Helkväll

Alltid trevligt att ha bror på besök.

Några bärs, hemlagat lakritsshot och tv-spel gör en helkväll.

Fast det går inget bra för mig. Behöver skärpa till mig i uppspelet. Skapar ju inga chanser!

Ålderskris?

Nu närmar det sig. Sista året man är ungdom per åldersdefinition. På söndag fyller jag år. 29. Fast siffran skrämmer mig inte. När jag skulle fylla 25 och 26 hade jag ångest. Ångest för att jag skulle bli äldre och "vara tvungen" att bete mig mer vuxet. Det gick väl sisådär. Men nu har jag inga farhågor för att bli äldre. Eller klart man inte ser fram emot NU att bli pensionär, men ett år äldre gör mig inget.

Visst märker jag skillnader sen tidigare. Man orkar inte lika mycket som förr. Man törstar inte längre efter nöjen som förr. Man kan tänka sig vara hemma en hel helg. För två år sen var det otänkbart. Man vill inte längre supa skallen i bitar. Jag är ändå mycket roligare om jag är mer nykter än full. Jag tar hellre tid på mig och gör ordentlig mat än att ta den enkla vägen med pizza.

Vissa saker hänger med än. Vill aldrig vara stel. Vill alltid ha kvar mitt humor. Jag ser på äldre människor. Kolleger, släktingar. Och jag blir lite rädd. Jag har inte den minsta lilla lust att vara grå. Att alltid tänka på att uppträda vuxet. Jag vill fortsätta flamsa. Vara lite fånig när andan faller på. Kunna slänga mig i en ormgrop när Sverige gör mål i sista minuten i en viktig fotbollsmatch.

Fan, det är helt ok att bli 29. Rätt så tillfredsställande. Är lite förvånad faktiskt...


Extas!

AIK åt upp Djurgården! Fram till Rubarths utvisning så ägde vi matchen. När Djurgården reducerade till 2-1 och det var 5 minuters tillägg gnagde oron i mig ordentligt. Precis därefter utökade AIK ledningen med 3-1 och jag var i extas. Extas! J blev nästan lite rädd.

Så skönt att komma till jobbet imorgon och garva åt alla djurgårdare. Och så ser jag fram emot en speciell gäst på lördag.

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,816648,00.html

Tycker om dig ettan..

Sen jag flyttade från ytterområdet av stan till centrala delen av stan så har jag mestadels funnit fördelar med flytten.

Det är centralt. Närmare till allting. Jobb, vänner, flickvän, nöje.

Det är flexibelt. 100 meter ifrån mig finns det en knytpunkt för busslinjer. Om vädret inte är på sin fördelaktiga sida, så kan jag snabbt välja en buss. Som i morse då. Tänkte cykla till jobbet. Regnet står som spön i backen och jag kunde snabbt ta en buss istället som går ungefär lika fort dit.

Det är tidsbesparande. Jag lägger mindre tid på att transportera mellan olika stationer och det ger mig mer tid till mig själv.

Det är billigt. Min gamla tvåa på 66 kvm hade, under det sista halvåret jag bodde där, renoverats till maximal nivå och hyran sköt upp i höjden. Skulle kunna ha råd, men ville hellre lägga pengar på andra saker. Istället bytte jag till en liten etta på 34 kvm med kokvrå mitt i stan och sparar par tusenlappar varje månad.

Är helnöjd.

Jakten på present går vidare. Det handlar inte om födelsedagar, J. Man kan fira andra bemärkelsedagar. Klura vidare på det du. Presentkort på personliga tjänster är en kul idé. men sånt gör jag ändå. Masserar när andan faller på, hjälper gärna till med hushåll och sånt. Ja, E, jag vet. Är lite mer vuxen och mogen än för tio år sen. Idag måste jag ändå fixa allt. Första gästerna kommer redan imorgon och ikväll ska jag se på fotboll med några andra.

Varför är det alltid sån stress när man närmar sig en helg?

Pirr

Det pirrar i mig. Ikväll är det AIK-Djurgården. Åh, vad jag har längtat.


Be afraid of Daemon Night!!

Vad skulle du heta om du bestämde dig för att vara gothrockare?

Jag skulle heta Daemon Night. Tyckte att det var hysteriskt roligt...

http://www.gothicstyle.co.uk/my-goth-name.php

Lokal narkolepsi

När jag väl kom hem bestämde jag mig för att snöra löparskorna och springa en tur. Denna gång gick det mycket lättare än förra veckan. Inga spykänslor och salivsträngar på hakan. Nu såg man iallafall lite presentabel ut. Däremot har jag fått bekräftat för mig själv att jag har lokal narkolepsi. Mina mellantår på högra foten somnar alltid när jag springer eller går en längre sträcka. Även när jag åker skidor så somnar dem. Det gör inte ont eller nåt, känns bara lite obehagligt.

Men nu har jag ändå tagit mig an en tur.

Kvällen ska ägnas åt tvättsortering och städning. Woohoo.....

Magsyraattack

Det bubblar och fräser i magen. Äta potatissallad, från ett centralkök som forslats till skolluncher, var ingen höjdare. Hur stillar man en revolution i magtrakten? Känns som att några demonstrerar därinne och sprutar magsyra på varandra för att skapa kravaller. Bakteriefloran mot potatissalladen, typ...

Dagen närmar sig och en present till tjejen ska införhandlas. Brukar vanligtvis inte ha problem med att hitta bra presenter till henne, men det står lite still nu. Har en i åtanke, men behöver nog komplettera med en till present. Får fundera vidare. Kom gärna med förslag.....

Jag såg ju ut som en porrskådis!

Jag och kollegan knallades längs vägen förbi skolan;

Jag: Det jobbiga med fåglarna på våren är när de häckar och ska försvara sina bon. Då flyger de ju och attackerar en när man går över skolgården.


- Åh, en gång fick jag ett kilo fågelbajs på mig!

- Ett kilo?! Men, lägg av!


- Jo, det är sant! Jag fick ett kilo fågelbajs på mig en gång när jag kom hit till skolan.

- Var det flera fåglar eller?

- Nää, bara en. Jag fick på ansiktet och överallt på kläderna. Kom in i lärarrummet helt förstörd.

- Fan, vad äckligt!


- Ja, jag såg ju ut som en porrskådis!

- HAHAHAHAHAHA!!!!

Fuck for tvätt!

För en timme sen gick jag ner till tvättstugan och tryckte in tvätt i två maskiner. En timme senare knallar jag ner och upptäcker att jag glömt sätta igång maskinerna.

Djävulskt irriterande.......

It's all about vikariejobb

Alla dessa vikarelektioner. Hade sett fram emot en tom eftermiddag och avverka massa jobb, rätta några papper, skriva rapporter och göra färdigt alla bedömningar. Fick två timmars lektioner nu för eftermiddagen och måste skjuta upp allt arbete till imorgon istället. Tar fan energi det här...


Kort sammanfattning

En intensiv helg ger långa efterverkningar. Fortfarande känns det som att man är kvar i helgen och inte riktigt förstått att man är mitt i en vanlig arbetsvecka. Som jag tidigare berättade skulle jag till Sundsvall. Vi var några stycken som färdades i en minibuss. Jag satt i shotgun och därmed fick jag rollen som kartläsare. M körde, men sade att han har kört den här vägen tidigare så det skulle inte vara några problem.

Givetvis blev det problem. En stor korsning gjorde M osäker och i stort sett mitt i korsningen ropar han till mig som hade tankarna åt ett annat håll vart vi skulle. Jag kastade mig över kartboken och hänvisningarna, såg "Riksväg 80" och utbrast, "80! 80!" M gjorde en tvärgir åt vänster och vi kom fram till riksväg 80. Givetvis gnagde osäkerheten i oss alla och vi undrade om detta var rätt väg.

Klart att det inte var. M häcklade mig och försökte få alla misstankar att peka på mig. Att man inte sa till lite tidigare föll då inte i hans tankar. Nåväl, vi kom efter en stunds paus iväg till rätt håll och kom fram till Sundsvall. Där hade vi årsmöte för Unga hörselskadade.

Pratade om vad vi skulle jobba med och hur vi skulle jobba. M blev vald till ordförande. Jag ska vara hans sidekick och blev invald som ledamot för två år. Får se hur det går. Tror nog att det ska bli kul. Det enda jag är rädd för att det ska ta för mycket tid av mig,. Jag har redan ett heltidsjobb, åtminstone ett försök till att ha ett socialt liv och så ska man vara tillgänglig för tjejen. Måste försöka begränsa mig och ha en klar planering.

Jag behöver en filofax.....


Vägen hem var en mardröm. Inte på så sätt att sällskapet var otrevlig eller att det blev massa hinder på vägen. Man ville bara komma hem och man visste att det fortfarande var många mil kvar. Vi skulle lämna av en i Eskilstuna så en lite omväg blev det också. När jag väl kom till sängs vet ni ju.

Måndagen var en pärs. Kapitulerade vid kvart över tre och cyklade hem i regnet. Nu har man ju nya fräsiga däck och en stabil sadel så färden gick snabbt. Varmt bad och en kall öl. Där och då kändes det som livet.


Tjejen kom över och blev bjuden på lite middag. Vi gick och lade oss tidigt, märkta efter gårdagens sena timmar.

Nu är det en vanlig tisdag, Cyklade hit, trodde det skulle vara uppehåll, givetvis duggade det i massor, så nu har jag låst in mig på rummet, onåbar för alla, så jag kan ta av byxorna och låta dem torka på elementen. Nu är det bara några dagar kvar till helgen.....

Ladda på fel sätt

Gosh! Jag är inte pigg, kan jag säga. Kom hem vid elva igår, pratade lite med tjejen, bestämde för att komma över till henne, pratade fram till klockan två. Inte den bästa uppladdningen inför en arbetsvecka. Får ta igen lite sömn under veckan. Hur det nu ska gå till. Rapporterar ikväll hur helgen har fortlöpt.

Nya vägar?

Idag känns allt lite bättre. Snart ska den sista lektionen på veckan avverkas och sen ska jag stå strax innan tolv vid en busshållplats där jag ska bli upplockad av M. Tillsammans med några till färdas vi mot Sundsvall. Känner lite pirr i magen faktiskt. Ska inte ta ut händelserna i förväg, men helgen kan kanske ge en hel del nya vägar för ett par år framöver.

Skulle i och för sig vara skönt med lite sömn. Känner mig lite outsövd. Fast det får jag ta nästa helg.

Nej fan, det går inte. Ska ju ha fest.......

Inte säga dumma saker nu.....

Jag tappar lätt tålamodet när jag sitter i ett möte och man inte går framåt i mötet, utan fastnar i detaljer som jag tycker är helt oväsentliga. Nu var det ett möte om en studieresa till Stockholm för en dag och en kollega pratade mest om saker som inte var viktiga för stunden. Bad denna kollega att ta dem sakerna senare, när vi väl vet vilken dag vi ska åka och vad vi ska göra där. Sen kan vi prata om vilka som ska följa med och hur vi ska resa. Ändå fortsätter personen att älta om samma saker. Höll på att bli vansinnig.

Det dåliga humöret höll i sig hela eftermiddagen. I affären vid charken stod jag och väntade på min tur. Tre står där bakom och flamsar lite med varandra. Försökte påkalla deras uppmärksamhet. När jag väl fick kontakt med dem, stiger en fram och pratar till en annan arbetare bakom mig och säger; "Hör du vad stolliga vi är!"

Det höll fan på att brinna i huvudet på mig.


Hade sån lust att trycka ur mig massa oförskämdheter. Men jag brukar ju handla där. Jag vill inte bli stämplad och få dem segaste köttbitarna för resten av mitt liv där. Därför bet jag mig i läppen. Muttrade fram det jag ville ha och gick därifrån som en svart moln.

Väl hemma och lite mat och sömn mådde jag bättre. Så bra att jag till och med tog en joggingtur.

Ojojoj......

Kondisen är inte på toppnivå kan jag säga. Höll på att spy efter halva turen. Tog mig hem, halvdöd och saliv över hela ansiktet. Tur att man inte mötte någon granne. Annars hade man väl fått Anticimex efter sig.

Har packat kläder. Iväg till Sundsvall imorgon. Ska bli kul.

Början på ett nytt liv?

Haha!

Kom på en sak nu, inatt drömde jag att jag fick Nalle Puh-böcker. Vafan ska det betyda? Att jag behöver bli snällare? Tycker ändå att jag är lagom schyst. Eller är det en sån där tvärtom-grej - att jag måste bli mer elak istället?

Typ sparka på lyktstolpar och riva ner papperskorgar framöver?

I love vikariejobb!

Kommer till jobbet. Har ställt in siktet på kaffebryggaren. Ser i ögonvrån att chefen ser på mig med pärmen i högsta hugg. Vänder mig mot honom, tar av hörlurarna;

- Ville du mig något?


- Ja, jag har en lektion här som det vore bra att du kan ta. (pekar på pärmen och visar lektionens tid) Är det ok?

- Ja, det är väl ok, vad ska jag säga?


- Du ska säga; Mer, ge mig mer!

Han är rolig chefen.....

Mera mat, mindre skräp.

En trevlig kväll har passerats, pizza var god men jag börjar mer och mer bli illamående av fet mat. Måste skärpa till mig med skräpmat. Mera mat, mindre skräp.

Det var kallt i biosalongen, nästan så att man var tvungen att ha jackan på. Nu har man huttrat hem, gjort ordning en varm kopp te och ska kolla på fotboll. Arsenal - Villareal. Är lite sömnig, sovit lite halvt som halvt dem senaste två nätterna. Kommer nog sova bra den här natten - alltid den tredje natten allt släpper.


Pizza och bio

Ska snart iväg och träffa klassen. Anledningen till detta möte är att fira en speciell elevs födelsedag. Vi ska äta pizza och sen gå på bio. Klassen valde Ice Age 2 som film. Har ju sett den, men klassen bestämmer!

Nu börjas det känna att våren är här och all dess pollen med nästäppa som följd. Wohoo...

Utgifter och oönskad skill

Det här med att spara inför sommaren verkar gå åt helt fel håll. Lämnade in cykeln för däck- och slangbyte. Sen beställde jag också en ny sadel. Min har spruckit lite på ena sidan och samlar in massa vatten. Så efter en natts regnande och jag cyklar på morgonen därpå, har jag en stor blöt fläck där bak. Sånt kan ju misstolkas. Lika bra att få det gjort, tänkte jag. Frågade mannen om hur ungefär allt kommer att kosta. 700 spänn. Ungh.


Kvällen spenderade jag med tjejen. Hade Yatzykväll. Försökte trashtalka henne, men det gick inte så bra. Vann iallafall två gånger. Har också upptäckt en ny förmåga hos mig. Min nya skill är att omedvetet kunna trampa på saker i tjejens lägenhet. En sugproppskrok. Gjorde ont. Dammsugarkontakten. Två gånger. Gjorde mycket ont. Tycker inte om min nya skill.....

Man är inte alltid på tårna...

Man är inte alltid på fötterna när man är tillbaka efter ett lov...

- Nu ska ni välja ett engelskspråkigt land och forska om det landet. Utav det ska ni göra ett informationshäfte.


- Kan man välja London?

- Eh, det är bättre om du tar det landet London ligger i.. och det är...?


- .... Vänta nu...

- Meh, det är ju Storbritannien! (Annan elev)

- Ja, just det. Men man talar engelska där va?

- ...... Ja........


Alltid lite segt den första dagen. Snart är alla på gång igen!

Cykeljävel!

Åah!! Precis vad man behövde. Punka på cykeln igen! Nu jävlar slänger jag cykeln in på nån verkstad och byter ut däcken. Tänker inte ta mer skit. Jobbigt att det ska bli så här första dagen efter. Bara att bryta ihop och gå vidare. Riktigt trött är man också. Skulle lätt sova med en gång om jag låg i horisontellt läge....

Blä för morotsjuice....

Det jobbiga efter en ledighet är att komma tillbaks till vardagslivet så abrupt. Man går upp lite senare för varje dag och helt plötsligt ska man stiga upp 4-5 timmar tidigare än vanligt. Sånt sliter på kroppen.

Tjejen blev glad över överraskningen. Kvällen spenderades åt bio och kvalitetstid. Hon har köpt en juicemaskin och har testat diverse olika juicer för att kolla fram smak och kvalitet. Jag har druckit äppeljuice, äppeljuice med vindruvor och morotsjuice. Morotsgrejen var ingen höjdare kan jag säga er.

Blir en hektisk vecka. Ska tillsammans med min ansvariga klass fira en elev, till helgen ska jag åka till Sundsvall för ett årsmöte - väldigt vuxet....

I'll never tell.....

Påsk är inte min grej. För mig är det inget att se fram emot. Att längta till. Jag anstränger inte mig något extra för att träffa min familj. De åkte till sommarstugan som ligger över 4 timmars resväg härifrån. Dessutom att åka till ett ställe där det bara är grådassigt och rutten gräs skulle bara ge mig konstant ångest fram till jag åkte därifrån.

Därför stannade jag hemma. Trots att alla åkte härifrån. Jag fick tid till mig själv. Tid till att tänka och framför allt tid till att städa. Jag är ju inte så duktig att städa. Har stort behov av många pauser när jag städar, så det tar två dygn för mig att städa en liten etta. Men fint blev det!


En polare stannade dock kvar i Örebro. Vi slappade hela påskafton. Köpte grillad kyckling, lyxade till oss med gourmetpotatissallad och handlade också en sexpack folköl. Kvällen var gjord. Titta på fotboll, snacka skit och till sist gå på bio. Inside man kollade vi på. Bra film.

Imorgon kommer tjejen hem efter sin familjeturné. Ska bli skönt att träffa henne. Har saknat henne. I förmiddags arrangerade jag en liten överraskning till henne när hon kommer hem. Hoppas hon blir glad. Ni kära bloggläsare får aldrig veta vad jag har gjort. Så därmed slipper jag alla påhopp från grabbarna om hur jag smörar och sånt skit.

Jag är en dålig städare!

Det är inte lätt att städa. Så mycket som hindrar. Man hittar gamla brända cd-skivor under massa papper och då måste man ju lyssna genom dem. Man hittar papper som man måste läsa genom innan man slänger dem. Hoppsan, den räkningen skulle jag betala för tre månader sen. En intressant tidning som man måste bläddra genom. Är det inte dags för kaffepaus nu? Åh, "World cup legends" på Eurosport, den måste jag se på. Plocka lite slött olika saker. Rensa ett par hyllor. Magen kurrar. Mat nu.. Hmm, måste knalla ner till affären. Detta betyder att jag måste duscha. Är lite svettig efter allt hårt städande. Ikväll ska jag skrubba med såpa. Men är det inte någon fotbollsmatch på TV ikväll....?

Man är aldrig ensam på något sätt..

Det är tur att folk åker hem och speciellt såna som har tv-spel hemma. Har en skinnflådd tumme som behöver lite tid till att kurera sig. Det var kul igår. Men nu får det räcka för ett tag framöver. Förresten, min dröm gick inte in. Den där med finterna. Men det gick bra ändå.

Jahapp. Nu åker alla hem, men en kompis har förbarmat sig över mig och stannar kvar här i stan också. Vi bestämde att vi skulle ordna en trevlig heldag på påskafton. Fotboll, mat och lite snaps gör sitt till för att allt ska bli bra.

Sanndrömmare?

Haha! Jag drömde att jag spelade tv-spel, samma som vi spelade igår kväll. Och att jag kom på hur man kunde finta med sina spelare. Får se om det verkligen funkar när vi ska fortsätta med det ikväll.

Fast om det funkar, precis som det gjorde i drömmen, är det bara för jävla läskigt.......

Jag pronerar kraftigt....

Produktiv dag. Först iväg till en sportaffär och testa mig fram för anpassade löparskor. Skulle löpa på ett löpband för att reda ut vilken typ av skor jag behöver. Eftersom jag "pronerar kraftigt" behövde jag skor som har kraftig dämpning. Det var till och med lite svettigt att löpa på bandet i 30 sekunder. Konditionen är verkligen på bottennivå nu. Storleken jag ville ha fanns inte, får skorna imorgon och då ska jag börja lugnt med promenader och succesivt öka med löpningar.

Efter skojakten fikade jag med G och P. Tjafsade lite om allt möjligt. Jag och P drog vidare till M sen och spelade tv-spel fram till sena timmen. Det var kul, men jävlar vad tiden flyger när man spelar tv-spel!

Sociala Tobbe stiger fram

Man märker att man inte har tränat på ett tag. En långpromenad tog verkligen musten ur mig. Hela kroppen känns slapp. Dags att ta tag i det här. Promenera åtminstone varje dag, sen springa lite.

Annars har jag mest hängt runt med P. P menar att vi hänger för lite, att vi alltid måste ha en ursäkt till att umgås, som fotboll eller kolla på film. Så vi hängde. Först med långpromenaden, sen hem till mig för kaffe och tv. Och så lite fotboll på kvällen. M var här också för att kolla sitt favoritlag tappa allt under andra halvlek. Slutade 0-0 den matchen så en pinne är inte fy skam.

Passar på att vara extra social dem här dagarna när man är ledig. Tiden man jobbar är man så trött när man kommer hem att man inte orkar vara social. Man orkar inte, efter en hel dag varit trevlig och extra social mot alla,  fortsätta med det på kvällen. Bara komma hem, slappa och ladda om batterierna. Nu har man tid och framför allt ork att umgås med folk. Trevligt.

Hålla går an, än så länge

Mjaaa. 9.30. Helt ok. Ska ta en promenad med P och eventuellt knalla hem till en kompis som tydligen har en superbryggare som gör jättegott kaffe. Funderar om jag ska svänga förbi biblioteket och låna ett par böcker. Har inte varit där på evigheter. Man blev lite less på såna institutioner efter studietiden.

Ska man på promenad, behöver man en stabil mage. Mat!

Hålla en stadig dygnsrytm

Idag har jag varit rätt inproduktiv. Tvättat. Kollat upp lite framtida planer. Tippade en dubbel och fick in den, tjänade lite kosing. Mycket fotboll idag. Kollade på tre matcher som gick efter varandra. Lite tungt faktiskt.

Ska försöka hålla en hyfsad dygnsrytm under veckan jag är ledig. Orkar inte med att vakna klockan två och vara uppe in på småtimmarna varje natt. Känns mera piggt om man vaknar runt nio och har hela dagen framför sig. Men det är lättare sagt än gjort. Man stänger gärna av larmet och somnar om. Plötsligt är klockan ett och man har återigen slösat bort en morgon.

Tjejen ringde. Tydligen har jag smittat henne. Hoppsan...

Inte in i kaklet

Jag kan sträcka upp min hand och erkänna. Jag har flyt när jag spelar poker. Fast lite skicklighet vill jag ändå lägga in i mitt spel. Jag började bra. Fick in triss ett par gånger i början och en kåk. Samlade på mig en stadig hög med marker och en efter en åkte ur. Men sen är det där med "heads up".... Förra gången jag spelade torskade jag på ett par all in, där jag hade övertaget i dem flesta. Samma idag. Satsade all in, hade två par och endast rivern kvar. Då får jäveln in ett högre par tack vare rivern. Så surt! Omdömet om mig som pokerspelare måste vara;

"Hyfsad duktig spelare som har problem med att nå ända in i kaklet."


Myskväll utan klackar i taket

Fredagen bjöd inte så mycket uppfriskande. Kom hem efter jobbet och sov en timme. Tjejen ringde, undrade om vi skulle ha en myskväll innan hon skulle åka till Tyskland för att hälsa på sin pappa och syster. Förvarnade henne att det inte skulle bli några klackar i taket från min sida. Men det var inga problem för henne. Så vi köpte mat, hyrde filmer och gjorde oss mysiga. Passade på att skicka ett par sms för att säga att jag inte åker till Stockholm. Hade aldrig orkat. Gå upp tidigt och sen vara skärpt i 6 timmar. Inte rätt dag för det.

Morgonen var sådär skön långmysig, innan hon var tvungen att åka iväg. Det ska bli skönt att ha en vecka att bara slappa och bli fullt frisk igen. Läsa böcker, kolla filmer, fotboll, kanske kanske kunna träna igen.

Ska eventuellt bli poker ikväll. Tror nog att jag kan vara med, bara man inte behöver åka långt för att komma dit. Spela, kötta och sen åka hem för mera sömn.

Står fortfarande halvdant..

Gårdagen var inget vidare. Komma till jobbet halvt förstört. Fixa en par grejer, kände att huvudet höll på att sprängas, passade på att smyga in till ett vilorum som skolan har och sova en halvtimme, fortsätta jobba, två engelskalektioner som jag knappt minns, två utvecklingssamtal som jag knappt minns - vet att jag skrev ner anteckningar och får väl läsa dem för att fräscha upp minnet. Raka vägen hem för att sova en timme i soffan, vakna upp och fixa lite mat, sova igen en halvtimme, bestämma sig för att gå och lägga sig.

Gör ordning sängen, känner att huvudet sprängs igen, ta två alvedon, ställa ett glas vatten på nattbordet tillsammans med mobilen, näsdukarna och böckerna, släcka lampan, treva efter mobilen, krasch, helvete också, vatten över hela bordet och stänk på sängen, börjar frossa, torka upp bordet och golvet, kolla att aöllting är ok, byta lakan, lägga mig, pust...

Sov bra. Ska nog kunna ta mig genom den här dagen också. Två lektioner och en utvecklingssamtal ska jag kunna knipa. Sen är det nog lugna kvällen för mig. Ska egentligen åka till Stockholm imorgon, men tror nog att jag står över - får se, känner mig för på eftermiddagen.

Men för i helv......

Redan igår kväll när jag var hos några kompisar kände jag att det svällde lite i halsen. När jag var hemma, började det svälla i bihålorna också. Hela natten har jag vridit fram och tillbaka. Svårt att andas. Svårt att ssvälja. Halv tre gav jag upp och gjorde ordning lite varm mjölk med honung i, bara för att lindra halsonten så man kunde sova nån gång!

Hjälpte lite.

Fan vad trött jag är på det här. Jag vill vara frisk och kunna träna. Jag vill vakna en tidig morgon och känna mig fräsch. Jag vill bara vara frisk.


Deg i fickan!

Yes! Tippade 0-0 mellan Arsenal-Juve och vann. Svettigt dock emellanåt. Några vassa chanser som gjorde att hjärtat sattes i halsgropen vid ett flertal tillfällen. 

Är trött. Trött, trött, trött. Jättetrött. Stå ut två dagar till. 

"Förfallen ungdom" eller "Inte så konstigt att samhället går snett"

Dagens ungdom är i förfall. En engelskauppgift löstes där svaret blev obegripligt för en elev som behövde förklaring för att kunna lösa nästa fråga. Svaret var Chewbacca. Uppföljningsfrågan var från vilken filmserie denna karaktär figurerade i.

Hakan föll ner till bröstnivå. Ögonbrynen höjdes förvånat. Vet du inte vem Chewbacca är?, undrade jag. Eleven ryckte på axlarna och hade ingen aning. Försökte lirka fram. Klassisk sci-fi filmserie. Rymdskepp. Kampen mellan gott och ont. Till sist fick jag avslöja svaret, Star wars. Jaså, ja de filmerna har jag inte sett, säger eleven.

Hakan föll ner till fotnivå och ögonen ploppade ur. Driver du med mig? Menar du allvar? Dessa filmer har jag växt upp med, eller dessa filmer borde vara ett led i alla människors uppväxt! Det är ju därifrån man får veta varför man ska kämpa på den goda sidan! Frågade ett par andra i klassen om de hade sett filmerna. Ingen! Jag var i upplösningstillstånd. Har starka funderingar på att ha en temavecka med den klassen och pumpa in filmerna så att de får lite nutidsorientering och vägledning här i livet....

chewie Chewbacca, för helvete!


Jag behöver motivation

Eftermiddagen halvlåg jag på soffan i personalrummet med en kopp kaffe. Tittade i stort sett bara rakt fram och tänkte på ingenting. Vid min sida satt arbetskollegan och gjorde ungefär samma sak. Om 10 minuter skulle vi ha utvecklingssamtal. Det var så tydligt. Vi behövde ledigt. Nu är det bara att tugga sig genom dem sista dagarna den här veckan.

Tänkte på en annan sak - verkar som att man inte vill att personal ska jobba över. Strax innan fyra, så stängs centralvärmen av. Antagligen för att spara några kronor på elräkningen. Problemet är att man inte kan vara kvar. Det är alldeles för kallt att vara där. Huden knottrar och man ser sitt eget andedräkt. Näe, så illa är det inte, bara nästan...

Du ger mig bra vibrationer!

Det är märkligt vad begränsad man blir när tekniken krånglar. Min mobil hade tydligen fuckat upp sig lite igår, så att varken samtal eller sms kunde tas emot. Tjejen hade sökt mig ett antal gånger och efter att vi äntligen fick tag på varandra med ordinarie telefoner, Ja, ni vet. De där som man har hemma och nästan aldrig använder. Ja, just det, de där dammiga sakerna, så bestämde vi för bio och lite mat.

Tjejen hade fått bra resultat på ett viktigt prov, så vi passade på att fira lite med att äta på Hellas. Mest bara för att den låg nära Filmstaden. Jag blev positivt överraskad av maten. Riktig god, bättre än den andra grekiska restaurangen måste jag säga. Efter att ha ätit ett bastant grillmix bad jag tjejen ta bilen och skjutsa mig till Filmstaden som låg 50 meter bort. Jag var proppmätt! Jag tror ni alla förstår min upprördhet när hon inte ställde upp på det.

Efteråt satt vi på biosalong 10 och tittade på Ice Age 2. Det är något visst med animerade filmer som är anpassade för både vuxna och barn. Riktigt rolig film och jag har fått nya favoriter i pungråttorna Crash och Eddie. Se den!

Förresten, efter en klassisk omstart med att stänga av mobilen och sätta igång den igen, så funkade den igen. Alla sms stod på kö och det var ett konstant vibrerande i fickan i 5 minuter. Väldigt kittlande.....

I väntan på någon sms

I natt har jag sovit oroligt. Skulle skicka en god natt-sms till tjejen (ja, jag vet. Jättefjantigt, men kom igen själva när ni har en flickvän!) men den kunde aldrig skickas iväg. Fick ändå en pratstund via telefon med henne och nämnde då att jag hade försökt skicka en. Trodde det var något strul med sms-trafiken. Då skickade hon en själv till mig för att se om den kom fram.

Har ni också varit med om det? Att någon sms pipit till mitt i natten och man undrar vem i helvete skickar en sms kl tre på en tisdagsnatt? Så visar det sig att man skickade på kvällen och av någon anledning kom den inte fram efter flera timmar.

Så jag låg där i sängen och var beredd hela natten att mobilen skulle plinga till. Inte det bästa upplägget för en god natts sömn.

Och nej, den har fortfarande inte kommit fram.

AIK är tillbaka

Gårdagen bjöd på en trevlig kväll. Först grundade vi några stycken hemma, sen åkte vi iväg till en klubb där endast medlemmar får gå, såvida man inte har varit där förr. Så vi fick gå in alldeles gratis. Trevligt. Kände några där och som man inte hade setts på ett bra tag. Riktigt roligt att samspråkas. Därefter tog vi tunnelbanan till en krog i Slussen. Köa länge och sen inne.

De andra i mitt sällskap ville käka och åka hem. Jag ville stanna ett tag till, så de åkte iväg. Efter en kvart kände jag hungerkänslorna i magen - så dags så. Skickade sms till dem och hoppades att de skulle vara i närheten. Men det var dem inte. Lika bra att åka hem och tog taxi.

Man skulle visserligen spara massa pengar på att ta kollektivtrafik, men det är bekvämt och varmt med taxi som kör en ända fram till porten. Värt pengarna.

Som vanligt när jag lägger mig jättesent, så vaknar jag jättetidigt. Sov bara fyra timmar. Var ändå pigg och förväntansfull. AIK skulle ju spela idag. Idag skulle vi hylla Johan Mjällby. Lite pyttipanna till lunch och sen knalla ner till Råsunda. Känna gräslukten när man kommer in, leta efter sina platser, ställa upp och applådera när spelarna kommer in, skrika sig hes när Johan Mjällbys namn ropas upp, sucka över Boatengs passningar, diskutera om det defensiva ansvaret på mittfältet, bli skogsförbannad över domaren som inte blåser straff när Wilton fälls i slutminuterna och fälla några mindre lämpliga ord.

Efter matchen omringade spelarna domaren och uttryckte sin besvikelse över dennes insats. Lagkaptenen Tjernström fick mota bort några och till sist sprang andretränaren Novakovic och hjälpte till med att mota bort spelarna för att sen själv gå fram till domaren för att "diskutera allvar". Då joggade Richard Norling över, föste undan Novakovic och tackade domaren för en bra match.

AIK är tillbaka.

Åkte sen hem direkt efter matchen, hann dock äta några våfflor hemma hos mamma. Nu är jag hemma, har ätit lite mer mat och är riktigt riktigt trött. Måste sova nu, en veckas jobb. Sen har eleverna påsklov och jag får en veckas ledighet. Gott det.


Sömn är gott!

Ah, vad skönt! Första riktiga sovmorgonen på tre veckor. Vaknade vid åtta, tänkte att jag kunde nog sova en timme till iallafall. plötsligt var klockan 12. Nu är man sådär "sovit-länge-seg". Bara gott det. Dricka kaffe, umgås lite med föräldrarna, kolla upp planer för ikväll med några, spela lite data-spel och bara vara. Behöver det.

De senaste fem nätterna har jag drömt om mina elever. Olika situationer och konflikter. Fan, jag behöver verkligen semester snart..