Nya doningar att handskas med

Under den första veckan vi var på BB, jag hade nog tagit en kopp stark kaffe som sambon tyckte att den luktade illa, så kom jag på det. Ja just det, jag har ju en tid hos audiologen idag.

Som tur var, så var det ju inte så lång t att gå. Bara att gå till nästa entré och där göra hörseltest. Det är svårt att vara på topp och göra bra resultat när man har sovit knappt en vecka. Men resultatet var rätt så snarlik det gamla, så det gick väl bra ändå.

Det bestämdes att jag skulle få en ny hörapparat och insats. Så igår fick jag mina nya doningar och det är som det alltid är när man får en ny. Man tycker att man hör skitkonstigt. Nya ljud och ljud som har försvunnit. Mitt hörselsinne har inte blivit kompatibel med hörappraten än, så de känner lite på varandra och under tiden får jag gå omkring och tycka att det mesta låter skitkonstigt.

Det värsta är ju att jag har, sist av alla användare som vanligt, fått en digital hörapparat. Förut har jag alltid haft analoga. Såna som man måste skruva upp för att det ska fungera, nä inte så illa. Det är mest att den höjer och sänker volymen av sig själv beroende på ljudmiljön. Och det är jag INTE van vid.

Så jag kan gå och tänka - vafan! Är batteriet REDAN slut!!?? Sen kommer jag på. Ja just det, det är ju hörapparaten som gör det. Tänk vad världen utvecklas!


Kommentarer
Postat av: J

Hur fungerar det ihop med mobilen då?

2008-03-27 @ 11:36:17
Postat av: Tobbe

Det fungerar alldeles utmärkt, tackar som frågar...

2008-03-27 @ 15:58:04
Postat av: Marina

Tobias, fan, du måste skämta.. Du är nog inte bara sist av alla, jag tror nästan att alla är inne på sin andra digitala hörapparat! ;)

2008-03-27 @ 20:45:16
Postat av: Ullis

då är det jag som är sist,,,jag har ff analog happ och den fick jag i höstas.,:P funkar inte alls för mig med digitala...envis som jag är så beställde de analog iaf till mig*ler*

KRam och sköt om din söta familj...

Hedda kommer känna att hon lever från och med söndag när AIK börjar sin säsong igen,,,forza gnaget!!!

2008-03-28 @ 09:12:28
Postat av: Johanna

Min ena digitala hörapparat höll knappt 6 år. De analoga höll ju en hel skolgång typ... Jag ska få tid för nya, men det är väntetid på ett halvår i Stockholm. Vajert. Hälsa familjen.

Postat av: Madzia

Kul o se att det är fler som hållt kvar me sina analoga länge ;)
jag bytte först för ca 3 år sedan pga just mina kära analoga inte fanns längre, delarna tillverkades inte o ja.. ngn gång måste man väl testa på de nya. Nu är jag ju van men i början, läskigt som bara den!! O nackdelen e väl att man hör alla "småljud", jag iaf..som köksfläkten, andra fläktar (det så kallade tysta rummet på bibblan surrar för mkt så bara o stänga av hörap för att få de tyst).. fördel e väl att man hör en del fågelkvitter o liknande =)

Good luck o de blir bättre när du vänjer dig, förhoppningsvis :D

2008-03-28 @ 15:42:20
Postat av: Johansson

glöm inte startelvan!

2008-03-28 @ 22:04:03
Postat av: Tobbe

Så det finns några analoga kämpar kvar därute... Ja, det är jättekonstigt nu med min digitala. Hör, som Madzia skriver, massa småljud och speciellt från min arbetskollega som jag delar arbetsrum med. Hoppas man vänjer sig snart, för det har varit irriterande! :D

2008-03-28 @ 22:34:14
Postat av: J

Jag provade en sådan hörapparat som du har som sänker o höjer vid behov. Jag klarade inte av att ha en sån så jag bytte efter en månad till en utan nedsättande funktion.

2008-03-29 @ 11:04:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback