Det är en grym värld vi lever i

Tyskland är kvar i VM....

Blä....


Kortis

Har inte hänt så mycket idag. Tagit en långpromme, läst tidningen ute och laddar upp inför matcherna ikväll.

Mina tips; Argentina och Italien går vidare. Relativt enkelt för Italien och lite tuffare för Argentina.

Tufft grannskap

Det är rätt uppenbart att jag lever i ett tufft område. Eller, rättare sagt, en tuff adress. I tisdags blev det bråk här ett par våningar över mig. Nån hade hög musik på in till småtimmarna. Nån granne tröttnade och ringde till jouren som är nån form av vaktbolag. När vakterna väl på plats ringer på och vill diskutera med den högljudda personen vägrade denne att öppna dörren och höjde provokativt volymen. Polisen kallades som stormade in i lägenheten och bad denne person att kamma till sig. Denne person bad om ursäkt och lovade dyrt och heligt att lugna ner sig.

Precis innan väktarna skulle gå överlämnade de en räkning, som de alltid gör när de rycker ut - lönerna måste ju finansieras, och då gick personen bärsärk och blev därefter gripen på grund av våld mot tjänsteman.

Allt detta stod i lokaltidningen efteråt.

Efter att jag själv har varit ute och tafit ett par öl med M och styrde kosan hem möttes jag upp av tre väkater som ordnade till sig med sina batonger och skinnhandskar. De skulle till samma våning som förra gången och nånstans långt inne i mig kände jag bara - kom igen snubben, stå på dig!!

Ska bli spännande att läsa nyheterna imorgon.

Irritationsmoment

Ett par saker gjorde mig irriterad idag när jag var i stan. Egentligen borde jag inte vara sån. Jag menar, solen skiner. Jag är ledig. Jag sover ut. Jag har inga speciella tider att passa och stressa mig upp för. Jag borde egentligen bara gå runt, le som en fånig idiot och kanske till och med våga mig på ett par hoppsasteg.

Ändå brinner jag och blodådrorna får pumpa. Det måste vara för att jag stod över kaffet till frukosten. Jag måste dricka kaffe på morgonen. Annars blir jag lite arg.

Till sakerna.

Jag ser dem överallt. Männen som envisas ha strumpor på när man har sandaler. Men varför!!?? Hela syftet med sandaler går ju till spillo när man har strumpor på. Jag köper strumprona om man har skor, tycker inte heller att det är fräscht att gå utan i skor, men sandaler!? Så gick jag och gnisslade tänder för.

Den andra, om man jobbar i affär, oavsett genre, så bör man åtminstone ha en viss servicetänk i sig. Man behöver inte storma fram till kunden, utan bara bekräfta att man finns där och är redo att hjälpa till. Jag vet inte, har aldrig jobbat i affär, men mina erfarenheter som kund borde räcka till den insikten. Så när man går in i en affär eller kiosk och ser affärsinnehavaren sitta vid datorn och tar absolut ingen notis om mig. Denne signalerar; Du är inte viktig. Du är niente. Surfa på Lunarstorm är mycket viktigare för mig. Tacka fan att man vill handla där då. Jag går därifrån riktigt jävla irriterad.

Nu är jag hemma. Ska dricka kaffe och lugna ner mig.

Check, check, check...

Mobilen larmar. Ett sms samtidigt från M om fika på kvällen. Kravlar mig upp från sängen och gnuggar bort gruset från ögonen. Kollar på klockan - åh så tidigt! Varför går man upp kl tio frivilligt?!?

Duscha snabbt och äta frukost snabbt. Sen iväg till Föräkringskassan och köa. Får mitt kort som jag enbart ska använa till organisationsresor, inte till det privata. Det ligger inte för mig att snylta och få billigare biljetter där jag kan delta fullt ut, så länge slingan är på. Är det inte, så ska jag fan ha kulorna tillbaks!

Sen flänga omkring i stan för att avverka mina projekt. Badbyxor - check! Blev ett par fula bajsbruna från H&M. Ett av mycket få som slutade över knäna. Flesta sträcker sig lååångt ner för benen och såna är jag trött på. Ett par tajta Speedos klarar inte mitt självförtroende än. Kanske nästa sommar då träningen har avverkats ett helt år.

När jag ändå var i stan så passade jag på att köpa ett par solglasögon (check!)på en sportaffär. Har en kompis som jobbar där som skulle kunna fixa till ett billigare pris, men nu var jag ändå där och hostade upp stålarna som krävdes. Kompisen kan ju ge mig dem förlorade pengarna för att lindra såren lite.

Sen var det the Big One. Hade researchat digitalkameror på nätet hela kvällen igår och hittade ett par-tre stycken som jag kunde tänka mig köpa. Kollade upp vilka affärer som har dem modellerna i stan. På det andra försöket hittade jag och slog till. Så nu, Digitalkamera - check!


To do-list

Dagens projekt gick inget vidare. Hamnade istället på ett café med P och B. Vi spelade Blokus som rönte viss uppmärksamhet. Känslan var bra. Att kunna slappa på ett café med ett spel och bara vara. Första omgången gick bra - jag vann. Den andra mindre bra. Jag kom sist.

Efter det gick jag lite ofokuserat i stan efter badbyxor. Gav upp och tar igen jakten imorgon istället. Ska ta mig i kragen och skaffa mig en digitalkamera också. Har tänkt göra det länge och nu ska det bli av.

Så två saker imorgon. Kamera och badbyxor. Måste förbi försäkringskassan också. Åh, så mycket att göra på en ledig dag.....

Dagens projekt

Jag har fortfarande inte släppt jobbtänket. Varit uppe i några timmar och känner mig så rastlös. Jag har inget att göra. Inget badväder och tjejen jobbar. Ska slänga mig in i duschen och sen bege mig ut för badbyxorjakt.

Det får bli mitt projekt för idag.

Framtiden

Innan midsommar hade jag en del bryderier angående jobbet. Fick ett erbjudande på ett års jobb på ett gymnasium. Blev tillfrågad och kände mig sugen. Sugen på att arbeta med äldre ungdomar. Sugen på att byta arbetsmiljö och att få arbeta på högre nivå.

När jag hintade om tjänsten på mitt jobb ville chefen snacka allvar med mig. Trodde först att jag skulle få lite bassning om att det var sent annonserat och lura lite om beviljan om tjänsteledighet. Men inte. Istället diskuterade vi om mitt jobb, vad för nya uppgifter jag kan tänka mig och jag fick väldigt starka hintar om att de inte ville släppa mig. Uppskattningen jag får av min chef, kolleger och elever är väldigt bra. Jobbet kommer in i en spännande fas efter sommaren då låg- och mellanstadiet slås ihop med högstadiet. Jag får nya arbetsuppgifter som passar in i mina framtidsvisioner.

Efter löneförslaget jag fick från gymnasiejobbet var det ett lätt beslut. Inte tillräckligt bra. Jag stannar kvar på mitt jobb. Trivs alldeles för bra.

Det kanske är det som gäller. Skaka lite på gallrarna och hinta om förflyttning - vips så får man nya häftiga uppgifter.

Midsommar med mera.

Det blir svårt att försöka skriva om fem-sex dagar om allt som har hänt. De betraktelser och saker man har gjort. De möten man har varit med om. Ett försök kommer här.

Åkte hem i onsdags och mötte upp föräldrarna. Åt middag och tog det bara lugnt. Torsdag åkte vi till sommarstugan och kollade genom allt. Allt syntes fint och vi passade på att äta lunch hos farfar och farmor som bor i närheten. Kvällen ägnades åt inhandling av mat och uppladdning inför midsommaren.

Fredagen skulle jag sammanstråla med bror för inhandling av vätska. Döm paniken när jag upptäcker att Systembolaget har stängt och likaså alla affärer med alkoholkaltiga drycker. Lite hysteriskt ringande till familjemedlemmar, flickvänner, kusiner, gamla skolkamrater och f.d. bekanta för att skrapa ihop lite dricka.


Ingen midsommar utan nubbe till sillen!


Efter massa om och men lyckades vi inneha 10 små flaskor brännvin av olika smaksatta medel, lådvin och öl av olika sorter. Midsommaren var räddad! Maten lagades, hämtade tjejen på tågstationen och vi samlades allihopa för god mat och olika brännvin. Bäska droppar. Fy fan säger jag bara...

Senare på kvällen spelade vi Pictionary. Vi lottade vilka som skulle spela ihop och tjejen min dominerade fullständigt hela spelet. Kan man rita så är det ju en fördel. Jag kan knappt rita en rak streckgubbe och då blir det svårt att förmedla vad för ord man är ute efter.

Lördagen åkte jag och tjejen till Skansen. Gick runt och tittade på diverse djur. Tycker att man måste införa lite mer service-tänk hos djuren. Här betalar man dyra pengar för att se på djur och så gömmer dem sig bakom en buske hela dagen. Lite hyfs tack..

På eftermiddagen snabbade vi på hem för att kolla på åttondelen mellan Sverige och Tyskland. Medan svenskarna stod kvar på sina positioner och petade sig i näsan stormade tyskarna fram med två mål och så var kvällen förstörd.

Söndagen åkte vi syskon med respektive till Gröna Lund för att åka tills vi mådde illa. Iallafall jag gjorde det. Inte som förr när man kunde åka hur länge som helst. Nu framkallar en enkel karusell lite magkänslor hos mig. Man börjar bli gammal helt enkelt. Turen var på min och tjejens sida. Först vann jag en sån där pipig plasthammare. Första tanken; Vad i helvete ska jag ha den här till? Tjejen såg en ledsen kille som antagligen hade tappat sin sockervadd eller liknande och gav hammaren till honom. Bra så. Slipper man släpa på den iallafall. Sen köpte vi lotter på Chokladhjulet och vann en jättechokladkaka. Två kilo choklad. Vad bra! Äta och må illa. Wohoo! Näe, men det var roligt. Gav bort några till syskonen och föräldrarna hemma sen.

Måndagen åkte jag och tjejen hem till Örebro. Vi slängde i stort sett av oss väskorna och paketerade oss på soffan. Lagade lite mat och hyrde Saw 2. Läbbig, fast inte så läbbig som jag trodde. Höga förväntningar som förstörde.

Idag har jag mest slappat och tjejen har börjat sin första dag på sommarjobbet. Vad ska man göra nu? Hela 3,5 timme kvar tills fotbollen börjar.....

Ångest

Ångest. Det är det enda man får av Sverigematcherna. Skrikit mig hes och rivit mig i ansiktet. Men nu är vi vidare i slutspel. Tur det.

Schweden, Scweden über alles!!

Imorgon ska jag träffa chefen för ett slutligt samtal för min framtid i ett år. Får se hur det slutar. Sen ska jag till Stockholm för att träffa familjen och umgås med dem över midsommar. Blir lugn och trevlig midsommar. Gott det, med tanke på VM..

Passbild

Hämtade ut mitt pass. Jag, min dumma nöt, tog en kölapp och såg att det var minst 10 nummer före. Satte mig ute, P kom och gjorde mig sällskap. Pratade om allt och ingenting, gick in igen efter en halvtimme för att se hur kön låg till. Fyra nummer kvar, inte så farligt. Sen tittade jag på informationslappen bredvid könummermaskinen. Kön gäller endast för söka eller förnya pass. Att hämta ut sitt pass kan man direkt gå till receptionen.

Meh!!


Gick till receptionen och hämtade ut passet. P ville se bilden på mig. Trogna bloggläsare minns att jag försökte se nollställd ut när bilden togs. P:s kommentar var; Vad arg du ser ut!
Arg? I och för sig. När jag sitter med folk omkring och funderar eller läser eller bara är nollställd, så brukar folk komma fram till mig och fråga varför jag är sur eller arg. Brukar för det mesta svara med förvånade höjda ögonbryn och skakande huvud att jag inte alls är sur eller arg.

Jag kanske har ett argt utseende.

Bra första semesterdag

Första gången på länge som jag fick sova ut och som jag sov ut! Har nog inte sovit så länge på ett par månader.

Fick nyss ett sms av chefen där det stod lite argt om han har nåtts av ryktet om ett eventuellt jobbyte. Förstår han. Det är inte kul att få sina planer ruckade så här precis innan midsommar. Fortfarande är det inte klart från det andra jobbet. Kollar maillådan ungefär två gånger varje kvart för att se om några klarheter har kommit. Men ingenting.

Måste nog ringa chefen under eftermiddagen och släcka lite brasor. Dessutom ska jag till polisstationen och hämta ut mitt pass och förskräckas av min representabla bild för tio år framåt. Och träffa en polare för lunch också.

Så är det Sverige-England ikväll också. Puh. Lite för mycket av allt just nu. Bra första semesterdag.

Gåshud

Vita huset hade säsongsavslutning idag. Säg vad man vill om jänkare - men tv kan de göra! Vilka scener! Vilka tal! Fick sån gåshud och håren på armarna och benen har stått rakt ut sen dess.

Har mestadels slappat hela kvällen. Sov ett par timmar när jag kom hem och mest tittat på fotboll och Vita huset under kvällen. Har inte ens orkat äta någon middag, utan bara mackor och frukter.

Semestern kom i grevens tid.

Semester!

Äntligen.

Nu har jag semester. Så jäkla skönt. Idag har det varit en sån där total onödig arbetsdag där vi all personal fraktades till en kursgård några mil utanför stan och skulle vandra kring konstnärliga saker.

Jag och en kollega skapade vår egen konst - konsten att slappna av. Så vi lade oss på gräsmattan och blickade mot himlen. Pratade lite om allt och ingenting.

Det går lite rykten om mig angående arbetet. Jag ska eventuellt byta jobb för ett år. Ingenting klart, men skolvärlden är liten och många gick fram och undrade hur det egentligen låg till. Kände mig som en fotbollspelare på en presskonferens. Lade fram mitt standardsvar och sa att ingenting är klart, det är ett svårt beslut och jag vill inte ropa hej innan allt är nedskrivet och så vidare.

Förhoppningsvis vet jag allt inom en vecka, men nu ska jag bara njuta av min ledighet. Äntligen!!

Trött

Bra och trevlig helg. Men nu är jag förbannad trött och ska spendera resten av dagen åt soffliggande. Kanske ta mig upp och skriva ett par rapporter.

Om jag orkar.

Oj, höll på att glömma.

Grattis pappa! 56 stolta år!

Kodpanik

Idag har jag haft styrelsemöte. Det låg på mina axlar att lokalen och kaffet skulle vara fixat. Hade bokat konferensrummet på mitt jobb för en billig penning och man kunde komma in i lokalen med enast kort och sin personliga kod. Hade glömt bort koden (över två år sen jag använde den sist) och bad vaktmästaren om den. Fick det via mail och idag på morgonen så kom jag i god tid före alla andra och knappade in koden.

Låst.

Prövade igen.

Fortfarande låst.

Panik.

Började göra en totalscanning av minnesbarken om jag har bytt kod eller liknande. Mindes att jag pajade det första kortet och fick ett nytt och med det en ny kod. Prövade med darrande hand. Om det skulle misslyckats, så hade vi ingen lokal för hela helgen och allt fel skulle vara mitt. Inte så kul.

Första.

Andra.

Tredje.

Åhhhh...


Fjärde.....

*klick*

Phew....... Man blev inte yngre av det här precis.....

Medialt Kalle Anka-land

Konstig dag.

Hade svårt att sova i natt. Uppe i varv efter fotbollen och räknade ut olika möjligheter till finalen. Har ändå glömt bort allt nu.

Skulle ut och segla idag, var det tänkt. Men en del missförstånd och vi gick förbi varandra hela tiden så allt blev inställt. Surt, men bara att tugga sig genom det. Har annars mest gjort massa praktiska saker och varit lite överallt. Nu tvättar jag, medan fotbollen står på. Argentina, alltså. Nu vek Serbien-Montenegro ned sig, men vi pratar ändå om ett lag som släppte in ett enda mäl under hela kvalet och så lyckas Argentina göra sex mål. Sex! Riktigt bra.

Fast vad höll serberna på med? Nu är ju han Nenad Vidic, försvarsbjässen, skadad. Men det kan ju inte bara bero på det. Ni vet väl att förbundskaptenens son blev utvald till truppen, men det tyckte varken de andra spelarna eller media om. Så sonen blev slaktad och gav självmant upp sin plats i truppen. Eftersom han självmant gick ur, så fick man inte ersätta honom utan truppen blev en man kort.

Och vi har världens halloballo för lite tjafs i omklädningsrummet efter ett oavgjort resultat.

Ibland är vi ett medialt Kalle Anka-land....

Tur att vi är så mycket bättre på fotboll.

Jaaaa!!!!

Jag våndades i 89 minuter.

Det är såna här segrar som är dem allra skönaste!

Så.

Jäkla.

Skönt!!!!!

Laddad nu......

Peter Crouch gjorde precis 1-0 för England. Kul för honom, mindre kul för Trinidad-Tobago.

Jaja.

Nu är det Sverige som gäller. Ryktas att Källström ska börja från start. Rätt beslut. Han är het. Nu gäller det att kämpa som T&T-spelarna, så har vi vinsten som en liten ask..

Kom igen Sverige!!!!!!!!!


Chock

Jag lånade en kollegas dator och skulle bifoga ett par Word-filer till ett mail. Fick svaret att datorn inte hade programmet Word i sitt register.

Va?!

En kollega vars dator inte har Microsoft Word?

Wow......


Är jag klar nu?

Nu är jag fullständig klar med packningen. Hade glömt att klistra på två lappar på två hyllor som ska markera vilket rum dessa hyllor ska flyttas till. Sen ett par korta möten och nu är jag på den andra enheten för att kunna använda dator för några mail. Effektiv är vad man är. Ja, nåja.

Har mest gått och laddat mig inför kvällens drabbning. Sverige måste vinna ikväll. Annars blir det en jobbig sista omgång och går inte Sverige vidare från gruppen känns det som att hela sommaren kommer att vara förstörd. Näe, inte så allvarligt, men fram till Spanienresan iallafall.....

Alm-fucking-blad

Utanför min lägenhet finns det två-tre almträd. Jag vet inte riktigt vad som har hänt, men redan nu torkar bladen och vissnar bort. Löven ligger i drivor på gatan. Nu till mitt problem.

Jag måste ha balkongdörren öppen, annars blir det bastuvärme i lägenheten. Så varje dag när jag kommer hem ligger det en fin driva i min lägenhet precis vid balkongen. Jag städar bort det, några timmar senare måste jag städa bort det igen.

Man måste kunna klaga nånstans. Egentligen borde det komma gatusopare hit och städa upp skiten. För det är ju inte jag som vill ha massa almträd utanför lägenheten, utan det är kommunen som borde röja upp efter sin egen skit.......

Spanienprognos

Så trist på jobbet att man baxnar. Bara låta tiden gå. Har i stort sett packat ner allt. Till och med datorn är nedpackad, så inte ens bloggtidsfördriva kan man göra längre. Tråkigt.

Åkte sen hem till P för att slökolla på Spanien-Ukraina. Alltså, om bara spanjorerna vill, så kan de gå långt i turneringen. Men som vanligt blir det finlir i gruppspelet för att sen drabbas av prestationsångest i slutspelet och åker ut ur turneringen på straffar.

Boateng - Tre poäng!

Boateng

Derek Boateng har inte än spelat i VM för Ghana. Men klarar ändå av att representera AIK på ett ypperligt sätt.

Boateng Tre poäng!!

Tippa VM

Jag och några vänner har skapat en minitävling om att gissa hur alla matcher i VM slutar. Gissar man rätt matchslut, alltså om det slutar med vinst, oavgjort eller förlust för ett klag så får man en poäng. Prickar man in rätt resultat också så får man istället tre poäng.

Inför sista matcherna för första omgången för alla grupperna så leder jag med 13 poäng. Fast det är stenhårt. Den sista har 9 poäng. Så det kan sluta hur som helst. Först när slutspelet börjar kan man se skillnader och vilka som är riktiga tippare.

Under tippningen så kom jag fram till slut att Italien skulle vinna VM. Lite överraskande, men ändå inte. De andra tippade antingen Brasilien eller England. Tråkiga är vad de är....


Redig trött

Skolavslutningen gick bra. Det blir en sån anspänning och när allt släpps efteråt blir man redig trött.

Kom dit en halvtimme före start och då hade det redan dykt upp flera. Hälsade lite och såg till att alla kom in utan hinder. Smet in i omklädningsrummet för att byta om. Eftersom skolans två enheter ska slås ihop till en enhet, hade vi tema om en ihopslagning vilket betydde att jag spelade arkitekt.

Jaja, bespar mig era kommentarer.

Det var sjukt varmt inne i lokalen. Jag hade en sån där byggarhjälm som var lika bra isolerad som en yllemössa. Det rann svett på mig. Var livrädd att det skulle bli såna där enorma svettfläckar som den förra spanska förbundskaptenen José Camacho brukade ha under matcherna. Han kunde producera!

Det var nog på gränsen. Men jag klarade mig. Även mina repliker satt fint och alla rörelser tajmade bra. Fick fin kritik av några efteråt. Därefter var den sedvanliga avtackningen med klassen. Fick lite blommor och en flaska vin. Bra present!

Gratulera alla avgångselever och sen hem för ombyte. Träffade hela arbetsgruppen för middag och några öl ute på en restaurang. Jäkligt skönt och jäklar vad trött man blev. Hem och slökolla på Brasilien-Kroatien. Blev inte så imponerad.

Resterande arbetsvecka skall mestadels ägnas åt packning och utvärderingar. Kul....



Lugnet före stormen

I morse började vi genomföra dem sista repetitionerna inför avslutningen. Massa uppträdanden som tal, dans, sång och värdar som ska leda hela kalabaliken. Det gick bra. Smärre missöden som vanligt, men inga som inte gick att fixa. Nu har jag åkt hem och ska ladda upp för allvaret.

Liksom en fotbollsspelare gäller det att gå in i sig själv och visualisera kvällen. Sätta sina repliker och tajma sina rörelser. Svårt det där.

Stör ej

Schh....

Stör mig inte.

Jag tränar på mina repliker....

I väntans tider

Lite stiltje här på jobbet. Har ingenting kvar att göra. Eller, jo, det finns alltid nånting att göra, men inga akuta grejer. Så man skulle kanske kunna komma loss och njuta lite sol. Men jag kan inte. Först måste jag ha ok från chefen angående mina bedömningar. Och han är mycket, mycket upptagen just nu. Låst in sig på rummet och den röda lampan lyser ilsket upptagen. Inte läge att sticka in huvudet och säga; "Får jag gå nu?"


Annars sitter jag här och läser runt lite kring fotbolls-vm. Nu är det tydligen lite bråk mellan Ljungberg och Mellberg igen. Sägs det. Bara för att man minuterna efter matchens slut går in snorbesviken och tjafsar lite med varandra. Sånt gjorde man ju redan i pojklaget. När två fullblodsproffs som har kommit dit de har kommit på grund av riktigt tjuriga vinnarskallar gör likadant - då är det kris i landslaget.

Men lägg av!

En annan grej jag irriterar mig på är Anders Svensson som är lite låg efter all kritik och debatt kring vem som ska spela den offensiva mittfältsposten. Jag föredrog i början Kim Källström, men vill ha lite substans i all kritik mot Anders. Kim fick komma in i en väldigt tacksam matchsituation. Trinidad-Tobago-spelarna började krokna och backa hem. Kim fick jätteytor att operera på och kunde lägga in sina sköna passningar. Inget ont om det. Anders fick stöta och blöta första timmen mot pigga spelare som skar av hans ytot på ett väldigt bra sätt. Kritiken är orättvis, enligt mitt tycke.

Däremot. Anders går ut offentligt och tycker jättesynd om sig själv. Han känner inte fullt förtroende och känner press på sig att prestera fullt ut hela tiden.

Bu-fucking-hu.

Väx upp! Vi är i VM nu, inte allsvenskan där alla ska tjoa och tjimma. Jag föredrar hellre tjafs på plan och i omklädningsrum istället för någon stackare som tycker så synd om sig själv.  In med Kim från start!


Långa sista dagar

Nu är det inte mycket kvar. Finjustera de sista bedömningarna. Kolla med de sista frågetecknena inför skolavslutningen. Städa och packa ur rummen.

Allt det här måste man göra inomhus.

Vill.
Ha.
Ledigt.
Nu!


Party blooper

Nånstans längst inne i mig var jag orolig. Man är på personalfest. Man laddar upp med en fotbollsmatch. Matchen kommer påverka mitt humör till 90 procent. Så får Sverige 0-0.

Inte bra.

Det var svårt att rycka upp sig, kan jag tala om. Satte mig vid bordet med en trumpen min. Måna klappar mig på axeln och säger att jag ska lägga matchen bakom mig. Inte så lätt för en som jag. Jag har svårt för sånt här. Men efter några öl så gick det bättre. Jag hade trevligt. Roligt att prata med kollegerna under andra former än arbetsmässigt.

Däremot bangade jag utgången. Trots allt var jag inte på humör och styrde cykeln hem istället.

Idag har jag mest slappat, ätit ute med tjejen och kollat lite på fotboll. Ska fortsätta med manãnastilen och samla ihop till en sista kraftansträngning inför kommande vecka. Jag ska ju leda hela skolavslutningen. Kommer ta mycket energi.


Jag fick ett ölglas

Igår kväll firade jag en vän som hade tagit examen. Inte studenten. Så unga vänner har inte jag. Men en som är färdigutbildad tolk. Det var trevligt. En annan hade en mottagning vid sin brors hus där vi dinerade och drack gott. Han som bor där är snickare, så huset var riktigt fräsch. Jag blev kär i badrummet. Det fanns jacuzzi där. Jacuzzi! Man kanske får hyra bara badrummet för en kväll?

Efteråt drog vi vidare till Björnstugan. Lite prat, lite dricka och andra dansade. Jag har ju slutat med sånt. Till sist skulle jag och tjejen gå och döm vår förvåning när vi ser att någon har ställt ett ölglas på min cykels pakethållare. Den tog vi av någon anledning med oss.

Ikväll ska jag på personalfest. Det är klart med att se fotbollen, så det är känns bra. Men det blir nog inga klackar på taket för min del. Eller, det beror väl mycket hur det går i matchen.


Jaaaaa!

Nu är fotbolls-VM här!

Woohoo!

Irritationsmoment och fula passbilder

Jag klippte håret häromdagen. Enbart för att jag skulle fixa ett nytt pass. Fåfängt? Ja, för fan. Bilden ska representera mig i tio år. Klart att bilden måste vara bra. Väl på plats så gick det snabbt. När bilden skulle tas så fick jag stränga order om att inte le.

Alltså.

Stå och glo på en bildskärm. Det blir bara två saker. Antingen ogillar man hela arrangemanget och rynkar ihop lite med ögonbrynen - man ser kriminell ut.


Eller så försöker man se nollställd ut - Man ser verkligen ut som en nollställd.


Det blev det senare alternativet.

En annan sak. Knökfullt i stan nu. Studenterna ullar in med sina bilar, traktorer, släpkärror och alla möjliga fordon. Det som irriterar mig mest är inte studenterna. Det är dem som vill på något sätt hylla studenterna med att ta sina egna gamla gulslitna studentmössor. Lämna dem hemma! Det ser bara för jävligt ut!

Redan imorgon borde alla studenter lägga sina mössor längst in i förrådet och låta dem vara där.



Långdragen skämt

För två år sen, när jag var på semester utomlands, lånade jag ut min hemnyckel till en kompis som skulle ta hand om lägenheten och se till att allt var i sin ordning. Han ville utsätta mig för ett riktigt practical joke. Han beställde alla årsredovisningar av alla börsnoterade bolag och lade alla dem i farstun.

Ett hav av årsredovisningar mötte mig när jag kom hem. Tänk er; jag var trött efter lång resa. Man vill komma hem till ett prydligt hem där allt stod som det var när man lämnade hemmet sist. Fan vad förbannad jag blev och tänkte ut en gruvlig hämnd.

Men det dog ut litegrann. Jag släppte tanken. Men då och då får jag nån jävla årsredovisning i brevlådan och den ryker direkt till pappersåtervinningen. Och så igår fick jag återigen nån årsredovisning.

På ett sätt är det bra. Det påminner mig att jag måste ta hämnd. Måtte han darra....

Efter tokvandringen

Man är rätt mör nu. Fötterna värker och varenda muskelfiber i benen ömmar när man reser sig upp. Det gick bra iallafall med vandringen. Jag är grymt imponerad av alla elever som antog den här utmaingen. Det var inte lätt. Men många hängde på ända fram.

Nu har man fått lite färg också. Men det är en sån där t-shirtbränna. Ansiktet och underarmarna är bruna, men resten lika vit som krita. Ser inte tjusigt ut. Måste fixa till det här under helgen.


Förberedelse för tokvandringen

Imorgon ska vi ha friluftsdag. Eleverna får välja mellan tre olika vandringsgrupper. Den första ska de knalla en mil och ha lite samarbetsövningar. Den andra ska knalla i 2,5 mil och den sista gruppen, som jag har halkat med in som ledare, ska gå 4,5 mil.

4,5 mil.

45 kilometer.

45 000 meter.

Sug på den ni.

Det är nära nu

Till skolavslutningen. Av olika anledningar har jag dem senaste åren varit inblandad i planeringen av skolavslutningen. Likaså nu. Det ger en hög stressindex kan jag säga. Mycket man ska tänka på och det snurrar runt i huvudet hela tiden. Många är inblandade och i korridorerna haffar man folk till höger och vänster för att försäkra sig om att dem har koll på läget.

Det värsta med allt är att man ska vara värd för hela programmet. Nu delar jag värdskapet med tre andra. Så betungande blir det inte den här gången. Skönt det. Men flera repliker man måsta ha koll på. Plus att man ska skådespela lite. Vara lite Björn Kjellman typ.

Krångligt att resa

Igår kväll fick jag ett mail från arrangören i Spanien. Massa saker man måste tänka på och skicka tillbaks massa information om passnummer, kopia på sjukförsäkringskort, försäkra sig för dem att man hör dåligt etcetera etcetera.

Krångligt. Jag är allergisk mot krånglighet. Jag vill bara kunna packa ner tandborsten och ett par kalsonger och därefter vara redo att dra. Nu måste jag tänka på massa saker. Bläh.

060606

Undrar om de som ska föda barn idag är så speciellt avslappnande med tanke på datumet. I och för sig är det väl aldrig avslappnande med att föda barn överhuvudtaget, men en ytterligare stressfaktor kanske det borde vara.

När jag tänker på det, börjar min fantasi genast producera.

Om någon förlossningsläkare skulle skoja till det och komma in i förlossningssalen med djävulshorn på sig.

Eller så skulle barnmorskan börja mässa på ett helt obegripligt språk och gärna göra lite rituella tecken.

Man kanske skulle ha en grupp utanför BB med lite uppochnervända krucifixer, svarta ljus och ha en plakat där det står; Välkommen till Jorden, Antikrist!

Nä, jag vet. Det är inte politiskt korrekt det här. Men lite roligt är det......

Nationaldag - vem bryr sig?

Inte jag iallafall. Drog ner på stan, träffade J och P. Såg ett litet demonstrationståg. Antagligen vänsterorienterade ungdomar som ropade nånting om ett färgglatt Sverige och nåt om dans (?) Egentligen skulle man kliva fram och säga till dem. Klipp er, ta på er ordentliga kläder och tvätta bort er smink - så kanske man kan ta er på allvar.


Man börjar fan bli gubbe nu....

Vi cyklade sen iväg mot Stadsparken och Wadköping. Fick mess av tjejen att hon var där. Träffades snabbt för ett par pussar, sen drog jag och grabbarna till Stadsträdgården. M joinade oss och vi satt där och fikade bort några timmar. Mest prat om fotboll. Så klart.

Tre dagar kvar.

Nu krullar det sig i tårna. Då är det nära.

Överdoserad

Man är inte så produktiv nu. Är överdoserad på natur. Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer. Tänker inte celebrera nationaldagen på något speciellt sätt. Vifta med flaggor sparar jag till VM. Då känns det mer angeläget att göra så. Ska väl mest fixa saker. Tvätta lite. Speciellt de kläder jag använt under helgen.

Hundhår och naturlukt ska bort!

Även en city slicker behöver lite natur

Jag är uppväxt med asfalt. Vanan sitter i att hela tiden ha service i närheten. Att kunna släntra ner till affären för att köpa sig en Snickers eller tidning. Att åka iväg till värmländska skogarna i tre dagar borde inte orsaka några hjulrullningar hos mig.


Men klockan 7.00 på lördagsmorgonen stod jag utanför porten. Väntade på tjejen och hennes vän som skulle iväg för en hundkurs. Mycket mer än så visste jag inte. Grejen att jag följde med var mest för att komma ifrån allt lite och även få lite kvalitetstid med tjejen som hade varit en bristvara den senaste tiden.

Vi styrde kosan mot en campingställe nånstans långt inne i skogarna. Väl framme fick vi inkvartera i en liten campingstuga. Det märktes väl att huset byggdes för massor av decennier sen då medellängden bland människorna var av pygmésnitt. Jag har ett flertal bulor på huvudet efter helgen. En ömklig spis med två plattor och en mini-tv. Kollade genom kanallistan. Bara 1:an, 2:an och 4:an. Wow, verkligen tillbaks till stenåldern.

Hundkursen rivtstartade med träning med fokus på livräddning. Hundar kastade sig i vattnet och simmar ut för att livrädda människor som är så dumma att de badar i vatten utan simkunskaper. Ifall man inte har någon Mitch från Baywatch i närheten, så duger det gott med hundar. De är iallafall mycket mysigare än Mitch.

Hundarna var grymt duktiga. Att bara våga gå i vattnet i början av juni är värt all hundgodis de kan få. Man fick även se vissa hundpersonligheter. Aggro-**** kallade jag en. Jäklar vad han var på hundarna. Muckade bråk med precis alla. Så fanns det en annan hund som också var väldigt på. Fast av andra skäl.

Första kvällen vankades det buffé på nån mysig gillestuga. Maten var god. I tron att man skulle vara lite uppklädd, så var det jeans, skjorta, kofta och cheap monday-skor. Jag var en aning uppklädd jämfört med hundfolket. Men vad visste jag?


Därefter skulle vi knalla runt på någon äventyrsslinga. Fel klädsel eller fel skor var namnet. Men det var kul. Gå över djupa dalar och klättra ner för stup. Kvällen avrundades med lite Yatzy och samkväm.

Dagen därefter var det rätt lugnt. Förmiddagen ägnades åt kurser. Jag satt mest vid stugan och fördjupade mina fotbollskunskaper. På eftermiddagen var det tävling. För hundarna alltså. De skulle vid bestämda signaler apportera, bogsera båtar och liknande saker. Det fanns en riktig superhund som fixade allt och lite till. Hunden hade tydligen vunnit massa sm-titlar.

På kvällen hade vi gemensam grillkväll. Vi hade ordnat grillspett med olika grönsaker, kyckling och chorizo. Väldigt gott. Man kunde köpa lotter. Köpte fyra stycken. När lottdragningen skulle sättas igång så var de första priserna som lades fram hundgodis. Köpte jag lotter för att vinna hundgodis? Hoppas det blir andra vinster också. Tur så blev det andra vinster. Vann en burk med smågodis i. Det kan ju jag iallafall få lite utbyte av.

Sista dagen ägnades det åt dem sista gnuggningarna av hundkursen. Jag och tjejen städade ur stugan och jag ägnade mest åt att svära och osa över dammsugarmunstycket som lossnade hela tiden. Speciellt längst in under soffan eller sängarna.

Vägen hem var en sån där lång och tröttsam resa. Väl hemma var det bara att slänga sig på soffan och glo lite på tv. Läsa nyheter och uppdatera mig om vad som händer i världen. Men det var kul att komma bort. Även en city slicker som jag kan behöva lite natur då och då.

Tråkig match

Jahapp. En intetsägande match mellan Sverige och Chile. Inget nytt.

Packar lite inför morgondagen. Enda jobbiga med allt är att vi åker klockan sju imorgon. Skulle gärna ta en rejäl sovmorgon. Får göra det på tisdag.

Fotbollsnörd

Oj! Man var trött tydligen. Lade mig på soffan och två timmar senare vaknade jag med ett ryck. Nu är man lite sådär sovitpåeftermiddagenseg.

Ska antagligen kolla på fotboll ikväll. Sverige möter Chile i nån sorts VM-genrep. Trogna bloggläsare vet min likgiltighet för träningsmatcher. Finns det inte nerv, så är det knappt värt att kolla på. Mer plojmatch som All Stars BK mot 94-laget. Men nu ska jag fördjupa mitt fotbollskunnande. Har köpt mig boken "Så funkar fotboll" med ingående förklaringar av spelsystem och taktiktänkande. Nu tar jag mitt fobollstittande till en större dimension.

I am a fotbollsnörd, yes I am.

Slappa snart

Idag är man inte piggast i stan. Segt att gå upp i morse och släpa sig till skolan. Ta en sammanfattningförhör med en klass om amerikanska och franska revolutionen. Därefter sitta med en kollega och spåna om manus för skolavslutningen. Ringa till hittegodsavdelningen och sådärja, jackan finns där. Yes! Nu ska jag fixa lite arbete och därefter bara ta det lugnt resten av dagen.

Imorgon ska jag och tjejen åka till Värmland. En vän ska vara med på en kurs om hundlivräddning. Alltså att hundar ska kunna livrädda folk. Tror jag, eller om det var andra varelser. Inte vet jag, men ska bli kul iallafall. Sen är det också alltid lite skönt att komma iväg nånstans och uppleva nya saker.

Punktlig rapport

En lång dag. Orkar inte rapportera, men några punkter kan jag snabbt dra.

* Okristlig tidig morgon. Tjejens bärmüsli var ingen höjdare.

* Tåget till Stockholm; inga problem. Trodde jag.


* Cosmonova. Film om antiken. För mörkt och för sköna stolar. Somnade nästan.

*Nackdelen med att jobba med en gympalärare. Vi går genom skogen mellan Universitetet och Östermalm.

* Lokal pizzeria. Överraskande gott.

* Gröna Lund. Åkband till eleverna, Fika för lärarna.

* Gympalärare alltså. Vi går från Gröna Lund till tågstationen.

* Tågresan hem var lång. Upptäcker att min jacka är försvunnen. Går genom dagen i huvudet för att försöka lista ut var jag tappat bort den. Äsch, på tåget till Stockholm. Får ringa hittegodsavdelningen imorgon. Skit också...


* Hemma. Sova. Nu.