Kladdkaka på engelska?

Jobbar med en grupp och vi ska försöka baka nånting med en recept på engelska. De ville göra kladdkaka och vad heter en sån på engelska?

Sticky cookie låter i och för sig ganska fränt, men så kan den knappast heta. Så vi googlade lite och fann att den närmaste översättningen är brownie.

Brownies. Så när folk har suttit och ätit, i deras ögon, exklusiva brownies på caféer, så har de egentligen bara ätit en simpel kladdkaka.

HAHAHAHAHA!!


Kan man få en enkel rak platt sidbena?

Det är alltid samma sak när jag klipper mig.

Frisören frågar om hon ska fixa till håret och jag säger ok.

När jag fixar mitt hår, så blir det en enkel rak sidbena.

Platt.

Så vill jag ha det.

Men alla frisörer gör samma sak med mitt hår.

De fluffar upp håret. Varför?

Det ser faktiskt för jävligt ut och jag åker hem för att duscha av skammen och fluffhåret.

Men varje gång frisören frågar, så säger jag ja.

Bara för att se att nån, en enda, kan göra en enkel platt rak sidbena på mig.

Men det är väl att hoppas för mycket.....

Time to look like a nerd again

15 veckor.

Så länge sen jag klippte mig sist.

Alldeles för länge och nu är det dags att se ut som en välfriserad skolpojke igen!

Snart så

Det är sanslöst när man tänker på det, men det är bara tre veckor kvar till sportlovet.

Tre veckor kvar!

Hur ska man hinna med allt? Dessutom närmar sig en annan stor händelse på hemmaplan och med det följer ju tio dagars "ledighet", då man ska liksom slussas in i föräldrarollen.

Med de två veckorna så måste ju eleverna ha sina lektioner och då gäller det för mig att vara lite förberedande med två veckors planering hela tiden.

Knepigt det här.

Äh, bara att kavla upp ärmarna, blotta mina kritvita armar och sätta igång!

Multinationell ätardag

Igår kom svärmor över och vi tre åkte in till stan för att flanera omkring på Hindersmässan. En marknad där alla kringflackande hantverkare med importerade strumpor och köksredskap i trä ska kränga loss under några hektiska dagar. Mitt i smällkalla januari. Har aldrig fattat grejen, men har gjort det som tradition att köpa ett par piratkopierade lovikkvantar, så även i år.

Åt dessutom belgiska våfflor och det har varit årets smaksensation hittills. Det slog mackan som jag åt på Subway dagen innan och då beklagade jag mig över att Subway bara finns på Västhaga och inte inne i stan, för då hade jag varit stamkund där. Älskar färska mackor, men just nu är belgisk våffla the shit.

På kvällen fortsatte vi tre på den multinationella vägen gällande mat och gjorde sushi. Som vanligt krämade jag på alldeles för mycket wasabi och det hände mer än en gång att jag kastade huvudet bakåt, knep ihop ögonen och hade omedelbar brännande smärta i näsan. Men det var gott!

Ska snart hänga med P för att se hans lag torska mot United.

Bäst för dem att de gör det.

Har ju tippat så....

Att visa sina kunskaper..

..kan man göra på många olika sätt.

För mig som lärare så måste jag snappa upp alla möjliga uttryckssätt som ska summeras ihop till en bedömning av elevens kunskaper inom ett visst ämne.

Det värmer givetvis i mitt hjärta när de visar prov på att de har tagit åt sig olika ord och begrepp.....


Promenad i minnenas lärarkvarter

Jag och min 30 år äldre arbetskollega sitter i arbetsrummet och tjafsar lite.

Plötsligt kommer det fram att vi har gått på samma gymnasium.

Det visste vi inte om, trots att vi har delat rum i två år, så det var rätt så glatt när vi kom fram till det.

Så frågade han mig vilka lärare jag hade. Ja, inte hade vi samma sa jag, men nämnde en, nej, henne kände han inte till.

Nämnde den andra, haha ropade han! Henne hade han i svenska. Vi pratade lite om henne och ja, hon var rätt så utmärkande om man säger så.

Nämnde den tredje och haha igen! Samma naturkunskapslärare. Han mindes lärarens polisonger, jag mindes bara hans skägg och att han hypnotiserade mig.

Den fjärde, nej.

Den femte, nej.

Åh, henne hade du nog inte heller och sa hennes namn. Jo, skrattade han, i matte?!

Men vafan!

Ja, förvånad är bara förnamnet. Nu sköljer alla minnena över en och deras uppmanande ord om att plugga på och sköta sina studier.


Ungefär som man själv gör nu.

Hilfe!


Jodå...

När jag steg upp i morse.

Ojojoj.....

Metallburkarna som försvann

När jag började hänga på en ungdomsgård  för typ 15 år sen så gick det rätt så fort att bli ledare. Eller, jag var praktikant i början och fick ta slitgörat som att diska, städa och plita ner närvaroprotokoll. Då hade jag inte riktigt kommit in i kaffedrickandet än. Det var bara såna som vuxna gjorde, alltså mina föräldrar som brukade ta en kopp på kvällen.

En i ledarstyrkan jobbade på en distributör för ett kaffemärke, Cirkelkaffe - kommer ni ihåg dem? Iallafall, så fick vi lite rea därifrån, så Cirkelkaffe var grejen på stället. En kväll skulle vi åka dit och lyssna lite på hur man producerar kaffe och så. Jag fattade inte riktigt varför jag följde med, men det var nog mest för att hänga med de stora grabbarna.

Vi fick först lyssna lite på historia och statistik. Sen visade de hur man testar kaffe. Rätt så fascinernade faktiskt - man hade en fat med flera små koppar i och smaktestaren sörplade i sig kaffe med en sked och spottade ut direkt. Bara för att teasa smaklökarna och se vilka sorter som fick lökarna att vibrera som mest.

Innan vi skulle knalla omkring och se hur fabriken såg ut, frågade man oss om det fanns några som inte drack kaffe. Jag räckte upp tafatt handen och de räckte över en metallburk med franskrostat kaffe. Skulle tydligen vara lite mildare i smaken och bra för nybörjare. Aja, mina föräldrar kan ju alltid få den, tänkte jag.

Rundvandringen började och mitt intresse falnade kraftigt. Jag började bolla lite med metallburken och plötsligt slant den ur näven och landade rakt på guidens stortå.

Ajajaj, pep hon och försökte hålla god service-min. Jag stammade fram en ursäkt och tänkte att nu ryker förmånerna all världens väg som ungdomsgården har. Lyckligtvis behöll vi vårt prisavtal, men metallburkarna slutade de med ganska snart efteråt och istället använde man pappersförpackningar i fortsättningen.

Undrar om man hade ett finger eller en tappad burk med i spelet?

Träningsvärk!

Idag har jag en riktig jävlig träningsvärk. Det gör ont hur jag än gör.

Härligt!

Ska träna igen på eftermiddagen. Det brukar bli som när man spelade i två olika korplag för 8-9 år sen. Det blev ju ibland två-tre matcher på två-tre dagar på raken och då var man rejäl öm efteråt. Det kan se hårt ut på fotbollen det man ser på TV, men korpen är fan värre. Tajmingen i tacklingarna är inte det bästa, om man säger så. Och domarna höll inte Collina-klass, om man säger så.

Det värsta var ju att uppvärmning och stretchning efter matcherna fanns inte en tanke på. Det är ju bara korpen, tänkte vi, men så kändes det inte för kroppen. Dagen efter gick man upp som en gammal gubbe och stönade vid varje rörelse. Första tanken var att lämna återbud till kvällens match, men ens lutheranska sinne örfilade hårt och manade på att ställa upp.

Så följande kväll stod man där i backlinjen med ömmande vader och sprängande lår, men det slutades kännas efter några minuter in i matchen.

Men på morgonen därpå...... Ojojoj.....

Så imorgon... Ojojoj....

Payback

Jag kände det direkt när jag kom in i lägenheten strax efter halv åtta.

Inte en chans att jag rör på mig!


Så jag lämnade återbud till P som fick mig att skämmas och lova att sällskapa med honom på söndag istället. Det börjar bli mycket paybackkapital för honom nu. Och så har han min Offside också....

Bara för det så missade han en klassisk match där hans favoritlag krossade arvsfienden med 5-1...

Haha, rätt åt honom!

Det kunde ha varit värre

Nu kan man pusta ut efter dagens lektioner. Ska samla på mig ett par timmar nu med planering och genomsöka marknaden med bra reklamfilmer som man kan diskutera mycket om.

Sen är det träning och därefter vill en kompis ha sällskap på kvällen för att kolla på en fotbollsmatch. Kroppen skriker ifrån lite, men vi får se hur jag mår. Kanske är man på tå efter träningen?

Jaja, man har varit med om värre saker.

Som att åka tåg supertidigt och det är superljust inne......

Falskt alarm

Idag på ett möte så ringde sambon. Det börjar ju närma sig, så jag kastade mig ut från rummet och svarade så lugnt jag kunde.

Det var inget speciellt, bara lite uppdateringar gällande jobb och tider.

När jag kom tillbaks till mötet, så satt flera förväntansfulla och undrandes. Fick urskulda mig att det var inget speciellt och en unison suck kom. Roliga arbetskamrater.

Annars har det varit lugnt. Näe, inte riktigt. Möte igen på eftermiddagen angående anställningar, sen tokcykla hem för att ta en matbit och lämna en film. Därefter cyklade jag till Försäkringskassan för att gå på en kurs om föräldraförsäkring. Det behövdes, fast jag vet inte riktigt om jag förstod så mycket mer av den efter att ha lyssnat på korvstoppningen i två timmar.

Sen var det träning. En omgång med roddmaskinen i 40 minuter ungefär.

Efter det, hemåt och käka mat innan J kom förbi för att kolla på fotboll.

Nu är det läggdags. Det behövs.....

Arg med kärlek

Nuförtiden ser alla helger likadana ut. Iallafall på morgnarna. Jag vaknar av att sambon väcker mig och säger att det är dags att gå upp nu. Runt klockan tio. Och det är inte för att hon tycker att jag sover länge, utan för att hon tycker att det är dags att fortsätta med inredningen av lägenheten.

Ja, vi känner fortfarande inte full tillfredsställelse över lägenheten, framför allt barnkammaren, så idag har vi köpt lite växter och skruvar för att sätta upp ett par hyllor. Igår sydde sambon gardiner och kuddöverdrag så att de matchar varandra.

Jag tycker att det var strongt av mig att fixa allt detta, eftersom jag satt med grabbarna uppe till halv tre för att flytta på plastgubbar. Inte illa, men Risk går ju ut på att strategiskt flytta gubbar för att vinna uppdrag eller erövra  världsherravälde. Det är kul, men tar infernalisk lång tid och efter att ha spelat drygt fyra timmar och status quo var läget, så fick P vinna så han blev glad. Speciellt med tanke på hur dåligt det har gått för honom i pokern.

Min sambo tyckte att vi grabbar var så arga mot varandra när vi spelade. Klart att man känner en viss irritation när hela ens existens är hotad, men det är nog så generellt att ett gäng grabbar som känner varandra väl gnabbas ordentligt när man ska komma överens om regler och hur man beter sig mot varandra.

Vi är arga, men med kärlek, kan man säga....

Nytt schema

Jag fick det nya vårschemat idag och jag är nöjd. Förra terminenhade jag många morgonlektioner, vilket innebar dels att jag fick skärpa mig med att vara där i tid, så tio i åtta installerade jag mig på jobbet och väntade på att eleverna droppade in en efter en.

Nu har jag bara en morgonlektion i veckan, så det kändes skönt. Å andra sidan blir det fler lektioner senare på dagen, men då har jag ändå massa kaffe i mig och går på ren koffeinkick. Det är lite luftigare också, och med det menar jag att det är mer utspridd än förut då tre fjärdedelar av mina lektioner låg på två dagar och resterande på tre dagar. Skönt med de tre dagarna, men de två var rena helveten. Så nu blir alla dagar lite mindre helveten och det är ju....., bra...


Fördelar när man är ensam

Det känns som man lever i ett distansförhållande. På grund av de många restimmarna för sambon till sitt jobb, så försöker hon minimera dem med att sova några nätter i veckan i sin hemstad. Vilket gör att jag är alldeles ensam i den jättestora trean.

Okej om man är två, snart tre, i lägenheten, men det känns ödsligt när man går runt själv. Och det är svårt att undslippa en suck när man märker att man har glömt nåt i köket. Förr, i ettan, kunde man i stort sett sträcka sig lite och kunna nå hela lyan. Nu måste man gå sju meter. Jättejobbigt!

Fast visst finns det fördelar att vara själv. Det är mycket lättare att gå upp på morgnarna när det inte finns någon att kramas lite extra med. Nu kan man bestämma helt själv vad man ska äta och det alldeles ensam. Man får också total kontroll över teven och sitta för sig själv i soffan.

Jättebra fördelar.....


Göra en JO och ljusterapi

Japp, jag var ju på idrottsgalan i måndags. Vi åkte bil från örebro vid halv fyra och ett par tmmar senare kom vi fram till Solna där vi skulle sova över hos min mor. En snabb och god middag hos mor, sen iväg för gala. Vi kanske inte var så uppklädda för gala om man säger så, men en ulltröja dög väl?

Väl på plats var det faktiskt  väldigt roligt och 2,5 timme flög av farten. Nästa gång vi ska göra en liknande, så lovade jag och sambon att vi ska satsa på VIP-biljett, då man får middag också. Så kan man kanske göra som J-O Waldner och hälsa på Zlatan. Bara för att gratulera givetvis.

Vi tog tuben tillbaks till Solna och min mor kan det här med service, så två räkmackor stod på bordet när vi var tillbaka. Jag erbjöd ridderligt att jag kan äta båda mackorna, men sambon avböjde min storslagna gest.

Väl i säng vid halv ett och det kändes mer eller mindre som jag bara hade lagt mig tills klockan ringde halv fem. Halv fem. Haaaaalv fem! Med stor ångest duschade jag snabbt och åt två snabba mackor. Sen pussa sambon hej och iväg med tåget. Sambon ussade sött vidare för hon behövde minsann inte åka iväg förräns sju och givetvis var det hon som skulle ha bilen.

Tänkte ta igen lite sömn på tåget, men SJ har tydligen som mål att ha ljusterapi för alla passagerare och det var ljust som en solig högsommardag i vagnen. Inte lätt att falla in i sömn, ifall ni undrade.

Som vanligt, när man gör en sån här grej mitt i arbetsveckan, så är hela veckan grundligt förstörd. Jag är seg och jag är inte på tå. Längtar bara efter helgen, så jag kan sova igen lite..

Sova.....


Ett intetsägande inlägg....

Helgen har varit lugn, med undantag för en trasig byrålåda som jag råkade tappa på golvet efter att ha monterat ihop en ny från IKEA. Det är ju sånt som kan hända, men, ja, förbannad blev man.

Jag har också blivit en ny ägare till en systemkamera. Här ska det fotas, vet inte om jag vågar visa mina alster här, men tids nog kanske.

Ikväll ska jag och min sambo beskåda Idrottsgalan på plats i Globen. Fick två biljetter i julklapp av henne och jag tror att den andra gällde henne. Nu skulle iallafall jag inte hänga vid teven för att försöka få en glimt av oss. Det är ju inte så att vi är några VIP-gäster precis, så vi sitter med pöbeln ute i publiken. Men om ni kisar ordentligt när kamerorna sveper över publikhavet, så kanske kanske... 

Så vi åker till Stockholm nu i eftermiddag och sover över där. Så det får bli en fruktansvärd arla morgon imorgon bitti när jag ska hinna med tåget hem till Örebro.

Snabba besluttaganden

När jag vaknade i morse, så var det som vanligt. Jag vaknar och tycker som vanligt att jag behöver sova mer. Men det hinner jag inte med, så jag går upp och gör mig i ordning för en ny givande dag. 

Det underlättar väldigt mycket att man vet att man kan sova ett par timmar extra imorgon.

Dagen rullar på med olika händelser som man snabbt får ta ställning till. Man måste vara på tårna hela tiden och det tar energi. "Aj då, har lektion och det är 40 minuter kvar och jag måste gå på toaletten. Hur ska jag lösa det här?" "5 minuter tillgodo, hinner jag med kaffe?" "Var är böckerna?" "Var är eleverna?"

Såna saker...

Nu ska jag iväg och pumpa muskler.

Ja, de som finns iallafall...

A new time is coming!

Sov lika bra som en speedad kanin i natt, så den här dagen antar jag att det inte blir en höjdare.

Bara att kämpa sig genom den här dagen och dricka äckligt mycket kaffe.

Tänk... Jag kunde ha varit i Thailand nu och ätit någon lokal maträtt.

Men jag ska sluta tjata om Thailand nu.

Jag har ju något större som väntar hemma snart, själva livet!!!!

Andra andningen

Det tar tre dagar, men nu har man kommit in i den andra andningen på jobbet. Allt rullar på, möten dyker upp, uppgifter skall göras och jag ska träna efter jobbet. Nu är det som vanligt igen.

Tänk. Jag kunde just nu kanske få thailändsk massage på stranden och smutta på en glassdrink. Istället smuttar jag på en kopp kaffe i arbetsrummet och jag vågar nog inte be min kollega om lite thailändsk massage.....


Jag kunde ha varit i Thailand nu......

I lördags så skulle jag ha suttit på en flygplan och vara i luften i över 12 timmar. Sen skulle jag, efter tranferresor och sånt, checka in på en bungalow och sitta på en altan med en kall Mojito. Idag hade jag förmodligen just nu sovit lite siesta efter att ha solat och badat. Eller så hade jag nog kopplat av med en kall drink i skuggan. 

I maj i fjol så bokade jag och sambon en resa till Thailand. Vi skulle ha åkt den 5 januari. Som vi längtade! Ett härligt avbrott mot vintermörkret och slasket. Månaden efter fick ju jag och sambon veta att tillökning skulle ske. Vi började kalkylera lite hur allt låg till och kom fram till att månadsskiftet februari-mars så skulle det ske. Thailand! Tänkte jag och började genast kolla hur det ligger till med resor för gravida.

Enligt beräkningarna och flygbolagets restriktioner så skulle det vara ok för sambon att flyga dit, men efter semestern så skulle det vara för sent att flyga hem. Vi skulle alltså fastna i Thailand, och även om det verkar vara ett jättrevligt land som styrs med fast militärisk hand, så fick vi ge upp vår drömresa.

Så istället sitter jag här och planerar en lektion om vad som innehåller i en vanlig dagstidning. I morse regnade det. Det är slask ute. Jag drack mellanmjölk i morse.

Men det har väl sin charm det också.....

På banan...

Rivstart på jobbet - planera lektioner och arbetsområden, spalta upp olika projekt som jag måste sätta igång med och så ska jag träna direkt efter jobbet.

Hade jag gjort det här under semestern, så hade jag nog inte ens orkat ta tag i planeringen.

Men allt går så mycket lättare när man får ta en kopp kaffe direkt när man kommer till jobbet och får sätta igång....

Back on track!

Det har inte varit några kreativa inlägg den sista tiden. Dels för att det inte har hänt så mycket under tiden jag var ledig och mestadels för att jag inte hadenågon större lust att blotta mina tankar, utan koncentrerade hellre på att vara ledig och dricka kaffe. Skönt det.

Men nu är man tillbaks på jobbet. Och genast händer det massa saker som ger grund till goda inlägg. Som till exempel att det började direkt på morgonen när jag steg upp, svärandes och muttrandes över den arla uppstigningen, och upptäcker att jag har en sticka i fingret. Hur den har kommit dit, har jag inte den blekaste aning om. Istället begrundar jag över hur jag ska lösa den här situationen.

Man vill gärna inte väcka sambon klockan sju på morgonen för att be henne dra ut en sticka, så istället försökte jag dra ut den själv. Nu vet jag inte hur ni fungerar på morgonen, men iallafall jag har lite svårt med mitt autofokus på morgonen och med allt plötsligt ljus i badrummet, så tog det ett tag innan jag hittade rätt med avstånd, fokus och pincett.

Sen kommer man till jobbet och rektorn hälsade alla att efter segslitna förhandlingar med facket så ska det fortfarande vara gratis kaffe på jobbet. Hade jag vetat att det ens fanns en sådan diskussion under tiden jag var borta, så skulle jag hota med avhopp och vara allmän humörsänkande hela tiden. Vara lite Lasse Kongo hela tiden...

Men som tur var, så är det fortfarande fritt fram att dricka hur mycket kaffe man vill.

Jag säger tur. Annars hade man ju aldrig klarat en dag ens.....


Ett målarprojekt

När vi flyttade in vår trea, så bestämde vi ganska omgående att färgen i badrummet inte var i vår smak. Måla om badrummet var ett projekt som vi tog tag idag. Vi började med att ta ut alla grejer som kunde tas ut. Sen började vi tvätta och slipa väggarna, för att till sist måla om. Tre gånger målade vi, för att på riktigt känna att den anskrämliga gula färgen skulle döljas för evigt.

Har precis avslutat den tredje rundan. Har infört ett par nya svordomar i min vokubulär och målade med furiös frenesi efter att ha sett Liverpool släppt in ett onödigt mål i slutet mot Wigan. Slutresultatet får jag se imorgon när allt har torkat fast. Gratulerar mig själv med att dricka ett stort glas Guiness.

Gott men sövande.......

God fortsättning!

Hade det ytterst trevligt här hemma på nyårsafton, god middag och en bra utsikt över hela Örebro från balkongen. Det small och lyste rätt bra i dryga timmen. Jag förstod inte riktigt tanken med att smälla av en raket klockan två. Ett par timmars försening. men vad vet jag? Man kanske glömde den när man höll på klockan tolv, eller så var det ett långvarigt problem med stubinen.

Idag har jag mestadels slappat. Har även hunnit med att hälsa på P för att kolla på en tråkig fotbollsmatch och ta ut hans sopor. Till sist tog jag tag i stöket här hemma. menar två halvfulla chipspåsar och en oöppnad chilinötspåse låg framme. Sånt tolererar jag inte, så jag åt upp allt.

Vet inte varför, men mår lite illa och försöker nu pina ut illamåendet innan jag lägger mig....