Men hur hör du egentligen?

Med tanke på att jag är hörselskadad genom ärftlig väg, så har det ju funnits tankar på att lilljäntan också har det. På BB gjordes det hörselscreening och då fick vi grönt ljus på ena örat men inte på det andra.

Sen har det varit ett flertal turer till audionomen för att försöka fastställa hennes hörsel, så vi som föräldrar vet hur vi ska ko0mmunicera med henne på bästa sätt. Tonvikt på talspråk eller teckenspråk eller bådadera? Givetvis använder vi oss av både och så långt som möjligt, men det kanske skulle vara lite onödigt att ropa på henne om hon inte hör?

Efter typ femtioelfte försöket och inget resultat mest på grund av hon var ointresserad av oss när vi testade henne eller att hon vägrade sitta still när man skulle undersöka hennes öron föreslog audionomen att vi skulle söva henne för att göra en hjärnstammätning och verkligen få veta hur mycket hon hör.

Jag och sambon var först lätt tveksamma till att göra det här. Söva ett spädbarn? Men det skulle vara en ytlig nedsövning för att kunna göra en rättvis bedömning.

Igår var det den dagen och vi, lätt nervösa, föräldrar åkte till sjukhuset med en glad lilljänta. Hon var sitt vanliga jag som charmade alla och det enda hon gnällde över var att man ville se in i hennes öron. Känsliga områden! Hon var lite förkyld, men så länge hon var feberfri så skulle undersökningen genomföras. Hela läkarteamet var väldigt förtroendegivande och vi blev inte så nervösa som vi trodde att vi skulle vara.

Men det dracks kaffe och en massa småfikande hela tiden utanför salen, kan jag säga. Efter dryga timmen var de klara och hon hörde bra. Liten hörselnedsättning på ena örat, men annars bra. Som vi trodde. Att hon inte reagerar när vi ropar på henne är nog bara för att hon redan nu genomgår en förtrotsålder.

Efter uppvaknadet som inte var några problem förutom att hon blev arg för att hon inte hade fått mat på ett tag, så åkte vi hem för att dels äta en pizza och dels totalt däcka efter all anspänning innan.

Tre timmars tupplur - bra jobbat.

Men nu vet vi iallafall.. Det är skönt...

Kommentarer
Postat av: Mona

:) Jag vet hur jobbigt det e och åka en massa till sjukhuset! Våran är hörselskadad, runt 60 db på ena örat, 70 på andra... inte lätt o mäta när ungen e vild :) Gjorde dock aldrig ngn sövning pga det e inte stor skillnad 10 +- db o.s.v så det räcker med det vi vet nu.. hörapparater o.s.v... Japp... Får ses ngn dag :) Kram

2008-10-23 @ 19:50:10
Postat av: Tobbe

Ja, det är en jäkla spring. =) Men viktigaste är ju att de mår bra! =)

2008-10-24 @ 08:46:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback