Mitt i-landsproblem

Jag köpte ett par svart/mörkgråa, fast mest svarta, jeans för några veckor sen. Det var svårt att hitta ett par som jag omedelbart blev förtjust i och till slut velade jag mellan ett par Nudies eller ett par Edwin. Båda var raka i passformen, medan Nudiesen var mer avsmalnande vid foten. Jag valde också mellan ett par storlekar på längden och gick på det kortare eftersom de längre korvade sig för mycket vid fotlederna.

Till sist bestämde jag mig för Edwinsen, eftersom jag redan hade ett par modeller som var lik de andra jeansen. De satt ok och jag med mitt djupt isittande blåjeanssinnelag, bestämde mig för att verkligen gå in i dem. Efter ett par veckor så har jag upptäckt ett problem med dem. Inte så att det är svårt med färgkombinationen, i och för sig så är det svårt att undvika rysk gråindustrilook när man bär dem, men att byxbenen fastnar lite på vaderna.

De är ju ganska smala, inte stuprör, men smala och faller således inte ner så lätt. Det märks speciellt när jag cyklar och byxbenen liksom glider upp och fastnar allt högre upp.

Jag är uppväxt med långa byxben, speciellt på 90-talet när man själv gick på högstadiet så var det, i stort sett, modemässigt självmord att ha för korta byxben. Allra helst skulle byxbenen liksom glida under under skosulorna och få de där trasiga fransarna därbak.

Så illa ska det inte vara nu, men jag ser helst att byxbenen ska gå ner till åtminstone hälen. Och de gör mina svart/mörkgråa jeansen, men det är det där med att de glider upp när man cyklar och genast hugger det till i magen av tonårsmässig osäkerhet och ängslighet av att inte passa in.

Fast då fräser jag åt mig själv och säger att jag är faktiskt vuxen och det är fan helt ok att ha för korta byxben när man är snart 31 år! Och de är ju faktiskt inte för korta, åtminstone ner till hälen iallafall och det är väl ändå ok, va? va? va???


Kommentarer
Postat av: oscarh

tystnaden att döma av så är läsarna inte helt bekväma med dialogen. Om det kommer sig av frånvaron av outfitbilder i denna modeblogg eller ämnet i sig, kan jag inte svara på. Däremot vill jag påstå att kortheten på byxbenen (längden på benen?) kan vara fullt acceptabel fastän de inte når hälen. Men måste inte det :)

2008-04-16 @ 22:53:33
Postat av: Tobbe

Jag tror mer på att folk faktiskt tycker att jag borde oroa mig för viktigare saker... =)

2008-04-17 @ 15:14:32
Postat av: Johansson

Du ska stoppa in byxorna i strumporna, och sen dra upp strumporna. Det är nya modet har jag hört.

2008-04-17 @ 17:23:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback