det är inte klart till 100 procent, men senast fredag ska det vara så.

Håller er underrättade om det.

Så som det ska vara och arbetsstol/-ar

Det tog tre arbetsdagar här för mitt städade skrivbord att återigen bli totalt överbelamrad med papper, böcker och anteckningslappar. Precis som det ska vara. Sprider lite saker, så att det ser ut som att jag har mycket att göra.

Bytt arbetsstol också. I fjol missade jag de fina stolarna, men den här gången var jag snabbt framme. En stol utan armstöd, så att den kan gå ordentligt in under bordet och inte krockar med bordskanten. Men det bästa är att man kan luta med stolen bakåt ordentligt och då kunna filosofera med sig själv med en kopp kaffe som sällskap.

Fast å andra sidan var en annan stol lite bekvämare att sitta i. Jag kunde inte bestämma mig, så jag tog båda. Ifall någon elev vill komma och prata, så måste ju den också ha en stol att sitta på. Bara det att jag bestämmer vilken stol jag vill sitta för dagen.

Myyycket upptagen

Nu är det planering, planering, planering.

Har fixat färdigt en del på min to do-lista, men mycket återstår.

Så jag är lite upptagen. Ja, inte med mitt bloggande förstås. Det är ju mitt andningshål, min ventil, min bollplank.

Jag menar mer om att vara social. Fast jag kommer ju inte att avvika från kafferasten eller lunchen.

Men sen är jag mycket upptagen. Fram tills jag slutar för dagen då....

Att vara professionell

Heldag om värdegrund och relationer. Mycket teori och några praktiska övningar. Det var mer än en som nickade till efter lunchen. Dock inte jag, så pass professionell är jag.

Det är bara på fredagseftermiddagarna jag nickar till.

NU är semestern över....

Under den perioden jag jobbar så använder jag armbandsur. Smidigast så. Som lärare måste man ha koll på tiden. Det är lektioner, möten, inbokade samtal och matraster som måste passas.

Men så fort jag är ledig, så tar jag av mig klockan. Det är ett statement till mig själv att nu är jag ledig. Jag behöver inte passa tider. Jag är fri. Så under hela sommaren har jag gått utan armbandsur.

Så imåndags skulle jag ha börjat med armbandsur. Men det glömde jag. Igår likaså. Idag kom jag på det imorse och tog på mig klockan.

Jag tror att det var min kropp som kände sig besegrad och tvingades erkänna att semestern verkligen är över nu.


Nya schemat!

Fick precis mitt schema för hösten.

Jag kan bara säga så här att efter fredagspasset så kommer jag vara otillgänglig för hela kvällen efteråt på grund av utbrändhet.

Efter tisdagar ska ni nog också undvika ta kontakt.

Piggast kommer jag nog vara efter onsdagar och torsdagar.

Måndag? Måndag är alltid måndag.

Glamouröst yrke?

Åka tre timmar till Vänersborg för att lyssna på tre timmas föreläsning om likvärdig bedömning och betygsättning för att sen åka tre timmar hemåt.

Så kom inte hit och säg att det är glamouröst att vara lärare!

Brorsan lever!

Första dagen avklarad. Inte så farligt.

Fick ett trevligt telefonsamtal av min kärebror idag. Första livstecknet från honom sen midsommar. Hans mobiltelefon hade figurerat helasommaren på någon obskyr hittegodsavdelning och hans lösning var att köpa en ny för sina välförtjänta kollopengar efter att ha jobbat hela sommaren på den gotländska ön med dess fantastiska väder.

Redan nu är det dags att planera in vår emotsedda fotbollsresa till Liverpool för att bevittna den fantastiska atmosfären på Anfield Road. Måste bara lära mig hur man sjunger You'll never walk alone rätt.

Första dagen på jobbet

Det är lika öde här på jobbet som en vanlig ÖSK-match på Behrn Arena.

Förmodligen träffar man några stycken på fikat om tjugo minuter. Själv har jag varit produktiv och letat fram en överstrykningspenna för att kunna märka ut viktiga delar av den spännande boken "Likvärdig bedömning och betygsättning".

Jag kan knappt hejda mig för att läsa den!

Segt idag

Svensexa igår och idag har jag ägnat mestadels åt fotbollstittande och slappande på soffan. Ska rapportera mer om svensexan lite längre fram.

Imorgon är det dags för jobb igen. Som vanligt kommer det bli ett rent helvete att återigen gå upp tidigt på morgnarna och stressa sig för att komma i tid. Men det är väl sånt man måste göra för att få lön.

Svettig bussresa

Vi bestämde oss för att ta bussen till Stockholm för att åka på kryssning. Vi skulle komma fram tio i fem och har alltså över en timme på oss att ta två tunnelbanestationer till båten. Vid E4-leden började problemen. Det var köer efter köer. Svettdropparna vid tinningarna rann ner i samma takt som bussen sniglade sig fram. Halv sex kom vi fram till Cityterminalen och vi kastade oss in i en taxi skrikandes att vi ville till båtterminalen inom en kvart. Max.

Han körde som en idiot. Idiot som att bryta det mesta inom trafikregler som finns för att få oss fram till båtterminalen. Vi kom terminalen kvart i och precis då incheckningen ska stängas. Slängde fram massa dricks till chauffören ifall någon skrev ner taxins bilnummer och skickar böter framöver. Sprang fram till incheckningen i en surrealistisk situation där alla gick lugnt utom just vi, rödflammiga och svettiga.

Men vi hann!

På själva båten var det precis så lugnt och avslappnande som vi ville ha det. Massagen var jätteskön. Ibland kunde man känna att just det partiet kommer det göra lite ont när hon trycker till det lite, men det var aldrig så farligt. Sambon köpte massor av hudvårdsprodukter. Själv nöjde jag mig med två par kalsonger.

Igår kväll kom vi hem. Avslappnade och lugna. Speciellt efter en mördande tråkig tågresa.

Nu ska jag iväg. På ett roligt uppdrag.

Massage när man har träningsvärk?

Jag och sambon har inte haft någon riktig semester tillsammans, så imorgon åker vi iväg på kryssning för ett dygn. En hytt med havsutsikt. Konstigt vore det annars, kan man tycka. Vi har även beställt ett par behandlingar. Massage för mig och fotvård för sambon.

Först tänkte jag att det ska bli riktigt skönt med att låta musklerna få en rejäl omgång, men sen kom jag på att det kan ju ibland kännas behagligt ont ifall massösen tar i. Undrar hur det känns när man har ordentlig träningsvärk i hela kroppen?

Det lär jag få märka snart...

En ny frisörmilstolpe

För sex och ett halvt år sen när jag var nyinflyttad i Örebro, så letade jag efter en frisör som kunde klippa mitt alltför bångstyriga hår. Gick runt lite på måfå i stan och tog egentligen bara det första bästa. Det funkade bra och som vanemännsika som jag är så fortsatte jag gå på samma ställe.

Tills nu.

Det var inget dramatiskt över bytet. Tänkte bara klippa bort allt semesterhår och det var fullbokat där jag brukade klippa mig. Så jag ringde till en annan salong och undrade ifall de hade någon ledig tid idag och så hittade jag ett ställe. Av inredningen och personalen att döma,så var stället lite mer nu med tiden än där jag brukade klippa mig.

När jag klipper mig, så vill jag ha det på ett sätt. Jag sätter mig ner, förklarar hur jag vill ha det, för en dialog med frisören så inga missförstånd kan göras och sen klipper frisören mig och jag tittar buttert på spegelbilden utan kallprat.

Jag skruvar alltid lite besvärat om det är en frisör som vill kallprata med mig om jobb, väder eller vadfansomhelst bara för att hålla kommunikationen uppe. Jag är inte där för att prata. Utan för att bli klippt.

Den nya frisören förde en dialog med mig hur jag ville bli klippt och sen klippte han mig med tystnad. Bra så. Inget snack. Sånt gillar jag. Resultatet var jag också mycket nöjd med. Så det blir nog så att jag fortsätter att gå på den nya salongen. Iallafall för de närmaste sex åren och ett halvt.

Köra bil är inte så kul...

Jag har kommit fram till att jag inte är så förtjust i att köra bil på långa sträckor. Mördande tråkigt. Fast det kanske berodde på att jag var ensam och inte hade någon att prata med.

En vanlig ledig tråkdag med träning, äta mat ute och allmänt slappande. 

Äntligen!

För första gången på bra länge som jag såg en AIK-match där de vann!

Jinxen är bruten!

Wohoo!

Mellanslagsknapp

Min mellanslagsknapp krånglarlite, men detmärks välinte??


Been in Eskilstuna for a while..

En sväng till Eskilstuna för att fira sambons födelsedag med hennes släkt. Jag gick mest och kved över träningsvärken, men försökte vara en god sambo värdig henne i hennes släkts ögon.

Tror att det gick bra.

Åkte senare hem till Örebro och parkerat mig på soffan för att försöka ladda om musklerna och batterierna. Ett träningspass imorgon. Nu djävlar ska jag plågas!

Hemfjärden runt

Fyra mil är inte att leka med. Speciellt inte om man ska cykla och inte har en röv av sten. Då krävs det lite av en.

Hemfjärden runt är en cykelled på fyra mil. P har tjatat hela sommaren om att cykla den, så nu var det dags - speciellt när väderprognoserna, för en gångs skull, var positiva. Det började bra, trots B:s ovana med sin lånade cykel vars växlar inte riktigt lydde honom. Vi tog en paus vid Glanshammar på en 45 minuter förlunchintagande och allmänt slappande. Sen cyklade vi en halvtimme till Alesund (hette den så?) och fick vänta en timme för att färjan skulle ta oss över floden på den oerhörda sträckan på sex meter. Det var bara att ställa cykeln åt sidan och gå till det strategiskt belägrade caféet och ta en kopp kaffe. 

Efter den oerhörda sträckan på sex meter över floden, så kom vi fram till Hjälmarbadet. Jag tog mig an badbyxorna och gjode ett sekundsnabbt dopp i det minst sagt iskalla vattnet. Uppiggad av doppet, iallafall jag, så cyklade vi vidare och vid varje uppförsbacke så påminde lårmusklerna oss dess existens.

Väl framme så var vi inte såpratglada, utan vinkade bara av varandra med ett slött "hej" och längtade hem till mjukare stoppningar än en cykelsadel.

Väl hemma, så var det förbannat skönt att sätta sig på soffan. Och nu ska det bli förbannat skönt att lägga sig. Fast att man vet att det kommer göra förbannat ont i hela kroppen när man ska stiga upp imorgon......

Tråkigt..... Härligt!!

Jag tycker om att ha tråkigt. Dessa dagar då man inte har så mycket på agendan är inte många och jag passar på att njuta lite extra av dem. För snart kommer det en tid då man inte har så många minuter till övers för lite tråkdagar.


Rättare sagt om 10 dagar ungefär för då tar min semester slut och det blir återigen en hösttermin då dagarna blir kortare och mörkare. Då är det full rulle från sju på morgonen till klockan nio på kvällen. Och därmed inte så mycket kvar till tråkiga dagar.

Vad gör man när man har tråkigt då? Tittar på tv, läser böcker, dricka kaffe, träna, äta mat, diska, städa eller bara kopplar av. Det finns massor med saker att göra när man har tråkigt!

Därför passar jag på att ha lite extra tråkigt den här veckan som är kvar.


Utsikter från en fransk balkong

Tycker inte att gå upp klockan halv elva - elva är nog. Nu tar jag kontemplationskaffe och tittar ut från min franska balkong. Jag ser;

* Mulet, mulet, mulet. Det här är alltså den svenska sommaren. Nu hör man ingenting om klimatförändringar och varmare planet. Folk skulle väl inte riktigt ta åt sig just nu.


* Papaya Livs har tagit in sina skurna vattenmeloner. Ett tydligt tecken att hösten är på inkommande. 


* Min cykel är kvar. Även Urban som ingen bryr sig om. Ska testa hur länge en herrelös cykel mitt i stan kan vara kvar.


* Inte så mycket mer iögonfallande. En vanlig tråkig torsdag, rätt och slätt.

Training camp

Min stenhårda träningsprogram fortsätter. Idag sprang jag för mitt liv i fyra kilometer. Sprang inte undan för något eller någon, mer av att jag skulle stupa under joggingturen.

Men jag överlevde ifall ni oroade er.

Tecken på att man har tränat hårt

När man har träningsvärk i röven.

Då jävlar har man tagit i!

Ett ganska ointressant inlägg

Lång dag.

Firade av tjejen på morgonen med falsksång och frukost på sängen.Sen åkte hon iväg till jobbet och jag stack iväg för första hårda träningen den här säsongen. Den tog.

Lunch med P på Vardagsrummet och därefter lite slappande hemma. Bio på kvällen. Kollade Zodiac med P och J. Bra film. Lite lång, men stark. Saknade dock den där nervigheten som regissören David Fincher tidigare har gjort, med till exempel Seven och Fight Club.

Hem och nätpokerspela lite. Konstaterade till slut att jag är i en svacka med dåliga kort och dåliga floppar.

Nu läggdags.