I samma rum som Ronaldinho

Idag har vi varit pa Santiago Berñabeu stadion och promenerat runt pa en tour. Vi fick vara i omkladningsrummet dar bland annat Ronaldinho, Eto`o, Henry, Zidane, Figo, Zlatan, Torres, Riquelme och massa storspelare har varit. Kandes stort. Sen at vi lunch och i lunchen ingick en flaska vin, sa det har man druckit ocksa. Inget att rekommendera, men hey, man ar ju pa semester! Tog en snabbsiesta och snart ska vi ivag och shoppa lite.

Arriba, arriba España!!

Plastknivjavel!

Hittade ett internetcafe har i Milano och skriver nagra rader.

Incheckningen holl pa att bli en mardrom. Milslanga koer och nar jag antligen kom fram, sa fick jag beskedet att det inte fanns nagra platser kvar. "Kom igen nu!" var mitt svar. Responsen pa det blev en plats i forsta klass.. Sa resan ner till Milano blev ratt sa behaglig. 

I Milano forsoker jag sla tiden. Har atit en pizza. Forsok skara en nygraddad pizza med en plastkniv. Jag holl fan pa att ga barsark. Snart ar jag pa vag till Madrid och ska ta tuben in till stan for att mota upp M och A.

Arriba, Arriba éspana!! 

Nu har jag med mig allt......?

Packat färdigt nu. Tagit välbehövliga pauser emellan för att inta lite vätska, kolla på TV och slösurfa lite. Tror att jag har med mig allt. Förhoppningsvis. Äh, måste kolla genom en gång till.

Vet inte hur bloggfrekvent jag kommer vara under resan, men ska givetvis rapportera så fort jag kommer i närheten av en dator. Annars så ses vi i augusti!

Arriba, Arriba Êspana!

Det närmar sig..

Har inhandlat viktiga saker som batterier, solskyddsmedel, myggmedel (jaa, det finns tydligen insekter i Spanien) och växlat pengar.

Ska hem till tjejen och umgås lite med henne för sista gången på knappt tre veckor. Det är inte jobbigt så, men klart jag kommer sakna henne när jag är borta. Men tiden kommer att gå fort därnere. Ska ha riktigt roligt. Bara följa med strömmen och njuta av ledigheten.

Nu ska jag fortsätta vela om jag har med mig allt eller inte.

Dygnet glider iväg

När man är ledig och inte har några tider alls att passa, så glider det väldigt lätt åt sena nätter och sena morgnar. Efter att tjejen hade gått iväg för att jobba nattskift kom P och B förbi. Vi spelade ett par omgångar Blokus, vilket jag för övrigt vann, sen kollade vi på film, Välkommen Mr. Chance som P hade tagit med efter att ha beställt från nätet.

Första kvarten tittade jag och B bara på P och undrade vad det var för film. P nickade lugnt och bad oss fortsätta kolla på filmen och det var helt rätt. Filmen växte och slutade riktigt bra. Kanske fel tidpunkt att kolla på en sån film, i nattetid vill man se hjärndöd action. Så är det bara.

Vid tvåtiden gick B och P hem. Tjejen beklagade sig i telefon att hon hade tråkigt. Jag gick ner till hennes jobb med en vattenmelonsklyfta. Vi satt och åt en stund, sen traskade jag hem för att diska lite och byta sängkläder. Där, där!, gick jag och lade mig. Halv fyra. Inte bra. Imorgon är det full rulle. Åka tåg härifrån kl halv elva och 13 timmar senare ska jag vara framme i Madrid.

Köpdilemma

Nu går dagarna långsamt innan resan. Tänkte vara nyttig idag och handla saker som jag behöver innan resan men fuck it. Tar det imorgon - jobbar så mycket bättre under press. Har mest spenderat tid med tjejen. Köpte några filmer igår som vi kollade på. Lagade mat med ett nytt spännande recept.

Ikväll ska jag tvätta och börja packa. Dags så, då kanske man också lättare kan se vad som fattas och skriva upp det på köplistan inför morgondagen. Eller är allt så mycket billigare att köpa i Spanien?

Mitt liv, mina val!

Var hos tjejen igår och tog det lugnt. Hon hade fått en sträckning i höften plus ett rejält köttigt skavsår på foten och var därmed inte å sugen på att öra sig alltför mycket. Fine by me. Var inte heller så sugen, så beställde hem mat från Paco´s. Knallade ner till affären och köpte läsk och glass. Hyrde dvd - München, och sen parkerade vi på soffan hela kvällen.

München var förresten riktigt bra. Spännande, frågeställande och bra skådespelarprestationer.

På morgonen åkte hon till jobbet och vi bestämde, i min sömndruckenhet, att vi skulle ses vid hennes jobb på eftermiddagen för att sen åka till Willy's och storhandla. Iallafall hon. Ska ju själv åka till Spanien om tre dagar så känns lite onödigt att handla mat. Däremot lite hygienprodukter och sånt behöver jag uppdatera med.

När man är i stan för några korta dagar, så blir det så att några rycker i en och vill ses. Man försöker hinna med alla, men det går inte att göra alla nöjda. Vissa prioriterar man högre än andra. Det tråkiga är att alla inte kan inse det. Folk blir sura och börjar ifrågasätta ens val.

Vafan, jag gör vad JAG vill! Det hjälper inte att lirka och säga att man kan offra två timmar för dennes skull. Det är ändå mina två timmar i mitt liv som jag själv vill välja att göra och inte "offra".....

Nu ska jag dricka lite kaffe och lugna ner mig..


VM-finalsintryck

Har inte sagt så mycket om själva finalen att jag tippade rätt och var också bäst av alla svenskar på den sidan jag och några andra tippade på. Ok, nu ska jag sluta skryta.

Tyckte finalen var bra. Blev faktiskt överraskad av att det var välspelad och öppen match, med tanke på speciellt Frankrike har spelat. Mycket tack vare att det blev mål redan i början. Men säkerhetsdefensiven fanns ju där hela tiden. Italienarna vibrerade så mycket mer än fransmännen, tyckte jag. Det var mer puls när Italien spelade än tvärtom. Därför kändes det logiskt att de vann efter straffarna.

Förr tyckte jag att straffar var en lotteri. Det senaste året har jag ändrat uppfattning. Det är ingen slump att tyskarna har vunnit alla straffläggningar förutom en gång genom mästerskaperna och att engelsmännen har förlorat dem flesta. Det handlar om mentalitet och styrka. De sakerna hade Italien den här gången. Efter skandaler, skador, avstängningar och självmordsförsök skulle de visa alla jävlar i världen att den här gången tänker vi inte vika ner oss!!


Zizou kräver ett eget stycke. Jag har njutit av hans spelande förr. De senaste åren har han sett slö och oinspirerad ut. Ändå kunde han glimta till och visa sin storhet under enstaka matcher. Hans storhet under VM har bara visats i tre matcher; åttondelen, kvarten och semin. I finalen visade han sin mörka sida. Den sida som många blundar förr. Den sidan är inte ovanligt att det dyker fram hos honom. Jag ska inte hyckla. Jag beundrar råskinn med skräckblandad förtjusning. Folk som Materazzi eller Roy Keane kan kapa folk utan skrupler. Jag gillar såna spelare för att dem behövs för att fylla en dimension i fotbollen plus att det är ofta det enda de kan.

Zizou ska vara så mycket större än så. Han ska tillhöra det vackra spelet. Istället låter han sig provoceras och i sin sista match i karriären, i en VM-final, få hjärnsläpp och tjurrusa med skallen före in på Materazzis bröst. Varför? Så inihelvete dumt. Hans anseende svärtades så mycket för mig. Det momentet kommer vara den som visas för mig när jag tänker Zizou. Inte hans vackra spel. Och det är för jävla synd.

Reklam och sammanträffanden.

Kom hem idag från Stockholm. Bara att vara hemma med sina egna referenspunkter, saker på sina rätta platser och full makt över fjärrkontrollen gör att man njuter.

Innan jag åkte iväg härifrån för en dryg vecka sen rev jag bort pappersbiten som låg på min ytterdörr - en "Ingen reklam, tack!". Den hade lossnat en bit och fladdrade. Skulle fixa den när jag kom hem. Alltså, jag hade glömt bort hur irriterande det är med all reklam. Det låg kilo papper när jag kom hem! Tre brev och 58 reklambroschyrer. Samla upp all reklam och slänga skiten.

Hann med en runda i stan också. Man märker att man är hemma i en småstad. På 30 minuter träffade jag på 2 arbetskolleger, 2 kompisar och 7 bekanta. Back in town, minsann. Men håll ut. På fredag försvinner jag igen..


Mästertippare

Vad sa jag? Vad sa jag?

http://tobbert.blogg.se/2006/june/tippa-vm.html#comment

Upptäckter på min rygg

Har ägnat mest åt hemmaaktiviteter. Städat, handlat, diskat, lagat mat och tvättat. Det är bara ett aber. Jag är inte hemma, utan fortfarande hos föräldrarna. Måste ändå göra något och idag var det tacksamt i och med att det regnade. Det är ju ändå kvavt så in i helvete, så svettas floder gör man i vilket fall som helst.

Har haft nöjet att få massage idag. Min syster har praktik just nu efter en massageutbildning och knådade min rygg. Ett antal muskelknutar och en fettknöl hittades. Talade om det för tjejen och hon menade att jag måste se till att få bort fettknölen och min fråga är;

Hur gör man det? Klämmer den som en finne eller karvar bort den? Varkendera låter lockande. Eftersom jag inte ser den, så finns inte problemet. Men nån gång ska jag ta tag i det.

Gennaro Gattuso!

Jag har fått en ny favoritspelare på min topplista.

Gattuso

Gennaro Gattuso!

Jag är oerhörd förtjust i dem spelare som inte är teknisk fulländade, men besitter istället ett hjärta som är omöjligt att ersätta. Johan Mjällby, Steven Gerrard och Jamie Carragher för att nämna några. Mycket tack vare det här mästerskapet och några av Gattusos kommentarer gör att jag faller handlöst av kärlek till honom.

Dessutom att han sjunger högst och hellre än bra under nationalsången. Tammefan om han inte överröstar publiken också.

Gattuso fick frågan; Under det här mästerskapet så har ju du varit en mycket bättre spelare än Ronaldinho. Han stirrar stint på journalisten och säger; Du förolämpar fotbollen när du säger så.


På frågan om hur de ska stoppa Zinedine Zidane i finalen så rycker han på axlarna och säger; Man gör korstecknet.


Respekt för Gattuso!


Slappa med måtta

Tänka sig hur skönt det är att sova i en riktig säng - eller riktig och riktig, men en bäddsoffa iallafall med madrass och kudde. Med sånt sov jag som ett litet barn den här natten. Har inte gjort så mycket idag på föräldrahemmet. Mest tagit det lugnt och laddat batterierna. De sista två dagarna på Gotland var rätt så tröttsamma. Två första intensiva dagar plus dålig sömn gör att man sjunker lite på sin energistatus. Värmen gör också sitt. Det är sjukt varmt! Men jag klagar inte. Bra att man vänjer sig innan man åker till Spanien om en vecka.

Helgen blir mest som det har varit idag. Slappa, kolla på fotbollen givetvis och se till att man inte åker upp med för många kilon på kroppen. Man vill ju vara slank och fin när man ska glassa på den spanska stranden.

Allians för Sverige! - Eller vänta nu?

Ett problem har dykt upp i vårt arbete här på Almedalen. Vår organisations färg är orange, för att verkligen synliggöras här, så köpte jag och M en varsin pikéskjorta i knallorange färg. När vi knallar genom stan och ska observera så har ett flertal kommit fram till och vill diskutera borgelig politik med oss. En äldre dam från Feministiskt initiativ stormade fram och hojtade "Ni moderater!"

Om vi blickar lite över Visby så är det en hel del organisationer som också gillar orange och framför allt är Allians för Sverige som använder denna färg. Det borgeliga blocket altså. Nu kan ju vi inte byta färg, däremot får vi se till att trycka en blaffig logga så att man inte misstänker oss för borgarsvin.

Annars har jag tagit årets första dopp. Det var riktigt jävla kallt och jag tänker undvika att göra om det.

Imorgon ska jag hem och sova i en riktig säng. Tror satt jag har sovit sammanlagt 7 timmar på tre nätter.

Hej från Almedalen

Intensiva dagar här på Almedalen. Jag och M åkte en mardrömsresa i söndags med försenat tåg, missat pendeltåg, taxi till Nynäshamn, stillsam båtfärd och en lååång vandring till campingplatsen där allt är pengar för dem. Att ladda ens mobil kostar 10 spänn. Att duscha i sex minuter kostar en femma. Att köpa en stor läsk kostar 28 spänn. Ni förstår att man pemgarna bara rinner bort här.

När man går runt och lyssnar på seminarier, träffar folk och kändispottar folk hela tiden blir man verkligen stimulerad ochframför allt inspirerad till att själv uträtta stordåd. Många diskussioner har det varit mellan mig och M, inte så att vi försöker övertyga varandra utan mer belysa och reflektera över vårt organisations arbete. Vi hinner med lite lära-känna-varandra också, även om det kanske inte behövs så är det iallafall roligt. Att hoppa längst från en gunga är M duktigare på, bara det att vi har olika syn på hur man ska bedöma fotavtrycken på sanden. Jag tycker längst fram på tån är avgörande, men M menar att man ska titta på var längst bak på hälenman hamnade. Han tyckte nog så för att det var till hans fördel, å andra sidan skulle ju jag vinna lätt om man tog tån först.

Igår såg vi Göran Hägglund hålla tal, vi lyssnade på seminarium ledd av Henrik Johnsson, krockat med Gustav Fridolin på biblioteket, spanat Lars Leijonborg på en restaurang, gått förbi David Batra och imorse lyssnade vi på socialministern Berit Adnor.

Kul som fan är det!