Välkomstfesten!

Det har varit bråda dagar här. Vi hade en välkomstfest för Hedda igår och det var en hel del att göra, om man säger så.

I och med att varken jag eller sambon är gudfruktiga av oss, så fick det bli som ett borgerligt dop. Typ. Inga religiösa inslag via kyrkan, så det blev mer att göra själv; som fixa program, tal, sånger och anlita en sångerska, mat och dryck och så vidare och så vidare. Dessutom var det en hel del att göra i lokalerna.

Förmodligen hade vi och de som hyrde ut lokalen gått förbi varandra gällande informationen och kvällen innan krfasade vi på huvudena och undrade hur alla skulle få plats och hur vi skulle få platser till alla.

Efter många diskussioner och hjälp av några goda vänner lyckades vi ordna plats åt 65 personer.

Självaste dagen började halv sju på morgonen för oss. Fixa ordning det sista att ta med till lokalen, åka dit och göra ordning maten, flytta på några grejer och se till att man var välklädd när alla skulle komma.

De kom, de fick namnlappar, de fick välkomstdrink, de blev välkomnade, de fick sånger, de fick veta vilka faddrar Hedda skulle få, de fick mat, de fick se vad för presenter Hedda fick, de fick sånger, de fick efterrätt med kaffe och vi vill tacka alla som kom.

Ni förgyllde Heddas dag.

Til sist vill jag bara ge min sambo en eloge. Hon är oerhört kreativ och har massvis med idéer hur man kan anordna allt. Det har varit ett massa jobb, det kan jag inte förneka och när man pysslade med servettringar och namnlappar, samt se sambon fixa hemmagjord rabarbersaft och amreikanska muffins med olika glasyrer på, så undrade jag för en stund om det var verkligen värt allt jobb.

Det var det. Allt blev riktigt, riktigt bra. Och det är din förtjänst. Jag är oerhört stolt över dig.

Note to myself

Ha inte dina favoritbyxor på när du matar ditt barn med morotspuré....

Yin och Yang, karma och såna där saker....

På något sätt jämnar allt ut sig. Så trots Turkiets heroiska insats, iallafall vad vi hann se mellan alla strömavbrotten, så var det deras tur att falla på målsnöret. Att få ett mål mot sig i slutsekunderna är fan inte kul - fråga Schweiz, eller Tjeckien, eller Kroatien och Sverige för den delen. Nu tar tyskarna hem hela skiten. Men jag hoppas på Spanien.

Idag fick jag beviset på att jag är snorbra i minigolf. Endast 15 slag efter trean och vi var hela fyra stycken som spelade. Det är ju ingenting!

Den nya semestern

Det här med semester och sovmorgnar.

Det är verkligen ett minne blott.

Mellan sju och åtta vaknar hon till. Sprattlar med benen och vill ha lite uppmärksamhet. Bara att gå upp, brygga kaffe och stimulera henne med antingen lek eller någon leksak som hon har fastnat för. Det bästa är när vi både ligger på golvet och tittar upp mot babygymmet. Det är lite trångt, men det funkar. Fast först måste jag dricka upp kaffet, annars finns risken att jag somnar med en prasslande tygfjäril mellan henne och mig.


Framtida paybackhämnd

Har försökt gå ut tre gånger nu. Men varje gång så öser regnet ner.

Som för att jävlas med mig.

Snart tappar jag tålamodet. Slutar det inte här inom rimlig tid, så tar jag bilen!

Ha!

Midsommar

Midsommarhelgen har varit trevlig. Vi firade hos svärmor och hennes mans stuga ute på vischan. De hade anordnat en underhållande dag med tipspromenad med sjukt svåra frågor, elva-kamp ( tror jag, tappade räkningen) och en härlig midsommarlunch.

Hedda fick, dagen till ära, en midsommarkrans. Vad jag gör på bilden vet jag inte, nån form av Blue Steel-look, antagligen..



Vi höll på i flera timmar och till slut blev det lite för mycket för stackars Hedda...




Nåväl, dagen efter åkte vi till Parken Zoo för att titta på djur. Vädrets makter var på sin luriga sida, så vi fick vara på vår vakt för att hinna undkomma ösregn och ställa oss under tak. Det gick bra, vi hade full koll. Som vanligt var djuren inte på sina bästa presentabla sida, även om vi fick en close-up på en sumatratiger och flamingosarna kunde iallafall posera lite i bakgrunden. Annars var det rätt torrt.




Innan vi åkte hem, vågade jag och sambon på oss en karuselltur och som vanligt ångrade vi oss när vi väl satte oss ner. Fast då är det ju försent. Vet inte varför det alltid blir så här. Förmodligen handlar det om de sista krampaktiga tagen om sina ungdomars "wild-and-crazy"-dagar...

Lätt illamående blev man efteråt. Att man aldrig lär sig....


Hinner inte med!

Semestern går alldeles för fort!

Redan inne på dag 2 och det känns som att man inte har hunnit göra någonting! Idag åker vi till Eskilstuna för att fira midsommar hos svärmor med släkt. Jag har förberett mig så gott jag kan.

Rakat bort skägget, rena kläder och försöka inte tänka på att Sverige är utslagna ur EM.

Ridå!

Det här var ju inget kul. Nu känns det som att hela EM är över. Bara njuta av bra fotboll av dem lagen som är kvar och blablabla...

De lag som jag kommer hålla extra på är nog Holland och Spanien. Av kvartarna kommer jag nog stå över Kroatien-Turkiet. De andra matcherna kollar jag på. Framför allt Italien-Spanien.

Jaja, ska fortsätta deppa lite till och bittert konstatera att det dröjer två veckor till nästa stora fotbollsfest.

Jaa.. Två veckor kvar. Örebro SK mot AIK. Toppmatch!

Pappa/Farfar

Idag skulle pappa fylla 58 år.

Sen augusti för snart två år sen har jag tänkt på pappa varje dag. Mer intensivt och grubblande första året, mer konfunderande och nostalgisk andra året. Nu under våren och allt som har hänt, har det blivit mer djupa funderingar kring min pappa igen.

Nu är jag också pappa. Nu står jag också med en egen familj. Jag står nu med världens underbaraste dotter och jag vet ingenting. Jag vet inte hur man uppfostrar ett barn. Lite har man väl nytta av att man jobbar med ungdomar varje dag, men det är skillnad på en elev och ett eget barn.

Jag hungrar efter andras erfarenheter om att vara pappa. Det får jag väldigt bra av vänner och arbetskolleger som har varit i samma situation. Det är liknande händelser och matnyttiga tips som man inte har tänkt på. Men ändå. Jag vill veta hur min pappa tänkte när vi var små. Vad snurrade i hans tankar när vi kom och vände livet upp och ner? Är det samma som jag tänker nu? Eller inte?

Såna saker gör att jag saknar min pappa något oerhört. De sista åren pratade vi mycket. Om framtiden, vad som skulle hända med mig och så. Men barn pratade vi aldrig om. Kanske berodde det på att det ämnet inte var så aktuellt för mig, fast jag levde ihop, och fortfarande lever ihop, med en fantastisk tjej som jag redan då ville dela mitt liv med.

Men innerst inne för oss två var det att vi visste att det var ganska nära och det gjorde då för ont att ta upp det. För ont att prata om något som han inte skulle vara en del av. Att inte kunna delta på framtida jular, födelsedagar, välkomstfester och somrar. Att inte vara farfar.

Och det gör ont i mig varje dag att veta vad han missar. Ett underverk till tjej; som alltid ler mot en när hon vaknar och myser in i en. Som tycker om när man bär omkring henne och vyssjar till sömns. Som tycker om att bita och nafsa i allt som kommer i närheten av henns mun och därför växer tvätthögen konstant med t-shirtar med salivfläckar på.

Idag åker vi till en minneslund och tänder ett ljus till hans minne. Första gången för Hedda och jag ser det som en viktig grej för mig att fortsätta så. Att hålla farfars minne till liv för Hedda. Så hon åtminstone kan få en stark bild av honom. Kanske kan vi upptäcka något som hon har med sig som man kan spåra till hennes farfar.

En sak. Hon tycker om att titta på sig själv i spegeln. Precis som sin far. Precis som sin farfar.

Grattis på födelsedagen farsan....


Inte så duktig som jag trodde

När kursledaren för första hjälpen frågade oss kursdeltagare om vilka som har gått på en sådan kurs, så räckte jag världsvant upp handen. Han följde upp frågan om när vi gjorde kursen sist. För min del var det några år sen.

Då dräpte kursledaren alla våra meriter med att allt som lärdes innan 2007; det var bara att glömma. I januari 2007 då standardiserades Första hjälpen inom EU. Efter forskning och undersökning, så kom man fram till några nya grejer. Typ att pulsen behöver man inte kolla. Inget framstupa sidoläge längre, utan stabiliserande sidoläge istället. Och så vidare.

Så det var bara att lära sig om allt. Men det var nyttigt. Fast vi alla sneglade lite på klockan som tickade allt närmare semestern. Så var kursen slut och semestern har börjat.

Det ska vi fira med lite fotboll på kvällen!

Sista jobbdagen för säsongen!

Och dagen är späckad med aktiviteter. Datorutbildning på förmiddagen där jag mest lär mig hur man ska använda Smartboard på ett bättre sätt och även kunna snickra ihop egna program. Nu är det oerhört enkla program i nivå med 70-talsanimationer. Men tids nog..

Sen på eftermiddagen ska vi lära oss Första hjälpen. Det är ju inte den första gången jag går på en sån här, snarare sjätte-sjunde gången. Men det behövs ju upprepas då och då för att hålla minnet färskt.

Sen är det slut!

Då ska jag vara ledig i knappt två månader och bara koppla av! Fattas bara bra väder!

publishme.se och jag är INTE kompisar än......

Som sagt, jag skrev ju några inlägg som försvann och jag svor så att det osade. Man får ju passa på när man är själv hemma.

När jag snabbt skrev färdigt förra inlägget, så kollade jag på översikten. Där fanns mina två försvunna inlägg.

Det var en väldig tur att jag var ensam hemma, kan jag säga.......

Skämmes tamejfan (i snabbversion)

Det är tredje försöket nu och jag vet inte vad som händer men inlägget försvinner hela tiden.

Så jag drar snabbt innan det händer igen;

*Skäms
*Dåligt uppdaterat
*Vill bli bättre
*Måste hitta rätt form
*Ska försöka igen

Sådärja, jag hann!?