Mata bebis

Man har börjat få in olika fasta rutiner hemma. Man kommer hem, överöser med pussar på jäntan och sambon får också sin del, uppdaterar sig om vad som har hänt under dagen och fixar middag.

Min och sambons middagsrutin var, förr i tiden, att laga mat och sen äta tillsammans vid tv-bordet. Nu när Hedda är med och ska äta middag tillsammans med oss, så har vi bestämt att vårt barn ska inte bli sån där tv-epileptiker utan vi ska äta tillsammans vid matbordet i lugn och ro.

Det brukar se ut ungefär så att jag och sambon turas om att äta medan den andra matar Hedda. Nu vill jag inte skuldbelägga oss att vi är slarviga med att mata henne, men det är svårt att mata en sex-månaders baby. Det är inte så att de, eller iallafall hon, sitter still och blir matad.

Man får räkna med lite felträffar....



Men nu anser hon att hon börjar bli stor nu. Liksom, hallå, jag är faktiskt sex månader. Jag kan äta själv! Och vi vill ju vara lite progressiva icke-curlande föräldrar, så hon får testa hur det är och upptäcka att det är minst lika svårt som att mata någon. 



Snart vill hon väl ha EU-moppe också.....

Kommentarer
Postat av: piggelin

Åh hedda är såååå söt!.. Jaa hon är stor nu;-)

Postat av: J

o dags o skaffa spisskydd också när hon växter så fort.

2008-09-03 @ 14:37:42
Postat av: Tobbe

Japp, barnsäkra hemmet blir prioritet när hon börjar krypa...

2008-09-03 @ 19:04:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback