Dagen efter

Fortfarande tungt.

Utanför fönstret regnar det. Jag sitter med en kopp kaffe och småfilosoferar. Det som smärtar allra mest är inte poängförlusten igår. AIK gjorde vad de kunde. Matchen utvecklade sig till ett chansartat spel utifrån förutsättningarna. Det som är underbart är att trots planens förhållanden så stod Norling&Novakovic på sig och manade på att spela samma grundspel som hela säsongen. Passningar längs marken genom mittfältet. Inte ens Elfsborg gjorde det mot Helsingborg. Då var det långa bollar på Mathias Svensson som gällde.

Sånt kommer att betala sig i längden. Att våga tro på sina spelare att spela likadant oavsett hur planen ser ut.

Nej, det som smärtar allra mest är förutsättningarna inför den sista omgången. Elfsvorg måste tappa poäng ifall AIK ska ha någon chans till guldet. Elfsborg ska möta Djurgården. Kommer Djurgården ge allt för att vinna matchen? Sover björnar i pyjamas? Har påven lustig hatt?

Folk hävdar att Djurgården har Royal league att spela för. Men jag vet exakt hur en djurgårdare tänker i det här läget; Royal league my ass. Vad som helst, bara AIK inte vinner Allsvenskan. Man tar en förlust och tråkig barmarksträning hela fucking vintern - allt detta tar de gladeligen, så länge de själva kan påverka utgången.

Jag hade krävt samma sak om det hade varit omvänd situation. För att jag vet att det gör ont ända in i själen att se huvudkonkurrenten vinna. Sånt vill man aldrig vara med om och har man chansen att på något sätt påverka utgången - då gör man det.

Den här dagen ska jag smälta allt. Bryta ihop lite och komma igen.

För faktiskt. Vilka trodde på AIK den här säsongen? Alla experter tippade AIK som mittenlag som allra bäst. De har överraskat alla, inklusive oss supportrar. Inte kunde någon tro att det skulle gå så här bra? Oavsett hur det blir på söndag, så har AIK gjort en kanonsäsong och vi har återtagit den plats som vi alltid ska ha. Bästa laget i Stockholm. På söndag hoppas jag på en fullsatt Råsunda och att alla tackar spelarna och tränarna för en fantastisk säsong. Så kan de där aporna göra vad fan de vill i Borås.

Kommentarer
Postat av: J

När vann en nykomling ett SM-guld direkt, första sässongen i allsvenskan?

Tycker de har gjort en otroligt bra sässong med tanke på att de spelade i superettan förra året.

2006-10-31 @ 13:45:42
Postat av: Anonym

kram..

2006-10-31 @ 14:01:49
Postat av: Wergeland

Jag tycker fortfarande att det är sanslöst att man hellre ser ett annat lag misslyckas, än att det kan gå bättre för det egna laget.

Ni hatar hellre än älskar.

2006-10-31 @ 21:41:59
Postat av: Tobbe

Det är nog mer fifty-fifty.... =)

2006-11-01 @ 11:12:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback