"Förfallen ungdom" eller "Inte så konstigt att samhället går snett"

Dagens ungdom är i förfall. En engelskauppgift löstes där svaret blev obegripligt för en elev som behövde förklaring för att kunna lösa nästa fråga. Svaret var Chewbacca. Uppföljningsfrågan var från vilken filmserie denna karaktär figurerade i.

Hakan föll ner till bröstnivå. Ögonbrynen höjdes förvånat. Vet du inte vem Chewbacca är?, undrade jag. Eleven ryckte på axlarna och hade ingen aning. Försökte lirka fram. Klassisk sci-fi filmserie. Rymdskepp. Kampen mellan gott och ont. Till sist fick jag avslöja svaret, Star wars. Jaså, ja de filmerna har jag inte sett, säger eleven.

Hakan föll ner till fotnivå och ögonen ploppade ur. Driver du med mig? Menar du allvar? Dessa filmer har jag växt upp med, eller dessa filmer borde vara ett led i alla människors uppväxt! Det är ju därifrån man får veta varför man ska kämpa på den goda sidan! Frågade ett par andra i klassen om de hade sett filmerna. Ingen! Jag var i upplösningstillstånd. Har starka funderingar på att ha en temavecka med den klassen och pumpa in filmerna så att de får lite nutidsorientering och vägledning här i livet....

chewie Chewbacca, för helvete!


Kommentarer
Postat av: ElinLeticia

*Skrattar*....ja ungdomens förfall....

Postat av: J

Ja det är kanske du som börjar bli gammal? :)

2006-04-05 @ 14:57:22
Postat av: BigB.

Meh! S.W som e såna klassiker!! Antar att de har andra filmer som vi e borta på dock, nåt exempel har jag inte o det ska jag antagligen inte ha heller ;)

2006-04-05 @ 18:23:45
URL: http://brantings.blogg.se
Postat av: Freddi Lindqvist

Bra föresats med temavecka. Jag jobbade en tid som lärare och vi hade ett par elever som kom rakade en dag till skolan. Ena v dom kläckte ur sig: "Vi nazzar ska hålla ihop". Då ordnade vi en rasist och nazism vecka med fokus på koncentrationsläger. Men detta var för 10 år sedan, och uppenbarligen har det bara gått ut för. Så handla NU, före det är för sent.

2006-04-06 @ 12:09:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback