Spegel på dig slask!

Normalt brukar ju jag tycka att den här perioden är absolut den värsta.

Det är mörkt. Mörkt, mörkt, mörkt.

Jag är trött. Trött, trött, trött.

Temperaturen skiftar mellan minus- och plusgrader, så det är slask. Slask, slask, slask.

Men det gör ingenting.

För jag har skor som håller mig torr!

Tretorn!!

Happy feet

Mina gamla vinterskor kastade in handduken förra vintern och stämplade ut sig.

Har hittills levt på enkla sneakers men vid förra temperaturfallet så frös jag om fötterna så att jag fick skrapa bort isbeläggning mellan tårna. Så jag bestämde mig för att satsa på nya vinterskor.

Först var jag sugen på kängor. Hade ofta kängor i min ungdom, men senaste vinterskorna har mer handlat om mer dressade skor. Men varför inte en revival of the boots tänkte jag. Googlade lite vad för kängor som fanns. Att gå runt i stan och känna lite på skorna har jag verkligen inte tid med.

Min sambo föreslog att jag skulle ta med ett av barnen och åka in i stan för att gå runt i skobutiker. Verkligen inte - har provat det förr och både jag och ett av barnen tappar tålamodet med varandra. Jag förstår ju H eller E - inte tyckte jag att det var kul att se farsan stå och kråma sig framför spegeln för att pröva tre olika t-shirtar.....

Men jag hittade ett par på nätet och visste att de skorna fanns att köpa i stan. Så jag passade på när jag hade vägarna förbi att prova och känna lite.

Åh, herregud....

Det måste ha med min klädstil att göra. På den tiden, i min ungdoms dag, så hade jag lite så att säga mer oversized klädstil. Allt skulle ju vara lite stort och hängigt. Ibland kan det hända att jag hittar ett gammalt klädesplagg från den tiden jag var 18-20 år och då är det för stort för mig idag! Betänk att jag väger 10-15 kg mer nu också....

Men med stora oversizade kläder, så passar det ju bra med grova kängor.

Nu när jag har lite mer så att säga slimmad klädstil, så funkar det inte riktigt med grova kängor. Men jag ville ha ett par vinterskor iallafall och framför allt varma!

Så efter lite letande så blev det dem här;



Varmfodrade med goretex. Jättesköna!

Men, dock ett litet men. Det går inte att ha skorna inomhus. Lite som problemet med långkalsonger.

Jättesköna att ha på sig utomhus och när man ska till jobbet, men alldeles för varmt att ha på sig när man är inne. Därför byter jag om till par enkla skor när jag kommer till jobbet. När jag tar av mig mig mina varmfodrade skor, så känns det som att fötterna suger åt sig av all kalluft som finns i omgivningen och mina tår kröker sig av köldchocken.

Det är faktiskt lite jobbigt......