Alltid! Alltid!!!

Sen Benitez tog över Liverpool, så har han mött Manchester United sju gånger. Statistiken talar sitt tydliga språk. Sex förluster och en oavgjord. Jag säger det igen. SEX FÖRLUSTER OCH EN OAVGJORD! Det är skamligt! Med tanke på hur mycket man har värvat spelare på senare år, så borde Liverpool vara med i den absoluta toppen. Men icke. Vi är ju precis under. Trea, fyra.


Jag undrar ifall värvningarna utgår mer från europeisk fotboll istället för engelsk fotboll. I rena cupmatcher briljerar Benitez med att kunna taktiskt beräkna hur matcherna ska spelas. Men i den långa transportsträckan som Premier League, så fattas den vattentäta planen. Alla matcher är givetvis viktiga, men utöver poängen, så handlar det mentalt om att veta att man är bättre än dem bästa motståndarlagen. Vinner man mot United eller Chelsea, så vet man att är bäst. Men man måste vinna bortamatcherna mot skitlagen, som exempelvis Reading som Pool gick på pumpen förra veckan.

Liverpool har en av världens bästa defensiv. De har några riktiga matchvinnare som Gerrard och Torres. Men det räcker inte. Det kompletta finns inte. Så länge man använder sig av spelare som är bra på en sak, men inte är komplett, så kommer de alltid att halka efter. Riise till exempel. Han har en bra vänsterfot, men vad mer? Kuyt springer mer än alla andra spelare tillsammans, men vad mer?

Jag är egentligen bara lite extra grinig idag. Men tabellen säger sanningen. Det fattas något i Liverpool för att vinna ligan. Benitez kanske bara behöver veta mer fullt ut vad som krävs för att vinna ligan, men det har ändå gått tre år nu...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback