Friluftsdag

Friluftsdag med grabbarna idag. De var duktiga och ordningsamma. Först lite manligt lyfta på vikter och gärna demonstrera med att lyfta de allra tyngsta vikterna så att blodådrorna håller på att sprängas. Till lunch åt vi ute, till elevernas förskräckelse, tonfiskmackor. Väldigt gott och uppfriskande.

Därefter drog vi till badhuset där eleverna fick lära sig hur man ska bete sig när man ska livrädda en medmänniska i nöd i vatten. Efter en timmes kurs var det fritt och några gjorde dödsföraktande hopp från 10:an. Typ volta och dyka. Från 10:an!!! Jag satt med hjärtat i halsgropen.

Vi lärare tog det ganska lugnt när det var fritt. Likt en viktväktargrupp vägde vi oss allihopa och beklagade eller jublade ifall vågen visade negativt eller positivt resultat. Det var tropiskt klimat inne i badhuset, så nu är man lite uttorkad. Ska dricka massa vatten nu.

Kommentarer
Postat av: Madzia

Själv skulle jag nog inte alls titta på när ungdomar hoppar från 10.an! Traumatiskt minne från gymnasietide-ind val och 10.an... ;P Men visst kan man va lite impad, när man var mkt yngre så räddes man för inget men nu..som den där reklamen för hmm ngt smärtstillande tablett/kräm, där stuntman ska hoppa men ist klättrar ner.. haha.. jah..

2006-11-09 @ 19:23:23
Postat av: M.

Snacka om att bevara könsstrukturerna! Ska inte skolan motverka sånt?

2006-11-09 @ 22:49:39
Postat av: Tobbe

Madzia; Aj, det där minnet vill jag nog inte veta om.... Det är en reklamkampanj från SEB, där man vill hinta om att det är bit kvar till pensionen men inte för sent att börja pensionspara. Låten till reklamsnutten är "Forever Young". Riktigt roligt! =)

M; Och vad vet du vad tjejerna gjorde? Vad är detta för fördomar du har att du tar för givet att tjejerna stannade kvar på skolan och arbetade?? De hade också friluftsdag med styrketräning, boxercise och självförvar på schemat. Vad säger du nu då? Va? Va? Va?

Postat av: M.

Lägger mig platt för din argumentation. För en gångs skull...

2006-11-10 @ 14:23:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback