Kondomkurs och retreat

Idag har jag varit på kondomkurs.

Jajamensan.

Jag och några kolleger från jobbet fick en heldagskurs arrangerat av ungdomsmottagningen. Det var lite teori, om sexualitet och samlevnad, hbtq, värderingar och lite praktisk kondomövning. Väldigt lärorikt, måste jag säga.

Det roliga var att kursen hölls på en kursgård som ägdes av kyrkan. Samtidigt som vi var där, så var det en retreatdag på gården. Alltså en grupp människor som är där och inte pratar alls. Det skulle vara tyst och stillsamt. Vi fick stränga förmaningar om att i kursrummet så var det helt okej att prata i vanligt samtalston, men i de offentliga lokalerna så skulle vi ta hänsyn till att det skulle vara tyst och stillsamt.

Så när man skulle gå på toaletten, så strök man nästan med längs väggen. Man gick dessutom väldigt långsamt och med blicken ner. Miljön påverkade så otroligt mycket.

Men det ställer ju så klart några frågor kring hela det arrangemanget. Om man är i en gruppsession eller liknande och man blir nödig. Hur gör man då? Rycker lite urskuldande på axlarna, pekar på rumpan och slår ut med armarna för att säga: Vad kan man göra?

Eller om man gör illa sig? Slår tån mot en kant eller klämmer handen i en bibelbok - går det att vara tyst?

I och för sig vet jag - det har ju hänt några gånger när man har gått i barnens rum för att kolla om de sover och man trampar på någon liten vass leksak. Det är oerhört svårt, men med lite dans, krampaktigt ihopbitna käkar och några knytnävsslag i luften så går det.....

Kommentarer
Postat av: J

Får man inte lära sånt här på Lärarhögskolan?

2011-10-14 @ 17:21:15
Postat av: Tobbe

Att sätta på kondomer?



Konstigt nog, inte....

2011-10-14 @ 22:16:30
Postat av: J

Tänkte mer på sex och samlevnad.

2011-10-15 @ 10:55:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback