Omtumlande tid

Det är en alldeles omtumlande tid man har nu. En ny kärlek har jag fått - min dotter Hedda som får mig att tappa andan varje gång jag ser henne.

Hon får mig att göra saker som jag tyckte vara helt otänkbart för inte allt för länge sen. Gå upp klockan tre på natten för att mata henne. Gå upp två timmar senare för att göra samma sak. Byta blöjor med inte allt för trevligt innehåll i. Ta emot kräks. 

Men det är inga problem alls. Inte alls. För hon har blivit min ögonsten.

Jag måste också nämna ett par ord till min klaraste stjärna på himlen - min sambo som kämpade i tre dygn. Tre dygn. Jag har fått, om möjligt, ännu mer respekt för kvinnor. Hade vi män fått göra samma sak, så hade nog jordens befolkning varit på max några hundra tusen människor.

Än har vi inte fått få vara hemma allihopa. Damerna ska bli lite friskare och starkare först. Men snart så är vi en familj här.

En familj, tammefan.....

Mirakel kan tydligen ske....

Igår kväll skedde en mirakel. Fast det berodde mest på en nitisk domare mot Materazzi och Liverpool kunde då fokusera sig på att anfalla. Det gav resultat och fina 2-0 inför returen om tre veckor.

Kan säga att det är riktigt skönt med ledighet. Har inte gjort så mycket idag, utan går mest omkring och inväntar stora händelser. Ställer upp med det som behövs här hemma för sambon. Ryggmassage, mat och diverse.

Nu ska jag fortsätta vänta.

Mirakel ikväll?

Det har gått två veckor utan träning. Det är ju inte bra, men vad ska man göra när man har influensa. Bara vila sig genom skiten och invänta full status igen.

Igår tog jag mig an ett spinningpass. Ja, det var jobbigt, men det gick iallafall ok. Vi får se om jag återupptar min träningsrutin på sisådär tre-fyra pass i veckan.

Ikväll blir det spännande. Liverpool mot Inter. Liverpool har ju verkligen sugit den sista tiden och man är inte alltför optimistisk för ikväll. Benitez har inte lyckats med sin rotationstaktik, men det är inte allt. Trots alla värvningar han har gjort, så saknas det spelartyper i Pool som krävs för att nå det yttersta skiktet. En kreativ playmaker i mitten. En ytterback av världsklass. Då pratar jag typ Daniel Alves. Och en bollmottagare av världsklass på topp som kan ta emot en boll och fördela den vidare. Typ som motståndarlaget har ikväll.

Tre spelartyper. Alla kostar givetvis pengar och Benitez får inte dem.

Nåväl, ikväll och matchen om två veckor är hans sista chans att upprätthålla något visst anseende som topptränare och tyvärr är det inte mycket som talar för hans sak....

Så kan man också finansiera...

Det är skönt med ledighet. Då kan man ägna åt viktiga saker som att köpa blöjor och en lekmatta till barnkammaren.

Helgen har också varit bra. En mycket trevlig lördag då systern med sin kille besökte oss. Några kompisar kom över och vi spelade lite poker. Det gick bra för mig. Gick med vinst och det behövs - med tanke på hur mycket saker och ting kostar när man ska ha barn.

Imorgon ska vi köpa en bilbarnstol. Det kommer svida ordentligt i plånkan, kan jag säga.

En till pokerkväll snart, grabbar?


Dagdröm så att du ser bestämd ut

För ett par veckor sen bad jag en grupp elever sätta igång med sina arbeten. Jag gick omkring för att bistå med hjälp där det behövdes eller bara stötta och uppmuntra. Allt rullade på och jag stod lite centralt i rummet.

Plötsligt säger en elev till mig - Sluta se så bestämd ut!


Jaha, tänkte jag och scannade av lite hur jag såg ut. Armarna i kors och funderade lite. Ok, jag kanske såg lite bestämd ut och det är ju egentligen bra. Om man nu ska se ut som en råbarkad lärare med hård attityd. De behöver ju inte veta att jag egentligen tänkte på hur man skulle finta i en-mot-en-situation i basket.

Fråga inte varför jag tänkte på det.

Själv har jag ingen aning, men jag såg iallafall bestämd ut.

Jag man! Jag mröööh!

Självklart gör man comeback på veckans tuffaste dag. Lektioner hela tiden och dessutom inte veta vad de har gjort, eller snarare vad de inte har gjort, på den sista tiden. Men det är bara att bita ihop och fortsätta på den tänkta vägen. Försöka fixa så mycket som möjligt innan sportlovet tar vid.

Halsen har tagit stryk efter en veckas hostande och rosslande. Så man satsar på te med honung under rasterna. Det är inget man skyltar med på skolan. Det ger fel bild av mig som försöker upprätthålla ett image som råbarkad lärare.

Under kvällen har jag fortsatt med min råbarkade personlighet och skruvat ihop en IKEA-spjälsäng. Mröööh!!

Snart back on track!

Äntligen börjar man känna att man är på rätt väg. Kroppen känns lättare och det är inte längre jobbigt att stå upp. Jag har till och med orkat göra en köttfärslimpa idag. Det kunde jag inte göra förut, så nåt gott förde den sabla influensan med sig.

Iställer har det dykt upp ett annat problem. Flugor. Jag fattar inte. Det är februari, men jag har kastat ut minst tio flugor idag. Det kanske beror på att jag inte har duschat på fyra dagar och lukten lockade dem hit. (Men, kom igen! Vem orkar tänka på hygien när man febrar och hostar halsen av sig?)

Men efter en efterlängtad dusch idag, så var det fortfarande flugor. Fortsätter det så här, får vi väl ringa Anticimex ellet nåt.

Imorgon ska jag iallafall till jobbet. Skönt. Att man äntligen kan sysselsätta sig med viktigare saker än att ligga på soffan och knapra Alvedon

Vägrar ge med sig...

Man tror att nu är det över. Nu kan man leva normalt igen.

Men nä.

Influensan vägrar släppa och i morse huttrade jag så sängen skakade. Tre täcken och en mikrovågsugnsvarm vetekudde senare, så slutade frossningarna.

Har mestadels legat i sängs eller på soffan. Snart får man väl liggsår.

Nu vill jag bli frisk....

Passar snorexplosion till en passionerad lärare?

Legat hemma i två dagar efter att till slut blivit golvad av influensan. Försökte jobba i onsdags, men jag såg mest ut som en halvslagen boxare som hängde mot repen hela tiden. När man också riskerade snorexplosion ur näsan varje gång man nös; Ja, då är det ganska svårt att utstråla som en passionerad lärare.

Slängde in handduken strax efter lunch och åkte hem. Sen har det mest varit sängen, pappersnäsdukar, soffan, te, alvedon, mera pappersnäsdukar, apelsiner, filmer och ännu mera pappersnäsdukar.

Lite tråkigt är det. Men vad ska man göra? Bara snyta i pappersnäsduken och hoppas på att snart komma igen....

Inte den bästa veckan ever precis....

På morgonen på väg till bilen gjorde jag en praktvurpa och landade mjukt med ena knän på isfläcken.

Har problem med korsryggen. Förmodligen för att jag inte rört mig så mycket under hela helgen.

Detta på grund av att jag har haft någon illamåendegrej i magen. Nä, nu ljuger jag. Jag har inte haft, jag har det fortfarande. Så jag jobbar bara så ytligt som jag kan.

Det är svårt, kan jag tala om, att vara en passionerad lärare när man mår halvilla hela tiden.

Nu ska jag hem och dricka Proviva nyponsoppa.....

Bra start

Bestämde mig igår kväll att jag skulle jobba. Kände mig långsamt bättre och tar mina lektioner för att sen åka hem. Eftersom sambon fortfarande ligger nedbäddad, så tog jag bilen för att spara några minuter.

Verkligen.


Först fick man skrapa bort all smält snö som hade fastnat. Därefter fick jag vänta så att värmen tog bort immorna på framrutan, så att jag kunde överhuvudtaget se något när jag körde. När jag var körklar, så hade jag nog varit framme med cykeln.

Lite småstressad när jag kom fram. Hade läst ett mail i fredags, ganska slarvigt, och förberedde mig för information av några mattelärare. När jag rusar in i arbetsrummet, sitter min kollega väldigt avslappnad och jag undrar vad som står på. Informationen gällde bara mattelärare. Ja, jag tyckte väl att det skulle vara lite onödigt med sån info till alla lärare.

Tog en kopp kaffe och rättade lite arbeten för att varva ner mig .


Skithelg

Både jag och sambon har åkt på olika bakterier och har legat inne hela helgen. Inte så roligt och inte det man hade tänkt hur helgen ska vara.

Fast det är svårt att vara påhittig när man febrar eller har problem med magen. Näe, den här helgen glömmer vi snabbt!

Inlägg på tork

Ibland blir det inte mycket att skriva om. Jag kan alltid klaga på Liverpools impotenta spel, spekulera kring Dulee Johnsons transfercirkus som det alltid är vid varje försäsong eller hylla kaffet, men inte idag.

Nu ska jag hem, lägga mig på soffan och ta en kopp kaffe.

Sen kommer sambon hem och det blir nog inte Björnstugan ikväll för oss.

Det hade ju varit en rolig syn och bra material att skriva om, men så kul ska ni inte få!