Alldeles underbart!

Vilken helg det har varit! Alldeles härligt omtumlande och fantastiska människor och presenter jag har varit med om.

Ska sovra genom bilderna och lägga upp några barntillåtna här och sen berätta lite mer utförligt vad som har hänt under helgen. Ska idag fira min 30-årsdag och dessutom fira min och sambons 3-årsdag. Hon var smart nog att bli tillsammans med mig på min födelsedag för tre år sen. Så jag har fixat ihop en liten överraskning till henne för att fira dagen. Så ni får hålla er till tåls med min version av helgen.

Förresten, trevlig Valborg!

Mycket att hålla reda på

Fan, det går åt en dryg månadslön åt den här festen. Men men, man fyller ju 30 bara en gång i livet. Och ska det vara fest, så ska det vara fest.

Det tar lite på krafterna att hålla på och planera stup i kvarten. Det rings och undras om detaljer, man beräknar hur mycket mat som ska köpas, man får sena anmälningar och så måste man beräkna om med maten. men det är kul! Det är positiv stress jag har. Adrenalinet är på topp och ikväll ska jag marinera kycklingfiléer som fan!


Old times students och köpförbudsvarning...

Ännu en farfylld dag med massor av besök som innehöll allt från provsmakning av amerikanska brownies till att se en grotesk stor tjur.

Det roligaste har ändå varit att se sina före detta elever. Alla har varit väldigt trevliga och man får roliga pratstunder med dem.

Idag har jag även hunnit med att köpa ännu mera drycker till festen. Tur att det inte var samma person som satt vid kassan idag, annars hade man nog blivit stämplad och fått köpförbud vid det här laget. Den här gången löste jag mitt logistiska problem med att ta en rullväska som jag pulade ner två plattor öl i. Det gick så bra att använda den, så jag passade på att köpa två lådvin när jag ändå var där.

Imorgon är det dags att köpa käk inför festen....

Gnaget är laget!

Två raka segrar mot två tunga motståndare. Skönt! De var inte fina, men det skiter jag i. Huvudsaken är att vi tar tre poängen på kamp och vilja.

Det började inte bra mot Kalmar. Men det var nog bra i det långa loppet. Det kändes som alla hade fått lite hybris. Man trodde att vi skulle vinna varenda match. Det väckte både spelare och supportrar att varje match är viktig och att varje match måste alla kämpa tills sista blodsdroppen.

Det gjorde man mot IFK Götlaborg. Och det gjorde man mot Hammarby idag.

Heja Gnaget!!

Inte ända in i kaklet

Börjat göra inköp för min lilla fest på lördag då vi ska ära dagen med att jag blir gubbe och kan med rätta kallas för gubbfan när jag står i vägen och nån vill att jag ska flytta på mig.

Beställde lite mat på ICA-delikatessen och sen slank jag in på bolaget för att köpa dryck för gästerna. Köpte två plattor öl, helt enkelt för att det var max jag kunde bära utan att göra avkall på balans och kontroll. Det gick hyfsat några meter. Sen märkte jag att ena kartongen började brista.

Ni kan börja ana hur några svettdroppar börjar rinna både längs min rygg och vid tinningarna. Lyckades med några pausstopp kontrollera att hålla upp kartongen och kom in i huset. Precis vid dörren brast det och 24 burkar ramlade ur och rullade varstans i korridoren. Det var bara att börja plocka och le lite fånigt urskuldande mot alla grannar som gick förbi.

Jag måste ju köpa mera drycker, så nästa gång ska jag haffa en kompis som får hjälpa mig att bära...

Pokerturnering och inloggningar

Blev uppmuntrad av polarna att regga och anmäla mig till en pokerturnering på nätet. Fyra första platserna gav fribiljett till pokertävlingen i Götlaborg för teckenspråkiga i slutet av maj. Det var ju gratis att gå med, så jag tänkte att det kunde iallafall inte gå med förlust.

Först hade vi tänkt att samlas några hemma hos J, för att spela samtidigt uppkopplat på hans router. När turneringen sattes igång, kom jag in medan M&M högljutt konstaterade att de inte kunde spela. Efter lite om och men, trodde vi att det var J:s router som inte klarade av att hålla oss alla uppkopplade. Så vi beslutade att jag skulle koppla ur och snabbt som blixten bege mig hem för att fortsätta spela. M fick låna J:s cykel för att ta sig själv hem, medan M2 fick fortsätta spela hos J.

Som sagt, som blixten och lite kaosartad uppkoppling så var jag med i matchen igen.

Betade försiktigt och lyckades vinna några avgörande potter. Till sist stod fem kvar och det var ju fyra prisplatser på spel. Låg i brygga, men en annan betade ut sig och jag kom slutligen på en tredjeplats. Roligt! Och ännu roligare var att BigB kom först av alla och fick också en fribiljett till tävlingen.

Hur gick det för M&M?

Ja, M1 cyklade som en galning hem för att upptäcka att han redan var utbetad. M2 upptäckte efter´hand att det aldrig var fel på routern. Både M&M hade glömt att logga in sig! När M2 upptäckte det och loggade in, tog det fem händer för honom att bli utspelad.

Tuff skit.

Men nu är det iallafall klart att jag hänger med till Götlaborg. Nu känns det kul att vara med!

Sushi är gott!

Jag och min kollega har som vana att så fort vi inte ska äta skolmat, utan i stan, så åker vi till Bamboo center på Stortorget och äter sushibuffé. Det är inte så mycket varierat som på ett riktigt sushiställe, men man får desto mer.

Det är jävligt gott med sushi. Fast man får vara försiktig med wasabin. Råkade ta lite för mycket med en bit och brände bort all hår i näsan.


Min variant av presentation som 30 år.

Här kommer min egna variant av presentation av att snart fylla 30 år.



Tobias 30 år


Tobias föddes och växte upp i Solna där han fostrades som tvättäkta AIK:are. Tobias var lite mesig under grundskoleåldern, men lyckades glida sig genom utan större men. Gymnasietiden beskriver Tobias som en mycket bra tid. Tro fan det när man fyller 18.

Tobias studerade sedermera på Lärarhögskolan, fast han inte tyckte om lärare. Anledningen förklarar Tobias med att han gillar att bossa och bestämma. Efter avslutad utbildning flyttade han till Örebro för att jobba på en skola där i ett par år. Hade han tänkt. Det har gått över sex år nu och han är fortfarande kvar. Tråkig kille.

Hans största intresse är fotboll som grundlades tidigt i pojkåren som halvtaskig back med större vilja än kunskap. Hans minnen från fotbollstiden består mest av uppskrapade knän på stenhårda grusplaner och antipati för domarkåren.

Tobias beskriver sig själv som hurtig och glad.


image18

Fuck you kort 5!

Mitt pokersjälvförtroende blev knappast bättre igår. Det vanliga gänget samlades för ett parti poker och i början var det som vanligt. Man spänner musklerna och visar varandra var man står. Fast vi har spelat mot varandra i några år och kan varandra ut och innan.

Semibluffade då och då, men fick aldrig den riktiga ultimata handen med träff på floppen som man kan raka in storpotten. Till sist gick jag all-in mot J som synade. Hade ess-dam, mot hans ess-fem. Hade ganska bra odds alltså, och vi båda hade träffat esset, men jag hade ett mycket bättre sidokort. Ett kort återstod och J:s enda räddning var att få en femma som kunde slå mitt par. Givetvis fick han femjäveln!

Det var bara att bita i det sura äpplet och storma ur köket.

Men, men. Ändå kändes det bra att spela. Hade någorlunda koll, fast jag med facit i efterhand kunde spelat några händer annorlunda. Så är det ju alltid. Man vet bäst efteråt. Tänkte regga mig till pokerturneringen i Götlaborg, men hemsidan krånglar. Kanske är det ändå ett tecken att jag inte ska vara med?

Bäst att gå på sportkrog när det inte är sport

Filmen 300 var som jag förväntade mig. Estetiskt skitsnygg - men budskapet och det svartvita förhållandet mellan greker och perser störde mig.

Innan hann vi med ett måltid på O'learys och den här gången var det riktigt gott. Man ska dit när det inte är så mycket ståhej kring en match, då kollar väl kockarna också på matcherna och gör halvhjärtade maträtter. Istället som nu, när de kan ge all sin kärlek och göra bra maträtter.

Nåväl. Det blir ett tidigt sängläge. Är sjukt trött och ser verkligen fram emot att kunna få sova ut imorgon.

Lugn helg vill jag ha

Snart är den här arbetsveckan över. Har inte hittat den brinnande motivationen den här veckan. Jag lägger all skuld på senaste helgen som tog nästan all energi och jag då inte fick chansen att ladda om.

Den som kommer ska jag ägna mig åt rekreation. Bio ikväll, troligtvis, jag vill se filmen 300. Jag vet att jag kommer bli störd av filmens budskap - stora ariska greker som vinner mot onda svartmuskiga perser - men å andra sidan så är det en film och inte en historiavisning. Dessutom är filmen baserad på Frank Millers serie. Frank Miller som stod bakom Sin City, som jag personligen tycker är en av dem bästa filmer jag sett inom den estetiska genren.

Lördag är det fotboll. Fotboll hela dagen. Perfekt för en som jag. Kunna sitta och dissa taktikvalen, hylla individuella prestationer, bita på naglarna när det blir ofantligt spännande.

Söndag ska jag nog tvätta och städa lite hemma. Börja förbereda inför nästa helg som kommer innehålla mycket.

Jag säger en lugn helg, men det innehåller en hel del ändå.

Kroppen är bäng

Som alltid efter en intensiv helg, så har jag problem med att gå upp. Kroppen vägrar att ta till sig att larmet går på morgonen och ignorerar helt det faktum att se till att jag blir medveten om det. Så det har hänt mer än en gång den här veckan jag vaknar med chock och hjärtat i halsgropen när jag kollar klockan på morgonen och fylls med massa adrenalin på en gång.

Alltså, det här är inte bra för kroppen att man blir tokstressad direkt på morgonen, ändå vägrar den att säga till mig. Konstig varelse den där kroppen.

Det är skönt iallafall att det är torsdag. Inte så långt kvar till helgen så man kan sova ut lite och återfå normal status.

Min lilla fest till ära för att jag blir gubbe ska ske nästa vecka och nu är det verkligen dags att börja fixa allt. Har ett speciellt tema och fixat färdigt kläderna. Har bara slipsen kvar som jag velar vad jag ska ha. Nu måste jag fundera på mat och dryck. Vad ska jag ställa fram? De som kommer - hur mycket vill de äta? Som sagt, mycket att fundera på. Men det är ju en rolig sak att fundera på!

O'learys!

Gjorde debut på O'learys igår. I samband med matchen IFK Götlaborg mot AIK så tog vi en matbit innan. Tog en Caesarsallad, blev lite besviken över den. Alldeles för vattnig sås för att överhuvudtaget kallas för sås eller dressing. Första halvlek var en besvikelse. Götlaborg hade allt och gjorde således ett rättvist mål. sista kvarten spottade AIK upp sig och det var iallafall en jämn match.

I halvtid beställe jag Buffalo wings. Man är van från Paco´s att man får fyra-fem vingar, men jag vet inte hur många jag fick den här gången. Tappade räkningen- de tog aldrig slut! I andra halvleken tog AIK över matchen och en rättvis kvittering kom när jag hade en stor tugga i munnen som av naturliga skäl föll ut när jag vrålade för kvitteringen. Sista 20 minuterna var nervösa och när AIK gjorde mål i slutminuterna skrek jag som besatt så jag är jättehes idag. Kom på att jag betedde mig nästan som hemma när jag var på O'learys. Men det var många som gjorde, så det var inte så speciellt utpekande mot mig.

O'learys var ok. Maten är fortfarande inte prisvärd, men det är ju inte därför man går dit. Upplevelsen och ölen gör sitt. Det blir nog ett naturligt hak för mig framöver.

Bra att vara ung och flexibel

En god natts sömn gör att man är mer på tå idag.

Helgen har varit, som sagt, väldigt intensivt och många av våra förslag gick genom. Trots att vårt största och omvälvande förslag röstade ner och jag blev smått förbannad över det, så har jag lugnat ner mig med några dagars betänketid. Man kan inte få genom allt och man får respektera att det finns bakåtsträvare och maktgalna människor - men jag är inte bitter alls!

Blev väldigt fint avtackad av ordföranden tillika gode vännen M som gav mig en kaffeburk med orden att den var tillräcklig feminin för att accepteras av sambon. Det verkar vara så att det är så man måste tänka när man ger mig presenter.

Nu är det mer normal vardag och det tackar jag för. Fortfarande är det tusen saker som ska göras den här veckan och det ger vissa missar i informationen. Jag och min kollega som samansvarar för en klass hade inte riktigt kollat upp varandra som skulle se till att klassen skulle stöldmärka sin mobiltelefoner, som alla klasser i Örebro har blivit erbjudna om. Efter lite spring och snabbt konfererande tog jag på mig att ta klassen dit. Samt bestämde vi kolleger att vi måste bättra på oss gällande saminfo och ansvar, men som han sa - det är inte så farligt, vi är unga och flexibla!


Man får nog tänka så...

Trippelkrock

En intensiv helg som följs upp av en intensiv dag och med en natt av dålig sömn. Man är alltså inte på tå just nu. Det har funkat bra på jobbet iallafall. Den här veckan blir dock en konstig sådan med diverse inställda lektioner och med andra åtaganden.

Först så är det miljövecka. Under veckans gång ska eleverna lära sig om sopsortering, klimathot och hur vi ska vara rädd om muiljön. Det är också 1000 metersveckan. Varje dag ska alla elever gå 1000 meter den här veckan. OCH så ska en årskurs ha nationella prov.

Det känns som man inte har pratat ihop sig om det här direkt.

Min planering räcker så långt som att först fixa det sista här. Sen åka och försöka göra en bra träning och sist hem för att lägga mig tidigt.

Kortis II

Ännu en lång dag till ända. Nyss hemkommen och njuter av en kall öl. Det är jag tammefan värd. Ska snart till bingen, sova och samla kraft för att ånyo möta en dag i årsmötesanda.

Bara att fortsätta bita ihop.

Kortis

Slinker in här på den lilla tid jag har.

Arbetsveckan är avklarad och nu kommer nästa fas. Årsmötet. Folk har kommit och vi har redan satt igång med att pula med lokalerna och arbetsordningen. Det är beräknat att vi ska hålla på fram till tio-elva ikväll. Wohoo.

Och så ska det bli vackert väder hela helgen. Men det gör ju ingenting. Ärret blir bara glad av att jag håller mig inomhus....

Det är du och jag, tejpen.....

Hyllan är uppsatt och fixad. Inga problem. Ser riktigt bra ut. Nu börjar det kännas att vi har fått lägenheten som vi ville ha den.

Har varit hos läkaren idag och kollat hur ärret har läkt. Han var nöjd och nu behöver jag inte tejpa igen ärret längre. Det ska bli skönt. Nu har det i och för sig gått så långt att man inte tänker på det, bar när det är dags att byta som man påminns om det. Men nu kan man leva som en normal hals. Fick dock strikta order att vara försiktig med solen i sommar. Jag får sola, men inte själva ärret  som måste tejpas över för att inte exponeras för solen och bli missfärgat. Så jag slipper inte tejpfan de närmaste månaderna heller.

Jag vill ju bara ha en enkel borr

Gick till vaktmästaren för att låna en borr. Ska sätta upp en hylla i köket. Tanken var att jag bara skulle ha en enkel borr. Men så tänker inte en vaktmästare.

Är det till betong eller gips?


Öhh, gips....?


Ok, ska du borra eller bara skruva in?


Öhh, brukar man inte göra både och?


Hur stora skruvar ska du ha?


Ingen aning....


Och så höll det på. Till sist fick jag med mig en borr, ett batteri, batteriladdare och en massa olika skruvar i varierande storlekar. Nu ska det nog gå. Trots det, så har man den där gnaganade känslan av att det kan nog gå fel ändå.....

Missat samtal ger mig fördel?

Det här med mobiler och att man ständigt ska vara online gör att man vill ta snabba beslut hela tiden och att planer kan ändras på stubben. Jag och sambon hade bestämt oss för att åka över till IKEA idag för att införskaffa en hylla till köket plus köpa lite förvaringsgrejer.

Direkt efter jobbet stack jag till gymmet för att träna lite snabbt. Packade ner mobilen och satte igång med träningen. Efter dryga timmen åkte jag hem. Förväntade mig att hon skulle ha varit hemma ett par timmar och då hunnit med att laga lite mat. Och då var tanken att vi skulle äta snabbt och sen åka iväg till IKEA.

Lägenheten var tom när jag kom hem. Mat fanns i kylen och jag anade misstankar. Kollade mobilen som jag inte har använt på ett par timmar och upptäckte 10 missade samtal från henne. Ringde henne och hon berättade att hon redan var där med en vän som hade en bil. Annars skulle vi åka buss fram och tillbaka.

Alltså, det gör inte mig så jättemycket att jag inte åkte med. Det hade varit kul att få vara med och bestämma vad som ska finnas i hemmet, men det ligger inte på topp på min lista. Sade att det var lite tråkigt och eftersom att jag blev så oerhört upprörd och ledsen av det här, så borde jag få se på fotbollen på tv ikväll.

Hon köpte inte riktigt det.


Och så kör vi igen

Tillbaks till vardagen. Som vanligt börjar jag med en kopp kaffe innan det rusar iväg. Fick nyligen veta att jag ska vikariera för en lektion teknik. Teknik. Inte mitt starka område kan jag säga, men får göra det bästa av situationen. Kanske kan man skryta med att jag var en hejare på att bygga lego när jag var liten?

Ett plus är iallafall att det är en kort vecka. Bara tre dagar innan det är helg. Å andra sidan ska jag jobba hela helgen. Föreningen, som jag är verksam i, ska ha årsmöte och jag ska vara delanasvarig, vilket betyder långa dagar och få sömntimmar. Bara att tugga sig genom det. Det kan ju inte bli värre än att jag faller platt ner helt slutkört.

Det kommer att gå fort nu fram till sommaren. Det är få hela veckor, utan det är småledigheter där och där, samt olika happenings som tar mycket tid. Att försöka få en strukturell undervisning av detta är, som vanligt, att hoppas på en mirakel.

En kopierad studiedag

Idag har vi studiedag. En dag som ska ägnas åt värdegrunder och klimathotet. På en konferenslokal 50 meter hemifrån mig föreläste en person om värdegrunder och betonade mycket av praktiska övningar och beteenden. Det var tredje gången jag lyssnade på honom. Han är bra. Det är inte det som är grejen, men har man hört samma historia så uppmärksammar man andra saker.

Som att hans föreläsningar är rena karbonkopior med varandra. Varenda ord och skämt är den samma. Till och med hur han lägger fram skämtet så använder han precis samma rörelsemönster som förr. Det fångade mitt intresse. Innehållet kommer jag inte ihåg av så mycket idag, men jag har ju hört det förr, så jag missade ju ingenting.

Sen var det lite grupparbete om det vi fick lyssna på. Lite dödfött som vanligt. På eftermiddagen skulle vi gå på bio för att bli mer uppmärksamma om klimathotet som skall drabba oss alla. En obekväm sanning. Samma film som jag såg med en klass för några månader sen. Jag sade till chefen att eftersom jag redan har blivit upplyst av Al Gores klimatfrälsningståg så kunde jag istället åka till jobbet och fixa lite papper. Det gick han med på, speciellt efter att jag hade smågnällt om att jag redan lyssnat på föreläsaren två gånger.

Ska man smågnälla, så ska man göra det strategiskt. Smågnälla i närheten av viktiga personer som har makten att få saker att hända. Och så blev det hänt. Jag sitter på jobbet och fixar lite papper, medan resten av kollegiet får se Al Gore prata om den framtida möjliga undergången.

Det känns som jämnt ut, tycker jag.

Girlie Girlie VS Macho Macho

Idag kom vi hem från Stockholm. Några kläder hade köpts in och några för inredningen i hemmet. Väl hemma sattes det igång med det sista av touchen med att det numera ska bos två stycken i mitt, oj ursäkta, vårt hem. Lite omförflyttningar av saker i hemmet och nu skulle sambon plocka fram lite sån där småplock som aldrig har varit min grej och därmed inget som har infunnits hos mig tidigare.

Det var ljuslyktor. Blommor. Små lampor. Krokar för att hänga upp halsband. Korgar. Gardiner.

Men måttet blev ändå en smula rågat när hon ville hänga upp ett glashjärta vid fönstret. Jag kände att jag var tvungen att stoppa tjejifieringen av mitt, my bad, vårt hem. Här ska det inte finnas något rött glashjärta, sade jag barskt och efter en hel del kompromissande så kunde hjärtat tas bort, men då fick jag gå med på att en plastblomma fick stå vid fönstret och bredvid ett litet stenhjärta. På nåt sätt känns det som jag i framtiden får kämpa en hel del för att inte låta hemmet tjeifieras helt.

Jag måste se till att någon AIK-plansch kommer upp. Mina filmaffischtavlor ska jag kämpa för tills min död. Jag kanske ska införskaffa en
stormtrooper i naturlig storlek att ha i hörnet?

Det är fortfarande min stad

Jag hade planerat att möta upp sambon i Stockholm ungefär samtidigt jag kom fram. Men ett antal förseningar från hennes sida gjorde att jag fick vänta i nästan två timmar på henne. Det var sen fredagskväll, snart inpå lördagen. Först tänkte jag slinka in på nån oansenlig pub för att ta en öl och låta tiden gå. Men efter en kort vandring insåg jag att det var lönlöst. Pubar stod isserligen på rad. Men med långa köer och skrämmande många vakter vid varje. En piketbuss stod parkerad och två biffiga poliser ledde en yngling dit.

Jag gav upp ölen och gick mot Mcdonalds på Vasagatan istället. Ett par hemlösa utanför. Ungdomarna inne. Beställde en Big Mac meny och satte mig vid fönstret. Åt den torra hamburgaren och kollade på folklivet utanför. Alla möjliga människor gick förbi. Städade. Ostädade. Glada. Ledsna. Många. Ensamma.

En tjej som satt bredvid går ut. Hon lämnar över en hundralapp till den hemlösa mannen utanför. Han ger en slängkyss och fortsätter sen betrakta folket. Precis som jag. Några minuter senare kommer en ungdom ut med en hamburgare och en pommes frites frågar den hemlösa om han vill ha. Han viftar med sedeln och hälsar att han klarar sig. Jag blir varm. På ytan kan Stockholm kännas kallt, men skrapar man lite på den så kommer värmen fram.

Men tyvärr inte alltid.

Plötsligt hör jag några gälla skrik. Jag liksom andra som satt omrking mig vände våra huvuden i riktningen mot toaletten för damerna. Två tjejer har kommit i konflikt. Jag kan inte urskilja vad det handlar om, men könsord och hor utbyts och några killar försöker dels förhindra och dels förmedla. Men det eskalerar. Någon ringer efter polisen. Jag slänger mitt skräp. Ställer mig återigen i kön för att beställa ett meny åt sambon som behöver lite mat när hon kommer fram. Jag tar emot det jag har beställt. Går ut och korsar Vasagatan. Tre piketbussar körs fram till den Mcdonalds jag precis lämnat.

Stockholm är fortfarande min stad. Men känslan blir allt svagare.


Till Stockholm för massera in gel

Ibland går det inte som man vill. Tränade stenhårt och försökte trycka en tung vikt snett uppåt. Då sa en muskel på ryggen ifrån och nu kan jag knappt vrida huvudet åt höger eller neråt. Har smort på massa värkgel, så nu får vi se hur det funkar.

Det är förresten jättesvårt att massera in gel på ryggen själv. Men det går med lite akrobatik och upphävande av fysikaliska lagar.

Sen bestämde jag mig alldeles nyligen att jag sticker över till Stockholm i några dagar. Möter upp sambon där i natt och sen tar vi det jättelugnt ett par dagar fjärran från dignande och osorterade bananlådor. Det blir bra så. Så kan hon ju också hjälpa mig att massera in lite gel på ryggen.

Stimulerande sysselsättning

Följer ett tips från Jacob om att lägga in all musik i datorn och kan därmed lägga cd-skivorna i säkert förvar någonstans. Det är ett mycket praktiskt tips. En laptop tar ju mycket mindre plats än 100 cd-skivor. Men det tar tid att lägga in 100 cd-skivor i datorn. Så jag har "mycket" att göra.

Det måste ju vara så här det känns att stå vid ett löpande band och montera in en... typ, växelspak i varje bil som rullar förbi. Stoppa in en cd-skiva, trycka på kopiera. Kopieras. Färdig, ta ut den och stoppa in en ny. Om och om igen.

Oerhört stimulerande.

Jag mot pokerkosmos

Det händer inte så mycket idag. Fortsätter att botanisera hemma hos mig. Har varit en runda i stan för ett möte och lite research för framtida inköp av kläder.

Har passat på att spela lite nätpoker de senaste dagarna och det går verkligen uruselt. Uruselt. Vill knappt veta hur mycket pengar jag har torskat de senaste dagarna. Det verkar som hela pokerkosmos och floppuniversum är emot mig på något sätt. Trots monsterhänder på par i ess eller kungar, så torskar jag iallafall det på floppen. Och när jag slänger skitkort så visar det sig att de träffade floppen klockrent. Hur jag än gör. Så jag har stängt pokerkontot, tecknat time-out och tagit en kopp kaffe helt förgrymmad.

Om 1,5 månad ska det vara poker-sm för teckenspråkiga i Göteborg. Men om det har gått så här dåligt den sista tiden, så vete fan om man vill slänga bort massa pengar på att åka ut i första omgången.

Tre fjärdedelar av skivorna sålda

Min rensning av det förflutna fortsätter. Åkte med en last cd-skivor till en affär som köper och säljer sådana. Lämnade över ungefär 40 skivor som han fick ögna genom och återkomma. Passade på att köpa några lådor på Clas Ohlsson för att katalogisera filmer och skivor.

Efter en timme fick jag återkomma och han hade tagit in ungefär tre fjärdedelar av skivorna och var beredd på att lägga ut 750 kronor för det. Taget för mig och de resterande skivorna fick jag ta tillbaka. Sålde en skiva för 35 kronor till P som fick en till skiva som tack för besväret. Sitter och funderar på vad jag ska göra med resetn. Lägga ut på Tradera eller? Finns det verkligen någon därute i Sverige som vill köpa Manic Street Preachers? Är det någon som överhuvudtaget ens kommer ihåg dem? 

4 av 80 böcker

Jag har en hel del studentlitteratur efter åren som lärarkandidat på Lärarhögskolan i Stockholm. Köpte rätt mycket böcker eftersom jag hade ekonomisk täckning för det och dels för att jag har svårt med begagnade böcker eller lånade biblioteksböcker som aldrig lämnas tillbaka.

Men åren går och böckerna samlar damm. Jag har knappt rört böckerna och några har påpekat för mig att man kan sälja sina böcker på Universitetet. Det finns en bokhandel som säljer och köper studentlitteratur. Så när P skulle dit idag för att sälja böcker själv, så slängde jag ner alla böcker i två stora resväskor och gjorde honom sällskap.

Glad i hågen lassade jag upp alla böcker på disken och killen som jobbade där tittade fundersamt på mina stenålderböcker. Dels var de gamla och dels var de ur kurser i Stockholm. I Örebros universitet använder man sig av andra kursböcker och de var alltså inte kompatibla med mina f.d.kursböcker. 40 poängs religion genererar ju också en hel del böcker, men religion var tydligen inte så populärt där. Jag hade tagit med mig runt 80 böcker. 4 tog de emot och kunde tänka sig att de var säljbara.

Jaha, så jag hade släpat med mig 76 böcker i onödan. Vad skulle jag göra mig av med dem? Började sortera själv - de jag kunde tänka mig behålla och de jag med största sannolikhet aldrig kommer att använda mig mera. 6 böcker behöll jag. De resterande 70 tog jag till närmaste pappersåtervinning och dumpade dem där.

Det tog emot lite. Jag är inte en sådan som slänger böcker, men jag tänkte så att de i framtiden får uppstå som nya böcker och gör människor glada. Hos mig fick de bara samla damm och så ska inte en bok ha.

Sälja bort mina gamla arga sidor

Fortsätter att vara driftig och har monterat ihop den andra byrån med god hjälp av P. Fast man fick förklara ett par saker väldigt tydligt för honom. Sen har jag lyckats sälja en cd-hylla. Ska rensa skivor och böcker rätt så kraftigt, så man får lite space här. Studentlitteratur som har stått orört sen jag gick ut från Lärarhögskolan och skivor som jag har slutat lyssnat för längesen. Jag är inte ung och arg mot etablissemanget längre. Nuförtiden är ju jag för fan en del av etablissemanget!

Så därför ryker Rage against the machine i säljkassen. Men Nirvana har jag inte hjärta att slänga bort. Den får vara kvar. Manic Street Preachers skiva lyssnade jag en gång. Jag somnade. Den får gå. Oasis stannar. Alla de senaste skivorna jag har köpt får stanna. Min hårdrockarperiod får nog ryka.

Så det är mitt mål ikväll plus fixa med kläderna. Har lovat sambon halva garderoben, så det blir en hel del sorterande i byrån.

Flytta är inte kul

Det finns folk som tycker att det är kul att flytta. Att kunna forma ett nytt hem från scratch. Och så finns det såna som mig, som bara önskar att allt blir klart så fort som möjligt.

Igår började vi från att stiga upp vid nio-tiden, sen till tjejens lägenhet för att packa ner det sista och städa hennes lägenhet. Det tog sin tid. Ungefär vid halv-sjutiden lämnade vi över nycklarna till andrahandshyresgästen och åkte sen hem till mig. Lasta in sakerna och lägenheten började bli överfull. Sen till IKEA för att främst köpa förvaringssaker. En stor byrå var vårt främsta mål. Nu har vi ju en dubbel uppsättning kläder att förvara och det har ju varit på bristningsgränsen med enbart mina kläder. Två stora byråer köpte vi. Och så lite småplock som, framför allt, tjejen tyckte att vi behövde.

Sen hem. Jag knallade till ICA för att köpa lite käk. Vi hade inte ätit på sju timmar och var således vrålhungriga. Käkade mat som jag lagade ihop snabbt och sen tog vi oss an byrån. En byrå tog i runda lag, drygt två timmar att fixa. Så lång tid kanske det inte behöver ta, men i ett trångt utrymme och lite plats att röra sig på, tog allt mycket längre tid. När det första var klart, var klockan ett och jag kastade in handduken. Hann knappt ta av mig kläderna innan jag somnade på stört.

Idag har jag vinkat av tjejen (sambon!) som åker till Tyskland för några dagar. Själv ska jag försöka fixa lite här, så det inte ser ut som ett bombnedslag. Har ju en veckas ledighet och tanken är väl att mycket av den tiden ska ägnas åt att fixa i lägenheten.

Jag ska aldrig mer flytta....