Sambons födelsedag!

Det trodde man inte när man gick till krogen en mulen marskväll för 3,5 år sen. Då man krockade på den där lockiga långhåriga brunetten som hade massvis med humor. Vi fann varandra direkt. Skämtade och uppenbarligen attraherade av varandra. För min egen del vet jag inte vad hos mig som attraherade henne, men jag föll som en fura för henne. Humorn! Håret! Omtänksamheten! Kroppen! Ögonen! Leendet! Åh, det där leendet som gjorde mig alldeles knäsvag när hon fyrade av det.

Det dröjde bara en månad och på min födelsedagsfest tills jag lydde brorsans råd att hugga som en kobra för att bli tillsammans med henne. Redan där visste jag att det här kunde bli någonting. Och så gick åren. Snabbt. Och fortfarande är det vi två.

Jag gör allt för henne. Jag springer som en tok till kiosken för att byta ut hennes Jalla Yoggi för att datumet har gått ut innan tunnelbanan kommer om tre minuter. Jag fixar det hon ber mig om. Även om det handlar om att jag får gå ut mitt i natten för att möta henne i stan. Behöver hon mig, så släpper jag allt för att vara hos henne. Vill hon ha tröst så erbjuder jag min famn. Så länge hon söker efter min hand när vi går i stan, så vet jag att det alltid kommer att vara vi två. Och fortfarande blir jag såinihelvete knäsvag när hon fyrar av sitt leende mot mig.


 

Grattis på födelsedagen,älskling!


Ålderstecken i fredags

Man märker att man börjar bli gammal när man inte längre klarar av att åka tivoli. Åkte i fredags och det tog över en timme innan jag mådde bra igen.

Som tur var - var det inte bara jag som kände av såna ålderstecken.

Dessutom var jag lite bandidos och råkade förstöra en avspärrning till entrén för folkparken. Skulle kliva över ett sånt där rödvit avspärrningsband, tryckte ner det lite för att jag är ju inte lika spänstig längre och så sa det bara snapp och så var det avbrutet. Hade jag varit 15 år, så hade jag nog lagt benen på ryggen.

Men nu är man ju gammal och förståndig. Så jag tog banden, knöt ihop det provisoriskt och förhindrade en kommande bilparkeringskatastrof.

Sen fick jag tvångslyssna på Jimmy Jansson.........


Stieg Larsson!

Nu i helgen har jag läst ut den sista boken av Stieg Larssons trilogi. Började med den första när jag var i Turkiet och som tur är hade jag också den andra boken därnere som jag läste ut i lika raskt tempo. Lånade den sista boken och läste ut på tre dagar. Var ju tvungen att vara lite social emellanåt.

Säger bara; Stieg Larsson är en grym författare och det är förbannat synd att han dog alldeles för tidigt.Å andra sidan blir det en väl förtjänt kultstatus kring honom och hans böcker.

Tillbaks i stan...

Tillbaka efter några dagars rekreation hos min mors sommarstuga. Vi gjorde, i stort sett, ingenting, vilket var jätteskönt. Fast borta bra och hemma bäst - det ska bli riktigt skönt att få sova i sin vanliga säng igen!

Nu är det två veckor kvar till jag börjar jobba igen och nu ska man väl försöka komma in i dygnsrytmen. Typ gå upp någorlunda i tid och inte lägga sig klockan 2 på natten. Så ikväll ska jag lägga mig senast fem i två och så betar jag av fem-tio minuter varje kväll. Det är min nuvarande preliminära bräckliga plan.

Min start på min framtida förmögenhet

Comeback på nätpokern och det har gått bra. Spelade hela kvällen och gick allt som allt plus med två dollar...

Ka-Ching!

YES!!

AIK tog en vinst och jag kollade inte på matchen!

Då vet vi att jag ska undvika kolla för att hålla bort min antagliga jinx.....

Meh......

Vuxenpoäng!

Idag utökade jag min digra skörd av vuxenpoäng och gick på min första husvisning. Ja, husvisning. Men tänk nu att från att kolla på ett hus till att köpa är väldigt avlångt och vi ville bara kolla in hur det såg ut eftersom vi tyckte att läget var bra.

Mina vänner frågade mig ifall jag visste vad jag skulle titta efter när jag kollade - ingen aning, sajag. Jag knacakr väl lite lätt på väggarna och hummar lite, så syns det som att jag kan lite iallafall.

Väl på plats insåg jag och min sambo att bilderna inte riktigt talade full sanning. Rummen såg mindre ut i verkligheten och nu är jag inte någon expert med att visa upp sitt hem, men man borde väl ha några saker i åtanke när man visar sitt hem och vill att hugade spekulanter ska tokbuda på huset.

Hur tänker man när man har ett stort porslinhund i sovrummet?

Hur tänker man när man har ett ömsat ormskinn i övervåningen?

Hur tänker man när man har en öppen toalett med en tv mittemot vid ett sovrum?

Många frågor. Svaren tänker jag inte leta efter.

Huset byggdes på 30-talet och hade väl då den allmänna genomsnittslängden på män som var väl runt 150 centimeter på den tiden. Summa summarum; jag kan inte stå upprätt på övervåningen. Med lätt knäböjda ben och huvudet på sned, så kunde jag gå smärtfritt på övervåningen. Att ha det så i tiotal år framöver lockade inte.

Vi lämnade husvisningen med skräckblandad förtjusning och fick lite mer erfarenhet om hur vi vill att vårt framtida hus ska se ut. Större, mer färdigt och framför allt inga jävla porslinhund i sovrummet!

Mysteriet med tuben

Det tar ett par dagar att komma igen efter att ha spenderat ett dygn tillsammans med grabbarna och några öl i sig. Det var supertrevligt och hade alla tillbehören för att det ska bli lyckat. 1. Grill. 2. Brygga. 3.Öl. 4.Poker. Fast pokern spelade vi inomhus ifall någon undrade.

Bara en sak konfunderade mig rejält efter detta dygn. Min örondroppstub var av någon anledning oerhört ihjälklämd efteråt. Antingen så tog någon och klämde den rejält utan min vetskap eller, mer troligtvis, tog jag mer än två droppar när jag skulle droppa på morgonkvisten innan sängdags. 

Igår kväll var jag ordentligt trött efter att ha sovit på en soffa och tog det lugnt med sambon framför teven. Fastnade för filmen I faderns namn och har en funderare efter att ha sett filmen - Daniel Day-Lewis. Vad gör han nuförtiden? En högklassig skådespelare.

Idag har dagen ägnats åt frisbeegolf och min vana trogen så kastade jag bort min väns frisbee i vattnet. Jag måste säga att jag beundrar vännens tålamod och generositet att han fortfarande lånar ut sina dyrbara diskar till mig. Förutom det så gick det hyfsat bra. Kom på delad förstaplats, trots skamlösa försök av den anra vinnaren med att sabotera mina kast. Så egentligen ser jag mig själv som vinnare. Så det så.

Imorgon ska jag samla vuxenpoäng.

Fortfarande äckligt och manlig kommunikation

Återbesök hos läkaren som konstaterade att det såg bättre ut i hörselgången, fast han ville att jag skulle fortsätta med örondropparna några dagar till för att få bort dem sista inflammerade områdena. Jag hjulade inte precis av glädje när jag hörde det. Men det är bara att droppa ihop och stå ut med rinnande öra.

I eftermiddag ska jag iväg till en kompis sommarstuga tillsammans med några och vi ska göra mest som grabbar brukar göra på en sommarstuga. Grilla och dricka öl. Prata tror jag inte att vi kommer göra så mycket. Vi ska mest stå vid grillen och humma lite. De ord som kommer höras är väl typ; skål, var är ölen? mat, öl? öl, öl!


Mer än så behövs det inte för att kommunicera.

Taskig kopia

Man får ta till olika knep för att minska på äckelkänslan av örondropp. Gärna något som nästan är likadan för att på så sätt kvitta ut känslan. Så efter att jag har droppat in örondroppar så sätter jag in en öronpropp.

En öronpropp mot örondropp.

Jag känner mig som en taskig plagiat av Povel Ramel just nu....

Ännu en sak att lägga till på äckellistan

Örondroppar. De rinner ut och så känns det som att det skvalpar inne i örat hela tiden.

Skitäckligt.

Det ena efter det andra

Min stund i Turkiet gav mig mer negativa konsekvenser än vad man kunde tänka sig. Först var det ju magsjukan, sen fick jag vagel i ena ögat och därefter var hjag förkyld med feber och hosta som följd. Sen förra veckan har jag haft besvär med ena örat. Det har ömmat och efter en vecka besökte jag läkaren som ordinerade örondroppar på grund av att hörselgången var irriterad. Jag frågade hur det kom sig att den har blivit iriiterad och det kunde bero på att man har badat mycket i klorvatten till exempel.

Turkiet......

Det ska mycket till att jag ska återvända dit som turist numera.....

Bygga upp min tröskel

Ens tröskel för alkohol minskar dramatiskt efter en - två veckors frånvaro av förtäring. Igår intog man fyra stora öl och idag mår man som en söndagsslappardag.

Gjorde en hel del igår. Tog min första joggingtur som var en nätt påminnelse om hur det är att ta sig genom skärselden ifall man tror på sånt. Såg sen på Transformers på bio. Var aldrig riktigt inne på hypen för 15 år sen, men har någorlunda koll på vad det handlade om. Filmen var en 10:a som action, som helhet lite sådär typiskt mainstreamfilm som vill anpassa sig till alla typer av tittare och åldrar. Två-tre "roliga" karaktärer som ska bädda för skratt och så den typiska romansen mellan nördig kille och het tjej. Men actionscenerna. Wow!!

Senare på kvällen åt jag och en god vän en bit mat och diskuterade om olika saker. Plus att man tog dem där fyra ölen. Jag måste träna upp min tröskel igen.

Jag bekänner!

Det har inte undgått någon att jag har varit lite småkrasslig i veckan. Magbesvär, förkylning och hosta. Av någon anledning verkade det som att det var osedvanligt smittande bakterier. De jag har umgåtts med har en efter en stupat i vertikala lägen i fosterställningar och skrikit om nåd.

Två vänner och så min sambo har drabbats av den livsfarliga Tobbert-bakterien. Iallafall, så påstår de att det är mitt fel att de har blivit sjuka. Det kan inte tänkas vara dåligt immunförsvar hos dem eller så får jag ta den komplimangen att mina bakterier är ena riktigt rejäla smittobärare!

Nu ryktas det om gruppstryk och att jag ska drabbas på grund av mina vänner inte har något bra immunförsvar och att det ska hända idag innan vi ska på bio och kolla på jättelika bilrobotar. Jag får ta med mig mitt knogjärn för försvar.

Det är så mycket att göra

En dag som inte är så fyllt av händelser;

* Tvättat

* Ätit på Shanghai

Typ det som har hänt idag.

Späckat...

Omstart

Snart mår jag bättre. Känner att jag är på rätt väg. Skönt det. Jag hade ju planerat in att börja med mitt nya liv i måndags. Eller mer av en omstart med träning och fokus på mat. Det har varit lite för mycket slappande sen slutet av april då jag stegade över ålderströskeln.

Dags att komma igen!

På måndag.

Småoinspirerat

Just nu händer det inte så mycket i mitt liv. Jag är hemma. Jag är sjuk. Fast det börjar bli bättre. Febern har gått ner, jag snorar inte så mycket just nu, men hostan vägrar ge sig. Varje gång man hostar så känns det som att svalg, luftrör och lungor vill ut genom munnen. Det känns inte skönt, ifall ni undrar.

Ska försöka ge mig ut en sväng iallafall. Till O'learys för att se fotboll. Ska hitta ett bord i hörnet och gömma mig där. Ifall nån servitris kommer, ska jag bara muttra och be om en kopp te. Ska vara en farlig kille.

Skrämmande läsning

Den här tabellen tycker jag inte om.

Totalt antal löpmeter i varje lag:
1. Trelleborg 1 678 805 (14 omgångar)
2. BP 1 673 025
3. Elfsborg 1 660 708 (14 omgångar)
4. Gais 1 606 902
5. Halmstad 1 588 141
6. IFK Göteborg 1 573 719
7. Helsingborg 1 560 579
8. Djurgården 1 555 353
9. Örebro 1 540 469
10. Malmö FF 1 534 244
11. Gefle 1 530 703
12. Kalmar FF 1 527 642
13. Hammarby 1 515 357
14. AIK 1 514 419

Jag har alltid ansett att ett bra fotbollslag ska vara rörlig och löpa mycket, och så visar det sig att AIK har lägst antal löpmeter totalt enligt Aftonbladets Zoom-statistik.

Det är då inte så konstigt att vi ligger där vi är. Bara att börja springa lite mera och ta ytor, hjälpa varandra och öppna upp för varandra. I och för sig så springer Trelleborg och BP mest av alla och de ligger ju sist, så min teori kanske inte riktigt håller, men nu är det bara AIK jag tänker på!

IQ-test

Går en liten bloggvåg om att testa sig själv om man är smart eller bör förpassas till skamvrån.

Testade och fick 130 i IQ. Jag är därmed smartare än 97 procent av befolkningen.

Det är hårt att ligga på topp.

Men dessa tankar stjälptes rätt pladask när jag försökte kopiera slutresultatet och klistra in här. Allt försvann. Bra Tobbe - 130 i IQ och kan inte klistra in en bild.

Testa själva!

Skitdag

Febrig och förkyld.

AIK torskade mot Elfsborg.

Jävla skitdag...

Ska man grilla, så ska man grilla ordentligt! Typ....

Ibland planerar man minutiöst hur man ska grilla på det bästa sättet. Marinera två väl utvalda köttbitar ett dygn innan. Tar ut dem från kylen ett par timmar innan grillning, så att de är i rumstemperatur och inte blir brända på ytan med detsamma. Se till att briketterna har blivit vita och ger rätt värme och att gallret är på exakt rätt nivå från briketterna.

Igår kväll var det inte en sån kväll.

Köpte två kycklingfiléer tre timmar innan, slängde ihop en enkel marinad och lät de sjunka in. Sen iväg till grillkvällen och där fann jag att de flesta inte hade hunnit med den minutiösa planeringen. Det var färdigmarinerade köttbitar direkt från charkdisken på ICA. Skönt, inte en sån där pretentiös grillkväll, utan en skön softarkväll i goda vänners lag.

Allt var trevligt och man kom hem sent på natten. Försökte komma iväg tidigare, men några rejäla ösregn satte stopp för de planerna.

Idag är det sen skön slappardag. Det behövs. Eller vänta nu, det har ju jag haft några dagar nu. Har väl inte fått nog av det än.


Different day, same feeling

Dagarna försvinner när man är ledig och inte har några tidskrav på sig. Den där fredagskänslan man alltid har under arbetsperioden infinner sig inte riktigt och man rycker mest åt axlarna när det är fredag. Different day, same feeling - liksom.

Ska snart lufsa in till stan för att fixa ett par grejer. Grillkväll på jobbet ikväll, blir nog lugnt. Snacka skit och njuta av att alla är lediga. Förhoppningsvis har alla svarta ringarna och den håglösa hållningarna försvunnit och alla har fått en beskärd del av ledighet och uppvilande.

Känns rätt skönt att veta att det är fem veckor kvar av ledigheten.

Världen är så stor

Jag läste i Aftonbladet idag att man har trott att Jorden var mindre än vad den egentligen är. En mätning gjordes för att mäta omkretsen och man fann att det hade räknats fel. Jorden är fem millimeter längre än vad man tidigare trodde.

Jag är skakad.

Så stor.

Jag tror att jag måste sätta mig ner.

Payback

Helvete!

En vecka under AC-apparaten har tagit ut sin rätt.

Har fått vagel på vänstra ögat och ser allt annat än sommarfin ut. Snarare en som har smakat lite för mycket på det goda.

Carlsson, kvar eller inte?

Jag har dubbla känslor för cirkusen kring Niclas Carlsson. Jag har alltid gillat honom. Det är en kämpe som krigar till sista andetaget. Däremot räcker hans kunnande inte till ibland för det högsta skiktet i Allsvenskan. Det är inte få bollar han har sparkat bort i uppspelsfasen om man säger så.

Men jag har älskat hans uppoffrande spel, hans beteende på plan som när han blir skogstokig på Ari för att han filmar och är på han hela matchen och ger tjuvnyp eller bröstvärmare så fort tillfälle ges. Eller när han kan ge lite show som i fjol då han skulle punktmarkera Ailton i ÖIS och följde honom överallt - till och med när Ailton sprang till sidlinjen för att få instruktioner så följde Niclas med för att tjuvlyssna.

Det är alltid mellan dessa känslor som sliter i en. Vill man älska de där halvdana spelarna som har rena klubbhjärtan men som inte riktigt räcker till, eller de fullblodiga proffsen som klarar spelet, men drar så fort det proffskontrakten kommer eller när det går dåligt för klubben?

Jag vet inte. Man vill nog ha blandningen. Allra helst vill jag nog se Niclas kvar. Inte som ordinarie, men som man vet att man kan slänga in och att det är en krigare som kommer in. Annars är han ju duktig på att punktmarkera. Och att tjuvlyssna.

Psykisk solbränneterror

Min sambo har det rätt så jobbigt just nu. Vi har fått två helt olika förutsättningar till att förbättra solbrännan och jag missar inte ett tillfälle där jag kan skrocka lite bredvid henne framför spegeln och säga - Hoho, ojojoj, vad brun jag har blivit..

Hon tycker förstås att det är inte lika kul och ger mig en armbåge eller den kroppsdel som passar bäst för att demolera mina mjukdelar. Men jag ger inte upp. Närsomhelst så hör hon ett litet skrockande,

- Hohoho, ojoj vad brun jag har blivit....


Sammanfattning för en vecka.

Tillbaka.

Lite kort vad som hände;

*Sol hela veckan

*Bad hela veckan

*Det är svårt att kliva upp på en badmadrass i poolen.

*Det är ännu svårare att vända.

*Likadan restaurangmat hela veckan vilket medför;
1. Ingen restaurangmat på ett bra tag nu
2. Ingen pommes frites på ett riktigt bra tag nu
3. Samma förrätt sju gånger av sju.
4. För sjutton - variera er därnere!!


*Mycket öl som var mycket lättdrucken

*Magsjuka två dagar. Mixad grill - inte bra!

*När jag inte är med, så går det tydligen bra att flörta

*Att en Margarita Sallad Special är en klockren Club Sandwich. Med pommes frites.

*Stieg Larsson är en sjusärdeles författare

*AC på nätterna kan vara en riktig frostbitare

*Man missar mycket vad som händer i omvärlden. Torres till Liverpool! AIK vann mot Trelleborg!

*Borta bra, men hemma är alltid bäst!