Our house, in the middle of our street, our house!

Nu har det nästan gått två månader sen vi flyttade in i huset.

Man kan väl säga att det har hänt en hel del.

Själva flytten gick som smort tack vare ett gäng sköna människor som ställde upp och det gick förvånansvärt fort. Men redan under den andra och tredje dagen så började sambon nysa oroväckande ofta. Vi bekantade oss med grannarna och det var ganska samstämmigt om vad de tyckte om dem som bodde i huset innan.

"Jäkla skönt att bli av med hundarna."

Ok. Hundar? Plural?

Vi som trodde att de hade bara haft en hund, men det var mer åt sex-sju hundar. Vi rev bort några lister och bröstpanel och bakom dessa var det rätt så otrevligt med massa hundhår. Sambon är ju pälsallergiker, sådär fick vi vår förklaring. Så vi tog bort all bröstpanel och det blev ju en hel del trixande med eluttag och strömbrytare som satt fast i bröstpanelen. Sen var det ju lika bra att måla om väggarna. Så första månaden var man rätt så mycket i renoveringstagen och det är inte lätt med två nyfikna barn som gärna vill peta på allt.

Efter diverse jobb så skulle jag sätta upp taklampor i några rum. Skruvade in en glödlampa och helt plötsligt slocknade flera lampor i andra rum och elen i två rum. Där och då står man helt handfallen och undrar vad i helvete man ska göra nu. Förr kunde man ju ringa bovärden och kräva att denne skulle komma på en gång, men nu då? Grannen som jobbat som elektriker kollade lite och sa att det behövs nog en behörig elektriker för att se över installationen.

Sagt och gjort, ett par veckor kom äntligen en elektriker och kollade genom. Fixade och rättade lite. Det var ju det här med när vi rev bort bröstpanelen. Lite koppartrådar kopplade till strömbrytarna som gick åt. Några tusenlappar gick åt. Kunde varit dyrare. ROT, I love you man!

Sen var det här med värmen.

Det är ju svårt att liksom reglera värmen så att det blir lagom varmt. Dessutom hände det ett par gånger när det blev en riktig temperatursänkning under natten, så var det så kallt att man skallrade tänder när man vaknade. Nej, det var så kallt att det var rimfrost på mitt fjuniga skägg. Och andra hårbeklädnade ställen. Nu tycker vi att vi har fått fason på värmen. Det har ju å andra sidan blivit betydligt varmare ute.

Nu när våren nalkas, så försvinner snön från gården och diverse otrevliga överraskningar visas upp. Hundarna, ni vet. Nu ska inte allt ont kastas på dem förra husägarna för det är ju med största sannolikhet inte bara dem som inte fattat grejen med att man ska plocka upp hundarnas bajshögar efter sig. Om det skulle bildas lite pöbeljakt på sådana hundägare så anmäler jag mig direkt och kommer med högaffeln och scoutyxan.

När vi har fått bort allt sånt på gården, så ska vi sätta igång med att ordna en bra trädgård. Skotta bort allt grus, plantera jord, platta till det och odla gräs. Vi ska eventuellt fälla ner en en. (Ni hänger med, va? En en. Ett träd som heter en.) Ja, det är en massa projekt och det är faktiskt kul. Att själv bestämma och forma hur ett hem ska se ut.

Men var sak har sin tid. Jag vill gärna avsluta ett projekt innan vi påbörjar nästa. Annars står jag om ett år och hulkar upp en massa lättvindiga bortförklaringar i "Arga snickaren"....

Kommentarer
Postat av: Tine

Hej! Riktigt kul å se dej igår!! Härligt att ni kommer framåt kring huset, ja det är så.. att ta över från en anann, man kan räkna med en massa skräp eller en hel del fint. Synd bara med all päls, hur de nu? Bättre för sambon din?

Kramen!

2011-03-31 @ 11:31:06
Postat av: Tobbe

Detsamma! Det var allt för länge sen.

Det är mycket bättre nu för sambon, men nu kommer pollen istället. =)



Kram!

2011-03-31 @ 19:52:29
Postat av: Max

ROT is the shit. Vi, jag och min tjej Jenny, behöver verkligen behöver fixa en massa grejer på kåken. Hade aldrig haft råd med det utan ROT.

Postat av: Branting

Bra längesen jag läste här, tack för påminnelsen i onsdags..

En fråga: Hur planterar man jord? ;-)

2011-07-10 @ 00:21:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback