Gott, gott men dyrt, dyrt

Ja, det var en höjdare med färska kräftor. För smaklökarna, inte lika muntert för plånkan. 226 keroooner för knappt ett kilo! Men vad ska man göra?

Tidsbrist gjorde att jag var tvungen att ta taxi dit. Cykeln var inte ett alternativ eftersom platsen var i ett område som jag ytterst sällan brukar husera i. Så där gick ett par hundralappar åt. Men det var väldigt trevligt och vi bröt upp framåt småtimmarna. Fick skjuts hem och det var väldigt tacksamt!

Försökte få en sovmorgon, men vaknade åtta och kunde inte somna om. Bara att gå upp och göra dagen tillsammans med damerna.

Kräftproblem

Ska på kräftskiva ikväll med några arbetskolleger och jag har inte köpt kräftor.

Går det att mikra? Eller så får jag köpa färska kräftor - men hur smakar de egentligen?

Rapport kommer senare om hur allt blev....

Uppgradera "badkaret"

Idag ska vi, familjen, bli informerade om babysim. Japp, Hedda ska lära sig bada lite mer avancerat än vad hon gör hemma i badbaljan. Man ska väl inte begära att hon ska kunna crawla första gången, men iallafall på det tredje besöket. Och kunna fjärilsimma när hon ska ta examen några veckor senare.

Såvitt jag har förstått, så handlar det väl mycket om att ge henne badvana och mer erfarenhet av att bada vid större baljor än badkaret hemma. För där är hon duktig på att bada. På babyvis, alltså. Plaska med armarna och sparka med benen så länge man orkar. Och hela badrummet dränks av vatten.
 
Eller är det så att man får göra andra saker som är svårare att göra hemma. Hoppa bomben eller hoppa från trean. Fast då får sambon göra det med henne. Jag vågar inte längre. Det är ju jättehögt! Jag kan hoppa bungy jump (Gör man sånt fortfarande?) eller fallskärm, men inte från trean ner i vattnet. Livsfarligt.



Gråtfärdig

Har åkt på nåt ögonfluss. Ögat är lite irriterad och det rinner hela tiden. Man går omkring och torkar sig i ögat hela tiden och det kan ju lätt missförstås. Några elever frågade om jag var förlovad och jag berättade lite vad som hade hänt. Precis då var jag tvungen att torka mig i ögat och givetvis var eleverna på direkt - nämen, gråter du?!?

Jag är visserligen rörd över att en kvinna älskar mig så pass mycket att hon vill dela mitt liv med mig. Men nu får man dras med ryktet om att man är lite lättrörd. Fast det har jag blivit i och för sig. Det är inget jag erkänner offentligt, men läser eller tittar jag på reportage om barn som far illa - då slår det aldrig fel. Man börjar småhulka och se sig omkring så att ingen ser en.

Det har blivit mycket bättre nu, med ögat, ifall ni undrar. Ögonsalva svider, men det funkar.

Man blir så trött....

Även om sex lektioner på rad suger mycket energi från en, så är det ingenting med att återigen se ett derby förstöras av idioter. Resultatet i sig spelar ingen roll. Oavgjort kanske var rättvist. Det var ingen straff och Bajen fick sin tid att fokusera på kvittering.

Jag tänker inte stå och kasta sten i glahus. I en omvänd situation, så hade några idioter på Norra stå gjort exakt samma sak. För det blir ju inga konsekvenser. Man försvinner i massan och vågar göra de här sakerna. Sen står de igen på samma plats i nästa match. Det är så lätt att säga att man ska stänga av de som har gjort det på livstid - men har det verkligen hänt någonting sånt?

Ingenting!

Det här distanserar bara mer och mer från de som verkligen vill gå på fotboll mot de som bara förstör. Jag kan fortfarande tänka mig gå på derbymatcher. Men jag skulle aldrig ta med mig min dotter. Nånsin. Om jag har någon talan när hon är sexton år skulle jag fortsätta stoppa henne. Fram tills hon är 18 iallafall.

Och det är jättesynd. För att det finns ingen fotbollsmatch som ett derby. Inramningen knäcker det mesta, även om spelet på fotbollsplanen hackar betänkligt. Nu har jag inte så många erfarenheter av inramningar på fotbollsmatcher utanför Råsunda, men man har ju sett hur det är på Behrn Arena..

Jag hoppas, verkligen hoppas, att det ska bli bättre. Att man kan gå på fotboll med sin familj. Självklart kommer sambon hyssja åt mig och min dotter kommer säkert tycka att jag är pinsam när jag ställer mig upp och gormar om att AIK måste passa bättre.

Men de ska kunna göra det, utan att vara rädda.....

Första veckan med eleverna

Nu i år är det många nya grupper som jag ska undervisa i. Och det är som det är - man är lite nervös. Första veckan, första intrycken är väldigt viktiga. Man vill skapa en bra grund för att det blir så mycket smidigare sen när de har tröttnat på mig och tycker att jag tjatar om AIK:s bristande kontinuitet.

Och det har funkat bra. Alla grupper verkar vara sköna och jag ser än mer fram emot att jobba med dem alla. Det skulle givetvis underlätta mitt arbete om AIK tog några fler poäng också.

Förlovade...

Några har varit inne på det och ja,

Jag och sambon har förlovat oss. Inget speciellt sådär, eller jo det är speciellt, men vi drar inte så stora växlar av det. Vi körde, som vanligt, det romantiska stuket - vi öppnade varsin ask, tittade på ringarna och till sist sa någon av oss; jamen det är väl bara att sätta på sig ringarna då? Och så gjorde vi det, sen somnade vi. Bara rosenbladen som fattades...

Det är ju bara en ring!

Fast för mig, som aldrig överhuvudtaget har haft nåt som halsband, armband eller ring på mig ,var det jättekonstigt. Jag kände mig som värsta pimpen med massa blingbling på, fast det handlade bara om en ynka ring.

Men, men. Man vänjer väl sig...

Klassrumsproblem

Arbetet har, som sagt, börjat och det blir spännande med en helt ny klass att ta hand om. Igår kom jag på att jag inte ens vet vilket klassrum de skulle ha och kollade upp det.

Jaha, där ska de vara och jag gick dit, öppnade dörren och tittade in.

Okej....

Här fanns det en hel del att göra. Inga bänkar, småtrasiga stolar huller om buller, whiteboardtavlan satt på ena kortsidan av rummet och kvadratmetrarna var inte så många, om man säger så.

Först prata med ledningen, sen prata med vaktmästarna, sen prata med tekniken, sen prata med några kolleger och till sist fundera fram till den bästa lösningen utifrån förutsättningarna och miljön. Det här tog sin lilla tid, och jag kan nu bara be en bön och hoppas att allt är klart innan måndagen.

Annars får vi väl sitta på golvet och ha lektion. Det borde ju få dem att känna att nu är det högstadiet och allvar.

Första arbetsdagen

Och det var som vanligt - kära återseenden, prat om hur sommaren har varit, nya scheman och för min del - nya elever och nytt arbetslag. Spännande att se hur allt kommer att bli.

Det kändes också konstigt att inte vara med lilltjejen under hela dagen, utan först vid eftermiddagen. Nu har vi lekt hela kvällen och jag är mer trött än vad hon är.

Nu är det bestämt - tillbaks med träningen!!

Säsongens första kräftor

Igår var det dags för säsongens första kräftskiva. Inomhus för ovanlighetens skull, men vädrets makter var alltöfr nyckfulla för att vi skulle våga oss på att vara ute.

Det roliga var att jag och sambon hade två paket. Resten delade på två paket och de var fem stycken. Vad kan jag säga - vi gillar kräftor. Efter alla kräftor, sambon hann till och med äta några av de andras kräftor, hamnade vi en kollektiv kräftkoma.

Sen spelade vi grabbar poker och jag stod som segrare till slut. Promenad hem och klockan halv två hamnade jag i säng. Sambon och dottern hade åkt mycket tidigare.

Klockan sju på morgonen vaknade dottern och ville ha mat. Därefter var det dags för umgänge tyckte hon. Inget hänsyn till att man hade sovit alldeles för få timmar och att man hade ett par snapsar och några öl innanför västen. Så är det att vara småbarnsfarsa. Men man tjänade in lite pengar iallafall. Kan behövas, speciellt efter Ullared och att man spenderade massa pengar på förlovningsringar....


Drömstart för vår Gekåsbesök

SMHI utlyste en klass 2-varning igår om att oerhörda stora regnmängder skulle falla över Örebro och orsaka typ översvämmningar och katastrofer. Eftersom vi bor på sjätte våningen kände vi oss tämligen säkra. Men vi hade gärna fått en liknande varning i måndags då vi åkte från Göteborg till Ullared.

Hela vägen öste regnet ner och på vägarna kunde man således inte trycka på gaspedalen, så det tog sin lilla tid att komma fram. Hela Gekås parkering var smockfull och vi var tvungna att söka oss vidare till satellitparkeringarna som fanns här och där. Det var likadant där och då började vi förstå hur stort det här var.

Djungelns lag gällde, det var tajming och fräckhet som gällde. Samtidigt som regnet öste ner. Vi frågade folk som lastade inhandlade varor om de skulle åka och att vi skulle kunna ta deras parkeringplats, men varje gång fick vi ett nej till svar. Jag och sambon diskuterade lönlösheten i det här och att vi istället skulle åka till campingplatsen. Problemet var att vi inte fick checka in först om tre timmar. Dilemma, dilemma, dilemma.

Helt plötsligt åkte en bil ut ur sin plats precis som vi hade bestämt oss för att åka därifrån och vi slirade in blixtsnabbt på parkeringsplatsen.

Ok, regnet öste ner, det var en bit att gå till Gekås och vi skulle bli dyngsura så fort vi kom ut från bilen. Men vi såg att massa människor hade såna där gula regnponchos som det stod Gekås på och antagligen kunde man köpa dem för en billig peng. Så vem av oss skulle springa dit och köpa dem? Sambon hade sandaler. Jag hade vandringsskor. Självklart blev det jag.

Jag tog regnskyddet för barnvagnen och gjorde en provisorisk poncho av den för att iallafall skydda mot det värsta. Jag såg inte klok ut. Som en halvfärdig Spökplumpen. Sen sprang jag så fort jag kunde. Kryssade mellan kundvagnar och människor i gula ponchos. Det fanns flera affärer, så sprang in i den första, vände mig emot två kvinnor som hade ponchos på sig och vrålade andfått;

Ponchos! Var köper man ponchos?!


Kvinnorna tittade på mig med skeptism och pekade mot huvudutgången; Man får dem gratis därborta...


Ok, jag sprang vidare dit, roffade åt mig tre stycken och började springa tillbaks till bilen. Efter 200 meter kom jag på mig själv. Varför fortsätter jag springa med det lilla svarta barnvagnsregnskyddet? Tog på mig en gul poncho och såg fortfdarande inte klok ut. Men den skyddade desto mer iallafall.

Så tog vi på oss ponchos vi två och trädde den tredje över barnvagnen. Vi kom på där att vi inte hade mynt till att ta en kundvagn, så vi fick gå in i en skoaffär för att köpa nåt billigt så vi kunde få växel för det. Därifrån affären tittade vi mot huvudingången och antog att det var ju inte så lång kö in till affären. Så vi gick dit och såg en kö. Ja, det är väl bara att följa den och ställa sig på plats.

Och vi följde, och vi följde och vi följde. Till sist hittade vi den sista platsen och ställde oss lite trumpna i kön. Glömde jag nämna att regnet öste ner?

Efter en halvtimme fick vi komma in. Äntligen! Nu var det dags att shoppa shampoo och duschtvål!! Så värt att köa i ösregn för!!


Tillbaka!

Efter fyra veckor på sommarstugan med enkel livsstil som krig mot getingar, måla gäststugan och förrådet, åka på kryssning, gå på Diggilookonsert och missa hälften, få fästingbett, plocka vinbär, gå på auktion, klippa gräs, träffa läkaren och undersöka fästingbett, få pencillinkur och även äta massa god mat och sola - så är det skönt att vara hemma.

Vi hann även med gekås i Ullared och maken till folk och köphysteri har jag sällan skådat. Kan väl säga att vi drogs med hysterin och vi åkte hem med en fullastad bil.

Några dagar kvar att suga ut semesterns ljuva dagar för att sen installera sig på jobbet. Både småjobbigt och småskönt.
Som det ska vara.....