Nyårsplaner

Det har varit lite fram och tillbaka hur jag och min sambo ska fira nyår. Ute? Hemma? Utomlands?Källaren? Sådär några olika alternativ.

Det var tänkt från början att vi skulle på restaurang som en vän hade anordnat, men vid närmare eftertanke så hoppade vi ur och har det trevligt hemma istället. Trerättersmiddag, champagne för mig och pommac för henne. Hon fick en magnumflaska, så det skulle kännas lite festligt för henne också. Jag tyckte en Champis på PET-flaska räckte, men fick alltså punga ut 40 kronor för lite läskeblask. 

Klädkoden är morning casual, vilket innebär mysbyxor och t-shirt som man inte använder bland folk utanför lägenheten.


I'm a grovjobbare, yes I am!

Idag tog jag mig i kragen och tränade en timme. Tog en tur med roddmaskinen för 6,5 kilometer. Mina akademikerhänder är inte byggda för sånt här grovarbete, så nu ståtar jag med massa blåsor och valkar nedanför fingrarna.

Jag känner mig så..., grov....

Vill ha tillbaka stereotypa könsroller!

De senaste morgnarna har det uppstått en trevlig vana. Min sambo går upp och donar igång lite frukost, sen väcker hon mig och säger att kaffet är klart. Helt perfekt.

Fast nu i morse väckte hon mig bredvid och sa att det var min tur att göra frukost. Upprörande!

Kan man lämna in en protest nånstans?!

Hinner inte träna när jag är ledig

Jag har sjukt svårt att träna när jag är ledig. Det handlar inte om att jag blir så lat att jag inte ens kan unna mig en timmes späkning, utan mer av att jag inte riktigt finner det rätta tillfället att träna.

När jag jobbar, så finns rutinerna där. Jag går upp, käkar frulle och åker iväg till jobbet. Där äter jag regelbundet och laddar mig således till ett hårt träningspass på eftermiddagen. Vilka tider har jag när jag är ledig? Tja, först går jag upp efter att sambon säger till att kaffet är klart. Till det äter jag tre-fyra mackor. Jag slöar fram till eftermiddagen tills magen säger ifrån och jag rör ihop nåt från kylskåpet och frysen. Därefter fixar jag några ärenden och sen är det kväll och middag.

Jag menar, när ska jag hinna få in ett träningspass där?!?

Jag behöver jobba, då hinner jag träna och ladda mig inför papparollen...

Tänk om..

..man hade en jättehög med pengar nånstans väl förvarad, så skulle man nog kunna tänka sig ett liv med evig semester. Det är rätt så trevligt att bara slappa och inte ha några bestämda tider.

Men så lycklig lottad är inte jag. Jag får tjäna in min beskärda del för att kunna betala hyran, köpa mat och julpynt. Å andra sidan uppskattar man ju dem här lediga dagarna lite mera när man har jobbat ett tag. Drygt en vecka till har jag ledigt. Härligt!

Det händer inte så mycket idag heller. Förmodligen ska jag återuppta min träning. Under julen har det inte rörts många meter, kan jag säga. Sen en miniåterträff ikväll med några kompisar som jag inte har träffats sen veckan innan jul. Krockade visserligen på B i stan igår, men det räknas inte....

Hemma igen..

Tillbaks till Örebro efter en svängom i Eskilstuna. Skönt att vara hemma. Återkommer med mer utförlig rapport....

Snart så....

Man säger det varje år, men man lär sig aldrig. Man ska inte köpa julklappar dagarna före jul då alla andra också ska göra det. Men nu är jag iallafall färdig och imorgon, julafton, ska jag bara softa med mat och dryck.

Öppna julklappar ska man väl också göra, men det är inte det viktigaste. Utan att man har på sig mysbrallor och en kall öl i närheten.....

God jul!!

Lika bra att få det gjort....

Julbordet var ok. Det var som vanligt. Man kände sig som en uppstoppad gris när allt var över. fick julklapp i form av två biocheckar. Sen tillbaks på jobbet för att skriva på massa papper som jag först trodde skulla vara färdigt till imorgon, men som vi fann efter två timmars idogt skrivande att det skulle vara klart första februari...

Nåväl, det blev ju klart iallafall...

Nu tycker vi arbetskolleger att vi är värda ett par öl, så dags för after work nu!

Att man aldrig ska lära sig!

Så tyst och lugnt det är här när eleverna har slutat för terminen. Kollegerna svänger förbi. Vi pratar om saker som måste fixas färdigt innan vi stänger för det här året. Men det känns inte stressigt. Inga lektioner att tänka på eller att planera till. Nåja, jag fuskar lite med att grovplanera för första veckan iallafall.

Snart ska vi iväg till Stora hotellet för att käka julbord. Har värmt upp magen med att inte äta någon förmiddagsfika. Men det blir väl som vanligt, jag tycker så mycket om kallrätterna så jag äter mig mätt på dem och orkar inte ens se åt varmrätterna. Sen klagar jag över att man alltid blir så fort mätt på julbord och att jag aldrig lär mig.

Jag vet till och med innan att jag inte kommer att lära mig.....

Julklappsutdelning

Igår kväll så kom ju några vänner över för att byta julklappar. BigB hade anordnat ett regelverk som han fick förklara några gånger igen för oss och han sade också att det var vårt ansvar att ta fram whiteboard och overhead ifall vi ville förstå det här bättre.

Tänk om man kunde överföra den pedagogiken till mina elever!

Iallafall, efter kaffe och fikande som min sambo hade bakat ihop, så satte vi igång. I korta ordalag, så handlade det om att alla köper en julklapp var. Man lottar turordning där man bestämmer vem som ska ta valfri julklapp först och därefter får man bestämma om man tar en ny från julklappshögen eller ta en som en tidigare har tagit. Om inte...., äh, fråga
BigB ifall ni vill veta detaljerna..

Jag fick den sista siffran och såg julklappshögen minska i takt med turordningen. Till sist var det bara jag kvar och ett enda paket kvar i högen. Alla hade tagit ur högen och jag kände att det var min uppgift att röra om grytan: Det slutade med att jag fick en fruktskål....

Det var helt okej.... Lite iallafall...

Nu är det över....

Man sliter sig upp från sängen klockan sex på morgonen, duschar snabbt, äter två snabba mackor och sen försöker man på sig med den perfekta slipsknuten med den perfekta längden. Inte så lätt.

Man kommer iväg och imponeras av att alla elever har kommit klockan sju på morgonen. Vanligtvis är man ju glad ifall hälften har kommit klockan åtta. Dessa elevers frisyrer anordnas av några duktiga tjejer som ställde upp att komma dit klockan sju och använda tonvis med hårspray och alla möjliga saker som används till hår. Själv fixar man lite av allt möjligt och klockan tickade på till julavslutningsdags.

Lite trixande med scenen i dem sista skälvande sekunderna och sen satte vi igång. Jag och några till hade gjort några filmer om hur det är att vara lärare. Så att eleverna skulle förstå vilken belastning det är på oss arma lärare. Givetvis med glimten i ögat och många skratt blev det.

Eleverna satte sin teaterpjäs galant och alla slappnade av efteråt.

Själv blev jag helt slut. Efter betygsutdelning, hej då-kramar och lite fikande stack vi några iväg för att äta lunch.

Tillbaks en dryg timme senare för att städa lite grovt med arbetsrummet. Iallafall så att man kunde se bordet igen istället för det överbelastande av pappers- och bokhögar.

Nu är det fixat, så jag tror att jag beger mig hemåt för att lägga mig. Är så trött att ögonen hänger ner till tangentbordet......

Stress stress stress

Sanslös dag.

Kvar på jobbet efter att ha fixat det sista och helt slut efter alla frågor, fixande, diskuterande, konflikthanterande och utan kaffe. Så ska man in till stan nu för att fixa en julklapp inför kvällens julklappsbyte och det är dessutom hemma hos oss. Som tur är, hann vi fixa det mesta hemma igår, så egentligen behövs det bara ses till att kaffe finns när de kommer.

Förhoppningsvis hinner man repa lite repliker ikväll. Har tagit på mig att vara sufflör. Får man en flackande blick på scenen, så ska jag så diskret som möjligt rädda denne person. Men jag är tämligen säker på att alla kommer att fixa det här galant.

Imorgon, kl 6.45, ska jag vara på jobbet. Lita på att jag kommer behöva kopiösa mängder kaffe....

När man måste avstå livsviktiga ting

Full rulle och det är så mycket att jag måste göra avkall på en av mina heligaste - träningen. Har verkligen inte tid och det är så mycket som ska hinnas med innan jag åker iväg på fredag. Jag hann inte ens dricka kaffe på hela eftermiddagen och är det riktigt illa.

Ska börja fixa lite inför morgondagen, då grabbarna kommer hit på besök för att dela ut julklappar. En av dem har anordnat ett system som ska bestämma turordningen för julklappseutdelningen. Trots mina 190 högskolepoäng fattar jag inte reglerna, så lekledaren får ta med sig Whiteboard, pekpinne och en powerpointpresentation för att förklara pedagogiskt så att jag fattar.

Nu ska vi städa lyan och fixa nåt gott att tugga på!

Mycket kaffe var det

Efter att ha firat sambons mammas födelsedag utanför Eskilstuna under lördagen, så åkte vi vidare på eftermiddagen till Stockholm för att fira min mammas födelsedag.

Det har druckits mycket kaffe kan jag säga.

På söndagsförmiddagen skulle vi åka hem, men stannade vid IKEA på Kungens kurva för att kolla lite saker därinne. Affären var stor. Riktig stor. Den fyllde våra behov med att köpa en måttsats och några saxar.

Vi hann inte ens se hälften, innan jag började bli rastlös och tittade på klockan hela tiden. Fotbollen skulle ju snart börja. Dock hann vi lämna IKEA i tid, för bara en dryg timme senare rånades en kassa där. I ilfart åkte vi hem till Örebro och några minuters missande fick jag stå ut med när vi äntligen kom hem. Fast det gick ju som det gick.

Istället får jag blicka framåt. Tre dagar kvar till avslutningen, fyra dagar kvar till minisemestern och fem dagar kvar tills jag återvänder till Stockholm...


Alltid! Alltid!!!

Sen Benitez tog över Liverpool, så har han mött Manchester United sju gånger. Statistiken talar sitt tydliga språk. Sex förluster och en oavgjord. Jag säger det igen. SEX FÖRLUSTER OCH EN OAVGJORD! Det är skamligt! Med tanke på hur mycket man har värvat spelare på senare år, så borde Liverpool vara med i den absoluta toppen. Men icke. Vi är ju precis under. Trea, fyra.


Jag undrar ifall värvningarna utgår mer från europeisk fotboll istället för engelsk fotboll. I rena cupmatcher briljerar Benitez med att kunna taktiskt beräkna hur matcherna ska spelas. Men i den långa transportsträckan som Premier League, så fattas den vattentäta planen. Alla matcher är givetvis viktiga, men utöver poängen, så handlar det mentalt om att veta att man är bättre än dem bästa motståndarlagen. Vinner man mot United eller Chelsea, så vet man att är bäst. Men man måste vinna bortamatcherna mot skitlagen, som exempelvis Reading som Pool gick på pumpen förra veckan.

Liverpool har en av världens bästa defensiv. De har några riktiga matchvinnare som Gerrard och Torres. Men det räcker inte. Det kompletta finns inte. Så länge man använder sig av spelare som är bra på en sak, men inte är komplett, så kommer de alltid att halka efter. Riise till exempel. Han har en bra vänsterfot, men vad mer? Kuyt springer mer än alla andra spelare tillsammans, men vad mer?

Jag är egentligen bara lite extra grinig idag. Men tabellen säger sanningen. Det fattas något i Liverpool för att vinna ligan. Benitez kanske bara behöver veta mer fullt ut vad som krävs för att vinna ligan, men det har ändå gått tre år nu...


Julklappsförslag

Återigen en späckad dag. Avslutade med möten och nu ska jag iväg för att bege mig till träningen. Ett stenhårt, så att jag går som en gammal gubbe sen. Ikväll blir det softa av för att samla kraft inför helgen och nästa vecka som kommer att ta mycket energi i anspråk.

Jag har fortfarande inte köpt en enda julklapp. Det börjar stressa på en lite grann. Kanske kan man hinna med ett par stycken i helgen, men jag tvivlar. Iallafall så har jag tre klara i min tanke på vad jag ska köpa, men med de andra så står det helt still.

Funkar det fortfarande med såna där egengjorda presentcheckar? Lös in ett, så städar jag ditt rum. Typ. Kanske måste jag skriva in i det finstilta att checken gäller endast när jag är i samma stad. Och att jag måste vara i stan under minst tre dygn. Och man måste säga till mig en månad innan man löser in checken.

Jag gillar tanken!

Julgröt och träningsvärk

Efter lussefirandet, så har jag med några andra mest ägnat dagen åt att fixa inför julavslutningen. Många skratt blev det och jag har mycket goda vibbar inför kommande onsdag.

Inte lika goda vibbar fick jag av lunchen, julgröt. Visserligen gott, men inte mättande. Så jag var rejält hungrig när jag kom hem. Det var nog därför jag tappade en skål med gammal dillstuvad potatis i och det var kaskader av den varan i hela köket. Mina svordomar var inte att leka med och inte heller den kroppsliga ansträngningen som togs när jag torkade upp allt.

Jag tror att jag har sagt att träningsvärk i baksida lår är det värsta av alla träningsvärk, men nu ändrar jag åsikt och säger Gluteus maximus istället. Röven i lekmannatermer. Fy säger jag bara. Inte en rörelse utan träningsvärkspilar i röven. Bara längtar när den går över...

Stentunga fjät

Nu är den där perioden då det är så svårt att gå upp. Man ser bara mörker omkring sig. Klockan tickar på och man vet att man måste gå upp nu ifall man ska hinna göra allt. Ändå totalvägrar kroppen att lyssna. Hellre ligga kvar i sängen med ett varmt täcke över sig. Det krävs en enorm kraftansträngning att resa sig upp. Nästan som att knäböja 100 kilo.

Två snabba mackor, en snabb dusch, en snabb genomkoll på nyheterna och en snabb cykeltur till jobbet.

Till sist ett lugnt och fint luciatåg med ljus som sprider värme. Natten går verkligen stentunga fjät, men det är bara en vecka kvar till lite efterlängtad ledighet....

Träna för att bli extra hungrig

Nu är det dags för den årliga fackmiddagen. Den här gången på Efesos. Det var svårt att hitta restauranger vid den här tidpunkten som kunde ta emot alla oss. Men Efesos funkar fint! För en given peng får vi äta av valda delar på menyn. Givetvis satsar jag på en trerätters och för att komma in i riktig matstämning, så ska jag nu iväg för träning så att jag blir riktigt hungrig.

Så pass mycket att jag erbjuder mig att äta upp de andras kvarlämnade rester när jag ätit upp mitt.

Cykelrum är bra!

Har bott i den nya lägenheten i två månader och först nu använder jag cykelrummet som finns i källaren. Sen jag flyttade hit till Örebro för snart sju år sen, så har jag i 6,5 år alltid använt cykel och aldrig använt cykelrum. De tre första lägenheterna hade inga, jo den andra hade men det kom jag aldrig in, förmodligen var man tvungen att ha en speciell nyckel för det. Iallafall, så en vana byggdes upp med att inte använda cykelrum.

Häromdagen när jag tvättade, så kollade jag runt lite i källaren. Det är ju bra att veta var skyddrummet är ifall ryssarna vill göra processen kort med oss. Hittade då cykelrummet och tänkte att man skulle kanske använda det. Så jag började med det igår och vilken skillnad! En varm och torr cykelsadel att sitta på när man cyklar! Det var nästan som att åka buss!

Det kommer nog bli cykelrum framöver nu....

Nervositeten som försvann

Var lite nervös inför fotbollen ikväll. Liverpool behövde tre pinnar i en bortamatch mot Marseille. Som Liverpool torskade mot på hemmaplan för ett par månader sen.

Mötte upp grabbarna på O'learys, beställde in buffalo wings för att ha nåt att tugga på. Det brände mest i halsen och vatten slurkades, men gott var det. Nervositeten dog nästan direkt efter matchstarten. Två snabba mål och det var klart. Skönt! Det blir en vår ändå.

Nu kan man sova gott.....

Man kan alltid ändra ens åsikter

Den här veckan ska vi sätta betyg på elevernas ämneskunskaper under den här terminen. Som vanligt är det svårt och det är många variabler som spelar in som ska sammansättas till max tre bokstäver som visar ens kunskaper. Skitsvårt och egentligen omöjligt. Men det måste göras och jag sätter mig ner för att fundera;

Hur gör man om eleven uppnår några mål, men inte andra? Hur ska man bedöma ansvarsförmåga? Räcker det om man kommer ihåg att ta fram böckerna utan att jag säger till? Vilka är centrala begrepp ur min definition? AIK och Liverpool? Är det VG om man kan tabellplaceringen för AIK i Allsvenskan utan att googla och veta förutsättningarna inför nästa omgång? Är det MVG om man kan jämföra Norlings och Benitez rotationstaktik med varandra och hitta skillnader och likheter? Frågor, frågor, frågor...

Så nu har jag sagt till eleverna, som jag funderar extra på, att nu är det dags att fjäska ordentligt för mig. Öppna dörrar för mig och hälsa att de kan plocka ordning i klassrummet efter lektionen. Berömma min nya Le Coq Sportif-tröja. Hämta kaffe åt mig. Såna saker...

Pappigt?

Igår kväll var det en kroppslig payback för alla sovtimmar man snott åt sig under helgen. Kunde verkligen inte sova när jag väl ville och fördrev tiden med att läsa bok och lyssna på sambons snusande när hon sov. Runt två lyckades ögonen stänga av sig själv utan tvång och man vaknade på morgonen av den förhatliga larmsignalen.

Kommer ungefär exakt ett par sekunder efter avtalad mötestid och man hälsar att jag får ta på mig sekreteraruppgiften idag. Med glädje, svarade jag och antecknade för fullt.

Idag stundar ånyo en föräldrakurs och då ska vi prata om papparollen. Kanske kan man fråga om det är ok att ha på sig brynja på lördagarna och titta på fotboll med en folkis i handen. Är inte det som är riktigt pappigt?

Helgrapport till syster

Egentligen har det varit en lugn helg, speciellt lördag, men i fredags bestämde vi några grabbar att vi skulle spela lite poker, käka nåt gott och dricka lite till det.

Vi åt kräftor. Väldigt off-season, men lika gott för det. Givetvis med den nödvändiga nubben till det. Därefter var det dags för poker. P tog en inofficiell rekord med att åka ut efter tre händer. Därefter var det många timmars spelande och till sist stod O som segrare. Bara att gratulera, även om vi motspelare muttrade om en stor gratis-stack som gjorde att han befann sig i överläge hela tiden. På slutet blev det också mycket kamikazespel, eller vad sägs om att en gick all-in med en 3-2?

Men kul var det. Ölen flödade och jag cyklade hem utan mobil.

Dagen därefter var det betongkepsen på under förmiddagen, cyklade förbi M för att hämta min mobil och sen var det soffläge för att kolla på fotboll och göra ordning mat för sambon som kom hem.

Idag ska vi nog till julmarknaden i Wadköping, eventuellt se på julkonserten på kvällen och gud vad vi är äckligt vuxna nu......

Snobb!

var det första ordet som kom till mig när jag dök upp till uppehållsrummet för högstadiet för att vara rastvärd. Jag förstod direkt anledningen till detta ordval. Min svindyra kofta stod som orsak och tydligen kände eleven till prisnivån på den. Två andra elever hojtade till och frågade var jag hade köpt den, sa som det var och sen ville de veta hur mycket den kostade. Det ville jag inte förtälja. Allt ska man inte berätta.

Til sist tog rasten slut. Jag bad eleverna gå till sina lektioner. En var lite trögstartad och satt kvar på soffan. Gick fram och tjatade lite. Jag går om jag får koftan, sa eleven.

Tyvärr, tyvärr. Så gärna vill jag inte att de ska gå till lektionerna...

Min sten

När jag gick till sängs igår, så slog det mig. Fan vilken jävla tur jag har. Det är ovanligt för mig att ta till två svordomar i en enda mening, men jag säger det igen. Fan vilken jävla tur jag har.

På sängen låg hon där. Med en kudde mellan benen för att på nåt sätt avlasta gravidmagen och sov. På min del av sängen, så att jag får nöja mig med 60 centimeter. Om ens det.

Där ligger hon. Min tjej.

Jag är medveten om den tur jag har att vara tillsammans med världens bästa tjej med världens bästa leende. Jag kan inte föreställa mitt liv utan henne. Utan jag vill och ska ha ett liv med henne och bli gammal med henne. Även om det innebär att jag får sova på den mindre delen av sängen.

Hon är min sten som jag aldrig tänker släppa.


Uppmaning till er i Solna

Man blir ständigt förvånad när man kollar upp hur mycket det återstår av terminen. Så lite kvar! Det börjar bli rätt så klart hur dagarna framöver kommer att bli och, ja. Det ska bli spännande att se hur allt slutar. Förhoppningsvis bra.

Det är inte bara det att dagarna fylls av jobb, eftermiddagar och kvällar är mer vikta åt besök på mvc, kurser, träning, kompisar och allmänt fixande hemma. Ett par dagar innan jul åker jag till Solna till min kära familj och ska bara koppla av under en vecka. Äta gott och sova gott. Fast det beror helt på vilken sängplats jag får. Är det den där mjuka sängen som gör att jag sover som ett C, fast på rygg, ja då kommer jag åka hem efter två dagar.

Så då vet ni, ge mig en bra sängplats!

Mitt aktiva möte

Det blev inte tänkt så, men ikväll deltog jag på ett annorlunda möte. Olika representanter från olika enheter av skolan, samt föräldrar från olika årskurser samlades och skulle ge kloka synpunkter och åsikter.

Mitt enda bidrag till mötet;

"Valborg och kristi himmelfärdshelgen sammanfaller, så därför får eleverna en hel vecka ledigt."

Ibland bidrar man mer, ibland blir det lite mindre.

Som sagt så var det inte planerat. Sa det i ett svagt ögonblick häromdagen att ifall ingen annan kan, så kan jag ställa upp. Det kryllade inte av kandidater efter mitt uttryck, så idag sa en till mig att jag skulle dit.

Hann träna en kort stund och upptäckte att jag återigen har slarvat bort hänglåset. Inte första gången det händer, sannerligen inte det sista heller.

Hem för snabbt käk, sen bilen tillbaks till jobbet för mötet. Tänkte att jag skulle spara tid när jag tog bilen, men efter att ha skrapat bort all is och satt på värmefläkten på högsta effekt i flera minuter för att få bort immorna, så vette fan. Hade varit framme om jag tog cykeln, men lite mer frusen å andra sidan.

Nu är jag hemma igen och ska väl mest fylla på lite näringsdepåer för att sen lägga mig.

Imorgon blir allt som vanligt igen

Ny vecka, nya tag. I morse när jag precis skulle iväg, så kom hantverkaren för att kolla badrummet. Jag var på vippen att krama om honom, bjuda på frukost och sjunga en serenad för att han äntligen skulle fixa rummet. Men det gjorde jag inte. Sa bara "Äntligen!" Fick veta att allt blir klart till nästa dag.

Skönt, man har saknat att stå i duschen på morgnarna och förbanna sig själv att man ska jobba om 40 minuter.

Julpysselskräck

Det har varit både längtan och bävan inför den här helgen. Längtan till ett härligt spa, men också lite bävan inför den första advent. Då skulle vi plocka fram julsakerna och pyssla. Trogna läsare vet om att jag inte är ett fan av pyssel och jag funderade ut olika flyktplaner för att slippa, men det började i fredags då vi gick upp till vinden för att hämta lådorna. Givetvis var de längst in och längst ner, så efter några svordomar och utbristningar likt "Nu ger jag upp!" och "Ge mig julpynt nu!" så hittade vi dem till sist.

I lördags kväll plockade vi fram några nakna tomtar som vi skulle dels måla dem och klä dem. Jag har aldrig förstått mig på varför allt ska vara så smått? Det är ju skitsvårt att måla två små ögon inom ett ytterst litet område. Först skulle vi måla tre kritvita tomtar. Min tomte fick fyllenäsa och en kaststjärna i blod på pannan. Till slut enades jag och sambon att jag grundar, så får hon ta findetaljerna. Så här fina blev dem!



Sen skulle vi klä på två tomtar och snitsa till dem lite. Vi gav in oss på varsin tomte och jag kan säga att ifall ni inte ser vem som har gjort vem, så är det min med den stärkta halsduken (fråga mig inte hur det blev så) och med dem pupillstora haschögonen.



Så var den missionen avslutad.

Idag har vi fixat och donat lite med lägenheten. För varje helg så blir den en aningens bättre! Förhoppningsvis räcker det med pyssel för en lång tid framöver....

EM-gruppen klar

Under lottningen så satt jag med kudden framför ansiktet och hoppades på alla grupper utom C. Holland och Frankrike plus Rumänien var inte en grupp som jag såg fram emot. Men det blev D för Sverige och jag pustade ut.

Grekland hade en relativ lätt kvalgrupp bakom sig och är inte samma lag som vann för fyra år sen.

Ryssland gick vidare på en krampaktig uddamålsvinst mot Andorra och tack vare att England torskade på hemmaplan.

Spanien, ja, vi vet vad de kan göra. Men faktum kvarstår. De är inte ett bra slutspelslag.

Så visst har vi goda chanser. Men det förstås. Vi var också bättre för fyra år sen jämfört med idag. På något sätt känns det som att två-tre nya spelare behövs för att få igång truppen och eventuellt slå in sig i startelva eller åtminstone hoppa in. Sebastian Larsson, Kenedy, Marcus Berg är några jag tänker på. Plus att Zlatan får en formtopp och spelar utan att vara beroende av medspelarna och att Isaksson får en idiotsommar som gör att han tar varenda boll.

Då kanske det blir en bra sommar.....

Spa!

Ja, för drygt en månad sen så kastade jag ut en förfrågan om tips på några spaställen runtomkring Örebro. Fick många bra tips och kollade upp varenda en. Till sist bestämda jag mig ändå för ett spaställe här i centrala Örebro. Viktigast var ändå själva behandlingen. På flera spagårdar ingick det endast en timme behandling och resten av helgen skulle man koppla av.

Både jag och sambon kände inte riktigt att det var vår grej, kanske blir det så längre fram. Istället tog vi ett spapaket på dryga två timmar och därefter skulle vi äta brunch.

Jag hade valt ett paket som kallades Kung för en dag. Det började med helkroppspeeling med turkiskt havssalt. Kan ej garantera att saltet kom därifrån. Man får helt enkelt tro på deras ord. Det var intressant. Det skrubbades rätt hårt och det hände mer än en gång att mitt avslappnande leende ändrades till ett sammanbitet. Jag fick duscha av mig allt salt och sen var det ansiktsvård. Till sist en lång oljemassage. Det var på vippen flera gånger att jag somnade. Ni vet, den där känslan att man blir tung i kroppen och det snurrar lite. Fick ge mig ett par mentala örfilar för att inte somna och missa njutningen.

När allt var klart och jag var avslappnad, så fick jag en smärre chock när jag såg mig i spegeln. Ansiktet var svullen och påsarna var inte att leka med. Men, som tur var så sjönk allt in efter en lång varm dusch och man kunde visa sig för folk.

Det fanns en hotellrestaurang som serverade brunchbuffé och dit gick vi. Vi åt så mycket som vi orkade och efter många portioner, så sades det stopp och belägg från magen. En promenad i stan stod på agendan, men våra magar och vädret ändrade på det och vi for hem för att sova siesta.

Nu så här, fyra timmar efteråt, så är jag fortfarande proppmätt och det är ovanligt för mig! Är trött och det blir nog bara en fortsatt avslappande som ägnas resten av dagen......