Nu är det jul!

Visst känns det lite tomt efteråt när man har avklarat julmaten, julklappsutdelningen och Kalle Anka? Det har varit en jätteskön dag, med lång sovmorgon, slappande och mycket mat. Alla blev nöjda med sina presenter och vi kom fram ännu en gång att vi i familjen har stark tävlingsinstinkt. Spela Pictionary med oss och känslorna går i svallvågor kan jag lova er. Nu kopplar alla av och snart kommer vi sova fröjdfullt och se fram emot stundande avkopplande dagar.

God jul på er!


Ripoffs och manãna

Uppdateringarna duggar inte lika tätt numera i och med att datorn ej har funnits tillbaka. Nu, när det är julhelg, kan man knappast förvänta sig att den dyker upp i dessa dagar.

Avverkade ju min fjärde julbord i onsdags och den måste nog klassas som klart det bästa hittills. Mest att välja på iallafall. Efteråt stack vi ut ett gäng arbetskolleger och hamnade på det nya stället Attityd. Gamla Kelly's. Det var skitfränt därinne, soffgrupper och skön ljussättning, hörde att man hade spenderat på över en miljon på inredning. Så, visst kändes det som ett ställe med lite klass i. Känna sig lite mafioso när man går omkring där med en drink.

Torsdagsmorgonen användes åt skön välbehövlig sömn. Vid lunch träffade jag två polare ute i stan och snackade lite om allt möjligt. En av dem var min gode vän som försökte spöa 1.50 i 100 m frisim och skulle berätta för den andra hur allt gick till. det lustiga var att han använde samma ordval som jag skrev om i bloggen här tidigare. Börjar få lite genomslagskraft det här... Jag vet inte om jag gillar sånt, ville nästan gå in i samtalet och hojta; Hey! Det där skrev jag i min blogg - använd egna ord, för fan! Men, sansade mig och tänkte att jag får ta det som en komplimang. Min beskrivning blev så bra att han kopierade den rakt av.....

Sen startade jag min julklappshandel. Det kände mer som att jag har spenderat mer tid på att stå i kö än att själva verket ha handlat. Men, jag är nöjd. Handlade dem sista presenterna idag i Stockholm, där jag tillbringar nu med familjen. De sista tre åren har vi firat jul endast med varandra och det är så jäkla skönt. Det är mycket slappande och ljusår från all julhets. Vi går upp när vi vill, käkar i lugna ro och det enda tiden som gäller är Kalle Anka klockan tre. allt annat tar vi som det kommer. Det är värsta manãna-atmosfären här och jag älskar det. Precis vad man behöver efter en hård höst.


Simutmaning och felringning

Det var min första julavslutning på den nya arbetsplatsen. Förr jobbade jag med klasser 5-7, numera befinner jag mig på en annan enhet där dem äldsta klasserna figurerar. Julavslutningen var intressant. Kanske mer oorganiserad än vad jag är van vid, men betydligt gemytligare och mer gemenskapskänsla. Tyckte om det. Efter att eleverna hade gått iväg, så firade personalen med lite traditionell rundpingis. Vi har några riktiga duktiga lirare, så man hade inte ett suck när man ställdes mot dem i finalen. Tror att jag kom med i runt åtta finaler och vann inte en enda. Det kändes efter ett tag att det var lika bra att ge walkover, så man iallafall inte skämde ut sig i matcherna.

Igår var ju jag på relaxen på Gustavsvik. Det var riktigt skönt. Lite besviken på bubbelpoolen. Det bubblade inte riktigt så jag ville att den skulle bubbla. Dessutom är det ju irriterande att den måste sluta efter 5-10 minuter för att rena poolen i 15-20 minuter. Det blev desto mer bastubadande. I bastun diskuterade vi om 100 Höjdare! där ett inslag hadlade om ett blåbär som ställde upp på 100 meter frisim. Han simmade på runt 1.50 minuter, vilket är väl rätt dåligt i OS-sammanhang och där världsrekordet ligger på drygt 48 sekunder. En i vårt sällskap var bombsäker på att ta den tiden vilket givetvis ledde till en utmaning där priset var en kall öl. Vi knallade ner till 50-metersbassängen och efter ett graciöst dykning ner i poolen tog han sig an utmaningen. Vid 50 meter hade han 55 sekunder och ungfär vid 75 meter tog han tvärslut. Han orkade inte simma en meter till. Alltså, simmning ÄR jobbigt! Jag, som väger betydligt mindre än han och tränar tre-fyra gånger i veckan, är inte heller så säker om jag skulle ta den tiden. Det är svårt att riktigt förstå hur långt man kommer om man tränar nästan varje dag för en specifik idrott.


Var riktigt trött när jag kom hem och passade på att slå en signal till tjejen som är i Tyskland. Hade fått hemnumret dit, vad nervöst det var att slå ett jättelångt telefonnummer och ringa till ett annat land! Tänk om man hade kommit fel? Försöka be om ursäkt på knagglig tyska. Som tur var ringde jag rätt och hon svarade.

Ikväll blir det julbord. Hurra.....!

Riktiga presenter

De här veckorna har allt gått emot mig i teknikväg. Fick ett brev igår från Onoff, där man hälsade att det var onödigt att reparera dvd-spelaren eftersom kostanderna skulle överstiga värdet av spelaren. Jaha, varför har man då försäkring till det här? Dessutom ville dem ha 400 kronor om jag ska ha tillbaks spelaren. De kollar alltså på apparaten, säger att det är ingen idé att laga den och begär 400 spänn för besväret. Glöm det. Tänker inte ens hämta spelaren. Den får ligga kvar där och ta plats. När jag fick beskedet blev jag inte ens arg eller sur. Skakade bara på huvudet och tänkte mer åt att det var just typiskt. Orkar inte slösa energi åt det. Får väl köpa mig en ny och bättre spelare. kanske vänta till mellandagsrean så kanske man gör något kap.

Disputationsmiddagen var trevlig. Lite mousserande vin till fördrink, ceasarsallad till förrätt och sjötungefilé till varmrätt. Är det inte lite irriterande att folk måste hålla tal mitt under varmrätten? Maten blir ju kall! Sen kaffe med avec. Innan middagen hade jag och en kompis lite konfunderingar om vad för present vi skulle köpa. Först bestämde vi för en blomsterkvast, men vid närmare eftertanke när jag var på väg till blosteraffären, så tänkte jag på hur jag skulle reagera om jag fick en blombukett som present. Jag hade blivit rätt irriterad över det. Menar, blommor vissnar. Det är ingen stadig present. Fint att titta på i två veckor, sen är det dags för evolutionens makter att ta över. Köpte fin whisky istället. då har man ju en anledning att komma på besök till honom. 

Drog därifrån tidigt, man måste ju tänka på jobbet. Kollade på 100 höjdare och sen var det sängläge.

Fick nyss ett meddelande att det blir relaxen ikväll. Ska bli skönt. Kunna fjärta i bubbelpoolen utan att bli haffad. Ska unna mig käk där också.

178 poäng och bärsärkagång

Man borde tycka att jag skulle ha nån slags bowling-gen i mig. Farsan spelade lagbowling förr i tiden och brukade snitta på 240-250 poäng. Jag däremot suger riktigt ordentligt i bowling emellanåt. Ett tag var jag glad om jag kom över 100 poäng. Nu har jag snitsat till det lite och kom upp i 178 poäng i fredags. Vi hade en liten tävling några av oss att den som vann skulle bli bjuden på dricka. Första rundan var jag katastrofal som vanligt. Andra rundan manglade jag. Jag trodde att första rundan var uppvärmning och sen skulle vi tävla, men det höll dem inte andra med om och slog fast att första rundan gäller. Ni kunde väl ha sagt det till mig innan? Men, jag bjuder så gärna på dricka. Efteråt gick vi ut och några fler slog följe med oss. Iallafall jag hade en sån där härlig utgång då man bara är glad och uppåt. Behövde det.

Lördagen åkte jag iväg till Siba för att hämta ut min dator som har legat inne för reparation i nästan två veckor för att byta ut en mellanslagsknapp. Tydligen behövdes det expertis för att byta ut den knappen. Glad i hågen iallafall för att fått tillbaks datorn kom jag hem och packade upp.... en annans dator..... Jag lovar er. Jag gick bärsärk! Först ringde jag Siba och skällde ut dem. Sen ringde en stackars telefonförsäljare om nåt elbolag och jag snäste av honom. Sen gick jag ner till affären där jag ville köpa en halv kyckling. Då sa tjejen vid charken; Vi säljer en hel för bara 29 kronor. Då spred vreden i mig och jag fräste med; Säger jag en halv, så menar jag en halv!


Förlåt. Förlåt till er som kom i vägen. Nåväl, idag ska jag åka till Siba för att lämna den okända datorn och förhoppningsvis få tillbaka min dator. Det värsta är ju att dem säkerligen har skickat iväg min dator till någon annan. Kommer man nånsin få se min kära dator igen?

På kvällen gick jag på bio och tog en bit mat ute med tjejen. Lite bränd kaffe och jag höll på att gå bärsärk igen, men tjejen kan det här med att lugna ner mig och säga; Släpp det där. Inget du kan göra åt nu. Det är ju sant, men vill ha rätten att kunna få vara irriterad. Iallafall lite.

Söndagen ägnades åt träning. Tvätt. Slappa. Nu är det sista jobbveckan. Tre dagar. Bara attkämpa sig genom och vara glad. Ikväll ska jag på disputationsfest. Första gången för mig att gå på sådan fest. Ska bli spännande. Bara inte Siba-besöket gör mig på dåligt humör.


Trött, trött, trött!

Helvete! Idag försov jag mig igen! Jag orkar inte gå upp på morgnarna. Stänger bara av larmet och somnar om. Motivationen är låg och jag vill bara ha ledigt. Måste tugga mig genom dem sista dagarna. Det här ska jag klara av, har gjort det förr och ska göra det igen.

På tå, Tobbe! På tååååååååå!!

Igår åt jag två julbord. Jag är inte så överdrivet förtjust i julbord. Det är så blaffig och fet mat. Inte den vanliga kosten som jag brukar köra med. Varje maträtt i sig på julbordet är helt ok, men det är för mycket av allting. Man får en klumpkänsla i sig när man har ätit färdigt.

Så skönt att det är helg, käka julbord ikväll (blä...) och bowla. Sen ut och bara ha kul och tömma skallen på alla måsten och plikter. Ska bara ha kul ikväll. Sen bara slappa hela helgen och ladda om batterierna. Ser verkligen fram emot helgen. Förutom det att ikväll måste jag ta mig an den där jävla julbordet.....

Förlorade dagar och önskade hejaklackar

Tack för er support, grabbar. Hade jag haft er som hejaklack vid min sida hela dagarna, så kanske jag hade behållt moppemustachen. Men en annan gång. En annan gång.

Shit vad trött jag är nuförtiden. Hade inte en arbetskollega skickat sms till mig i morse halv åtta om att hon inte kan komma idag p.g.a vab, så hade jag nog sovit nu. Tjejen hade klassfest igår och ringde mig vid två-tiden, ja.., på natten alltså. Men hellre att någon som håller mig kär ringer klockan två på en vardagsnatt än att ingen ringer alls. Så vi pratade om hur hon hade haft det och vad som ska hända inför morgondagen.

Hela gårdagen och idag har det känts som att det ska vara fredag idag. Tänkte igår att det skulle vara jätteskönt med fredag imorgon, för då får man sluta tidigt och jag ska ha kul på kvällen. Nej, pucko! Det är torsdag imorgon! Torsdag!! Fatta...... Lite läskigt att man har tappat bort en dag bara sådär. Det är ju rätt uppenbart. Jag behöver lite ledigt..

Idag ska jag äta två julbord. Imorgon ska jag äta ett julbord. Ska nog lägga in ett konditionspass idag. (Hahaha!, ett konditionspass? Den var bra.....)

Upprörda mustaschkänslor

I dessa tider har man fått utstå mängder av påhopp, glåpord och nästintill rena trakasserier. Tänk vad lite hårväxt på en speciell plats kan skapa så mycket känslor och upprördhet. Jag kan ju ärligt säga att jag själv inte tycker att det är den mest fördelaktiga attributen för mitt utseende, men det känns ändå skönt att kunna bryta av med något. Är det inte intressantare att vara lite annorlunda och inte hela tiden försöka vara så fördelaktig som möjligt? Borde man inte uppmuntra sånt? Vi är rätt upptajta av oss och att falla ur ramen är inte så värst tillåtet. Uppenbarligen....

Nåväl, jag orkar inte, så här i mitten av mörka december och i sluttampen av en lång hösttermin, hålla i facklan och stå i det främsta ledet för kampen för rättigheten att se ut som man vill.. Mustaschen ryker ikväll...

It's a jungle out there....

Igår kväll kollade jag upp hur man kan köpa biljetter till fotbolls-VM. Jag säger det; det är en snårig djungel därute. Först ska man lägga fram alla sina personliga uppgifter och gärna lägga till med en personlig berättelse om sig själv. Dessutom får man bara söka en gång till ett förbund. Antingen FIFA eller Svenska fotbollsförbundet. Söker man på båda, raderas ena sökningen bort. Det var oklart vilken som skulle strykas... Ja, krångligt värre. Dessutom blir det lotteri om vilka som får biljetterna. Så om jag och några kompisar söker, kanske bara några av oss får biljetter och några inte. K-R-Å-N-G-L-I-G-T!


Nästan så att man vill strunta i att söka och kolla allt på TV istället. Men, äh, man slänger väl in en ansökning iallafall. Får man inte biljetterna, så sparar man pengarna till nåt annat roligt istället.

Jag börjar verkligen få abstinensbesvär av att inte ha en dator hemma. Man är riktigt utesluten från kompisarnas sociala nätverk. Jag får bara andrahandsinformationer och man måste skicka sms som tar hur lång tid som helst för att komma fram till nåt. Vill ha min dator nu....


Helgsammanfattning...

El är bra. El är livsviktigt. När det inte finns el, så blir ens tillvaro väldigt hackande. Lördag kväll stod jag i duschen och gjorde mig i ordning för 70-talsfesten. Plötsligt släcktes lampan och min första tanke var att någon hade fått för sig att vara lite rolig och busa med mig. Men sen kom jag på att det måste vara omöjligt. Dörren var ju låst. Kanske strömavbrott? Hade ändå ingen lust att famla ut och fråga vad som hade hänt, så jag duschade på och famlade efter tvålen och handduken. Efter mycket om och men, gick jag ut och kunde då konstatera att hela kvarteret var mörklagt.

Fram med stearinljusen och leta fram mina kläder. Fixa till mig med två fladdrande ljussken vid sidorna. 1600-talet möter 2000-talet liksom...

Det allra läskigaste var ju att gå i trapphuset och det var alldeles becksvart. Jag såg ingenting! Man vill ju inte ramla i trappor, sånt gör ju ganska ont, så jag gick ytterst försiktigt ner och klarade av livhanken.

Brorsan fuskade, fick jag senare veta, och tvingade mamma gå med honom i trapphuset med ett ljus.

Väl på plats, så var det kul med 70-talsfesten. Hade förväntat mig fler som jag kände, men det var ändå kul att träffa dem som man inte har setts på över 5 år. Mycket snack, mycket dricka och klockan halv fyra stupade jag i säng. Hade passat på att skicka ett patetiskt fylle-sms till tjejen. Måste sluta med sånt....


Söndag morgon tvingade jag mig upp och slog följe med familjen till Skansens julmarknad. Det var smockfullt och jag vägrade gå in i dem heta kvava hantverksbodarna. Senare gick vi till Skansens akvarium och bekantade oss med koalorna Teddy och Freddy, krokodiler och massor med ormar.

På tåget hem sov jag hela vägen och väl hemma sov jag hela kvällen. Är ändå fortfarande trött. Längtar till helgen.....


Småporr och respekt!

Fredagskvällen ägnades lite åt John Lennon-nostalgi. Det har väl inte undkommit någon att det var 25 år sen han dog, så en liten konsert på Nikolai Kyrka hölls för hans minne. Mycket vackert. Mycket värdigt. Sen skyndade man sig hem för att kolla VM-lottningen. Jag hatar sånt där jippo-dravel med talande bollar och gäster som har noll koll på fotboll. Kör direkt med lottningen!

Min omedelbara reaktion efter VM-lottningen var lite rycka-på-axlarna. Men vid närmare eftertanke, så är det bra att vi börjar mot T&T så vi kan inkassera tre relativt enkla poäng. Sen börjar det rysa. Paraguay är grymt underskattad. Många tror att Sydamerika bara består av Brasilien och Argentina, men Paraguay har tagit poäng mot Brasilien och VANN mot Argentina. Dessutom spöade dem oss inför VM 2002. Dessutom har Paraguay lyckas gå vidare från gruppspelet både i VM  '98 och '02. Respekt för Paraguay!

Det är bra att vi har England sista matchen. Förhoppningsvis så är det klart för både Sverige och England att gå vidare så att det blir en avslagen match. Men, om det inte är klart och England spelar som jag vill att dem ska spela, med Ledley King som defensiv mittfältare med Gerrard - Lampard - Beckham framför sig. Ojoj, då går ingen säker för England!

Så, det kan bli en öppen historia det där....

Ikväll så är jag i Stockholm och ska på 70-talsfest. Har odlat en småporrig mustasch och ska ha en djuuup v-ringad t-shirt. Kommer att rocka ikväll...

Back to basics

Jag har ju nyligen införskaffat körkort, men inte använt det så mycket. Bra om man har en bil till exempel. Vill skaffa bil, men jag har ingenstans att ha den. Att bo i stan har sina fördelar, men nackdelarna finns. Som till exempel ha tillgång till en stadig parkeringsplats. En som jag känner som bor i samma område brukade parkera sin bil vid en idrottshall som ligger 800 meter bort. Jag vill ha "min" bil betydligt närmare...

För att inte tappa bort körförmågorna, så brukar jag låna tjejens bil. Den gillar inte mig och jag gillar inte den, så det är iallafall ömsesidigt. Men vi försöker komma överens för tjejens skull. Inte roligt om hon hamnar mittemellan våra dispyter. Igår körde jag och min kompis P för att dels lämna in min pajade dvd-spelare på Onoff och dels skulle P köpa sig en TV på El-Giganten. Efter allt detta och körande fram och tillbaka och lämna bilen till tjejen, så var det bara skönt att slappa i soffan. Nu har jag ingen dator och ingen dvd.

Wow, väldigt 80-tal. Bara axelvaddarna som saknas...


Stapplande gång och kroppsodörer

Arrgh! Andra dagen efter ett träningspass är träningsvärken som allra värst, speciellt när det handlar om baksida lår. Varje gång jag ska resa mig upp från ett sittande eller liggande läge så hugger det som knivar i benen. Sånt är kul. Visar ju att man har pressat dem till det yttersta..

Igår letade jag efter kläder till den stundande 70-talsfesten på lördag - vad svårt det var. Hittade inget på de vanliga affärerna och knallade över till Myrorna. Jag har försökt handla kläder där tre-fyra gånger förut, men jag kan bara inte. Jag klarar inte av att köpa second hand-kläder. Jag gillar inte att inte veta vem som har haft dem kläderna förut.

Hur ska man kunna veta att den som har haft dem där byxorna förut inte har haft ymnig pungsvett till exempel? Eller hade värsta ryamattan och gnidit sig frenetiskt mot den där T-shirten? Jag vill ha rena kläder som ingen har haft före mig. Eller bara veta vem som har haft den. Det är helt ok för mig att låna kläder från kompisar. Jag vill gärna tro att dem inte har ymnig pungsvett... Känns som att jag spårar ur nu..


Iallafall, så har jag en djup v-ringad t-shirt hemma som jag kan använda. Om man böjer sig fram så kan man nästan se mina nipples. Väldigt 70-tal. Väldigt sexigt. Måste bara hitta byxor som är åtminstone något utsvängda.

Inför fotbolls-VM

Seedningen är klar och även om man inte blir klok på hur dem seedar, så hamnade vi i den tredje gruppen. Många önskar om ett drömgrupp, där det ska vara lätt att kunna slå alla lag och ha rena autobahnen till utslagrundan. Ränderna går aldrig ur, historiskt har det alltid passat Sverige med en svår grupp. Jag vill ha en Dödens grupp igen där varenda match känns som livets sista ödesavgörande match. Jag vill känna den där illamåendenervositeten timmarna innan matchen där utgången är totalt ovisst.

Vafan, VM är vart fjärde år. En raritet. Då vill jag ha toppmatcher på en gång. Jag vill inte möta Costa Rica eller Trinidad-Tobago som har nöjt sig med att bara komma till VM. Jag vill möta the big ones på en gång. Brasilien, Argentina, Ghana, Elfenbenskusten, Sydkorea. Kom an bara.

Mjölksyra och kriminella handlingar

Häpp, lämnade in datorn igår till servicen och blir tvungen att gå den kriminella vägen med att nyttja jobbets dator för personliga ärenden. Säg inte det till någon bara.

Tränade ben igår, det är den allra tyngsta och jävligaste muskelgrupp som går att träna. Knäböj, stela marklyft, benpress... Ni känner hur mjölksyran väller i musklerna, va? Efter träningen skulle jag cykla hem, ujujuj, tog rätt mycket emot kan jag säga. Tog bussen nu i morse, är fortfarande helt slut i benen. Ändå kan jag säga att det var skönt. Det känns bra att veta att man verkligen har TRÄNAT och inte bara lattjat sig fram i gymet. Det är egentligen inte min sak, men blir irriterad på alla diskosnubbar som står med sina nya flashiga träningskläder och enbart tränar bröst och biceps för att kunna glänsa på stranden 2006. Men, som sagt, inte min sak.....

Idag ska jag irra runt i stan och köpa;

1. Typ av 70-talskläder för festen på lördag.

2. Present till värdparet som ska ha festen på lördag.

3. Födelsedagspresent till mamma.


Datorstrul och blöt rumba..

Min dator hemma funkar inte, eller rättare sagt min spaceknapp funkar inte. Ordningssinnet i mig kan inte acceptera sånt, så jag hade en offline-kväll igår med teven som mitt sällskap. 100 Höjdare är aldrig fel, men man måste ha rätt gäster för att kunna nå det där lilla extra. Robert Gustavsson satte ribban högt förra veckan och nu tenderar alla andra gäster bara vara tråkiga och gråa... Det är inget snack - Robert Gustavsson ÄR Sveriges roligaste komiker.

Kom på i morse för hundrade gången att jag måste köpa en ny sadel till min cykel. Den har spruckit lite på kanten vi sidan så att när det har regnat så suger fodret upp vätskan och ligger kvar där flera dagar efteråt. Så efter en cykeltur så går man omkring med en blöt fläck på vänstra byxbaken. Sånt kan ju missförstås.....


Ikväll måste jag lämna in datorn för omvårdnad. Nämnde jag förresten att jag har bara haft den i tre månader?

Varmkorv, kuddkrig och julklappar

Det har varit en bra helg. Jag var ju på bio i lördags. Innan filmen var jag lite hungrig och gick till Pressbyrån. Både jag och tjejen ville ha varmkorv, men det fanns bara en kvar. "Men jag kan ordna en till på två minuter," sa hon som jobbade och det tyckte vi lät bra, så vi väntade. Efter ett par minuter fick vi korvarna. Vi gick mot Filmstaden och efter ett par tuggor konstaterade jag att det var min korv som hade "kokats" i två minuter - inte var den varm iallafall.... Mitt humör sjönk till botten och irritationen svallade i ådrorna. Som tur är har man en tjej som är duktig på att muntra upp en.

Filmen var Instängd som var..... sådär... Man blir mer och mer kräsen när det gäller film. För tio år sen var nästan alla filmer  "skitbra" och "häftig", men numera är det väl var tionde film som är så pass bra att man går ut ur salongen helt spak och vimmelkantig. Två filmer i år har varit så, Sin City och Kung Fu Hustle.

Söndagen var en sån där skön slappardag som startade med ett kuddkrig med tjejen. Lätt att besegra henne, hon ser ingenting och får dessutom håret framför ansiktet. Så hon står där och vevar med kuddarna och träffar på allt utom mig. Ett par välriktade sluggerslag avgjorde matchen till min fördel.

Vi gick runt i stan och kollade på potentiella julklappar. Hon köpte några, medan jag nöjde mig med att titta omkring och registrera julklappsmöjligheter. Fika på ett smockfullt Supreme och sen hem till mig själv och slappa framför teven hela kvällen.

Nu är det måndag morgon och jobb hela veckan. Känns bra, är utvilad och har fulla batterier. Ska sätta igång med träningen också efter att ha vilat en vecka.

Tack för helgen, Cissi!


Vila i frid, Svullo

Jag är chockad - Svullo är död..... Jag har aldrig varit en stor fan av honom, brutal äckelhumor är inte min grej, men ändå.. Jag ser honom som en del av min humoruppväxt, där defintionerna av vad jag tycker är roligt har påverkats. Också det att ett dödsfall för en känd person har ett sånt genomslag. Nästan som en bekant har dött....

Nåväl, sov ut idag och det var riktigt skönt. Kollade på film, Coach Carter som var sådär. Har sett bättre idrottsfilmer. Igår kväll kollade jag och tjejen på Surviving Christmas, där det enda roliga var att se en kille försöka slå in en julklapp. Han var lika dålig som mig. När min familj samsas kring julgranen och ser över julklapparna så kan man se direkt vilka som är från mig.. Jag är verkligen urusel på att slå in presenter...

Referenshumor...

Bra match idag, 3-0 mot Wigan, känns som att vi verkligen har kommit igång nu. Nu kommer det ett jobbigt VM-klubbsmästerskap som bara är ett sanslöst FIFA-jippo och suger kraft. Hoppas bara att de konserverar formen och forsätter vinna i ligan sen..

Bio ikväll, Instängd. Sitta längst bak med tjejen och visa att man är värsta tryggheten att vara med när man ser på en läskig film.....

Gubbfaktor och tvättmaskinstjuv

Gott med ordentlig mat i magen. Rotade fram en gammal cd och hade på som bakrund medan jag lagade mat och jag hade nästan glömt hur bra Radiohead är! Ok Computer är suverän!
Jag kom på att jag hade tagit ett tungt steg mot vuxenlivet - jag lagade en storsats så jag kunde frysa in i flera portioner. Hade en kompis gjort så för tre år sen hade jag garvat rått åt honom... En annan grej som jag har börjat med är att lägga fram kläder som jag ska ha dagen därpå.

Fan vad jag börjar bli gubbig..... Vill inte, vill inte.....

Tillbringar mina dyrbara lediga timmar med att sortera tvätt. Jag lovar att när den där tvättmaskinen dör och den ska obduceras, kommer det välla fram massa singelstrumpor som har tillhört mig... Vart tar alla vägen????


Häpp, nu ska jag verkligen bara vara ledig. Hem till tjejen, slömysa med film och mat. Ladda om batterierna lite.. Skönt...


Soppatorsk!

En gång för alla - soppa är inte mat!
Förstår inte varför man envisas med att ha soppa till lunch. Hur kan man bli mätt på det? Det enda man får är vätska i magen som genererar massa blötpruttar... Näe, hem och laga riktig mat som fläskfilégryta..

Plusgrader = fungerande cykel

Lite orolig i morse, men som tur var så var det plusgrader i morse så cykelkedjan satt som den skulle...

Upp, upp och iväg!

Så kom man i tid också.. Duuuktig Tobbe!

Snart vicka 80 minuter svenska och jag har inte fått nån förhandsinfo...
Hur ska detta gå...?


Here we go...

Hakar med i skrivtrenden och bloggar om mina upplevelser, tankar, tjafs och det allmänna tillvarot som jag lever i........

I morse kändes det som en vanlig dag, men det skulle ändras rätt snabbt. Upptäckte att min cykel inte är speciellt tålig mot kyla.. Kedjan kunde inte koppla sig, så jag vevade som en galning i flera minuter innan kedjan fattade galoppen och jag kunde äntligen komma iväg. Den här gången med långkalsonger för en gång skull. Värmde skönt i kylblåsten..

Hade bara en lektion idag, typiskt nog började den 8.00 vilket gjorde att jag var tvungen att komma i tid.. Inte min starka sida. Cykelkedjefadäsen gjorde ju att jag kom några minuter för sent.
Resterande dagen ägnades åt planering och tråkig rättning - jag hatar att rätta!

Skulle till ett gymnasium på kvällen för att berätta lite om UH, skulle mest supporta brorsan och komma med kloka (tjena) inlägg. Mötte upp han på Järntorget och såg bussen precis gå. Vi styrde kosan mot Pressbyrån för få i oss nödvändig koffein och invänta nästa buss. Umgänget med brorsan är alltid rolig så att vi närapå missade bussen. Vi var tvungen att springa till bussen, eller springa och springa. Inte så lätt med varmt kaffe och halt underlag. Såg mer ut som vi trippade på tå och såg väldigt manliga ut..

Väl på plats slog det mig att alla såg så små ut...

Ju äldre man blir, desto yngre blir alla andra. Yngre och mindre...


Kvällen gick bra. BK efteråt och trycka i oss varsin meal och kort adjö till brorsan som skulle hem till hemstaden. Hem och ta tag i disken. Vill nog ha en lugn helg, är rätt seg......