Hur gör man i anfallet egentligen?

Häromdagen var det match igen i korpen. Den här gången hann man värma upp lite mer än första gången och kunde på så sätt förbereda kroppen inför annalkande späkning.

Blev kommenderad som mittback och fick börja med att springa ner till eget mål efter att vår målis misslyckats med en utrusning. Anfallaren fick kontroll på bollen och mitt i löpningen tänkte jag att det var kört. Några steg mot målet och han kunde placera den hur han ville medan jag hade då kommit till mållinjen utan möjlighet att skära av ytor. Men till min förvåning tofflade han direkt mot mål och jag förstod att kanske, kanske skulle jag hinna, och jag kan säga så här; hade jag klippt tånaglarna innan matchen så hade det blivit mål...

Men anstormningen fortsatte och man fick ägna mycket tid till att rensa, tackla och försöka nicka bort bollarna. Nickarna får man träna in sig lite. Tajmingen stämmer inte riktigt där.

Men återigen fick vi till en farlig kontring som resulterade i mål. Jag signalerade för byte till vår enda avbytare för att ta igen mig lite. i tio sekunder signalerade en annan spelare till mig för byte, så det var bara att hoppa in i hetluften igen.

Vi fick en hörna och jag stegade upp för att röra till det lite. Jag sprang mot främre stolpen och bollen flögöver mig till en medspelare som fick en halvträff mot mål. det blev retur och allmän villervalla uppstod. Jag slängde fram benen för att åtminstone få bollen mot mål, precis då lyckades de sparka bort bollen samtidigt som jag fick en stämpling mot låret.

Jag skulle vara lite italiensk där och spela död, men jag hann inte ens uppfatta det och sprang tillbaka för att vara på rätt försvarssida. Bollen rullade ut till inkast och när jag blickade ner mot det nerblodiga låret förstod jag vad som hade hänt. Men bara att köra på. Min favoritliga utanför Sverige är premier league - dags att bevisa det.

De lyckades kvittera efter en villervalla i vårt straffområde, flipperspel som till slut studsade på en av våra spelare som ställde vår målis.

I halvtid pratade vi om att trycka upp med laget och jag kan säga så här hur det gick. Jag borde ha fått två frilägesutvisningar. Jag fick kramp i vaden efter en låååång glidtackling. Vi släppte in ett mål av ett individuellt misstag. I slutet skiftade jag plats med en anfallare och jag tog emot en boll i deras straffområde med ryggen mot deras mål. Jag kände paniken växa i mig. Det här var ju en targetspelares situation och jag är ingen targetspelare. Jag är back! Jag är Carragher, inte Crouch! Så jag hade ingen aning vad jag skulle göra. Till slut såg jag en medspelare möta mig så jag passade honom och försökte hitta ny anfallsposition, men jag bara virrade runt och visste inte var jag skulle ställa mig. 

Så jag skyndde mig tillbaks till min trygga backposition och fortsatte att tackla.

Vi lyckades inte etablera något tryck, istället var det mer nära 3-1 men det hände inte. Så torsk med 2-1.

Bara att komma igen....

Korpfotboll!

För några veckor hängde jag på öppna förskolan och ser att ett korplag behövde lite nyförvärv. Ringde sportchefen och efter stenhårda kontraktsförhandlingar så kom vi överens om att jag skulle spela med.

Första matchen var förra veckan och vi började med en man kort. Efter fem minuter tänkte jag att jag aldrig kommer att orka med det här. Pappaledigheten gör en till ett fysiskt vrak. Långpromenader i all ära - men högintensiv träning är det knappast och därmed blev det sjukt jobbigt att jaga boll och försöka hitta positionerna. Motståndarna tryckte på och det osade mål. Helt plötsligt får vi en kontring och med en snygg lobb av vår anfallare blev det 1-0. Därefter tryckte motståndarna än mer och till sist får de in ett mål innan halvtid.

Jag gick omkring under paunsen enbart med fokus på att inte kräkas. Som tur var anslöt två spelare till under halvtid, så en avbytare iallafall.

Började andra med att stå vid sidan av, efter några minuter kastades jag in i leken igen och jag hade mitt strategi klar - inga steg i onödan!

Det började med att min backkollega passade ett djupledspass till mig. Bara att springa, ta emot bollen, finta bort mötande motståndare och byta till högerfot. Vänstern kan inte slå crosspass, men efter ett par års fotbollsdvala så var inte högern så mycket bättre då. Så den chansen blev inget av.

Om igen lyckades vi göra mål via en kontring, men motståndarna tryckte på och lyckades kvittera.

De var ute efter ledningsmål och det började bli farligt. En motståndare lyckades slita sig loss och kom mot mig i en mot en situation. Jag lade fram foten, han hakade sig fast och slängde sig som jag hade skjutit honom. Domaren tog till den ovanliga åtgärden med att ge mig gult kort. Det är inte vanligt i korpen. Men, men bara att ta det. Det blev inget av frisparken. I nästa moment efter en fast offensiv situation så kom de tre mot mig och en till. En motståndare skulle ta emot ett pass och jag kom upp i ryggen mot honom.

Visste att de skulle bli tre mot en om han kom förbi mig, så det vara bara att fälla han. Cyniskt, oerhört cyniskt och risk för utvisning. Så det var bara att spela så urskuldande som möjligt. Be om ursäkt med att hja ena handen och lägga andra handen på den skadeskjutna motståndaren. Sen höja både händerna mot domaren och ner med huvudet som en biktande korgosse.

Det funkade och vi lyckades hålla rent till 2-2.

Helt ok. Blåmärken och sånt, men kul var det!

Idag var det match igen - tar den imorgon...


Update, Update, Update!

Detta har hänt sen senaste inlägget.

* Jorå, vi lever...

* Numera 32 år.

* Nu kan lilljäntan gå skapligt. Lite vingligt, men går själv iallafall.

* Lilljäntan har fått plats på den förskolan vi önskade oss - i augusti kör vi.

* Hon har skapat sig själv ett bra teckenförråd - kan nog teckna 30-40 olika tecken.

* Fått hörapparat, men gillar mer att titta på den än att ha den på.

* Vi har köpt diskmaskin - JAAAAAA!!!!

* Vi har kollat på radhus - men inte rätt tillfälle nu.

* Två veckor kvar till beräknad förlossning - nu ska barnet vara färdiggräddad i ugnen så egentligen när som helst nu.

* BB-väskan färdigpackad, vi mentalt beredda? Nja....

* Försökt ha graviditetsmustasch den här sista perioden - men jag kan fan inte trimma mustasch....

* Börjat spela korpfotboll. Djävulskt kul, men djävulsk tjobbigt. Har förfallit lite fysiskt under pappaledigheten.

* Börjat hänga på Facebook.. Jovars, lite kul att träffa på gamla, gamla, gaaaamla kompisar där....

* AIK spelar okej....

* Liverpool gjorde en bra säsong. Kanske vinner de nästa?

* Får se när nästa uppdatering blir......