Förskoledjungeln

Nackdelen med att bo i en stad, om man nu kan kalla Örebro för stad, är att det finns så mycket att välja på. I dessa dagar är det studiebesök på olika förskolor som ligger nära oss och det är många.

Först sållade vi på nätet och tog bort dem vi fick dåligt intryck av. Därefter har vi frågat vänner och bekanta om deras åsikter kring dem förskolor som vi hade på listan och nu besöker vi dem förskolor som vi är intresserade av att placera vår dotter i.

Alla har förstås sina fördelar och nackdelar. Bra lokaler, men dåligt kök. Trånga lokaler, men bra personal. Bra aktiviteter, men stora barngrupper.

Det är fan en djungel det här.

Även om man vet att det går att ändra - vi pratar ju inte om fast plats i fem år - så går det inte komma ifrån den här känslan av livsavgörande framtidsval för lilljäntan.

Lite liksom som att den förskola vi väljer leder antingen till fina universitetsstudier eller till ofullständiga grundskolebetyg.... 

Kommentarer
Postat av: Madzia



Men Tobbe, nu har du väl bott i örebro ett par bra många år?? Inte en stad?! :P



Jag tror inte direkt förskolevalet påverkar så dramatiskt framtiden, om inte nu förskolan verkligen är av mkt dålig kvalité m.m. men av era alternativ låter som någotsånär bra ändå :)

När är det dags för "lilljäntan" att börja gå på förskolan?

Postat av: pepo

Va glad över multiförskolor att välja på. vi är tvungna att flytta tillbaka till Örebro från Malmö för att byta skolan för Albin. Kramar

2009-03-12 @ 10:09:39
URL: http://pepo.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Madzia: Beror väl på vad man refererar som stad. Stockholm i mitt fall och då står Örebro rätt så platt. I ditt fall så förstår jag att du tycker Örebro är en stad.. ;)



I augusti är det tänkt att hon ska börja....



Pepo: Välkommen tillbaka får jag då säga!

2009-03-16 @ 22:55:58
URL: http://tobbert.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback