Svennis försvarsadvokat

Nu har Svennis återigen tabbat sig och pratat högt om sin framtid och vad han tycker om sina spelare. Ok, jag kan hålla med om att det var lite klantigt av han att snacka med okända människor om uppenbarligen känsliga saker.

Debatten stormar kring hans lämplighet som engelsk förbundskapten, men jag tycker att debatten ligger på helt fel fokus. Är det ingen som reagerar hur allt har gått till?? Två brittiska journalister som klär ut sig till arabiska shejkmiljonärer (!) och riggar upp värsta arrangemanget med arabisk lyxhotell och monstruös yacht, har dolda kameror och halar fram hypotetiska samtal som sanningar.

Gubben snackar om sin lön. Vem pratar inte om sin lön med eventuella framtida arbetsgivare?


Han pratar om sina spelare. Vem pratar inte om sina spelare och hur det fungerar? Michael Owen har bra lön, men trivs inte i sin klubb - nä, vem fan kan trivas i en klubb som misslyckats med sina toppositionsambitioner och har en tränare som inte kan nånting om taktik? Wayne Rooney har problem med sin temperament - no shit? Rio Ferdinand har haft en formsvacka och är lat - Rio gillar tydligen mer att köra rattfull och slåss med okända människor än att träna hårt. Svennis är bra polare med Beckham - åfan...

Svennis får skylla sig själv till en viss grad för alla problemen - men hetsjakten blir så förlöljigande när man man måste klä ut sig, rigga värsta arrangemanget och ha dolda kameror för att sätta dit honom med nya "skandalösa" uttalanden.

Det roliga är att man idag diskuterar vilka som kan ersätta Svennis och bli ny engelsk förbundskapten - givetvis måste det bli en engelsman. Av Premier Leauges fem främsta lag, så finns det inte en enda engelsman som manager. Den närmaste är en skotte. England vägrar inse att man inte har någon tränare av toppkvalitet, utan vill hellre ha en som kan banka på bröstet och väsa "blod, svett och tårar" som pep-talk.  Ändå är den hetaste kandidaten till ny engelsk förbundskapten Steve McClaren som leder Middlesbrough. Middlesbrough som torskade mot Arsenal i lördags med 7-0.......


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback