Den kalla gäststugan

Ute på landet där vi har sommarstugan så finns det faktiskt en till stuga. En liten gäststuga som är ungefär på 30 kvadratmeter. Den tas i bruk när antalet platser inte räcker till för alla som ska bo i den stora stugan och så hände det under midsommar. Min syster och hennes respektive hade med sig några vänner och vi tog på oss frivilligt att sova i gäststugan.

 

Jag undrade om det fanns någon el överhuvudtaget i stugan och min mor försäkrade sig om att det fanns. Det var två proppar som skulle skruvas åt. En för lamporna och en för spis och kylskåp. Den andra behövdes således inte skruvas åt, eftersom planen var att vi alla skulle äta tillsammans i den stora stugan.

 

Sagt och gjort, vi installerade oss snabbt i gäststugan och umgicks med hela sällskapet under kvällen. Till sist bröt vi upp och begav oss till stugan. Vi gick in och tyckte att det var lite kyligt därinne, men inte så farligt. Vi lade oss och tyckte att sängen var rätt så kall, men att det säkerligen skulle värmas upp.

 

Men det gjorde det inte. Vi frös så att tänderna skallrade och vi var tvungna att ligga på varandra med både täckena över oss för att överhuvudtaget ha värme. Och så var det hela natten.

 

Dagen därpå lyfte jag detta problem för min mamma som sade; Ja, just det. Den andra proppen är ju till elementen också.

 

Tack morsan.


Kommentarer
Postat av: Ernst Tapper

Ni funderade aldrig på att ni skulle testa att sätta i den andra proppen? Eller frös ni så mycket att ni inte orkade att kliva upp ur sängen?

2007-06-25 @ 07:28:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback