Liten långledighet

Det har varit ett par intensiva dagar med föreläsningar, seminarier, diskussioner, kafferaster och en sen kväll. Det har varit kul. Var lite tveksam innan, hade inga större förväntningar och så kändes det mer som att jag hellre hade valt lediga dagar än att vara på konferens.

Men, kan säga att det var värt det här. Otroligt intressanta föreläsningar och jag fick skratta mycket. Härliga diskussioner som har lyft mina tankar och till sist så fick jag ett multiverktyg också. Alltid bra att ha!
Igår kväll hade vi middag och fest. Mycket trevligt och jag var rejält trött när jag stupade i sängs vid halv ett-tiden. I morse snoozade jag lite väl länge och var tvungen att rycka upp mig från sängen för att ha den minsta lilla chans till att hinna i tid till konferensen och jäklars vad det gjorde ont i magen. Scannade snabbt av olika symptom och smärtstatus för att försöka hitta orsaken till de ilande smärtorna och kom fram att det härrörde sig från träningen i måndags. Jag har aldrig haft sån rejäl träningsvärk i magen som jag hade nu. Roligt!

Nu får jag ledigt fyra dagar i rad. Och då ska jag passa på att bara vara Tobbe. Träna lite, umgås med sambon lite, träffa grabbarna lite, äta lite gott och försöka få med lite av varje.

Det är över nu

Det var nästan precis ett år sen vi satte igång med planeringen för dagens konferens om att höra i skolan. Vet inte hur mycket jag bidrog med egentligen, men lite kan man nog ståta med och det är också rätt så trevligt att nu kunna lägga den här konferensen till handlingarna och hoppas att det har väckt några tankeställare hos de 450 deltagare som kom.

Efter dagen hann jag med ett träningspass. Testade ett jympapass och man kan säga att det var ett program som de flesta deltagare verkade vara vana vid förutom jag då. Instruktören hojtade och som en given signal ändrade alla sitt rörelseschema och jag stod som ett fån och försökte definiera ut vad armar och ben skulle ta vägen. Det var ett tufft pass. Det känns i kroppen om man säger så.

De följande två dagarna ska alla, som jobbar inom den myndighet jag jobbar i, träffas för att dels fortbilda sig inom vissa saker, men främst socialisera sig och passa på att träffa personalen från de andra skolorna i Sverige. Det ska bli kul, men just nu är jag så trött att jag är tveksam till om jag håller mig vaken till det nya favoritprogrammet - Boston tea party....

Femte plats till slut

Drömmen levde där i nästan två magiska månader då AIK bara vann hela tiden. Men det höll inte. Den knackiga vårsäsongen gjorde sitt och avslutningen blev mest kluvna känslor mellan att se andra antagonister slåss om guld och vi kunde på olika sätt påverka slutet.

Nu blev det som det blev och vi slutade femma. Inget Europaspel nästa säsong. Det är jag faktiskt ganska glad för. Iallafall då vi slipper Intertotocupen då man bara spelar i Europas gärdsserie och slösar kraft. Ok, om det var UEFA-cupen, men Intertoto skiter jag i.

Det blev en säsong av glädje, bedrövelse, ilska, eufori, uppgivenhet och massor av minnen.

Och återigen blir det en lång och kall vinter innan det är dags för Allsvenskan 2008.

Då jävlar!

Jag är kvar, jag är kvar....

Jodå, jag överlevde spinningen igår. Det var jobbigt, men inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Kanske var det bara att jag inte hade rätt motstånd. När instruktören beordrade oss att ha medelmotstånd, så rattade jag fram och tillbaka och frågade mig själv hela tiden - vafan är medel då?!?

Man får väl ge det några gånger tills man hittar rätt, antar jag.

Idag har vi varit riktiga svenssons och handlat saker till lägenheten. Mest smått och gott, inga stora saker. Mor med vänner har ackompanjerat oss och lagade en utsökt middag till oss här hemma.

Nu är vi helt färdiga för idag. Kolla lite på tv och somna på soffan är väl det som kommer att hända oss snart....

NU kan jag lämna den bakom mig...

Yes!!

Hajv-fajv!

Städbesiktningen gick vägen och jag kan nu verkligen lämna den bakom mig.

Så. Jävla. Skönt!

The winter is coming.....

I morse när jag cyklade till jobbet så blev det rimfrost på min jacka.

Rimfrost!

Det blir bara kallare och kallare.....


Nu tar jag min hand ifrån den

Idag lade vi vår sista hand på den gamla lägenheten efter en veckas periodvis flyttstädning. I samma veva sålde jag min frys och det är skönt att slippa släpa den hem. Imorgon kommer bovärden med sina vita handskar och kollar av varenda skrymsle och skrå.

Förhoppningsvis ger han klartecken och vi kan då för sista gången lämna den. Iallafall från min sida. Jag tyckte om den. Vet att själva huset inte har världens bästa rykte. Har hört åtskilliga berättelser om vad som har hänt där när jag har berättat var jag bodde. Och det var alltså inte av det positiva slaget. Ändå älskade jag läget och närheten till allt. Och en etta var alldeles lagom för min del. Nu är det andra saker på gång och då funkar det inte att fortsätta som vanligt.

Man märker skillnaden på grannarna här också. I vårt hyreshus är det antingen äldre par eller barnfamiljer. Dit hör ju vi också till så småningom. I det gamla hyreshuset var det lite mer sargade människor, om man säger så. Och så några vanliga människor som man kunde utbyta ett par vettiga ord med. En salig blandning.

Nåväl, imorgon är alla elever komplediga och vi ska då träffas för några möten och lägga pannan i djupa veck. Dessutom ska jag på mitt första spinningpass ever. Det är med skräckblandad förtjusning jag ser emot det...



En god vän på besök

En gammal god vän kom på besök hit och det var en härlig kväll med mycket prat och skratt. Vi var riktigt tajta under gymnasietiden och än idag ligger vi på samma våglängd vad gäller humor och ironi. Båda vi våndades över den speciella återträffen som ska vara om två veckor, men vi bestämde att vi skulle ses innan för att peppa varandra innan vi går in på minnenas kvarter.

Men det ska bli kul att träffa gamla vänner. Riktigt roligt!

Ett enkelt försvarstal

Det har hänt andra, men inte mig. Men nu fick jag stå för min kast i bloggandets värld och att det faktiskt är så att vem som helst kan läsa det jag skriver om. Och reagera kraftigt på det. Och, nej det är inte glassbilschauffören jag tänker på, utan den föreställning jag såg i måndags och vad jag tyckte om den. En i projektet hade tydligen läst om det och reagerade rätt så hårt på det.

Det kan jag förstå. Jag gav ju lite kritik om det.

Första tanken var "fan också". Det här var ju inte så bra och gjorde också att det kunde bli lite grus i dialogen mellan oss och dem för deras föreställning på skolan som jag jobbar på. Så jag gjorde det jag kunde göra, jag bad om telefonnumret till personen för att ringa och förklara min åsikt. Förhoppningsvis gick det fram att jag tycker att innehållet är bra och viktigt, men att formen kan bli bättre. Och jag utgår från att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att deras budskap ska nå ut till eleverna. Men allt handlar fortfarande om mina egna personliga åsikter.

Man får lite ont i magen av sånt här. Det är inte så kul att saker och ting kan gå snett för att man luftar ens personliga åsikter på en anspråkslös hemsida på nätet, som har typ 60 unika besökare varje dag, och att det kan drabba andra. Jag står fortfarande för mina åsikter, men jag kan förstå att de reagerar på det.

Jag skulle också bli förbannad om jag jobbade med ett projekt i flera år och det kommer en dryg exilstockholmare som sett en föreställning och tycker att man borde göra si och så. Absolut. De har mycket mer kunskap om vad som funkar med deras föreställning än vad jag har.

Men jag har fortfarande rätt att skriva vad jag tycker om det. Det kommer inte att passa alla. Till och med mina närmaste har reagerat på saker jag har skrivit om, och då tycker jag ändå att jag är ganska så slätstruken i mina åsikter och ord.


Det här är en smäll jag får ta. Jag reser mig snabbt ändå....


Istället för en insändare på lokaltidningen.....

När jag cyklade hem efter träningen, så gled en glassbil framför mig. Först tänkte jag över hur det fortfarande idag kan existera. Ser aldrig någon som står och handlar, men uppenbarligen så måste några göra det eftersom de fortsätter köra glassbil och tjuta med den där förhatliga signalen.

Glassbilen körde långsamt, så långsamt att jag cyklade förbi den utan problem. Genast visste jag vad som skulle hända. Kände på mig det och redan då började jag bli förbannad. Självklart , när jag precis hade åkt förbi, så sattes signalen igång. Man hör ju den på mils avstånd, så det hördes rätt bra från några meter också. Kroppen reagerade instinktivt och jag fick kämpa för att hålla mig uppe på cykeln.

Jag kokade. Instinktivt ville jag öka farten för att få avstånd för att sen vända och kamikazecykla mot glassbilen för att krascha rakt in på den. Förmodligen skulle nog jag ta mer skada av kraschen än glassbilen, men då hade jag iallafall markerat mitt missnöje.....

Daddy boot camp

Nu har jag legat av mig tillräckligt länge nu, Nu när man ska bli farsa och allt, så måste man ju vara i form. Man vill ju inte vara en sån där om fyra - fem år som säger så fort barnet vill leka; Nej, pappa orkar inte. Nej, pappa måste vila lite. Nej, pappa måste ha syrgas nu. Nej, pappa måste till sjukhus.


Så det är dags för daddy boot camp - ett stenhårt träninsprogram fram till sista februari. Sen får jag av naturliga skäl väga in träningsdosen mot kvantitetstid med barnet. Man vill ju inte att barnet ska bli så förskräckt när jag kliver in i lägenheten med svettiga kläder och rullande ögon som lyser efter mat och mera mat.

Ja, vi får se hur det här går....

Åt helvete...

Innan matchen ryckte jag mest åt axlarna. Men väl under match skrek och gormade jag som vanligt för AIK:s del.

Undrar om alla Göteborg-fans verkligen kan se sig själva ikväll och verkligen kunna njuta av vinsten för det var de inte värda. Inte alls......


Göra roliga saker!

Nu ska jag till gamla lägenheten och fönsterputsa.

Wohoo!

Ett besök på en annorlunda skola

Jag och en lärare till åkte till en annan skola för att kolla in ett projekt som ska svänga förbi vår skola några veckor längre fram. Vi ville kolla upp hur de skulle göra, så vi kunde anpassa oss och dem efter vår skolas speciella förutsättningar.

Tanken är god, absolut, och det är viktigt att såna här saker tas upp för eleverna. Jag har många erfarenheter själv av såna här projekt som är finansierade av olika fonder.

Grundidén är bra. Man ska leka tv-program och programledaren ska vara lite fördomsfull och provokativ, medan gästerna svarar lugnt på dem dumma frågorna och därmed ska man då rasera alla fördomar man själv har om dem med olika typer av funktionshinder. Men de sitter bara på vanliga stolar bredvid varandra, medan programledaren för det mesta också sitter och frågar.

Kringarrangemanget är noll!

Ingenting!

Själva föreställningen tappade tempo och många i publiken tappade intresset och det blev lite rörigt på slutet. Och det är så synd, man skulle kunna göra det så mycket roligare om man tänkte till ett par steg extra.

Varför inte använda spotlights och mer av det visuella? Varför inte använda en riktig soffa och en publikuppvärmare! Ni vet, en sån där person som står med skyltar och beordrar publiken vad de ska göra. Så man känner att man verkligen är i en tv-studio.

Vi har ett par veckor på oss innan de kommer till vår skola. Nog ska vi kunna rigga upp det lite. Förhoppningsvis.

En pikant detalj om mig

Igår kväll besökte vi ett par som hade ett gemensamt födelsedagsfest. Vi kände inte så många, men paret hade några lekar i bakfickan som gjorde att vi alla fick umgås över vängränserna. I olika lag skulle vi ha en stund där vi pratade med varandra för att lära känna varandra. Paret hade alltså personliga frågor om varenda gäst och förhoppningsvis skulle vi ha berättat om den detaljen för dem andra.

Tyvärr hade jag inte min sambos illvillga plan för mig i åtanke, så den lilla detaljen att jag hade varit med i mellanstadiets skolkör berättade jag inte så vi fick inga poäng tack vare mig.

Senare på kvällen gav vi upp och väl hemma så lade vi oss rätt så snabbt.

Idag har vi städat den gamla lägenheten hela dagen. Det var gnugga och det var svinto och det var spackel och det var rengöringsmedel och det var det ena och det andra...

Det jävliga är att vi inte blev färdiga. Så i veckan ser vi fram emot ännu mer slutstädning. Wohoo!


Inte en lugn kväll igår

Hade tänkt mig ta det lugnt igår kväll. Köpt lite smått och gott, kollat upp tv-tablån och fixat en lättlagad middag. Men icke, djurgårdaren messade för att dra igång nånting och det slutade med att fem satt hemma hos honom för att spela lite poker. Han satte nivån på en gång med att svepa över en Djurgårdslakan på kökbordet som pokerfilt. Troligen skulle det psyka mig och BigB som har våra sympatier för det lite bättre klubben i storstan.

P gjorde också sitt för att få oss ur gängorna. Han hade precis fått in det nya spelet Football Manager och tjatade hål i huvuden på oss om att hans styrelse hade sålt Aron Lennon för 160 miljoner, utan hans tillåtelse. Det kunde låta så här ungefär;

P: Jag fick ett bud på Lennon för 160 mille.


Vi andra; Det är din tur nu.


P: Så jag tackade nej, men min styrelse tyckte att det var för bra bud att tacka nej till.


Vi andra: Det är din tur nu.


P: Så de sålde han, vafan, jag ville ju ha kvar min högermittfältare!


Vi andra: Det är din tur nu.


P: Men det är sånt de kan göra nuförtiden, jag har ingen talan.

Vi andra: Det är din tur nu.


Och så höll det på. Värst var ändå J:s kamikazefyllotaktik. Han är i vanliga fall oerhört svårläst. Han kan gå all-in med 7-2 unsuited, eller checka sig genom med ett par i ess. Men efter att ha druckit två glas whisky så gick han helt bärsärk och spelade totalt ostrategiskt. Några gjorde misstaget med att spela hårt mot honom och blev allvarligt sårade av hans kamikazefyllotaktik. Han ville ha mer whisky, vi vägrade. Men, hårt spelat - hårda bud. Efter att ha gått all-in med en svag hand, så åkte han ut först.

Sen åkte djurgårdaren ut efter att ha förlitat alldeles för mycket på sin djurgårdspsyktaktik. P låg mycket illa till och gick all-in mot mig. Jag synade och då får han triss i kungar på floppen. Illa, men både turnen och rivern visade ruter så fick jag färg och kvar var bara vi gnagare, jag och BigB.

Heads-up är inte min grej, men den här gången skulle jag inte fega och spelade rätt så hårt. Jag byggde upp min stack och svarade på hans all-in med mitt par i tvåor mot hans knekt-dam unsuited. Floppen gick till min fördel och jag stod som slutgiltig segrare. trots alla psykningar och kamikazespel...

Lugn förmiddag. Har ätit lite frukost och druckit vatten för att driva bort dem sista whiskydropparna i min kropp. Nu ska jag knalla ner till stan för att köpa hänglås, tidning och en födelsedagspresent till min sambos nära väninnas sambo.

Om ett par timmar kommer BigB och P hit för att kolla på fotboll. Har ett par kalla Guiness i kylen som ska smaka gott. Sen ikväll så ska jag och sambon på födelsedagsfest, därav  anledningen till att jag köper en present idag.


Men hörrni, varför??

Äh, jag har inte kommit iväg än, men kom på en sak.

Igår så hade min sambo en tjejkväll hemma hos oss. De kom rätt så tidigt, så jag fick hälsa dem välkomna med ugnsbakad klyftpotatis och morötter i munnen. Medan de sällskapade, så diskade jag upp och gjorde ordning kaffe.

Så långt, allting väl.
 
Det kom också två tjejer som skulle ha en sminkkväll, eller rättare sagt hudrengöringsprodukter. De skulle alltså demonstera olika produkter och sambon med vänner testa dem och sedan eventuellt köpa dem varor de ville ha själva. Jag kände mig inte riktigt träffad som målgrupp för den här demonstrationen, så jag avvek efter min tur i köket och slank in i sovrummet med det senaste numret av King och några andra papper som jag behövde gå genom med.

Min sambo kanske tyckte att jag blev utanför, så hon frågade mig ifall jag ville vara med och lyssna på dem. Jag var väl sådär måttligt förtjust över förslaget, men kunde tänka mig vara med om jag fick ställa några frågor. Jag ville veta och diskutera med dem; varför måste vi ha hudrengöringsprodukter? Är det inte bättre att vara naturlig? För vem använder ni dem här varorna egentligen för?

Då tyckte sambon att det var bäst att jag stannade kvar i sovrummet....

Comebackens första träningspass

Slut med lektionerna för den här veckan. Ska förbi stan och lämna in cykeln för en halvårskontroll. Man kunde tydligen få göra det på den affären jag köpte cykeln i januari. Då kollar de genom allting för att se att muttrar och skruvar sitter på sina platser.

Ska också köpa ett träningskort på, hrmm, Friskis och Svettis. Nu är det dags att ta tag i träningen igen. Uppehåll på tre-fyra veckor är inte bra, å andra sidan så har jag haft mina "pass" med att bära kartonger upp och ner dem senaste veckorna. men idag orkar jag inte träna. mitt första försiktiga steg får bli att gå till receptionen och köpa träningskortet. Det får bli dagens pass.

Lägenheten börjar se bra ut. Nu kan man känna att man får positiv energi när man är hemma. Så var det inte riktigt förra veckan, då allt låg i kaos och man kunde inte hitta sina skor. Då var humöret verkligen på låg nivå. nu vet man iallafall var osthyveln finns och kan med gott samvete vakna upp på morgonen utan att riva bort hårtestar för att man kliver rakt ut bland massa lådor.


Online igen

Efter en rad svordomar, som givetvis var till för att förbättra sammanhållningen hemma, så har jag lyckats med att koppla in internet och telefonen med det nya modemet.

Nu kan vi använda telefonen igen. Typ två-tre gånger varje månad.

Tobbe, den gemytlige sammanhållande kraften!

Jag bidrar alltså till att det blir en god sammanhållande atmosfär på jobbet?

Då ska jag dela med mig så att tanterna blir gladare!

Isolering och slingtjafs

Igår kväll när jag skulle koppla upp mig online, så visades en ruta från comhem att jag måste ha inloggningsuppgifter för att komma ut i den stora cybervärlden.

Ok, det var inte nödvändigt förr och således hade jag noll koll på var de skulle finnas. Så vi fick leva i total isolering den kvällen och nöjde oss med att fixa så att nu har vi två tv-apparater att titta på. Så framtida konflikter angående om vi vill se Heroes eller Grey's anatomy är därmed avslutade.

Det ringer stup i kvarten om alla möjliga saker. Den senaste tiden har det präglats av Blocket-köpare som vill köpa mitt arbetsbord och frys. Iallafall arbetsbordet har det varit lite efterfrågan om - så den är såld, men frysen är det oroväckande tyst om. Ska kolla om den framtida hyresgästen i det gamla lägenheten vill ha den, annars får jag väl sänka priset. Såvida inte nån i här i Örebro-bloggläsare som vill ha den? En två år gammal frys för dryga tusenlappen? Som hittat!

Och så har jag tjafsat några varv med hjälpmedelcentralen angående slingan. De vill montera in en soffslinga. Jag vägrar eftersom jag tycker att det är min rättighet att kunna röra mig fritt i lägenheten och höra vad som sägs på tv, istället för att begränsa mig till en soffa för att kunna uppfatta tv-ljudet. Problemet är att det kan bli överhörning, alltså ifall det skulle finnas andra hyresgäster i huset som också använder slinga, så skulle de höra min slinga.

Det kan jag förstå, men om det inte finns några, så borde det ju gå att använda rumslinga så länge det bara är jag som använder den, menade jag. Efter några heta varv på diskussionsbanan, så bestämde vi att jag skulle använda rumslinga och kolla ifall några andra i huset skulle störas av det. Hoppas inte. Jag menar, jag ska kunna gå till köket och fixa lite kaffe och ändå hänga med vad som händer på fotbollsmatchen! Det är min rättighet!

Till sist, Nordirland!? För helvete, Nordirland!?!

Budgetspa

Nu ska jag till sjukan och lämna plasma. En budgetvariant av spa, då man i en avkopplande miljö med alla apparater och blodpåsar omkring en, halvligger ner med en kanyl i armvecken i en timme och läser tidningar medan sköterskorna fyller på vatten i min plastmugg och tar hand om mig. Efter att ha tömt min kropp på plasma, så får man 90 kronor som tack för besväret och några mackor att äta för påfyllning av näringsdepåerna.

Svårt att tro kanske, men det är avkopplande....

Spagårdhunting

När sambon fyllde år i somras, så lovade jag henne en spahelg under mörka hösten. Jag hade först tänkt att vi skulle till nåt ställe här i stan och sen äta en riktig mysig middag hemma. Men jag har förstått att det kommer bli rätt så svårt att få in den rätta myshetsfaktorn här hemma när lägenheten inte är färdiginredd.

Istället så letar jag med ljus och lykta efter en liten spagård med max tre timmars bilväg härifrån som vi ska spendera hela helgen på. Alltså inte de stora välkända, som Loka brunn eller Selma spa som faktiskt tar överpriser och så kommer man också bara vara två i mängden som de inte bryr sig om.

Nä, istället någon enkel mysig spagård med vanliga behandlingar utan hokus-pokus och med trevligt boende och god mat. Och där chansen är större att man blir väl omhändertagen av dem som jobbar där.

Om ni ändå läser det här och får en klar bild på precis en sån spagård jag tänker på, så förtälj!

Payback in the answering machine way

Återigen försöker jag förgäves få kontakt med en person telefonledes. Och alltid är det de förbannade automatrösterna som bara det driver en till vansinne. "Du har ringt till..... XXXXXX XXXXXXX!.... som åter finns tillgänglig.... PÅ ONSDAG!.. För att höra medd...."

Ungefär där så vrider jag på telefonluren mot min mun och skriker lite okvädningsord rakt ut för att sen frustrerat slänga på luren. Men bara när jag är ensam i arbetsrummet. Annars blir det så mycket att förklara.

Jag tror att jag ska iväg och våldgästa deras kontor. Då ska jag prata precis som deras automatsvar.

"hej, jag skulle vilja prata med.... XXXXXX XXXXXXX!! .... för att diskutera om.... LÄGENHETEN! Kan vi ta det.... NU!!!!!"

Bild på brallorna!

Fy fasen vad svårt det var att fixa bilder på sig själv. Helt plötsligt har jag fått nyfunnen respekt på alla personer som lägger upp bilder på sig själv varje dag. Ni har talang!

Eftersom dygnet bara har 24 timmar, så får ni nöja er med en bild på mina nya byxor. Eller de är snart en månad gamla och jag arbetar som mest just nu med att få in den där exklusiva patinan på dem. Här en bild utan krusiduller förutom tidsinställd fotografering och undanstädande av massa saker som skräpade i hallen.


image33

Och som bonus, en liten sneak-peak till alla mina kvinnliga fans därute och så du också, J.


Orka måndag!

Det måste ju finnas någon slags hälsokur som heter "Klara av en måndag"?

Fy fan vad seg man är, sov oroligt och har kommit i nån slags mardrömsstim om fula tänder. Och det är alltså mina tänder som kan liknas vid tandhygien på neandertalarnivå. Sånt är inte roligt. Nu ska tjejen vara borta ytterligare en natt och jag får fortsätta tampas med stöket hemma.

Flyttkartongerna är, iallafall de flesta, uppburna till vinden och nu är det dags att ta tag i det som ska finnas i lägenheten. Att hinna nåt system som gör att både jag och sambon vet exakt var allting är. Nu är det hela tiden; du, var är osthyveln? Vet du var det finns tejp? Har du sett nya Offside?

Det där sista har jag nog sagt 25 gånger och gissa min glädje när sambon slängde fram det nya numret.

Nä, nu ska jag hem och sortera kläder.....

Äh, orka...

Det bidde inga bra uppslag till bilder, dels för att jag inte riktigt kände att tillfället dök upp bland alla flyttkartonger, tvätt, laga mat, steka svamp och disk. Jag tror allvarligt talat att jag skulle riskera liv coh lem om jag bad sambon mitt under bärandet av en köksbordskiva upp till vinden ifall jag sa;

- Du, jag kom på en idé om hur jag ska lägga upp några roliga outfitbilder på bloggen!

Då känns det bättre att jag sitter här och bloggar i säkerhet istället.

Steka svamp ja, sambon hade fått massa kantareller som hon hade tänkt steka idag. Men eftersom allt drog ut på tiden och hon skulle iväg för jobb, så bad hon mig steka dem. Självklart för min del, jag sätter igång med dem så fort jag har ätit färdigt, sa jag.


- Men du, kolla rötterna på trattkantarellerna så det inte finns några larver i dem.


- ........ Menar du att jag ska kolla i varenda svamp? Det är ju jättemånga...


- *fniss* Ja, det vore bra.


När jag lade upp alla svampar, så gjorde jag några stickkontroller istället. Aldrig i livet att jag kollar varenda svamp, då hade jag fått hålla på hela natten. Men imorgon ska vi äta svampstuvning. Jättegott, och jag kan ta på mig att ta den första tuggan och kolla att allt smakar okej.

Nu är det sängdags, en härlig arbetsvecka väntar!


Snälla svara nu.....

Jag har hela dagen försökt få tag på en person på ett offentligt ämbete för att göra upp om tider för studiebesök. varenda gång jag ringer, så svarar en enerverande mekanisk röst att denne person är för tillfället borta och beräknas återkomma vid en viss tidpunkt. Jag försöker igen och då är det ännu en ny tid lite längre fram.

Vill bli av med det innan helgen, så nu sitter jag och stirrar mest på telefonen och inväntar den nya tiden. emellanåt slår jag ihjäl tiden med att kasta ihopkramade pappersbollar mot papperskorgen en meter bort. Går ganska lätt.

Har fått lite kommentarer om att publicera bilder på några klädesplagg jag införskaffat mig den senaste tiden. Vet också att jag har lovat det, men måste bara komma över den där småäckelkänslan av att publicera en liknande "dagens outfit" - bild. Det är bara modebloggar som gör sånt, inte jag. Men jag ska göra det. På mitt sätt. Förhoppningsvis den här helgen.


Höstjacka

För ungefär 1,5 månad sen så tyckte ju jag att morgnarna var lite kyliga och började då fundera på att köpa en höstjacka. Har länge suktat efter en skepparkavaj. Förra året letade jag efter en, men hittade inget som passade mig bra.

Så jag hade inga förhoppningar om att hitta en bra, men så stod det en där i en liten obskyr WE-affär. Så jag slog till och tänkte använda den på studs. Men så blev det ju en sådär riktig brittsommar, så den fick stanna i garderoben hemma och vänta på sin tur.

Men nu de senaste veckorna har kylan tagit sin grepp (speciellt i morse, fy fan vad kallt det var!) och jackan har använts mer frekvent. Den är skön och ser riktig bra ut. Lite svår och vuxen. Bra så.

Egentligen inte så intensiv dag, men ändå...

Ännu en dag av intensitet och fart. Eller, inte så mycket egentligen, men är man trött så är det till och med intensivt att hämta en kopp kaffe i matsalen. Den här veckan har jag en lärarkandidat med mig. Denne följer mig och observerar hur verkligheten är utanför den teoretiska undervisningen på universitetet.

Självklart försöker jag guida personen rätt i skolans hårda värld och ger små tips om hur man ska hantera vardagen. När det är dags för kafferast, vilka tider det finns färskt kaffe och hur man gör ifall kaffet har tagit slut. Såna viktiga grejer.

Lärarkandidaten frågar mycket om allt möjligt som berör skolan. Hur tänker du? Varför är det så? Elevinflytande? Föräldrainflytande? Och jag svarar med att vi tar en kopp kaffe och tänker över saken.

Det tar mycket tid, det ska inte förnekas, men det ger faktiskt mycket att man kan diskutera hur man tänkte i sin undervisning. Det är lätt att bli fartblind och bara höfta sina lektioner, men nu ifrågasätts man mycket mer och man får ge ord åt sina tankar och metoder. Som att hur man tänker när man smiter iväg för en kopp kaffe till exempel.

Ikväll hade jag tänkt att slänga mig på soffan och ta en avkopplande tv-kväll, men icke. Det är föräldramöte, så nu måste jag hem och raka mig så jag ser lite presentabel ut.

Jag skulle gärna ha en struken skjorta också, men jag vet inte var strykjärnet är, så det får bli en tröja som ger mig lite sådär relaxslapp lärarlook..


Så mycket att göra...

Inte bara det att man är trött som en klubbad oxe när man kommer hem, utan att man överväldigas av allt som ska göras hemma. Folk brukar säga att det är så roligt att packa upp och ordna i det nya hemmet.

Inte jag.

Allra helst så skulle jag vilja knäppa med fingrarna och allt fixas på en gång. Men nehej då, här ska det sorteras och ordnas. Bara det att jag inte klarar av att se mina Offsides ligga i okronologisk ordning. Sånt stör min nattsömn. Det ska fixas. sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra därnäst, men jag skulle gissa på att packa upp en låda och muttra lite över det.

Nu har jag gnällt lite, så jag måste nu ta upp en positiv sak. Nu är det så skönt att ha ett sovrum istället för en alkov. Nu kan man kliva av vid sidan av sängen istället för att hasa sig fram till nedre sängkanten. Det är ju bra!

Edit: Bestämde precis att vi ska hämta köksbordet i källaren och montera ihop det. Det är bra! Då kan man äta vid köksbordet som vanligt folk istället för tv-bordet som bara sluskar gör....

Uppkopplad i det nya hemmet

Idag har vi kopplat upp oss i vårt nya hem. Så nu kan man vara online och känna lite gemenskap med er allihopa. Fast nu blir det inte så mycket gjort, vill egentligen bara lägga mig, men jag vill läsa nya offside som jag fick i fredags. Packade ner den och nu vet jag inte i vilken av alla tusen kartonger som finns här.

Hoppas den kommer fram innan nyår då....

Kort sammanfattning

Skrev ett långt inlägg och självklart försvann allt.

Det jag skrev var i korthet;

- Har flyttat

- Är förbannad trött

- Stort tack till alla som hjälpte till med flytten!

- Hittar ingenting hemma

- Mycket som händer den här veckan

- Vill att det ska vara fredag

Typ....

Efter den långa vandringen...

Vi kaffedrickare, vi håller ihop. Vi alla förfasades över icke-existensen av kaffe i personalrummet. Som tur hade några tagit med sig termosar hemifrån och såg till att vi abstinenta kaffesörplare fick sin välbehövliga dos.

Det var en rejäl sträcka. Dessutom gick jag och några elever fel och fick en äventyrlig upplevelse av bergochdalsträcka med massa vatten och hisnade sluttningar. Till sist fann vi den rätta sträckan, efter typ 1,5 timme. Men till vår förvåning tog det inmte så lång tid innan vi hann upp dem andra. Det visade sig att den där kartan var en lurig rackare och flera hade gått fel.

Nåväl, till slut kom vi fram. Med blöta strumpor efter felaktiga trampval och ett rätt så slut sinnelag. Väl tillbaks på arbetsplatsen var jag rätt så grinig och hade absolut ingen lust att vaska fram material till vikarierna som ska ha mina lektioner imorgon. Tänkte skriva en lapp till dem och ge informationen;

Improvisera!

Mitt samvete förbjöd mig dock detta tilltag. Efter många suckar hade jag fixat tre lektioners material och hyfsad noga vägledning om vad som ska ske. Cykla hem, tappa upp ett varmt bad, öppna en kall öl och efter det så mådde jag som en människa igen.....

Katastrofstart ur mitt perspektiv

Idag ska hela skolan, både elever och all personal, ha en aktivitetsdag. Nu kanske vi inte har det så fett med pengar att vi kan åka till Bodaborg eller hyra en idrottshall som rymmer oss llihopa, så vi tar den enklaste och billigaste aktiviteten - att gå i skogen.

Så nu i morse mitt bland alla flyttkartonger så har jag förberett mig med en heldag i skogen. Machete, djungelolja, salubrin och så vidare. Skämt åsido, det var en pastasallad och ett par vattenflaskor jag tog med. Efter en stadig furkost cyklade jag till jobbet och såg fram emot att stärka mig med en kopp kaffe. Jag kliver in i matsalen och ser att det ligger påsar överallt och varje innehåller en bulle, tunnbrödsrulle med skicka i och en apelsin-Smakis. Kökspersonalen ska ju också vara med och vandra och har således inte haft tid att göra ordning kaffe.

Min reaktion;

Nooo!!

Noooooooooo!!!

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ätpinnar är ena hala rackare

Sushin var god, fast vi alla behöver träna mer på att hantera ett par pinnar till fullo. Snart ska jag hem och fortsätta packa. Planen är också att vi ska kunna flytta några lådor till lägenheten för att underlätta logistiken så mycket som möjligt på fredagen när två flyttgubbar ska flytta på dem stora och tunga sakerna som BigB inte ville hjälpa till med.

Det är mycket nu. Jag tycker det.

Vad ska vi göra på lunchen då?

Bara en lektion idag efter lunchen. Ska fixa lite förberedelsearbete och njuta av det lugna tempot. Vår klass är borta på gymnasieparo - de ska alltås provsmaka det program de är intresserade av och kolla om det är rätt program för rätt person. Under tiden lärarna där borta får tampas med våra snälla (det är de) elever, så får jag och min kollega fundera ut hur vi ska göra med lunchen.

För det mesta snyltar vi på skolmaten när vi följer med eleverna och åberopar pedagogisk lunch! pedagogisk lunch! när husmor undrar vad vi gör där. Nu funkar ju det inte när vi inte har våra elever här. Diskussioner har förts ifall vi ska kidnappa andra lärares elever för att på så sätt kunna slingra oss genom det snåriga regelverket om vilka lärare som får äta där eller inte.

Fast det ska serveras köttsoppa idag, upptäckte vi efter en stund. Inte värt det arbetet, så vi åker in till stan och äter sushi istället....

De sällsynta stunderna

På tal om Dagens Nyheter så var den årliga Nutidsorienteringen idag. 30 varierande frågor som man ska försöka svara rätt på. Givetvis testade jag ifall jag var i linje med den allmännkunskapliga vägen och testade mig själv. Utan facit så kunde jag 28 av 30 frågor. En var om en svensk film vars titel jag har gått miste om, och den andra handlade om vad det heter när man har en virtuell gestalt i dataspel som man har byggt upp.

Det är inget jag ska skämmas för. Efter lite koll med arbetskollegerna var det faktiskt ingen som kunde den frågan. En annan som få av lärarna visste om vilken artistnamn en rappare från Skåne hade. Det är väldigt sällan man får den chansen i personalrummet. Alla ska ju gärna visa att man kan mycket, så man får ta tillfället i akt när man står ensam med en speciell detaljkunskap. Där kunde man briljera lite i personalrummet och alla såg mig med andakt. 

Nästan så att jag svävade lite över dem andra. Och hörde inte jag en svag, svag sångkör som sjöng "Hallelujah"?


En DN-inspirerad recension

Igår kväll ökade jag på mitt förråd av upplevelser inom det kulturella området. Tyst teater, tillsammans med Cirkus Cirkör och norska Teater Manu och några internationella skådespelare, visade pjäsen Odysséen. Jag förmodar att alla känner till storyn om Odysseus långa resa från Troja till sin hemö Ithaka, efter ett flertal år av irrfärder och, minst sagt, stora hinder lyckades han komma hem och fick reda upp lite allt förfall som hade hänt på Ithaka. Om inte, läs boken, eller i värsta kulturförfall - se tv-filmen med den stora hjälten Armand Assante.

Man har läst boken. Man har sett filmen. Nu skulle man se teater.

Pjäsen var oerhört suggestiv med starka scenframträdanden, musik, akrobatik och med alla dessa nödvändiga element som en pjäs ska ha - våld, sex, kärlek, konflikter och äventyr.

Samarbetet mellan dem olika skådespelarna och grupperna, framför allt cirkus cirkör, var dynamiskt. Speciellt med dessa akrobatiska konster med hängrep, ringar och bungy jump-liknande rep. Flera gånger förundrades jag över dessa konster och där uppstod problemet. Teckenspråket är ju ett visuellt språk och det var svårt att följa med dialogen samtidigt som man ville se hur konsterna gick till och se hur dekoren var byggd och bildskärmen som var en aktiv del av pjäsen. Flera gånger tappade jag tråden, och det kunde ta tid innan man kunde fånga den igen. 

Sen var pjäsen för lång. 2,5 timme tycker man ju att en film är i längsta laget och det gäller en teaterpjäs också. Spelar roll om man fick en liten rast då man hann köpa en Päron-Smakis och nötchoklad.

Viktigast är ändå att man har gett möjligheten att visa teaterpjäs med teckenspråk som huvudspråk. Det är en helt annan känsla än att se en pjäs där man pratar. Kroppspråket och uttrycken är så mycket intensivare än en "vanlig" pjäs och det unnar jag alla att se någon gång.

/Eder buttra kulturkofta

Skit är det....

Nu har jag väl smält den nesligt oavgjorda matchen mellan AIK och Ga(i)s. Någorlunda. Det känns som att det inte kommer bli någon guld i år heller, efter den här matchen, men jag håller inte med om att det var den här matchen vi "förlorade" guldet. Utan det var den dåliga vårsäsongen som gjorde att vi tappade mark direkt från början. De sex raka vinsterna från juli till september gav oss hopp, absolut. Men det räckte inte hela vägen.

Det är förvisso inte slut än, men det är tre tuffa omgångar kvar plus UEFA-cupen. Truppen börjar se sliten ut, framför allt Obolo och Valdemarin som har 1,5 års säsong bakom sig. Vi får rikta in oss på att avsluta det här så okej som möjligt. Vinner vi borta mot Trelleborg (troligtvis oavgjort), och de andra lagen tappar poäng så finns möjligheten. Men jag ser mer pessimism än optimism inför avslutet. Kanske är det en bättre idé att bränna mest krut på UEFA-cupen. Vore kul med en tour i Europa som avslutning.

Men lite skit är det. Lite.

Mardrömmen om sidan 377

Hädanefter ska jag aldrig tippa mer än 50 kronor till matcher som spelas nästkommande dag. Hade satsat på en dubbel med Ajax och Milan som vinnare och lagt en orimlig summa pengar på det. Trodde det var säkra pengar.

Jag tippade i lördags och matchen spelades på söndagen. Jag sov riktigt oroligt den natten. Drömde om målservice på sidan 377 hela tiden och vaknade kallsvettig flera gånger med olika resultat flimrandes i huvudet. Givetvis gick det åt helvete. Ajax gjorde sitt jobb, men Milan, som jag trodde skulle ta chansen att hoppa på toppstriden, fick bara oavgjort mot Catania.

Nu är det slut med att tippa en dag innan och framför allt så är det slut med att tippa på Milan!