Mobben

Jag tycker inte om det som händer.

Utifrån opinionsmätningarna man överöstes av inför valet, så förstod man vad som skulle hända. Ingen av blocken skulle få majoritet och Sverigedemokraterna skulle ta plats som vågmästare i riksdagen. Precis så blev ju det och det har varit en storm av protester och nästintill en lynchstämmning mot alla som har röstat för SD. Man säger upp vänskapen med folk i Facebook om det visat sig att man har röstat på SD.

Sverigedemokraternas riksdagskandidater har en ganska rörande inställning inför arbetet. Blocken ska "tvingas" lyssna på dem och kompromissa med dem i syfte för att SD ska få sina profilfrågor genom. De har alltså en ganska slätstruken attityd till dem flesta frågor bara de får genom sina saker.

SD har en politik som utgår från att man ska vara som dem. Att tänka annorlunda, att se annorlunda ut eller att agera annorlunda betraktas som osvenskt och bör således "uppmuntras" till att flytta ut från Sverige.

Det är idioti. Det är att plocka billiga kortsiktiga poäng för att förklara de problem som finns i Sverige. Det är att säga att det är deras "kultur" om människor med osvensk bakgrund gör något kriminellt eller som inte är svenskt. När det å andra sidan blir fylleslagsmål i krogkön eller kvinnomisshandel bland "svenskar" - ja, då är det mer en "attitydsfråga". För VI är ju inte såna. Det är inte förenligt med den "svenska" kulturen. Bara när det är midsommar så är det väl okej att supa sig drängfull och slåss på husvagnscampingen.

MEN.

Vi lever i en demokrati. Alla som bor i Sverige har rätt att uttrycka sin åsikt och rösta på det parti som ska representera för en i riksdagen. Nu är det så att 5,8% av röstberättigade i Sverige har röstat på SD och det måste respekteras! Det är inte demokratiskt att prata om att slänga ut SD från riksdagen. Det är inte demokratiskt att sabba torgmöten, hacka in sig på deras hemsida och lägga ut registrerade namn med adresser. Man MÅSTE respektera ett demokratiskt beslut, även om man inte gillar det!

SD är ju ett gäng skånska nötter. Förhoppningsvis visar de mer av den varan som på deras valvaka. När de fick veta att de hade kommit in så intervjuades deras partisekreterare. Champagnerusig och segertrotsig, så sågar han Mona Sahlin som "är en katastrof både inrikes och utrikes". Det är ju verkligen att bädda för bra förhandlingslägen för framtiden.

Jag hoppas och tror att deras arbete blir lika floppartad som Ny demokrati och försvinner rätt fort från riksdagen. Men tills dess måste vi respektera att de har valts och ska få vara med att påverka.....


Kommentarer
Postat av: pepo

ja precis.det tycker jag också. det är ju demokrati det handlar om. även om deras åsikter är knäppa...

2010-09-22 @ 21:07:52
Postat av: Lillemor

Helt rätt Tobbe, vi lever i en demokrati och just nu var det folk som röstade såhär. Och vi måste respektera varandra oavsett åsikter. Man behöver inte tycka om allt men ja..respektera varandra. Vi får nu se tiden an och hoppas att dom inte ställer till det för mycket, vare sig det är för sig själva eller andra.

2010-09-26 @ 15:26:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback